Мина Първи Юни, пеят и лудуват МАЙските маймуни!

• 15 225
  • 284
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте пак!
Този пост съм го започнала някъде преди повече от час сигурно... пък да взема да го напиша докато съм в чуденка да излизаме ли навън, да не излизаме ли, ще вали ли, няма ли да вали или само си гърми?!?!?

Олче, права е педиатърката ви! Това състояние на Вели със сигурност е от недостатъчното желязо, дето на времето имаше нисък хемоглобин, заради това, че го кърмеше упорито! На някой му има нещо, ама със сигурност не е на Вели! Що не те остави тази жена на мира и да иде тя да се прегледа.... Хич не й се връзвай на глупостите! Много добре знаеш, че всяко дете се развива индивидуално и това, че не говори не е нищо притеснително. Всяко нещо с времето си. Всички сме го виждали Велизаркин и знаем що за готино хлапе е!  Hug

Велиса, много гадна и неприятна случка сте преживели! Съжалявам за което. Дано да е "всяко зло за добро" и скоро да имате повод за радост и усмивки!

Благодаря ви за успокоителните думи. То детето си е привързано към мен, но очевидно "благия" ми нрав се е отразил и върху неговия.... Надявам се в скоро време да престана да си "изпускам нервите" за щяло и нещяло!

Хубаво, че не излязохме, щото вече заваля  Mr. Green

Днес нещо времето не ми е съюзник... Отивам да разглеждам още снимки, че съм изостанала с материала!  Wink

До скоро!

# 106
  • Varna
 Сватя- аз да се предложа- 45 лвна човек , детска площадка спалня, кошче и т. н. а и морето близо...  и всякакви други екстри.само имам проблем с посрещането ти във Варна- без кола сме в момента, че нашия тати нали е софиянец вече, а аз не съм шофьор.   Като казах,тати, да се оплача, че мйжо заминава другата седмица за Афганистан  за 10 дни/ не на разходка естественно/ със смяната на двата баталиона Sad.
  Велиса, много неприятно.
  imar-че- Честито.
 Отивам да лягам, че петъците са ми кошмарни- големи пристигания и заминавания #Crazy

# 107
  • Варна
Олче, що бе мила не сподели за причината за неписането... Я не си слагай това "мнение докторско" слагам и двете в кавички щото са ми спорни и двете в случая на сърцето. Аз лично познавам две дечица, които до две години и нещо не искаха и дума да кажат - от инат ли, от друго ли - а сега не мож им затвори устата  Crazy че като проговориха, направо като възрастни, няма ги тия бебешките думички въобще  Simple Smile Освен това, само гледайки игривия поглед на Вели от снимките ми е ясно колко е подвижен, игрив и общителен  Mr. Green Май на всички педки нещо не им върви мисленето .... Моята пък все гледа снизходително на размерите и теглото на Макси, явно иска да е угоено прасенце за коледа, а той хич не е слаб, ама .... да си приказва.
А за стоенето на Вели като щъркел на плажа ме уби  Mr. Green Щото Макси е на същия хал с пясъка и допира му с него...
Но след днешния ни плаж, поне имаме напредък, игра си на хавлията под чадъра с една лодка в друга лодка, пълна с вода  Mr. Green Към 1 октомври, може и да успеем да го научим що е плаж  Crazy ама не е сигурно...

Руми, дано ви приемат в желаното място  Peace
Имарче, честита ти книжка! Със здраве да си я ползваш и по-често, че инак се забравя  Mr. Green

Сисе, как е Божи? Пиши някой ред ...

# 108
imar, честито! Пожелавам ти да караш безаварийно и да се наслаждаваш на карането.

Олче, нашата педиатърка ми каза, че момчетата проговарят по-късно и е напълно нормално да не говори до 3 год. възраст.
Аз харесвам нашата педиатърка. Единствения й недостатък е, че не подкрепя много кърменето след 6-тия месец. Кара по старата схема. Но ако й кажеш, че си решила да кърмиш още и да захранваш по-късно не се меси.
Пък и Вели е вече голям. И това няма да ви е проблем. Тази жена отгледа Макси, след това лекуваше Криси, когато тръгнах на работа.
Добър специалист е. Вдига си GSM-a винаги, когато съм я търсила. Има доста пациенти, но пък дава нощни смени и тогава може да ходиш при нея без да се редиш с часове. Идва и по домовете, като й даваме някакви пари за транспорт.

По-добре да лягам. От 2 часа публикувам това съобщение.
Честито на приетите в ясла! Пожелавам им да се адаптират леко.
Приятно изкарване на Вели на морето! Дано се забавлява добре, а мама и татко да си починат.

# 109
Включвам се само за секунда,че ми се спиииии.Ама не мога да се въздържа:Олче,имаме едно приятелче Коко-на 18 януари навърши три.Ако щеш ми вярвай,преди две седмици го чух за първи път да говори.Нищо му няма на детето,ако знаеш колко е палав само!Просто съзерцава света отдалече WinkПо този повод обяснявам на моя мъж,че сме си намерили добър зет-мълчалив.Ама пък със сватята не можем да се надприказваме,та си пасваме.А той вика:"а,мълчалив-едва ли.Просто гледа от баща си,гледа да не се обажда много,че не знае как ще се разтълкува/като мен/.И сигурно не може да вземе думата от майка си,затова".
Опита се момчето да пресъздаде нашата ситуация,ама ние и двете с Елла сме бъбриви ужасно,та му идваме в повечко.
Днес бях на видеозон,бебето било добре,но било малко-изоставало с 400гр.Не познават винаги за теглото,нали?Че ме подгони параноя

# 110
  • София
Добро утро!

/само набързо, че още имам шефове на главата, та съм примерна и не закъснявам за работа/
 Иночка, "разходката" е Афганистан ще мине добре, ти по-мако я мисли! И много ти благодаря за предложението, но бюджета за нощувки ни е по-малък. Виж, на басейна непременно ще идваме да се плацикаме с гаджето  Heart Eyes

Ирка, наистина не познават - на мен от 7 м. с Косьо ми разправяха, че бил вече 4 кг., а той се роди в 10-я /2 дни прносен  3,980/. Мисля, че мерят обиколка на главичката и наслагват към някаква статистика, но това разбира се не е 100% прецизно! А ти иначе как се чувстваш? /при мен гаденето още не е минало и май така ще си карам  Sick /

# 111
  • София
Да се включа и аз относно теглото на бебето.И аз съм на мнението на Руми,че изчисленията за теглото го правят на база размера на главата и крайниците.Моя синковец го чакаха 4100гр още от края на 9 месец,а той се роди в 10 месец(преносих 8 дни) и тежеше 3650гр,а на моя позната и казаха че бебето ще е около 3000гр,а то се роди 3500гр.Така,че Ирка изобщо не ги мисли кг.Важното е бебето да е добре и раждането да мине нормално.

# 112
  • София
Момичета, МНОГО благодаря за успокоителните думи. Нямате цена. Heart Eyes
Ирка, да те успокоя и аз, че наистина не познават лекарите, защото на мен направо ми бяха назначиил секцио, че плодът бил "огромен", а аз много дребна и "нямало да мога да го родя". Crazy
Минути преди раждането моят лекар пак го гледа на уз и отсече - ааа, под 3300 не е. Mr. Green Е да, ама не. Като ми пукнаха мехура и коремът ми се стопи, а бебо се роди 2600, както на всички е известно.  Laughing
Така че, споко и (ти също  Embarassed) не си вгорчавай живота с предположения и "мнения". Stop
Погали коремчето от всички нас. Hug
Страйпърче, Руми, на вас потвърдиха ли ви момите? Flutter

# 113
Добро утро.

Нашето бебе е все още 80% момиче, но лекарят не смее да потвърди, че със сигурност е момиче. Каза, че не го вижда добре. Така, че след 2 седмици пак ще го гледа

Не знам какво е - но си рита стабилно. Вече е поне 1 кг. И усещането е много сладко Simple Smile

Да се оправям за работа, че стана доста късно.  Приятен ден на всички.
Криси беше с температура и миналата вечер повърна 3 пъти.
Днес ще се гледат с баща си и батко си.

# 114
  • Русе
   Здравейте, мамита Hug
   Разгледах снимките от Емен - разкошни са! Страхотна среща е била! Grinning
   Ние пък по това време бяхме на друга вълна - в събота вечерта Дарито вдигна 39 градуса Т + обилни сополи. Оправи се за 2 дни(давах антибиотик 5 дни все пак), но ние с татито се разболяхме, първо той, от вчера и аз  Tired
   За яслата - миналата седмица Дарито ходи 2 дни, от днес пак е там. За сега не плаче сутрин, само малко се натъжава като я вземам. Сестрите казват, че играе с децата, харесва й, дори хапвала добре на обяд! След яслата спи "като къпана", яде прилично вечер и заспива по-рано Grinning За сега сме само до обяд, поне още седмица(само да не се разболее пак де Praynig).
   Олче, много мъчно ми стана за теб! Тази лекарка е направо за бой! Ама как винаги намират нещо, с което да разстроят родителите!!!
   Ирка, за големината на бебето - на мен през цялата бременност доктора ми казваше, че изостава в развитието, а Дарито се роди 3400! Съвсем нормално бебе, само малко преносена...
Успокой се и се радвай сега на шаващото коремче! Много  Hug за теб, Страйпър и Руми!

# 115
Привет и от дъждовен Пловдив.............като се е натумрило тука едно временце......./да ти се скъсат нервите от пощурели дечица ooooh!,до довечера сигурно ще сринат блока,ако не ги изведем навън/
Ирка-прав е Петър,то може и да говори детето,ама кой му дава думата Grinning..,но шегата настрана-ако педката на Олчето  вместо Вели беше видяла Иво-трябваше направо да го хоспитализират или да го насочат към заведение за умствено изостанали.........обаче и аз съм от спокойните мами Whistling-оставила съм го да се развива според неговите си/а не според трийсетгодишни стандарти и обучения/темпове.....може да не говори,ама как умно гледа............. Mr. Green,отделно,че може да изостава с говора,но пък ако видите какви набирания прави на лост,как се катери /винаги на върха/на катерушките,и новото в програмата-прескачаме си във и от кошарата със засилка/уточнявам,че това е преносимата кошара-със свалено ниво-т.е. доста сложно препятствие/...можем и с още неща да се похвалим....ама повечето не са за хвалене,а за оплакване/като например побой и скубане на 4-годишни къдравелковци/
А,за бебето и размера му-нали и мен ме уплашиха,че очакваме гигант/до последно ми обещаваха 4.300 най-малко...ама после,при раждането,ме удариха в кантара Mr. Green/
Миме,стига бе........я да се стягате...че то е време за моренце,не за болести Naughty
Сискееееееееееееееееее,къде зачезна Thinking/теб си те споменувам поне по 50 пъти дневно тия дни...ама с тоя барабан вече давам заето...на голяма почит и внимание се радва/
За вируса,дето върлува в момента,да знаете,че е много неприятен-нашият татко го изкара тия дни..........та се пазете/доколкто може,де/
Аз ставам,`щото агентурата С докладва,че обекта И силно понамирисва......... Sick

Последна редакция: пт, 13 юни 2008, 11:41 от Анонимен

# 116
Добър ден и от дъждовна София.....
Днес моят син се събуди в 8 часа!!!!!!! Това не се е случвало от година насам.
Поизлязохме рано на разходка - всички в парка ни се причудиха на присъствието в такъв час.  Mr. Green
Успях да понапазарувам преди да ни завали дъжда и с пълна раница на гърба и дете на ръце да тичам "свински тръс" под дъжда! Беше едно изключително вълнуващо преживяване!
Сега синът ми се опитва да откърти прозореца на хола и едновременно с това да скъса и пердето! Не знам какво ще правим цял ден вкъщи?!?!? Явно днес ще има някакви имуществени поражения (нали все пак е петък 13 - трябва да се случи нещо съществено и запомнящо се!)

Докато бях бременна и Ники се развиваше през цялото време с една-две седмици закъснение и после в последния месец си навакса всичко за броени дни. Роди се 3400.
А това:
А,за бебето и размера му-нали и мен ме уплашиха,че очакваме гигант/до последно ми обещаваха 4.300 най-малко...ама после,при раждането, ме удариха в кантара Mr. Green/
ми повдигна настроението, независимо от "свинския тръс" под дъжда!!!!

Лек ден ви желая и пишете, повечко пишете, че се очертава един скучен дъждовен ден!

# 117
  • Варна
Добър ден и от слънчева Варна  Flutter Пращам ви малко от нашето слънчице и жега   grinning039

Ние днеска ще пропуснем плажа, че нали в нашата фирма в петък се работи най-много  Mr. Green А и като за 13-та дата, шефа нещо е особено недоволен, кара се на всички, та чак фирми щял да закрива  Mr. Green ми каза одеве, ама мене като ме трогна това.. че го слушам от 5 години насам...

Ирка, според мен дават големи отклонения тия УЗта. В началото на 9-я месец, Макси го изкарваха около 2 кг и ме бяха шашнали, че е близо 2 седмици назад. Роди се 3100, седмица предит термина. Ама той си е с по-малка главица в диаметър май и до сега... А дават, че УЗто има 10% разлика, според мен са повечко...

# 118
Здравейте, днес целия офис го е ударил на уволнение все едно е почивен ден, всеки излезе нанякъде - що ли? Та си скучая тука...
Имар честита книжка - и аз почвам курсовете съвсем скоро и във всяка свободна минута (които са доста малко) чета закона.
Виф - ех че ми беше смешно на вашия първи ден на плажа, но все пак стискам палци да се отпусне преди 1 октомври  Whistling
Руми - стискам палци и за вас за яслата, че не ми се иска да си представям как е в къщи с двегодишен и бебе... ooooh!
Страйпър - дано Криси скоро оздравее - хубаво е че може да разчиташ на мъжа си да гледа болно дете (че аз не мисля че нашия би се наел на такава стъпка).
Мимето хайде и вие да се възстановявате бързо в купом.
Та като записах за болести да кажа че в нашата група има варицела и децата станаха вече две - така че и аз чакам включване - но нещо хич не ми е притеснено незнам що, имам усещане че ще ни размине ама знае ли човек  Twisted Evil

Олче я и тегли една...детето си е супер нормално и готино я по споко...над мен има заплаха от варицела пък аз си свирквам  Whistling и аз също познавам и често общувам с момченце което минава 3 година а от него не излиза никаква членоразбрана реч все още...вия няма да сте така споко просто всичко с времето си.   bouquet
Хайде хубав уикенд ви желая дано не познаят и не валиииии  #2gunfire това лято май ще е като това преди две години където в софийско се издавихме а на морето само гледаха по новините за дъжда... #Cussing out

# 119
Здравейте!
Ирка, и аз това, което съм чела за УЗ е, че се изчисляват някакви проценти и съотношения, затова се получават разминавания в предположенията и реалните размери на бебчетата. Развай се на всеки ритник от вътре и бъди щастлива, а размерът ......... тук не е от значение!  Hug
Руми, стискам палци за Коси! Дано има късмет!  Praynig При нас доколкото разбрах всички свободни места са заети от деца с предимство, ама нали само 1 група е яслената.
Успех на всички софийски некласирали се в първото класиране дечица - на есен всички с песен!  Joy
Изобщо не се учудвам на поведението на Вели и Макси на плажа. Миналата година Никол 12 дена не пожела да стъпи, пипне и изобщо всякакъв контакт с пясъка, даже и не даваше и нашите крака да бъдат с пясък и постоянни ни ги чистеше, стоеше само на кърпата или на шейзлонга, до водата я пренасяхме на ръце - е там и беше голям кеф и не искаше да излиза. Аз обаче бях много доволна от цялата работа, защото си седееше кротко до нас и изобщо не се притеснявах, че ще побегне на някъде и ще трябва да се гоним. Живот и здраве - ще видим тази година как ще е, но от сега подозирам, че този рахат ще ни се размине защото в детската градина се научи да си играе с пясък и да се рови (за което аз имам много отрицателно мненеие).
Даниеле, виждам, че четеш - може да драснеш два реда за "циничния" Кали  Joy   Joy    Joy
Хубав и слънчев ден!

Последна редакция: пт, 13 юни 2008, 13:51 от Bubilina

Общи условия

Активация на акаунт