Мина Първи Юни, пеят и лудуват МАЙските маймуни!

• 15 231
  • 284
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро!

Успях да разгледам снимките най-после! Страхотно местенце сте си избрали за срещата! Дечицата са пораснали много и са толкова сладки  Heart Eyes!

По-напред в темата четох, че сте давали фъстъци. Аз не давам и няма да дам до минимум 3 год., не толкова за алергичните реакции, а за опастността от задавяне, което може да е с фатален край. Когато ходих на курс за оказване на първа помощ при деца, имаше един доктор, който много подробно ни обясни какво може да стане. А и тези от бърза помощ разказаха ужасни случаи. Така, че мами, внимавайте много с фъстъците!

Килограмите на Килиан са 11,7 кг., изтеглен сутрин на гладно по гащи на домашния кантар.

От няколко дни съм приместила леглото на Килиан в на Георги стаята, но хич не иска там да спи  Sad Две вечери спа, но се буди през нощта и тръгва да ни търси из жилището  Crazy, а като спи при нас си спи цяла нощ.

Страйпърче, стискам палци нещата при вас да тръгнат в положителната посока  Praynig!

Това го пиша вече един час, пфууууу няма почивка за мен, нямаааа!

Лек ден!

# 91
  • Варна
Добро утро!
Кафето от мен

Сисе, не е у Търновско, у Софийско е моя мъж.... а ти да не си решила да заменяш гледачката си с моя мъж, че Божи щом си поспа на неговото рамо, значи й е харесал май а  Thinking Mr. Green
А пък вие всички се изкарахте злобни майки макар нещо да не сте ми убедителни , пък аз като не съм, и то мойто дете си прави квот си знае и ми се качва на главата. Вчера с Ивон установихме, че двамата с Ники са си лика прилика - хващат се за ръка и да ги няма - по-далече от майките им, че да си правят каквото си знаят. И докато си приказваме обикновено, през няколко минути се почва - ти наште деца виждаш ли ги някъде, щото аз не.....  Mr. Green

# 92
Кате точно щях да пиша че и ти су губиш - Олчето, Руми, Дени да се разписват и те...
Ванче, все се каня да те питам вие приети ли сте в някоя ясла? Марто е приет в нашата и от есен ще са съясленчета с Мариса  Laughing
И аз давам сладолед даже от миналоото лято, но гледам да е наистина топло времето и да няма сополи...че до гуша ми дойде от тях вече...за кг е около 12 -13.
А да ви разкажа вчера след ясла минахме през магазина и после навън да се видим с една приятелка да си играят децата и към 19ч вече Мариса започна да се съблича там на кафето как сме си отлепи си памперса и лъсна по дупе отивам а тя Пика пика - бре боже гледам памперса абсолютно сух а трябва да е сложен към 16 някъде като ги дигат от сън в яслата а изпи доста сок докато седяхме там - е та ми си наложе за първи път да я държа да пишка клечах клечах изтръпнах, но тя не пика. Хайде мама да сложи памперса даде без съпротива след 5 мин сценката се повтаря пак нищо обух я и май тогава вече пика.  newsm78 Какво беше това чудо се чудя аз...мале май детето само е готово вече, а аз се мотам и си намирам причини да отлагам. Добре заспива с шише с около 300мл течност иииииии ооооооо чудо сутринта пампа беше сух  Shocked това не се е случвало от раждането защото и преди да легне пие доста вода и все е мокра сутрин както писах в предния си пост. По изпъна се и веднага слезе долу събу се седна на гърнето и се изпишка ама сериозно количество....е това е хора днес ще пера всички гащички които й накупувам напоследък и от другата седмица край с пампа. Не вярвам това да се повтори и днес, но...явно е време.
Та занимах ви рано рано с нашите новини (дано някой не закусва четейки тук)  hahaha ако има такива се извинявам.
Лек ден на всички - благодаря на всички разказали и снимали на срещата страхотни сте!!!  bouquet

# 93
  • София
даа,галче, в 58 ясла ще е наесен миа, живот и здр Peaceаве

аз давам откак се помня все от хладилника и сок и сладолед, не може да навреди на гърлото студеното, вирусите са това, което донасят усложнения Peace

и я гледам от ден първи дето се казва гола, нали лято беше като се пръкна  Mr. Green, та както го свикнеш детето, така си кара Peace

виф, мерси за кафенцетоооо Flutter, целуни младия спортен господин от насм а как е бебката на ивон? расте сигурно  Flutter поздрави от нас!

# 94
Хайде и аз да се разпиша подобаващо след срещата, че само със снимки се разминах. Ама нещо не мога да се организирам още с новото ежедневие. Вече съм официално в редиците на работещите, а Георги е на детска градина. Свиква учудващо бързо, спокоен е, само дето сутрин малко протестира, но учителката каза, че това е докато се скрия от обсега му.

За срещата - просто нямам думи, беше ми много хубаво и приятно. Мамите всички до една са големи сладури, дечицата също и честно казано май не видях извънредно палави деца, както пишеха майките им, повечето са просто по-кинетични. Доста от дечицата говорят много, което не може да се каже за моето. Татковците също се представиха на ниво, като всеки си прибра детето да спи и ни оставиха да се наприказваме до среднощ. За земеделските умения на моя син - май само аз не съм го видяла.  Embarassed Този път поне се представи в що-годе добра светлина, за разлика от миналата среща, когато ме направи разногледа и се опита да мине през вратата на хотела с глава.  Joy

Мястото беше страхотно, за което изказвам специални благодарности към Люси!   bouquet

Благодарности и към сем. Банкови за тортата, макар че аз след срещата разбрах, че е от тях Embarassed, ама нали съм си класическа блейка. и към Кабрански за разходката до Дряновския манастир!

А подаръка от Алекс /на Велиска/ сега ни е любим, че и са улучили точно Мечо Пух! Искаше даже да спи с кубчетата, ама му дойдоха малко неудобни и твърди. Mr. Green

И да не забравя - ЧЕСТИТО ХРИСТИЯНЧЕ НА ГАЛЮШНА!

П.П И аз съм от териерите, ама от най-злите  Mr. Green, добре че Георги не ми предостави възможност да се проявя, че щяха да ме чуят чак в Търново.

# 95
Добро утро, мами!

Чета, че обсъждате какви цербери сте били.... Съмнявам се да сте по-големи от мене. (за мое голяма съжаление)
Следната случка е много тъжна и показателна: Изпращам миналата неделя детето с татко му да се поразходят навън докато изчистя. Разхождали се те, забавлявали се и татко му казал, че е време за прибиране. Никола започнал да се дърпа и да казва, че не иска да се прибира. Калин го попитал "защо?" и отговорът бил: "мама ми се кара и ми се сърди".
Е толкова криво ми стана, че не мога да ви опиша.... То бива да съм дзвер, то може ама мойто на нищо не прилича! Явно ще трябва да се превъзпитавам!

Моето дете се събуди най-накрая, така че ви оставям със здраве и с пожелание за весел и усмихнат ден!
Надявам се след обяд или довечера да мога да пиша повече.

# 96
Вели, много кофти случка сте имали точно преди заминаване. Добре че това не е повлияло на настроението ви, защото не си пролича, определено. Дано да се намерят по ценните ви вещи, защото както пишеш почти всичко си има сантиментална стойност.

Гичо, аз сладолед давам и то от миналото лято. Не му купувам специално, но аз като си взема никога не пропуска да си хапне.

Неде, Стоянчо може и да е омазан, но важното е че яде череши и ягоди. Ивко не иска да ги опита дори.

Танче , не му се връзвай на Ники, може и да си е измислил оправдание за да не се прибере. Ивко понякога така го хапят лудите и изпада в необясними за мен настроения. Вчера например баща му го взе от яслата и аз отивам и се засичаме на входа. И Ивко като ме видя като ревна: Не искам мама Ани! ... Вярно не е приятно да се чуе подобна реплика от собственото ти дете, но като знам как все седи за мен залепен, реших да се възползвам от моментното му настроение и се прибрах у нас. Направих вечерята на спокойствие, ошетах си малко. И като се върнаха естествено вече беше в друго настроение! Дори го заведох до лозето да берем черешки. И там го обхвана гушкателното настроение и много ме гушкаше и ми се радваше.

# 97
  • София
Вифче, Кабранска, тук съм, чета ви.  Heart Eyes
Обаче нямам никакво настроение за писане и не ща да ви натоварвам и вас.
Особено след толкова щастливи личица и още царящо купонджийско настроение от Еменските снимки ...  Heart Eyes Страхотно местенце и още по - страхотни мами, татковци и малки бубулечки.  Hug
Мога само да споделя (набързо), че след 7 - 8 месечно не-ходене на дк, просто защото не ни се е налагало от септември..., заведохме Велката във вторник и в резултат сега си търсим ново педи, докато не е минал месеца... Ако някой може да ми препоръча ДОБЪР лекар, ще съм много благодарна. Praynig
Нашата ни наплаши зверски, че нещо "му има", едва ли не на детето ми, щом не ще да говори, да контактува и пр. глупости, които просто нямам сила да напиша тук. А той беше вдигнат от сън и дефакто въобще не ги познава въпросните лели, защото не боледува. Как за 5 мин установиха нещо нередно нямам на идея. Но се вързах за момента. И си изревах очите направо. Sad Изпратиха ни на невролог в Институт по педиатрия. Незнам какво да правя и какво да мисля. Убедена съм, че не бива да се връзвам на подобни "мнения", особено, след като сама най - добре си познавам детето. И с всеки изминал ден си доказвам, колко е буден, весел, общителен палав, игрив и хитър. Просто е по - самовглъбен. И не говори.
На фирменото мероприятие беше много весело. Още имам мускулна треска от танци.  Laughing Хасково е прекрасен град, толкова чист, толкова поддържан и с прекрасни паркове и местенца за деца. Нашата столица е най - мръсното и занемарено място в цяла Б - ия. Rolling Eyes Снимки ще ви пусна, но още подбирам, тъй като не съм снимала аз, а колегите още качват снимки на сървъра.
Новото при нас е, че за 2 седмици от 22.06 до 01.07 ще съм без дете. Баба и дядо ще го водят на море.  Laughing Днес приведох капарото. Много ще ми липсва, мъничето ми, но в името на общото благо, пък и имаща пълна вяра на гледачите го пускам с леко сърце.  Heart Eyes Дано да не стои като щъркел на един крак, както миналата година, защото го беше гнус от пясъка  Mr. Green и до ден днешен в пясък, кал и пепел не се завира.
Сладолед, фъстъци и пр. не давам, но той много от "общите" храни така и не е опитвал в живота си. Просто защото не ще, ината му с инат.  Twisted Evil
Това е от нас, ако се сетя още нещо ще пиша.
Благодаря, че ме изтърпяхте  Laughing и че ви има. Hug

# 98
Щом Олчето и Недка се разписаха, значи и аз мога...  Laughing

Олче, ти четеш Вифчо и Кабранска, ама я прочети и тук: моля те, не си изплаквай очите... Изумих се от констатацията на педките.. Не виждам Вели много често, ама като съм го виждала, нищо по-особено не съм забелязала.. Играе си детето, спокойно, не бяга от общуване (на коледното парти нали си играха с Мартин, та ги погледах). Ми то и големите хора едни са тихи, други по-шумни.. На кой от двата вида да им търсим проблема?? Глупости значи ейй, само да ни разстройват! Аз така последно водих Мартин на ренгенова снимка в Пирогов, щото беше паднал, на следващия ден имаше температура и спа цял ден. Педката обаче каза, че съня не бил от темп., а от падането.. можело да има вътрешен кръвоизлив... Хем си знам детето, че като е с температура преспива деня, ама страх лозе пази.. Ела да видиш шока в Пирогов....

Таня! Таня, Таня.. дето ме учи на спокойствие с детето.. Моят син казва един ден на баба си (да подчертая свекърва ми): Мама бие, тати кара. И го повтаря цял ден.. Тва дете бой не е видяло, а баща му сама го знаеш как му седи термина "кара". Тъй че приеми, че си измислят и престо пускай да минава..

Да, Марто е приет в яслата на Мариса. И добре че беше Галя да ми разкаже подробно надълго и нашироко за условията там, че с успокоено сърце и душа отивам да го записвам. Хип, хип, урааа!

Ще ходим на море. На 30ти юни заминаваме. И понеже, както каза Виктор, "ние сме експериментатори" и, както аз казвам "тънем в блаженството на незнаещия", освен Мартин, ще водим и братовчедка му Ива, която е на 4 години. Ще бъде страшно забавно, подозирам....  Grinning

Марти яде сладолед, череши, ягоди, манджи и т.н. Ядки не яде. Тежи 14,5 кила и е висок 95 см (данни от миналия месец). Още сме с памперс, поради липса на амбиции.

Целувки и прегръдки,
рапорт даден!

# 99
  • София
Дени, чета всички и то не по избирателния принцип. Нали съм Мара подробната. Mr. Green
Обърнах се към Вифчо и Люба, защото те питаха конкретно къде съм се загубила.
Иначе ти благодаря за съчувствието, още си пазя онези снимки на Вели с Марто на печката  Mr. Green, а и в понеделник го водихме пак в Приказка без край на детски рожден ден и пак се скъса да готви на въпросната печка. Mr. Green Не му омръзва и туй то.

# 100
Рапорт приет!  Joy   Joy    Joy  (нали така се казваше)

Олче, миличка, хич ни й се връзвай на тази ............ педка, просто явно си е сбъркала специалността. Много мъчно ми стана............ а Вели изобщо си е най-нормално детенце, с характер, темеперамент и нрав, а това че още не говори, изобщо не е място за притеснение, защото има деца и на 3 годинки проговарят. Просто нямам думи как могат доктори така да поставят наизуст разни диагнози, при това и жена, предполага се че е майка и би трябвало да й е ясно, как една майка преживява много по-пресилено всичко това. Аз от мойто педи съм общо взето доволна като специалист - винаги са й били точни диагнозите (да чукна на дърво), но като обслужване - тя е и личен лекар и винаги при нея е лудница, не се запазва час и т.н. и пациентите са й много ......(проблем почти на всички педита, които не обслужват само деца). Стискам палци да имате късмет с педи и да не се тревожиш вече!  Peace
Велиска, съчуствам ти и те  Hug! Когато нас ни обраха най-много ме болеше за ценностите (златните подаръци) на Никол - те са толкова малки и беззащитни, а вече пострадали от нашата "жестока действителност". Но размишлявайки на по-късен етап - реших, че не бива да се ядосвам и съжалявам за някакви си вещи, важното е, че детето ми  и ние сме добре, живи и здрави, а по-хубаво от това на този свят не виждам да има. Нищо, че след време Никол няма да може да подари, живот и здраве, на собственото си детенце паричката, която е подарена на майка ми за мен, а мама и я подарви на нея и така се е предавала незнам колко поколения. Боли ме, но реших че много съм сантиментална, а пък светът е много "практичен" и реален. Добре, че Алекс и вие сте добре! А за извършилите  #2gunfire и дано има възмездие!
Танче, дечицата ни растат и стават много хитри и находчиви. Трябва да сме готови на такива приказки и действия, те вече не са бебета, а имат мисъл, умисъл, цел и много добре знаят какво искат и как да го постигнат, следят всички наши реакции и почти винаги знаят как ще реагираш и им е забавно всичко това. Това са моите лични наблюдения и впечатления.
Вчера Никол много добре се представи в детската градина без памп - за мое учудване не я бяха преобличали, но след обяд и бяха сложили памп за всеки случай, че бяха навън. Беше ми набрала цветя и ми ги подари и азззззззззззззззззззззззззззз - какво и трябва на една мама!
Хубав ден и  Hug от нас!

# 101
  • София
Олче незнам какво  да кажа за вашата докторка,направо   #Cussing out и според мен Вели си е нормален ,съдейки по последната ни среща в Борисовата градина.Незнам какво си мисли,че може да му има,но се надявам ти скоро да се успокоиш.Дано да си изкарат приятно на морето с баба и дядо,а ти да се заредиш с нови сили.
 Велиска  Hug,гадна случка сте има ли,но хубавото е че въпреки всичко сте изкарали добре на Емен.В такива моменти ти е много кофти,но ако е трябвало да се случва нещо по-добре това.Най-важното е да сте живи и здрави и все така лъчезарни.
 Страхотни снимки разгледах и всички разкази прочетох и сега съм решила живот и здраве някой уикенд да си вдигнем задниците до Емен.И без това след Трявна съм запленена от Балкана.На море не ми се ходи,но няколко дена сред зелинина и спокойствие ще ми дойдат много добре.
 И накрая да се похваля,че вече съм правоспособен шофьор,още има да се уча,но поне успях от втория път да взема книжка.Та по този повод ви черпя по едно за мое и ваше здраве

# 102
  • София
Я, и аз да се отчета, да не оставам с порицанието  Wink

Коси е на село до утре. Та от неделя насам не съм го виждала и ми е мъчнооо - дръпвам му по един рев от време на време, но то и на бременните хормони го отдавам донякъде  Crazy Новините от село са, че мъникът е с нова прическа и че са го захранили с ягоди /въпреки че 10 пъти им казах "ягоди, праскови, ядки и сладолед - НЕ!" ама кой ли ме слуша - родителите ми се съгласява с всичко, но от време на време си правят каквото решат  Rolling Eyes /.

С Боби съм напълно съгласна, че вече има умисъл - сестра ми ми разказа следната случка - Косьо искал да го вози в колата, но тя била заета. Той се ядосал и метнал с все сила ключовете й през терасата /а отдолу е една голяма, обрасла с трева и диви цветя поляна  Crazy .../ Почти половин ден са ги търсили, но ги намерили, де  Mr. Green

Ели, напълно те разбирам за желанието да правиш и друго освен децата - аз съм на 1/2 раб. ден и ми се отразява много добре на преуморената от ежедневието последните 2 год. психика.

Олче, дано си намерите добра педиатърка!

Велиса, много неприятно с обира... съжалявам, че ви се е случило!

Имарче - ЧЕСТИТО. Да си шофираш с удоволствие и без проблеми!!!

Иначе ние още сме в тръпка с яслата - чакаме новото класиране. В оназ, в която искаме да го запишем, сме 2-ра резерва, а тази седмица 2 от класираните деца са се отказали. Трилът сега е дали няма някой друг - с предимство или по-горен номер- да си пренареди желанията и пак да останем извън приетите  Sad Стискайте палци!

grinning039 За морето - много се бяхме навили да ходим с приятелско семейство в началото на юли. Те са с деца, к мого си играят с Коси, и щеше да е супер, но... и двамата с Борис не успяхме да си вземе отпуска, а и след последното пътуване коремът ми стана на камък и още не са ме отпуснали пустите контракции. То и миналия път си бях така от 12-та седмица до края, но все пак... не мога хич да ги игнорирам и ще трябва да се консултирам с доктора.
Та нашето моренце засега остава на изчакване за началото на август. Хубавото е, че намерих изгодни полети до Варна. Само дето от Сл. Бряг на север съм ходила веднъж за 3 дни и идея нямам къде да отседнем. Варненските мами и почитателите на северното черноморие - дайте някоя идея - имам претенции само да е подходящо за Косьо, леглото да е спалня и да е приемлива цена...

# 103
  • София
Руми аз се включвам отново,за да дам своя глас за Кранево.Невероятно място.Незнам дали си падате по такива селища,но миналата година само там ми хареса.Спокойно е,плажа беше невероятно чист,водата беше чиста и не е дълбоко.Дъното се увеличава постепенно и то доста навътре.Цените бяха повече от нормални.Единствен недостатък е,че плажа е по-далече от центъра на селото,но ако отседнете в хотел по пътя за плажа няма да ви е проблем.

# 104
  • София
Imar-че, благодаря ти, но ние ще сме без кола и ще трябва да сведем пътуването до минимум, та трябва да се ориентираме някъде съвсем наблизо до или в самата Варна и на прилично разстояние до плажа.

Общи условия

Активация на акаунт