За Станиславчо Априлчетата молят се от сърце, при мама и татко да се прибере!

• 12 812
  • 221
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте мили априлки! 
Аз от един месец не съм ви писала... покрай грижите за малкия все не ми остава време да изчета всичко до край - тъкмо отворя страницата и все нещо изниква.  Имахме и малко проблеми, един кратък престой в болницата... та сега съм нащрек и не го оставям и за секунда.
Живко преди няколко дни стана на два месеца, благодаря на всички за поздравите!   bouquet  bouquet  bouquet
Ходихме на консултация в петък - тежи 6350 гр. и е 63 см. Добре го гледа мама   baby_neutral  Продължавам да го кърмя, надявам се да имам достатъчно кърма и възможност да го кърмя до годинка.  Времето ще покаже   Peace
Да ви се похваля, другата седмица моите сестрички ми идват на гости за един месец! Малкото ми бебче ще се радва на голямо  внимание и много игри - с двете лели, мама, тати, баба и дядо...   Joy
И ние носим вече дрешки 3-6 месеца, но много от тях ни омаляват. Памперсите - отдавна сме с тройката...
Проблеми с пъпките по лицето и вратлето от десетина дни имаме и ние. Прочетох тук, че препоръчвате кремчето на Мустела, преди два дни го взех и аз, от снощи го мажа... Още не съм забелязала видим ефект, но се надявам че ще се изчистят. Иначе педиатъра ни даде някакъв кипърски крем, но на него пише да не се маже на лицето - а той точно за пъпките по лицето го изписа. Затова сега първо ще пробвам с крема на Мустела, надявам се той да ни помогне като на много от вас  Hug

# 46
Добро утро да споделя с вас едно кафе за мен е удоволствие

и започвам с малко отговори и после с малко въпроси
Галиво и ние имахме много пъпчици и по тялото и по лицето ,но педито ми каза да не мажа с нищо и аз така правех и минаха от самосебе си ,сега от време на време излизат по една две,ама пак нищо не правя-но за две три седмици ще минат и вашите .
 Роси и при мен се получаваше първите два пъти след секс малко прокървяване но аз го отдадох на това че може би има все пак малка раничка от шевовете и от там да се появява кръвотечението,но сега вече всичко си е наред ,няма място за притеснение според мен,но е хубаво и докторите да го кажат за всички ни.
 Хайде и мойте въпроси:
 Вие стерилизирате ли всеки път всичко?тъй като ние сме на цедене и с шишето всеки път стерилизирам та се чудех до кога трябва да го правя,не че ми тежи кой знае колко ,мапитам.
Има ли някоя мама която кърмии все още и и е дошло?
  Голди ти нали си на диета,я кажи кърмиш ли още и ако да казвай диетата за сваляне на кг-ми щото и аз съм с много цифри за смъкване? Някой друг пази ли диети?
 ох имаше и още въпроси ма някой трябва да си ги записва като се сети за тях  ooooh!
 Хайде чао за сега!
 Хей roska_ps    Hug

# 47
дидиомора аз стерилизирам за сега и шишетата за водата и , бибите и помпата за кърма, искам и аз да спирам вече ама все не мога дасе реша  Whistling

Ох казвайте диета за кърмачки че и аз имам мноооогоо да свалям докато си стана както преди, а уж не ям шоколад и хляб, наблягам на салатки и вода пък си стоя все едни и същи килограми  Tired Thinking #2gunfire

# 48
  • Варна
Здравейте, и аз да се включа най-накрая Peace Ние снощи имахме доста гости и си легнахме късно, но за сметка на това ядох страхотен кекс Embarassed Laughing
Максим е при баба си и дядо си , а Микаела беше мнооооооого послушна- изкъпахме я , яде в 20,30, после се събуди в 1,30, пак яде и сутринта в 7 чак Joy Чудя се дали вече е време да опитам да махна нощното хранене или да давам на детенце да си хапва?Вие как сте? Не съм чела темата още, ей сега ще се върна назад. И Микаела има пъпчици по лицето, мажа с Тайс ама...... Rolling Eyes Отивам да чета Hug

# 49
  • In someone's dreams
roska_ps, голям мъж гледаш, браво  Hug

didimora, аз изцяло кърмя моя син и ми дойде миналата седмица. Съвсем нормален МЦ. Все пак се обадих на моята АГ, която каза, че е абсолютно нормално и по никакъв начин не пречи на кърменето. Просто каза тя, че съм извадила лош късмет, можех още да си поживея без превръзки, ама здраве да е  Simple Smile
P.S. Мерси за кафенцето, така ми се пие, не съм близвала от м. август 2007г. Ама моя хубавец, какъвто е хиперактивен, само кафе му липсва и дето казва Aquariel, ще проходи  Laughing

# 50
Да споделя и аз - откакто тук започнаха жегите Живко хапва от 12 до 15 пъти на ден  Joy Всяко ядене му е също с почивки - 2-3 пъти, през които се оригва. Общо взето го кърмя постоянно Simple Smile Взехме климатик - нямаше друг начин, тук освен че е горещо е и много влажно и жегите не му понясяха добре. Само че климатика не работи постоянно а го включвам от време на време да поохлади, а през това време го местя в другата стая, като оставям вратите отворени. Има ефект  Peace
Бира досега съм пила 2 пъти - безалкохолна и веднъж няколко глътки нормална.
И аз имах този проблем с ходенето по голяма нужда - страшна болка! След няколко дни се появи и кървене. В началото помислих че са хемороиди и се мазах с кремче против тях. Не ми помогна и по някое време светнах че всъщност това е раничка - разучих въпроса и се оказа че е раничка, която ако не се излекува навреме става хронична и тогава се налага операция - такава операция направиха на някоя от нашите априлки - тя беше писала тук. Веднага отидох на хирург, той ми изписа кремче, йоден шампоан и едни свещички 10 бр. - 50 лв  #2gunfire Стигнаха ми за 5 дни и не можах да се оправя напълно, наложи се да взема още едни. Сега вече съм по-добре Simple Smile Внимавайте момичета с тези рани, хапвайте повече разхлабващи храни и ходете всеки ден до тоалетна - това е естественото лечение Simple Smile
Иначе Живко както си хапва честичко, толкова честичко и ака - по няколко пъти на ден, поне 6-7 Simple Smile Повръща понякога, но количеството значително намаля  Hug
А през нощта се буди на 2 часа... и яде като ламичка  baby_neutral
От десетина дни имаме и сълзички - много жално ми става като ги видя, въпреки че знам че е нормално   ooooh!

Последна редакция: нд, 08 юни 2008, 16:22 от roska_ps

# 51
  • София
Здравейте и от мен  Hug

За пъпките - Косьо имаше само по лицето, но количество, достатъчно за цялото му тяло...на нищо не приличаше Rolling Eyes В началото и аз с нищо не го мажех, но те не минаваха. И понеже имах ЕЛОКОМ (бяха ни го предписали за кърваво подсеченото дупе), рекох да пробвам ...С едно намазване резултата беше поразителен Peace А епитетите "агресивен" и "мощен" (така пише на листовката) за коктикостероид според мен означават, че има силно действие, а не силна вреда...За разумна употреба говорим, разбира се ..изрично пише, че повече от 5 дни не бива да се прилага Peace

З изваряването - аз не изварявам вече. То освен залъгалките няма и какво друго да изварявам, де...защото само се кърмим, а вода напоследък не му и предлагам. Но в чантата на количката винаги имам едно празно измито бебешко шише и неотваряна бутилка Девин(розов етикет) от 0,5 л. Peace

За килограмите...само ще кажа, че Ясмина може да бъде приета в клуба на анонимните шоколадоманиаци, защото на външен вид тази й страст изобщо не личи. А на мен все едно на челото (пък и на други части на тялото Mr. Green) с големи буви пише "Яде много шоколад"  Crazy И не само шоколад Wink

Ягоди също ям  Peace Започнах с малки дози и като видях, че нямат ефект върху бебо му отпуснах края Simple Smile

# 52
абе Ваня направо ще умра от смях с теб  Joy Joy Joy,пък не изглеждаш чак толкова да си пълна.то на твойте места ако пише така при мен направо ще пише "яде де що има -освен тонове шоколад"   иначе и аз гледам да ги ограничавам от една седмица сладкишите и тестените изделия-то само това ядях де,сега  бухам житце за десерт и парченца кашкавал  с доматче за ядене ooooh! и ефект нулев

# 53
  • София
Момичета ,гледам отворили сте темечка за хапването,та нека и аз да ви питам нещо.
Някоя от вас ,гони ли я неистов глад за сладко?Аз съм се видяла в чудо smile3506,от както съм родила само сладко ям и то шоколадови бисквити и вафли,направо ужас smile3511!И разбира се вместо да свалям килца,аз качих цели два килограма!Опитвам се да се ограничавам ,но не всеки път се получава.Даже,вече взех да си мисля дали да не отида на лекар newsm12!?

# 54
Запис и от мен и отивам да папаме!
За неистовия глад за сладко и аз бях така след раждането, но като че ли отмина. Аз го отдавах на нужда от енергия и изтощаване на организма и си хапвах порядъчно шоколад и козунаци. Ягоди си опитах 1-2 пъти, но не смея да ям. А за отслабване с първото ми дете докато не спрях да кърмя не отслабнах ни грам! Тогава МЦ ми дойде като часовник точно на датата. Сега ще видим, бях ви писала, че още имам зацапване и съм притеснена. Някоя от вас има ли? И на мен така веднъж след кекс ми прокърви леко. В тази връзка онази вечер се "пооблажих" както пише Съни Wink Бях забравила "що е то оргазъм и има ли почва у нас" Grinning

Ние вчера бяхме на моретоооооо. Малката спа през цялото време и диша морски въздух.

# 55
Isane, и аз имам някакво зацапване, но не е постоянно. Няколко дни има нещо като бяло течение, а след това за ден два - тече розова слуз (като тапата). Още не съм  успяла да ида на АГ преглед, ама тази седмица твърдо трябва да намеря време за това. Дори и да се наложи да ида с Поли и да я дам на акушерката да я гушка по време на прегледа  Mr. Green 

За столчетата за кола: ние пътувахме до Русе и обратно миналата седмица и Поли през цялото време си спа в столчето. Тогава беше горещо времето, а тя се изпотява в това столче и аз си мислях, че ще се наложи да я издавя оттам и да я гушкам. Нищо подобно! Тя се събуди само веднъж и то за да яде. При това яде почти спейки, оригна се (като никога!) и пак заспа. Ако всеки път така пътува, ще бъде най-доброто бебе. Само не знам като поотрасне, дали няма да й дойде друг акъл.

За килограмите - аз свалих всичко, което бях качила през бременността, но имам да свалям още около 8 кила, които си ми стояха от предното раждане. Само не знам как ще стане това, защото аз и каквито и да било диети сме несъвместими неща! Опитвам се да се ограничавам с хапването на "вредни" вкусотийки, но няма храна, която да съм си забранила. Дали ще успея така  newsm78  Ако не успея до края на лятото, се включам в клуба на пухкавите красавици! Както казва Мечо Пух, "колкото повече, толкова повече".   Joy   

# 56
  • София
Леле, Исане...как ти завиждам само ( за морето, не за оргазма Wink ) !!! Обожавам морето....а го виждам най-много 2 пъти в годината Sad

Дидимора, не казвам, че съм гранде дебеланде, но има доста какво да се желае по отношение на килограмите ми...Аз никога не съм била слаба, не ми е идея фикс и да бъда такава.  Просто искам като се погледна в огледалото да не си обръщам главата веднага в другата посока. А това става когато съм 57-58-59 кг. (висока съм 1,64). В момента съм 67 кг...Елементарната математика показва, че едни 8-9-10 кила ако сваля ще се чувстам добре. Да, ама с шоколад не става...пробвам постоянно  Peace 

# 57
Привет и от мен! Уфф тия кг?! имам цели 20 да свалям, но докато кърмя едва ли ще имам много успех! Незнам как е при вас но мен ме гони глад и ако не ям - все едно съм бременна ,става ми лошо направо! Е добре че шоколад не ям, гледам да ограничавам въглехидратите , пък да видим! Но по принцип в кърмаческия пише че не е хубаво повече от 2 кг. за месец да се сваля, че отиват токсините в кърмата и се трови малкото човече! / аз лично и на 2 кг/месец съм доволна/ Thinking

# 58
Галиво,това с пъпките ми е болната тема.вече един месец сме с пъпки.изходихме по сумати лекари и мазахме с какво ли не.първо ми викаха от топлото и да не мажа с нищо.но те ставаха все повече .докато станаха уасно много и отидох на алерголог.сменихме ам и като ,че ли от днес сме по-добре.ако наистина е от това -язък за прехваления аптамил.от два дни сме на хипоалергичен нан.ето и снимка от ония ден

дано при вас минат по-бързо Praynig

# 59
Здравейте !!

За кг -  имам още 4кг за сваляне , но искам да сваля 7кг. И аз многоооооо обичам шоколад. Хапвам скришом , че мъжа ми само ми се кара ( защото е алерген , а не защото съм дебела ) .

И ние имахме пъпки , но си минаха сами . Педито каза да ги мажа само с ментолов спирт , но и това не направих.

За стерилизацията - и аз като Ваня много рядко се сещам. Вода не иска Косьо да пие , а бибероните само с вода ги мия.Е един път в седмицата ги изварявам.

Общи условия

Активация на акаунт