Лятото дойде и Габровчето се стяга в морето да се къпе и по пясъка да бяга

• 17 105
  • 284
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря на всички мамчета за хубавите пожелания!
buba76_, ние вече бяхме на море, и беше много хубаво. Така, че мечтаеш с право Simple Smile

# 226
  • У дома... някъде
Ние ще тръгваме живот и здраве на 20 юли за Приморско  Heart Eyes.Това е любимото ми място за почивка последните години.Дари е нагласена с 3 чифта бански,тъй че не я мисля нея. CrazyОборудвана е със всичко за плажа и не виждам как ще побера всичкия багаж,а сме само за 5 дена. ConfusedАйде който вече е ходил да дава морски снимки,че ми се гледат да се настройвам вече. Hug
Галич,давай от рожденния ден,вярвам че много хубав празник е станал Peace

# 227
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Аз вече съм пускала морски снимки- има линк преди 2 страници може би.

# 228
      valeria81 , много си се вталила, последния път , когато се разминахме, добре че поздрави, аз не те познах. Само в далечината си спомням , че си помислих " Какво маце" Mr. Green

# 229
  • У дома... някъде
Благодаря,но и ти не оставаш по назад! Hug
Дени,аз твоите снимки ги видях,много сте сладки! Grinning
Момичета да ви питам кога мислите да махате пампитата на дребусите?Аз правя опити,но засега неуспешни,а за акането все още се изтърва в памперса. ConfusedНякъде бях чела,че детето трябва да може самостоятелно да изкачва стълби и по това се разбира че вече ще може да си контролира мускулите.Дари това го прави,обаче като не може много да говори(плямпа само на бебешки и чат-пат някои думи) ми се струва невъзможно да я приуча да си казва поне на този етап.

# 230
Ех как ви завиждам за моренцето, тази година май ще го пропусна (поне аз, Наталка и баща й ще отидат за няколко дена).
А относно памперсите на Наталка й го махнахме като беше на 2 години и 3 месеца - отведнъж махнахме и дневният и нощният памперс, напика ми се само един път първият ден. Сега си става сама нощем и си пишка в гърнето без да ни буди дори. Такаче според мен най-важното е детето да е готово, имам една приятелка която много се гордееше че махнала памперса преди годинката на малкията - познайте какво чудо беше после като придоби това дете собственическото чувство, как се криеше да ака и пиша по ъглите и не даваше на майка му да му изхвърля акото защото си било негово. Направо беше се побъркала.Естествено и това отмина, но аз съм доволна че без никакви мъки (нито за детето нито за мен) махнахме памперса. Пожелавам такъв късмет и на вас  Peace.

# 231
Сърдечни пожелания за здраве и щастие на всички, които са имали поводи, пък аз ги пропуснах   bouquet
Момичета да ви питам кога мислите да махате пампитата на дребусите?

Аз вече отдавна съм ги махнала, но да споделя опит Laughing.
Разликата м/у двете ми хлапета е 1г и 6м, и като родих малкия, яко се амбицирах да махна памперса на големия, че ми идваха в много на бюджета. Ама какво напикаване, накъкване и пране падна после, хич не искам да си спомням. След 3-4 месеца сам си каза, че не иска памперс. Малкия хич не съм го и мъчила, но и него чаках до към 2 години  Crazy.
Моето твърдо убеждение е, че възможностите на бебето да си контролира мускулите по никакъв начин не кореспондира с осъзнаването и контролирането на физиологичните нужди.
А и няма нужда да се притесняваш, че не може да говори, нали си общувате отдавна с нея и без да говори.  Peace
Бях чела някъде за една майка, която вземала щерката със себе си в тоалетната и я слагала на гърне, все едно е като мама. За много малко време това дало невероятен резултат. На моите обаче изобщо не им подейства примера  Joy.
Желая ти успех   bouquet  bouquet

# 232
  • Габрово
Махнах памперса на малкия на 2 години. Имаше инциденти и в къщи , и навън, но като цяло всичко мина бързо и лесно, без стрес за мен и за него.

# 233
  • У дома... някъде
Благодаря за споделения опит момичета.  bouquetСъс сигурност ще ми е от полза. Peace

# 234
valeria страхотна е Дара на снимките в подписа ти Hug сладуранка малка Heart Eyes

За памперса, на Криси го махнах точно на 1г.6., сега е момента поне за дневния, можеш да се възползваш на морето и да махнете дневния. Успех Peace

# 235
  • У дома... някъде
Ами и аз се надявам,затова от сега започнах опити,но за момента неуспешни.Може би не е готова все още,знам ли. Confused
Всички дечица са хубавки,нали на мама и тати приличат  Flutter Hug

# 236
      И ние опитахме да махнем памперса, но резултата беше отчайващ, пикаеше детето постоянно, и стоенето с мокрите гащи(нали така се правело, че да му е гадно и да стиска), накрая се разсуполиви. Преди поне пишкаше в гърнето, но от как си видя струйката  от пишлето може и половин час да стои седнал, в следващия момент става и след няколко секунди вторачване надолу,  виждам как се изчишква. Иска да си гледа струйката човека и не ще да пиша в гърне, за акане да не говорим. За това ще изчакам още малко, милион майки ( та и една баба) ми казаха, че детето трябва да узрее за това нещо, с насилване нищо хубаво няма да излезе, най- много да осъзнае , че за нас е важно да не се напишква и нарочно да го прави , за да ни отмъщава, ако му се скараме. Бях мераклийка да го науча сега, но по-добре да се вслушвам в него. Мисля да пробвам след два месеца пак
 newsm78

# 237
  • У дома... някъде
Ето днес махнах след следобедния сън пампито и резултата беше за половин час 3 локви. Confused+напикани гащи и чорапки.И аз май ще отложа окончателно за сега опитите,пък след няколко седмици пак.

# 238
  • Габрово
kallii, щом Васко предпочита да пишка прав, остави го да го прави. Ти само му дръж гърнето по-високо под пишлето за да не пръска. И като се напиша в гащите го преобувай и му обяснявай. На Мишо също не му пукаше, че е мокър  Mr. Green.
Мишо никога не е сядал на гърне. Пишаше прав в гърнето, а акаше /и сега така/ в голямата тоалетна. Като беше по-мъничък го придържах на тоалетната чиния, а сега се справя сам.
Моят съвет към вас е да изчакате още няколко месеца. Знаете как бързо растат и се променят децата и вярвам, че тогава ще имате по-голям успех. И не се притеснявайте, че ще има локви по пода, аз съм сменяла напикани гащи и в заведения, и по градинки. Аз обяснявах на Мишо как да стиска дупето за да не свърши работата преди тоалетната, но той беше по-голям и схващаше. 

# 239
Райка,днес ви видях по центъра с двамата батковци(не ти се обадих,защото ти не си ме виждала и на снимка и ... Blushщеше да стане тъпо,а аз теб те познах от снимките с децата).Искам да ти кажа,че изглеждаше престъпно добре,БРАВО,евалла,като те гледа човек не може да каже че си родила преди 11дни,нито че имаш три деца. bowuuНаправо да ти завиди човек Mr. GreenМоля те сподели как го постигаш!
Хубав ден на всички! Hug

Общи условия

Активация на акаунт