Какво мислите за пазаруването за неродено бебе?

• 17 940
  • 327
  •   1
Отговори
# 315
Когато във седмия месец вече беше сигурно ,че ще си имаме две момиченца аз накарах мъжът ми да почнем да боядисваме стаята за бебетата във светло розово.След това няколко дена се разхождах из магазините накупувах куп дрешки,харесах им количка и нея взехме,две креватчета след като купихме креватчетата купихме и шкафчета и гардеробчета,накрая даже им взех завивки и калъвки за възглавници ,които бяха розови с едни бебенца. последно оставих купуването на плюшени играчки ,защото не ни бяха належащи за момента.
при третото бебе ,ще видим още е рано и незнаем пола на детето.Но тъй като живеем в къща на два етажа има достатъчно стаи ,ще трябва да отделим още една за да не бъдат като в дядовата ръкавичка. Simple Smile

# 316
Съветвам те да си направиш списък и да си купиш абсолютно всичко, дори и най-дребните неща.
След раждането забрави да ходиш по магазини и да избираш спокойно. Пък и докато си бременна имаш толкова време да разгледаш и да купиш всякакви неща, които ще ти улеснят живота после.
След раждането майката е достатъчно стресирана, трябва всичко да е подредено и готово за ползване, за да ти бъде максимално удобно.

# 317
Купих всичко предварително преди ад се роди малката ми дъщеря,защото близките ни са далеч,и нямаше на кого да лазчитам за пазаруване след като родя.Беше ми много приятно да пазарувам,не съм си мислила лоши неща.

# 318
  • Плевен
Купих само нещата които искаха за болницата. След раждането, да е жива и здрава свекърва ми, за всичко тя е търчала да купува.

# 319
Разбира се, почти всичко. Аз не съм суеверна. Единствено количките оставях за след раждането.

# 320
  • Канада
Въобще не робувам на суеверия.И първия път и сега всичко беше купено доста по рано .Може би два-три месеца по рано.Живеем сами в чужбина и трябваше да съм си приготвила всичко още преди да съм влязла в 9-ти месец,че иначе няма кой.Пък и не бих се лишила от това толкова приятно изживяване и да оставя някой да избира всичко за бебето ми.

# 321
ВСИЧКО сама си накупих преди да родя. Свеки се опита да се наложи, ама ...  ignore2 Това си ми беше едно от удоволствията през бременноста

1. Стерилизатор за микровълнова
2. Помпа за кърма
3. 2 шишета
4. 1 шише против колики за вода
5. Нагревател за шишета и бурканчета
6. Креватче + матраче
7. Скрин за дрешки
8. 2 протектора за матрак
9. Обиколник за креватче + 2 спални комплекта
10. Активна гимнастика 
11. Плот за повиване
12. Играчка за легло
13. Играчка за количка
14. Количка - зимен+летен+столче за кола+дъждобрани+чадърче
15. Бебефон
16. Преносимо музикално легло 
17. 2 залъгалки
18. Кутийка за залъгалка
19. Четка за шишета и биберони
20. Термобокс
21. Аспиратор за нос
22. Гребен и четка за коса
23. Ножичка и нокторезачка
24. Термометър за телесна температура
25. Термометър за въздух
26. Термометър за вода
27. Сухи кърпи
28. Мокри кърпи
29. Памперси
30. Кана за преваряване за вода
31. Анатомична ваничка + стойка
32. Кофа или кошче за мръсните дрешки
33. Сапунерка
34. Лепенки за пъпче
35. Спирт и пудра за пъпче
36. Физиологичен разтвор
37. Бебешки сапун
38. Бебешки прах за пране
39. шампоан за коса и тяло
40. Крем против подсичане
41. Масажен гел или мляко
41. Клечки за уши с ограничител
42. Комплект обикновени пелени
43. Порт-бебе
44. Спално чувалче
45. 2 хавлийки
46. Памучно одеалце
47. Олекотен комплект
48. Поларено одеалце
49. Боди - 6
50. Ританки - 3
51. Блузка - 3
52. гащеризон - 4
53. Пижамка - 2
54. Буйки - 2
55. Чорапки - 3
56. Ръкавички - 2
57. Шапка - 2
58. Лигавници - 3

Всичко това плюс още доста дрешки. Единственото излишно нещо ми бяха лепенките за пъпче.

Приятно пазаруване  Peace

# 322
melfin  smile3501 Аз си купих само коритото със стоиката и комплекта за изписването.Майка ми и свекървата казаха че ще й накупят дрешки и ще ги изперат и подредят и за това аз се лиших от това,но да си призная и аз и тати сме малко суеверни.Макар че аз сега искам да си накупя нещата,но ето снощи ми каза че като се роди бебето тогава сме щели да купуваме.Той сам щял да се оправи,естествено ще я видим тази работа!

# 323
В началото се колебаех и страдах от предразсъдъци,страхове,гледах жално към детските витрини,но малко преди да вляза в болницата купихме количката(много изгодна оферта и не беше за изтърване).След като родих мъжът ми купи всичко останало,но предварително заедно ги бяхме набелязали нещата Wink

# 324
Ами наложително е! Заради разни суеверия няма бебо да ми стои гол и бос и без креватче и чорапче като пристигне от болницата;-)

# 325
 Лично аз смятам за изключително приятно пазаруването за малкия човк докато е в коремчето на мама.Аз си купих всичко без козметиката за бебето а количката я капарирах.Мисля че майката сама трябва да избере какаво да купи на своето дете вместо да оставя избора на някой друг.

# 326
Честито бебе и много да ви радва   bouquet

# 327
Да ти е честито бебенцето и много да те слуша. Кажи сега купи ли си нещо в крайна сметка преди да родиш и повлия ли ти на раждането  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт