Какво мислите за пазаруването за неродено бебе?

• 17 963
  • 327
  •   1
Отговори
# 135
Аз също не съм суеверна и си купих всичко за детето преди да се роди! Стори ми се доста по-разумно и практично, още повече че ние пазарувахме от България, а раждах в Гърция. Къде да се размотава таткото да пазарува после?! Пък и каквато съм претенциозна, няма да харесам половината неща които е купил.
Когато пазарувахме в един от магазините дойде един татко с отчаяна физиономия и се примоли на продавачката да му каже какво поне на първо време да купи. Добре, че случи на човек който не искаше само да си продаде стоката, а наистина компетентно се намеси и му каза само необходимите неща. Иначе можеше много да се похарчи за доста излишни работи. Честно ви казвам съжалих го човека!

# 136
Ние бяхме купили единствено креватчето и го сглобихме около седмица преди термина. Бях направила супер подробен списък с нещата, които ще ни трябват и кое от къде да се купи. Таткото напазарува всичко за 2 дни, още докато бях в родилното  Peace

# 137
това са пълни глупости Crossing Arms
предварително си купих козметика,дрехи,кошара,количка,уж най-основните неща,а като се роди малкия колко още ми излязоха да пазаря Peaceлуда работа ей ,ако трябва да се пазари след като се роди бебето,повярвай ми няма да ти е до пазарене Peace

# 138
според мен е суеверие, но ако те  притеснява, няма защо да се бърза с покупките.

# 139
Мисля че много облекчава майката. Но от някакви предрасъдъци и аз оставих пазаруването в последния момент.

# 140
  • под кривата круша
Темата наистина е отворена, на мен поне са ми любопитни мненията на другите. Аз съм за предварителните покупки-доста разходи накуп и нерви можеш да си спестиш така. Е, не да купиш количка от 2 месец все пак ooooh! Но към 7-8 вече е разумно да се пазари. А на подаръци, както и дали таткото ще купи точно това дето му го пише в списъка, нямам намерение да разчитам.

# 141
Пазарувах си най-спокойно. Исках всичко да е точно така както аз си го представям. Бях си купила почти всичко с изключение на количката, която мъжа ми взе докато бяхме в родилното.
Не съм суеверна жена, практична съм, освен това няма кой друг да го направи вместо мен. Това да вземам всичко в последствие ми се вижда ад. Как ще съумея да изпера, изгладя и наредя всичко така, че като посегна да го взема да е там?!

# 142
 В 9 месец си купих всичко.Не мога да чакам някой да ми купи.

# 143
  • Бургас
Всичко си бях взела предварително, само количката беше капарирана и я държаха в магазина Peace
Свеки ми се беше обадила да ходим за комплекта за изписване, че искаше да е от нея и нареди нищо да не купувам, защото тя така била чувала, че не било хубаво.  Mr. Green Обаче беше закъсняла. Не че на изписването не ми донесе някакви дрешки и се изтърва че ги е купувала още преди това  Shocked Ако бях чакала на нея, незнам с какво щях да обичам детето, 1 боди, 1 камизолка и 2 дебели комплектчета които стават чак за сега, но вече са ни малки.
Така че по-добре да си избереш всичко сама, а и няма такова удоволствие просто  Grinning

# 144
Аз вече започнах да правя малки покупки. Направила съм си списък и си набелязвам нещата. Запланувала съм да си подготвя всичко до края на 8 и началото на 9 месец, че после да съм си спокойна. А ако чакам на мъжа ми или на свекърва ми на ми купят нещата докато съм в болницата - то сигурно нищо няма да ми както аз харесвам и както на мен ми е удобно.
Пример за изпълнителността на мъжа ми - пращам го да купи картофи, той се връща с мляко, салам, лук и шоколад Simple Smile

# 145
Всичко подготвих преди да родя. Ако не го бях направила, нищо нямаше да е както аз искам, което аз искам, където на мен ми е удобно.

Да ти каже честно, като се озовеш с мъника в къщи и не можеш да обикаляш и да търсиш, а бебока я има колики, я е гладен, не ти е до пазаруване, всичко ти е важно, да е там, и то по най - добрия възможен начин подредено.

Това е и моето мнение. И ако слушаш разни суеверия ще станеш е така  #Crazy

# 146
Права си Мила Н.И аз бях така.Но тоя път всичко накупих.Включително и още една кошара.Купих я когато бях в 5-ти месец.Много голямо удоволствие беше.Сега се сещам с умиление.Страхотно преживяване.

# 147
  • София
не знам дали темата е актуална все още, понеже видях че е пусната отдавна, но аз си купих почти всичко предварително - така реших, и въпреки че понякога се връзвам на суеверия, този път реших че са напълно безмислени. и както е писала кати по -долу "Ако не го бях направила, нищо нямаше да е както аз искам, което аз искам, където на мен ми е удобно." Peace

# 148
  • Пловдив
У мен се появи мания да купувам в края на 7 месец като се уверих,че вече бебето е навлязло в по-безопасен период за оцеляване. PraynigИзпитвах удоволствие да го правя,пък и нещата за майката и бебето са много,ако се пазарува наведнъж,може нещо важно да се забрави.Не мога да си помисля някой друг да избира изцяло вместо мен неща за детето ми!Само количката остана,но тя е капарирана.
Природата си знае защо ме е подтикнала-в 9 месец получих болки и схващане в кръста и краката,не можех да ходя,чак сега ми минава и нищо нямаше да сме свършили-свекървата е била майка преди 40 години,а мъжът ми щеше да се обърка.

# 149
Изключително разумно е. И носи голямо удоволствие. Иначе предоставяш удоволствието на някой друг или тичаш между кърменията да си купиш най-необходимото. В Америка дори се прави парти за бременната, на което се подаряват подаръци за бебето. Не съм чула да са спрели ражданията там или нещо страшно да се е случило на бебетата им.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт