За Станиславчо Априлчетата молят се от сърце, при мама и татко да се прибере!

• 12 813
  • 221
  •   1
Отговори
# 30
да не се готвите за трето...
В някой друг живот  Shocked След всичко случило се, не мога да помисля за трето дете  ooooh!

За ягодите какво да ви кажа. Аз си ям  Embarassed
Ама днес Мишо ми е с лек обрив, та може и от ягодите да е, че не бях яла отдавна, а вчера си хапнах обилно  Shocked Та май оставам само на череши  Wink

# 31
  • Бургас
Уф, имам проблем. Моята щерка от 10-тина дни не ще да ака редовно.  Sad Незнам дали причината е, че започнах от 2-3 седмици да я дохранвам /макар, че дохранвам е силно казано, давам й АМ от време на време, когато видя, че кърмата ми не стига - например веднъж дневно, но има и дни, в които не й давам/. Другата причина според мен може да са капките за колики. От миналата неделя до днес е акала точно 2 пъти - във вторник и в петък и то с помощта на термометъра.  Cry Звънях на педито и тя ми каза да й варя чайче от сушени сини сливи и аз да ям по-разхлабващи храни. Спрях и капките за колики, давам й само вечер. Но ето, че и днес не е акала. Иначе си пръцка порядъчно, ама...  newsm78 Вече започнах да си мисля, че може би не яде достатъчно, знам ли вече... Моля ви, дайте съвет какво да правя?

# 32
  • Варна
Миленче това с "нередовното" акане се случи на доста априлчета вече. Включително и на Невена - почна да ака през 3-4 дни. Сега се нормализира до 1-2 пъти на ден, имай предвид, че нищо не съм й давала, нито съм използвала термометър (бррр  Sick )

Нормално е кърмачетата да минават през такъв период - може да се стигне и до акане през 7 и повече дни. Важното е акото да не е твърдо и бебето да не плаче от болки при изхождането.

Аз не бих послушала педиатърката, доста драстично ми звучи чай от сушени сливи за толкова малко бебе, още повече, че не мисля, че има някакъв проблем при вас.

ягоди си ям и още как! 

Невена си я возим в столчето за кола, чувства се доста удобно, но пък не сме правили по-дълги пътувания. Засега още докато потегли колата и е заспала. На тази снимка е в кошчето за кола, така като гледам доста добре си се чувства и никак не е неудобно.
ето вижте

# 33
Момичета - аз чак разбрах че имаме нов албум със снимки на априлчета - и аз скоро ще сложа снимка на Елица - само да ви споделя, че досегаразглеждах снимките и просто се залях от смях!!! Joy Joy Joy Тооооолкова са ни красиви всички бебоци - толкова са еднакви (все хубави и смешнички, все перят ръчички и се кокорят) и толкова различни - просто всяко едно е уникално и е мнооого красиво...и пак се замислих за това, колко велико нещо е природата и колко необяснимо нещо е животът... една приятелка скоро ми каза: "Гушкай си я сега, не се плаши, че ще я разглезиш - ТЯ НИКОГА НЯМА ДА Е ТОЛКОВА МЪНИчКА, КОЛКОТО ДНЕС!!!" - и аз като се уплаших, елатеме вижте - гушкам си я усилено и едва ли не се натъжавам, че на другия ден ще е по-голяма от днес Wink Те затова хората раждат и второ, ааа??? Thinking newsm78

# 34
Момичета - аз чак разбрах че имаме нов албум със снимки на априлчета - и аз скоро ще сложа снимка на Елица - само да ви споделя, че досегаразглеждах снимките и просто се залях от смях!!! Joy Joy Joy Тооооолкова са ни красиви всички бебоци - толкова са еднакви (все хубави и смешнички, все перят ръчички и се кокорят) и толкова различни - просто всяко едно е уникално и е мнооого красиво...и пак се замислих за това, колко велико нещо е природата и колко необяснимо нещо е животът... една приятелка скоро ми каза: "Гушкай си я сега, не се плаши, че ще я разглезиш - ТЯ НИКОГА НЯМА ДА Е ТОЛКОВА МЪНИчКА, КОЛКОТО ДНЕС!!!" - и аз като се уплаших, елатеме вижте - гушкам си я усилено и едва ли не се натъжавам, че на другия ден ще е по-голяма от днес Wink Те затова хората раждат и второ, ааа??? Thinking newsm78
helenblondy  мНого хубаво ти го е казала твоята приятелка, и аз се замислих как минават бързо месеците...кога родихме кога вече сме в трети месец Simple Smile А бремеността ми изглежда толкова далечен хубав спомен. Трябва да се наслаждаваме на всеки един момент с малките ни съкровища!  Hug Heart Eyes

# 35
  • София
Хайде и аз да се разпиша в новата темичка!Страхотна е както винаги newsm51!
Че и трето smile3521!
И ние си ползваме столчето за кола,но не винаги заспива Криско в него.Доста често се налага да спирам ,защото реве и го премествам на предната седалка до мен,за да мога да продължа.
И аз приключих с кърменето и ми е много кофти Cry!Но с тази невъзможна диета,която ни наложиха заради АБКМ,просто не ми остава друг избор,ако искам бебо да я израсте по-бързо !
Барби,как е Станиславчо?

# 36
Здравейте милички!  Hug
Имам нужда от вашата помощ!  Praynig
Малкия има адски много дребни червени пъпки по цялото личице, по вратлето и малко по горната част на гръбчето, направо ми е обезобразено милото  Cry
В началото пъпките бяха само тук-там, но сега са навсякъде  ooooh!
Спомням си, че и вашите бебчета имаха такъв проблем - казахте, че е т.нар.бебешко акне и в началото не се притеснявах. В Петък на консултацията питах педиатърката, тя каза, че е това и да не го мажа с нищо. Е да ама детето ми не прилича на нищо направо, не мога да го гледам така и реших на своя глава да го мажа с нещо....
Бяхте споменавали три неща - лекарство Елоком, балсам на доктор Тайс и кремче от серията Стелатопия на Мустела.
За Елокома понеже е лекарство като че ли ме е шубе да мажа на своя глава, но може ли да ми кажето за кое от двете кремчета на Мустела от серията Стелатопия говорихте и кое трябва да се използва при този проблем.
Това (най-долното) http://www.roditeli.info/mustela/dermo-pediatrics/dry/ или това http://www.roditeli.info/mustela/dermo-pediatrics/irritation/
А кой е балсама на Д-р Тайс този http://naturprodukt.bg/produkti/DR._THEISS/grija_za_kojata/index.php или този http://naturprodukt.bg/produkti/DR._THEISS/grija_za_kojata/nahtk … tensiv_balsam.php
Моля ви помогнете ми! Много ще съм благодарна на всички за отговорите!  Hug

# 37
Добро утро и от нас!
В продължение на темата за кекса искам да споделя с вас, че днес го опитахме за първи път. Чувствах се по-зле и от девственица. Поне в началото. Но не е както преди. Засега надявам се. Това, което ме обезпокои е че след това ми протече малко кръв, а когато ходих до 00 беше едно такова бледо розово. Сори за обяснението рано сутрин. Извинете, но няма с кого да споделя и да се консултирам бързо. А за док и аз не съм ходила. Смятах да отида до 42-рия ден, обаче моято док отстъстваше точно последните 5 дни от периода и сега не мога да се наканя. С това кърмене на 3часа не смея да мръдна за дълго или без нея. А док е във Варна. Цеденето ми е мъка защото с помпата изкарвам много по-малко отколкото бебка изсуква.

# 38
Галиво аз мазах Елоком-а по лекарско предписание, другите два продукта не съм ги ползвала и не мога да ти дам съвет. И за двата съм чувала само хубави неща. Дано скоро му минат пъпчиците  Praynig

# 39
Galivo,ние също бяхме обринати и даже кожата на лицето и гушката бяха като ошкурени. Изписаха ни Елоком. Ползвах го като бременна/наложи се заради адска алергия от препарати за чистене в АГ-то/. Обаче аз не я намазах. Тъпо и упорито не я мажех с нищо даже и с крем и детето се оправи. Сега когато се окаже че доста целувки е изяла от нас имаме обриви, но минават. Ама и ние сме едни Embarassed Като ни е сладка  Laughing
На тялото имахме. Мазах я три дни /по два пъти на ден/ с Универтан и изчезнаха. Понякога ни излиза някоя заблудена по тялото, но изчезва. според мен не бързай с мазането изчакай няколко дни. Ние от разни мазила уж на известни марки и сега не мога да и мажа дупето с крем, а от аптеката ни правят специално кремче. с витамини и разни други нещица. Пу-пу с него дупето е добре. Че така се бяхме подсекли и лекарите уж да ни излекуват направо . .  идеше ми да ги  #2gunfire

# 40
  • Временно
Galivo,Сиана също беше като обезобразена,но не мазах с нищо и си минаха за около10-ина дена.Иначе балсама на др. Тайс е този http://naturprodukt.bg/produkti/DR._THEISS/grija_za_kojata/index.php.С негова помощ премахнахме едно обривче на крачето й.

# 41
  • In someone's dreams
galivo, аз мажа моя син с крем Мустела Стелатопиа. Изчиства всяка нова пъпчица или зачервяване буквално за една нощ. Бях го препоръчала и на Ясмина, тя също остана доволна /Ясмина  Hug/. Така, че ти го препоръчвам горещо.

# 42
  • Варна
Galivo Аз по препоръка на Milenni и на някои други майчета си взех Стелатопия и съм супер доволна. Много бързо взе да се чисти и сега сме ОК. Ето този ползваме:

Пак искам да благодаря на Milenni, че ме светна за това кремче.  Hug В листовката пише доста добри неща за него. Най-много ме впечатли това, че в 75% от случаите се избягва необходимостта от прилагане на кортикостероиди.  Peace

Сега мажем гушката, че доста се понапълни и имаме няколко сладки гънчици там.  Heart Eyes

А Елоком е кортикостероид, при това доста "агресивен" по думите на една моя приятелка педиатърка.

П.С. Същата тая педиатърка каза, че и да не мажеш с нищо пак ще отмине, но ми стана жал да я гледам такава.

# 43
Благодаря ви за бързите отговори милички!  Hug
Проблема е, че тези пъпки не са от няколко дни, а от поне 2 седмици, само, че в последно време станаха толкова много... Аз затова изчаквах досега, ама те вместо да отшумяват стават все повече и все по-нагъсто... ooooh!
galivo, аз мажа моя син с крем Мустела Стелатопиа. Изчиства всяка нова пъпчица или зачервяване буквално за една нощ. Бях го препоръчала и на Ясмина, тя също остана доволна /Ясмина  Hug/. Така, че ти го препоръчвам горещо.
Milenni а за кой крем от серията Стелатопия става въпрос, защото намерих два такива, виж в поста ми по-долу линковете, които пратих. Благодаря ти!  Hug
Току-що видях, че и Ясмина ми е отговорила... Благодаря ти мила!   bouquet Значи това е въпросното кремче, те го водят за суха кожа, а има и още едно за раздразнена кожа http://www.roditeli.info/mustela/dermo-pediatrics/irritation/ аз затова се зачудих кое е от двете... Щом това сте ползвали и сте доволни ще го взема още днес и ще го намажа милия, че и на мен като на Ясмина просто ми е жал да го гледам така... Sad
БЛАГОДАРЯ ВИ ОТ СЪРЦЕ ОЩЕ ВЕДНЪЖ!!!  Hug

Последна редакция: нд, 08 юни 2008, 10:13 от galivo

# 44
добро утро.аз пия кафенце а Оливия е до мен и си говори на зайчето Crazyвече сме с дрехи от 3-6 мес.малееее как растат децата ooooh!.айде до после че ще папаме.

Общи условия

Активация на акаунт