За Станиславчо Априлчетата молят се от сърце, при мама и татко да се прибере!

• 12 810
  • 221
  •   1
Отговори
# 195
Емма,ти защо се разколеба?
Ами първо, защото педиатърката (която аз много харесвам и по принцип е ЗА нововъведенията) не беше много въодушевена от Пентаксима каза, че ваксините по ЗК вече не са като старите, а са по-изчистени, подобрени и и били хубави! Второ-ами аз не съм от знаещите, но този Пентаксим не е ли сравнително нова ваксина (може да не съм разбрала нещо пак) и просто....абе не са минали достатъчно години, знаеш ли дали няма да излезе някой страничен ефект след 3-4-5 години.....а парите не ме притесняват-щом се отнася до здравето, особено за децата ми-няма нищо по-важно. Пак казвам, че не съм се интересувала много и може това, което пиша да не е съвсем така.
 Аз пак да питам-с какво са облечени бебчовците ви в къщи и на разходка?

# 196
Верчо питаше ме как съм кърмила в движение  Wink не било сложно-А Grinning Честита ви годишнина и месечинка на Ава  bouquet Айде да се свършва вашия проблем с очето Praynig

galivo че те и моите са постоянно меки,но пък пълни  Peace и аз ще те посувам преди да му дадеш шишето с млякото подръж го малко на гърдата Peace

Bibobibo   fingerscrossed

и сега за Емма информация за ваксините Peace малко е дългичко,ама пък полезно Peace

ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ВАКСИНИ Е НАЛОЖИТЕЛНО НА ТОЗИ ЕТАП. ДРУГ Е ВЪПРОСА , ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИПОЛЗУВАТ КАЧЕСТВЕНИ И ПРЕЧИСТЕНИ ,С ПО - МАЛКО СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ. ВАКСИНИТЕ СА БЕЗПЛАТНИ, НО НИЕ КАТО РОДИТЕЛИ И ЛЕКАРИ ТРЯБВА ДА ОКАЗВАМЕ НАТИСК ЗА ВЪВЕЖДАНЕ В ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ БЕЗПЛАТЕН КАЛЕНДАР НОВИ , ПО - КАЧЕСТВЕНИ ВАКСИНИ, КАКВИТО ИМА ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ.

В края на втори месец /един месец след направената противохепатитна ваксина/ се правят нови две ваксини. Едната е тривалентна/против 3 болести/ - ДИФТЕТКОК - ПРОТИВ ДИФТЕРИЯ, ТЕТАНУС И КОКЛЮШ. ПРОБЛЕМ ПРИ НЕЯ СЪЗДАВА КОКЛЮШНАТА СЪСТАВКА. ПРИ МАСОВАТА ВАКСИНА ТЯ Е ПРОИЗВЕДЕНА ОТ ИНАКТИВИРАНИ /ОБЕЗВРЕДЕНИ/ ЦЕЛИ БАКТЕРИИ. ПРАВИ СЕ НА ГРЪБЧЕТО. ИМУНИТЕТА, КОЙТО ТЯ ПРАВИ Е ДОБЪР , НО СА ПО -ЧЕСТИ СТРАНИЧНИТЕ РЕАКЦИИ - ПОДУВАНЕ НА МЕСТОТО НА УБОЖДАНЕ, ПРОДЪЛЖИТЕЛЕН ПЛАЧ И ВИСОКА ТЕМПЕРАТУРА. ЗА ЦЕЛТА СЕ ПРАВИ КОМПРЕС ОТ ВОДА И ОЦЕТ НАПОЛОВИНА И СЕ ПОКРИВА ПОДУТОТО МЯСТО. СМЕНЯ СЕ ПРЕЗ 40 МИНУТИ. ДАВА СЕ НА ДЕТЕТО СЛЕД КАТО БЪДЕ ИМУНИЗИРАНО 2,5 мл. ПАНАДОЛ.

НЕ Е ГРЕШНО ДА СЕ ПРАВИ И НА КРАЧЕТО. КЪМ ЛЕКАР СЕ ОБРЪЩАМЕ АКО ПЛАЧА Е ПРОДЪЛЖИТЕЛЕН ПОВЕЧЕ ОТ 4 ЧАСА, АКО ИМАМЕ ВИСОКА ТЕМПЕРАТУРА НАД 39 ГРАДУСА И НЕ СЕ ПОВЛИЯЕ ОТ МЕДИКАМЕНТА, АКО ДЕТЕТО Е ОТПУСНАТО.

ИМА ДВЕ ВАКСИНИ ПРИ КОИТО КОКЛЮШНАТА КОМПОНЕНТА Е БЕЗКЛЕТЪЧНА И СЛЕДОВАТЕЛНО СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ СА СВЕДЕНИ ДО МИНИМУМ. ЕДНАТА СЕ КАЗВА ИНФАНРИКС - ТЯ Е ПО - КАЧЕСТВЕНА И ЦЕНАТА Е РАЗУМНА.

КОГАТО СЕ ПРАВИ ВАКСИНА ДЕТЕТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗДРАВО И ДА Е НЯМАЛО СКОРО КОНТАКТ С ДРУГО ДЕТЕ С ИНФЕКЦИОЗНА БОЛЕСТ. РАЗБИРА СЕ ЛЕКАРЯ ВИНАГИ ПРЕГЛЕЖДА БЕБЕТО , НО НЕ ВИНАГИ МОЖЕ ДА СЕ ОТКРИЕ НОСИТЕЛСТВО НА БОЛЕСТ. ПРЕДИМСТВО НА ИНФАНРИКСА Е ЧЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ НАПРАВЕНА И ПРИ ДЕТЕ , КОЕТО Е СЪС ЗАПУШЕНО НОСЛЕНЦЕ ИЛИ ИМА ЛЕКА КАШЛИЦА. ЗАБРАНА ЗА ВАКСИНА Е СЪСТОЯНИЕ НА ОСТРА ИНФЕКЦИЯ - С ТЕМПЕРАТУРА ,СИЛНА КАШЛИЦА И ДР.

ВТОРАТА ВАКСИНА, КОЯТО СЕ ПРАВИ Е ПРОТИВ ПИЛИОМИЕЛЕТ. ДОСЕГА СЕ ПРАВИ ЖИВА ВАКСИНА ПОД ФОРМАТА НА КАПКИ. ВЪВЕДЕ СЕ ИНЖЕКЦИОННА, КОЯТО Е УБИТА И С ПО - МАЛКО СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ.

НА ПАЗАРА ОТ ЕДНА ГОДИНА СЕ ПОЯВИ ВАКСИНА - ПЕНТАКСИМ.

ТЯ Е С МНОГО ДОБРИ КАЧЕСТВА. ЗАЩИТАВА ОТ ПЕТ БОЛЕСТИ -ДИФТЕРИЯ, ТЕТАНУС, КОКЛЮШ, ХЕМОФИЛУС И ПОЛИОМИЕЛИТ. КОКЛЮШНАТА И ПОЛИОМИЕЛИТНАТА КОМПОНЕНТА СА ОТ ИНАКТИВИРАНИТЕ /ПО - БЕЗОПАСНИТЕ/. ХЕМОФИЛУС - Е БАКТЕРИЙ , КОЙТО ПРИЧИНЯВА В РАННАТА ДЕТСКА ВЪЗРАСТ ОПАСНИ ИНФЕКЦИИ КАТО МЕНИНГИТ, ПНЕВМОНИЯ, ЛАРИНГИТ, ОТИТ И ДР.

# 197
Искам искрено да благодаря на всички, които се молиха заедно с нас за малкия Станислав! Вашата подкрепа е дълбоко оценена! За съжаление с нищо не можем да помогнем повече... smile3518

Нека почива в мир малкото ангелче и дано е на едно по-добро място...
 Flowers Rose

С много мъка публикувам това, което прочетох. Даноне е истина Praynig

# 198
неееееееееееееееее не може да е  истинаааааааааа  smile3511 newsm45

# 199
 Cry Cry Cry Не зная какво да напиша. Моля се да не е вярно, да има грешка..... Sad

# 200
Току що писах на момичето което го е написало, дано ми отговори!Ще пиша веднага!

# 201
  • София
Момичета, помагайте! Вили има доста ситни бели пъпчици по гънките на крачетата и вече на знам с какво да мажа. Пробвах сума ти неща - крема на Бюбхен и на Себамед за подсичане, мажа с олио на Себамед, мазах и с млякото за тяло на Себамед, даже и с мас пробвах и вече вдигнах ръце  ooooh!. Цялата кожичка, която попада под пампата е червена. Смених и памерсите. Имате ли някаква идея с какво да пробвам или просто да спра да мажа  Thinking.

galivo, и аз никога не съм се цедила след кърмене  Peace.

Тео,   Sad

Докато пишех видях какво се е случило със Станиславчо, нямам думи, защо се случват такива неща ....  Cry

# 202
  • София
Господи.....
Нямам думи, сърцето ми се къса....

Flowers Rose Flowers Rose

# 203
Надявам се да не е истина моля се от сърце и душа!!!! Praynig Praynig Praynig

# 204
толкова, толкова, толкова несправедливо.....

# 205
ето какво ми отговори момичето (maimunche):
Цитат
За съжаление е истина...не ми се сърдете, но нямам сили да пиша...

# 206
Дълбок поклон пред паметта му  Flowers Rose Flowers Rose
Плаче ми се ,а не мога да заплача....
Горката Барби....тя вярваше...ние всички вярвахме....
Не искам да повярвам,че това се случва.......

# 207
Почивай в мир мило ангелче Станиславчо!   
 Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose
Мила майчице, кураж и много сили да продължиш напред.
Прегръщам те  Hug Hug

# 208
Нека почива в мир малкото ни ангелче! Много се насъбра на Михаела.Просто само се моля да има сили! Станиславчо миличък  душата ни се къса от болка Flowers Rose Flowers Rose

# 209
егати - ай стига вече
Който шибаняк е виновен за това - дявол лии го наричат ли какво ли незнам, ама да престане да ни отнема дечицата
Мнооооого, много бе майчета станаха ангелчетата - не мога да издържа вече......................
незнам какво да кажа
нека Господ ги събере всички горе на онова хубаво място...
Барби, а ан теб мила - просто нямам сила да ти кажа нещо
То и няма какво да се каже
Поклон пред тази борбена майка и пред нейната борбена рожба...
 Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad

Общи условия

Активация на акаунт