Какво мислите за пазаруването за неродено бебе?

• 17 972
  • 327
  •   1
Отговори
# 195
За голямата принцеса бях купила всичко предварително, с изключение на креватчето. След това креватчето преседя 1 месец в друга стая, защото миришеше на лак и се страхувах от алергии. Бях изпрала и изгладила всички дрешки и като се прибрахме от Родилния дом, бях 100% подготвена.
Малката принцеса обаче ме изненада с много ранно раждане, а аз бях преди това много ангажирана и бях купила само 2-3 гъзарски дрешки, но нито едно боди. Затова се наложи да подпалим телефоните, докато давах нареждания от болницата, а мъжът ми пазаруваше бодита, ританки и количка. Майка ми пра дрешки по нощите и ги сушиха на вентилаторната печка.
Изводът е, че трябва да сте подготвени поне с първите няколко комплектчета и с комплект за изписване. Ако пък сте много суеверни, обиколете предварително магазините с таткото  и му покажете какво точно да купи след като се  роди бебето, за да не ви изненада после свекървата с повои, мас и гащички за новородено, вместо памперси Joy или да се наложи да обикаляте с незараснало дупе  Sickпо бебешките магазини, вместо да си гушкате бебето вкъщи.

# 196
Купихме почти всичко преди раждането на бебо.
и ние така  Peace

# 197
  • У дома !
Към 6-7месец започнах да купувам,като криех от бащата на сина ми.Той е малко суеверен,дори се карахме понякога.Все казваше "не роден Петко....." Аз пък знаех,че ще ми се случат само хубави неща и не съм се притеснявала от нищо!
Започнах с едно боди-дори не знае и номерацията им каква е.Беше 26,а това е за бебе от 6-9месеца Simple Smile
Всеки ден му взимах по нещо и после с часове го разглеждах в къщи....беше вълнуващо.
В 9-я месец си имах вече абсолютно всичко като по-големите неща-легълцето и количката бяха в кашони.
Като си дойдохме с бебони,тати беше сгубил всичко и приятно ни изненада Blush
Дрешките ги бях изпрала и изгладила предварително.
Действай и не се замисляй,прави това което искаш и всичко ще беде ок.
Успех stork-boy

# 198
  • Варна
Мда, всичко купих преди раждането.
Логиката е - да не дърпаш дявола за опашката....Суеверия.
За мен така беше по-удобно и по-спокойно.

Peace

След раждането купих само количка и коша за кола  Peace

# 199
Всичко що е дрешки, козметика и разни пособийца тип ножички, гребенчета...изобщо всичко, което можех да предвидя започнах да купувам около средата на 9-я месец. След раждането и аз купих само количката и столчето.

# 200
  • София
Предполагам, че си искала да напишеш 2009та. Имаш цели 5 месеца до тогава. Но не се съобразявай с "не бива", "не трябва", "хич не е на добре" и т.н.
Купи това, което харесаш. За някои неща изобщо не чакай последният момент.
Аз уж си поръчах комплекта за изписване доста навреме. Тати ми го донесе. И Алекс избърза с цели 25 дена. Все пак навреме си поръчах комплекта Simple Smile
След раждането пазарувах дребни неща. Основните купих преди раждането.

# 201
Купих кошара.козметика и малко дрешки.Абе неща които са нужни от самото начало.След като ни изписаха си купих всичко останало Peace

# 202
Всичко купих предварително. Само количката не успях, но това беше защото бебе подрани с двадесет дена и лекинко ме изненада. Иначе и нея щях да съм купила.
Никакви суеверия не признавам. Нито ме интересува от къде идват. Снощи свеки се опита да ме убеди да прибера бебешките дрехи от терасата, че не било хубаво да стоят там през нощта. Как ли пък не!  hahaha

# 203
Важното е как ти усещаш нещата, а не кой какво казва.  Hug
Първите неща, които купих за бебето, бяха две шапчици. Имах някои дрешки, защото на сватбата карах мъжа ми да ги простира  Mr. Green /беше много забавно/ и бяхме купили с кръстницата тогава. В общи линии друго нямах, бях оставила всичко за последния момент. Обаче родих 17 дни по-рано и се наложи майка ми да купува дрешки, с баща ми заедно купиха и сглобиха кошарата и т.н. Майка ми купи включително и комплекта за изписването, но пък аз си го бях набелязала предварително и й обясних точно какво да вземе.

# 204
Аз бях купила всичко за бебето още преди да се появи. Така се чувствах спокойна, че имам всичко.

# 205
Аз за дъщеричката си бях накупила абсолютно всичко предварително, дрехи, креватче, количка, козметика всичко. Бях много доволна, първо удоволствието е невероятно и второ не ползвах неща които са ги купили бабите например и не ми харесват. Сега за бебо пак така, купихме вече и количката, дрешки, само дребни неща останаха. Успех ти желая и здраво бебче на финала   bouquet

# 206
  • софия
И двата пъти към 8 месец вече имах всичко необходимо за бебчовците Peace

# 207
  • София; Дружбето
От 4-1 месец започнах да пазарувам. В 7-я като бях само креватчето не беше доправено, всичко друго си имаше бъдещото бебе

# 208
Аз си купих всички основни неща към 7-8 месец, защото знаех, че след раждането няма кой да ми помага или да гледа бебето. Исках аз да си избера легълцето, дрешките..ако пратя някой друг едва ли ще купи това, което на мен ще ми хареса.
А и е голямо улеснение..къде след раждането да обикалям из магазините, въобще не ми беше до това  Peace

# 209
  • BG
Всичко си бях купила.

Общи условия

Активация на акаунт