Какво мислите за пазаруването за неродено бебе?

• 17 945
  • 327
  •   1
Отговори
# 75
Преди -не вярвах .....Сега обаче вече вярвам в някои.
Все пак трябва да си купиш нещата от първа необходимост, въпреки поверията.

# 76
Купувай смело. Не се лишавай от това удоволствие заради суеверия.

# 77
  • София
.. а на мен ми се иска вече да се подготвям малко по малко а не като родя да се лутам за всяко нещо или да карам таткото да тича като гламав.
Точно за това предпочетох да си приготвя всичко предварително, а не после да се притеснявам, че нищо не сме купили, да обикаляме, да пазаруваме...
Не вярвам на такива суеверия и смело накупих всичко.  Peace

# 78
Не от суеверие, просто ми е безсмислено. Сега има всичко по всяко време и човек може да напазарува за няколко часа необходимите неща. Не е необходимо да обикаляш- има бебешки магазини, в които се продава на куп всичко необходимо.  Освен това от раждането до изписването минават минимум три дни- напълно достатъчни са.
Винаги съм си мислела, и не само аз, убедена съм в това, че ако нещо все пак се обърка как ще гледам покупките след това. Не е суеверие, а напълно реален поглед върху нещата, психически би ми било много трудно и няма смисъл да се натоварвам.

# 79
  • У дома... някъде
Ами аз взех да пазарувам когато бях в 7-ми месец.Креватчето като го купихме го сглобихме малко преди да родя и сложих плюшена играчка в него да не е празно.Разбира се че ще ти е по-лесно ако си накупиш нещата предварително,а не в последния момент да се луташ по магазините за всичко,пък и удоволствието от покупките е огромно. Hug

# 80
Нашето бебе още не се е родило, но вече всичко сме си купили - поне най-важните неща де. Започнахме с креватчето - и мен ме съветваха да не го взимаме толкова рано, даже свеки не разрешаваше да го внесем в къщи, то беше сглобено в магазина. Имах малко притеснения и аз в началото като теб, не че вярвах на суеверия, по-скоро ми беше трудно да убедя родителите ни, че няма нищо лошо в това да сме предварително подготвени. Пусках тема тук по въпроса, също като теб - не за мое успокоение, за тяхно по-скоро Crazy До сега нищо лошо не се е случило, само че днес трябва да вляза в болница - имам белтък в урината, и съм сигурна, че причината за това не е че сме напазарували за бебо по-рано. Mr. Green

# 81
Аз нямах време да се изкушавам, тъй като ходех на работа до последно. Единствено снаха ми ми беше дала бебешки дрешки от племенниците, които изпрах, изгладих и прибрах. Количката също ни подариха наши близки. Нищо друго не съм купувала. Не от суеверие, а от липса на време. Когато влязох в родилното, майка ми купила креватчето, мъжът ми го сглобил. Само бяхме купили предварително дрешките за изписване и козметиката. После, като ни изписаха, майка ми остана за около седмица да ми помага и купуваше всеки ден по нещо, което се налага.

# 82
  • Бургас
Всичко си бях купила предварително - количка, кошара, някои дрехи, одеяла, чаршафи и т.н. и т.н.

# 83
Купих всичко за бебто, в началото на 9 месец Peace Не вярвам на суеверия Peace

# 84
  • София
Лудницата след изписването е пълна.  ooooh! А и хич не ми беше до пазаруване - едва ходех след раждането. Наложи се да излезем с мъжа ми за стерилизатор, защото не могъл да намери магазина.......... #2gunfire
Бяхме си взели предварително почти всичко необходимо. После като се разхождах с бебо винаги докупувах по нещо.  Grinning Няма по-приятно нещо от покупките за бебето!!!

# 85
Аз пък умирах от ужас, че не сме се подготвили още, а бебето може да порани. Сега вече имаме почти всичко. Останаха някои дреболии само, които действително могат да се набавят и след това в крачка.

До човек си е. Някои ще гледат новите придобивки в къщи с неприятно чувство, на други ще им е некомфортно, че не са се подготвили.  Разбира се, няма нищо лошо нито в това да се изчака, нито в това да се подготвиш. Аз лично не съм привърженик на предварителните страхове, суеверия и черни краски. Смятам, че подобни мисли влияят не само на психиката ни, но и на съдбите ни.

# 86
Не от суеверие, просто ми е безсмислено. Сега има всичко по всяко време и човек може да напазарува за няколко часа необходимите неща. Не е необходимо да обикаляш- има бебешки магазини, в които се продава на куп всичко необходимо.  Освен това от раждането до изписването минават минимум три дни- напълно достатъчни са.
Винаги съм си мислела, и не само аз, убедена съм в това, че ако нещо все пак се обърка как ще гледам покупките след това. Не е суеверие, а напълно реален поглед върху нещата, психически би ми било много трудно и няма смисъл да се натоварвам.

Това  и моето мнение. При условие, че на ръка рзстояние имам два големи бебешки  магазина не виждам  защо да рискувам, ако нещо. Скакви очи щ гледам после купеното, а такива случаи много. За това и двата пъти всичко се купи след раждането, втория достаслед него, защото имах една камара неща от каката.

# 87
Мился, че е най-разумно да напазаруваш всичко преди бебето да се е родило.

Напълно съм съгласна.  Peace
Не вярвай в тези бабини-деветини, които само ти утежняват живота. Наслаждавай се на бременността и приеми моите пожелания за леко раждане и здраво и красиво бебе.  newsm10

# 88
  • Пловдив
Купихме абсолютно всичко за бебето още докато бях бременна.
Дори и количката.
Не вярвам в суеверия. Peace

# 89
Всичко си бяхме купили предварително.Това според мен е суеверие и не мисля че има някакво значение кога ще си купиш нещата за бебето.

Общи условия

Активация на акаунт