Операция на дискова херния - 2

• 199 176
  • 967
  •   1
Отговори
# 165
Софи ,

МОже и да кача някоя снимка , само да не ми се карат  Laughing Не че съм кой знае какъв майстор в латексирането , ама като видях как двама такива ми нашляпаха таваните  , рекох си , че и аз мога така , при това ще си спестя и някой лев . ПО-добре аз да си го оризиля , нали така  Laughing Ако бяхме тръгнали с мъжа ми по правилата , трябваше първо да шпакловаме таваните , за да станат гладки , а не както са в момента на вълнички . ПОне ми е бяло и хубаво сега , пък и аз съм си го направила  Hug
Обаче почивката от вчера си казва думата -  днес направо съм неудържима .

# 166
Здравей те  времето е само за море.  Василена  за също се оприрах на скоро при Габровски намен ми предложиха  този гел  но ми  обесниха   че   ЗД.Каса ми поема разходите  за него.Но ако бях прила  само гела след време щях да оприрам и дясната херния.Титановите ми пастни  ги сложехме  и заради прдпазването   и  на дясната  срана, моето изместване  е близа до опашката, титановите пластини  са на крастъ ми.  На операция отидох без болки и без болки се върнах само  ми опъваше шеват тои    беше като тел бот над 20  метални пастинки  за машинката  за шиене дадох ме 50 лв.А титановите пастини  стуват 4 500лв  поръчват се от фирма .  Ще  ви патя  материял за  опрации на ДХ  там има и  титановите пастини на снимка. Успех ти желая  .         http://www.alphaklinik.de/de/hoogland/diagnose/wirbelkanalstenose                 

# 167
На картинка изглежда просто и интересно.Само не знам ако ми сложат пластините как ще се чувствам.Ендоскопската операция наистина изглежда рутинна.Не знам само от къде идва страха ни от операцията.Те на докторите това им е работата и на истина на останалите гръбначномозъчни операции сигурно е елементарна.При мен би трябвало да не се поставят пластини защото нямам разместване на прешлените.

# 168
  • София
Не знам само от къде идва страха ни от операцията.

Моят страх идва от това, че съм чувала за неуспешни операции, при които хора, остават на инвалидни колички, също много чести рецидиви, тъй като хернията се "мести" на друго ниво, в резултат на което има пациенти с 3-5 операции...Ей такива ми ти работи...  Sad
Може и да е глупав този страх, тъй като действително има и много успешни операции, но си е мой този страх, защото се отнася до моя гръбначен стълб и гаранции никой не дава...

# 169
Здравейте момичета!

Пуснах тема със сходен проблем на вашия, моля ако знаете нещо посъветвайте ме!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=308878.0

Става дума за операция на остеолистеза на L4-L5.

Ще съм благодарна на всички отговори!!!
Благодаря!  Hug Hug Hug

# 170
  • София
Snuki, какво точно означава тази диагноза, че на мен чичко Гугъл нищо не ми каза по въпроса?  newsm78

# 171
До колкото ми е обяснено това е "изтъркване" на "възхлавничката" между двата прешлена, не знам точно как се казваше  Blush При нея е толкова голямо "изтъркването", че вече не може да използва десния си крак - нечовешки болки, надявам се поне малко от малко да съм обяснила  Embarassed

# 172
Здравей те  днес маи  ме е налегнал мързела и сомо стоя прд ком. Да операции те са срташни, за невролозите съм обедена че не ги препоръчват, а неврохирурзите  винаги са готови да те срежат,  докато се чудиш и маеш  годините минават и уврежданията стават и по сложни, както при мен.  Когато се срешнах с доктора  направо му казах , знам  че ми есложно положението и че вече имам изтървания , но искам да мога да ходя.Тои ме погледна и каза кои ти е казал че няма да ходиш  досега  съм нямал случви да неможе да ходи след операция.  И като че ли вярвах в това . А   от невроложката си разбрах  че е добре това, че хернивта ми била капсолирана,  защото при капсолираните  неможе да се увредят  много нерви.  Докато лежах в болницата  22д доста  доктири михаваха  дори мисля че др.Кондов маи работи в Пирогов  много от тях оперирват вТукуда  но според мен  в Пирогов  разполага с повече техника.

# 173
След като се премахне дх остава ли още  вещество между дисковете.Не мога да си го обясня.Дори да се изреже това което е излязло на вън нали самото ядро като се измести центъра пак боли.Или нещо греша?Елпида изтегля ли се пихтиестото вещество между дисковете?Понеже веднъж един доктор каза че като го няма двата диска се свързват в един.Затова на това ниво не може да се появи дх.Моите като са на 2 нива трябва да се свържат три диска.това не прече ли на движението в кръста.Само да не пиша глупости.Би трябвало при малки дх да се отстранява излязлото навън и след време хрущяла да се въстанови.Така ли е?Или прекалих с размишленията.От както съм родила само с болести се занимавам.Да бях учила за доктор.Големият ми син е със заболяване и ми омръзна от "пишман доктори".Да не обиждам някой ама мнтого е зле здравната система.
Здравейте Simple SmileИскам и аз да изкажа мнение по въпроса,защото при мен имаше проблем,при това много сериозен.При операция на ДХ се изрязват излишните (изместени,изсипани) части .В зависимост от това каква точно е хернията се предприемат различни интервенции.При мен се наложи да вземат кост от таза,за да сложат костни шпанове на мястото на дисковете,защото ,най-просто казано ,изсипването беше навлезло в гръбначно-мозъчния канал.Всичко става след катастрофа и 3 счупени шийни прешлена -2 , 3 , 4-ти.Ако ви предлагат титан ,то в повечето случаи е за пари. Зависи разбирасе от диагнозата,но и при мен имаше такова предложение , от хирург,който в съшност НЕ ме оперира.Отидох при най-добрите неврохирурзи в БГ и благодарение на тях съм жива и здрава(доколкото е възможно разбира се) и НЯМАМ дефицит в четирите крайника Simple Smileт.е. действам нормално и с четирите крайника. Хората взеха моя кост ,изрязаха шпановете (малки пулчета) и ги сложиха на мястото на дисковете WinkЗа щастие всичко мина успешно и сега отново съм пълноценен човек GrinningАко с нещо мога да бъда полезна - насреща съм! Успех и БЪДЕТЕ ЗДРАВИ Wink!!!!!!!

# 174
Mimzy ,

Ако си имала проблем с шийни прешлени , то те нямат никакво отношение към краката ти  Laughing Инервацията от кръста надолу се командва от други нерви .
Има разлика в прешлените в шийния и поясния отдел , както и в големината на гръбначно- мозъчния канал на тези нива . Затова и хирургическите подходи са различни .
Искам да предупредя всички ,които се подвизават във форума  , че има  хора , които пишат уж за свои проблеми , а всъщност набират пациенти за свои лекари -познати . МОже и самите лекари да си набират пациенти тук . Но това е рискът  да общуваш в Инет - не виждаш човека , а ставаш съпричастен към проблема му .

# 175
Elia, да ти е живо и здраво момиченцето! Е, малко на патерица, но нали съм една работна Laughing
Много сте напреднали с материала! Чета вече час, изтървала съм му края.
Elpida, не ми е ясно как се справяш. Миналата година беше същото в къщи, но аз само гледах отстрани. Мъжът ми боядисваше на климатик поради горещината. Е, след това климатика не даваше признаци на живот!

# 176
Mimzy ,

Ако си имала проблем с шийни прешлени , то те нямат никакво отношение към краката ти  Laughing Инервацията от кръста надолу се командва от други нерви .
Има разлика в прешлените в шийния и поясния отдел , както и в големината на гръбначно- мозъчния канал на тези нива . Затова и хирургическите подходи са различни .
Искам да предупредя всички ,които се подвизават във форума  , че има  хора , които пишат уж за свои проблеми , а всъщност набират пациенти за свои лекари -познати . МОже и самите лекари да си набират пациенти тук . Но това е рискът  да общуваш в Инет - не виждаш човека , а ставаш съпричастен към проблема му .
Аз съм доста наясно с нещата,без да съм лекар ,който набира пациенти!!!!!Разлика м/у шийни и ломбални прешлени мога да направя!!!!!А относно неврохирурзите - ДА ,ще им бъда благодарна докато съм жива,защото са достатъчно кадърни , за да решат проблема и да си тръгна на собствен ход от болницата.Искам да ти кажа (а и ти сигурно си наясно),че малка грешка в работата им може да бъде фатална SunglassesНе събтрам пациенти,а и не мисля ,че е нужно - кадърните в тази професия в България се броят на пръсти!!!!!! Сега (от 6г. насам) съм инвалид 1-ва група - 92% , НО НЕ МИ ЛИЧИ SunglassesТова значи,че все още има можещи хирурзи!!!!!!!И накрая,да не забравя : Нямам дефицит в РЪЦЕТЕ ,а в епикризите пише И В КРАКАТА ,без обаче да имам проблеми по-надолу от 2-3-4 шиен прешлен, а гореспоменатите прешлени можеха да предизвикат дефицит или пареза или парализа, от тях НАДОЛУ Simple SmileПонеже главата и задника са свързани ,можеше да се парализирам от врата - надолу!!!!Това е от мен и не забравяйте:НЕ СЪМ неврохирург,НЕ събирам пациенти за познат или роднина неврохирург!!!! Аз съм доволен(меко казано) пациент,на който шепа лекари дадоха втори шанс за  ЖИВОТ!!!!! Детето ми все още има майка,а надявам се да има и братче или сестриче Wink

# 177
Здравейте пак,
Оперирах се в Пловдив,хирургиите на Пещерско шосе, на самата операция съм получила бактериална или асептична инфекция не ми уточниха точно,която опериращия ме лекар не разпозна 1-вия месец когато бях на проверка и след 3 месеца болки в кръста след ЯМР се установи възпаление на прешлена и междупрешленния диск
Самото възпаление се лекува с лежане и антибиотици ,но според д-р Кондев от Токуда и опериращия ме лекар след 2-3 месеца трябва да направя  ЯМР и да ме оперират пак с цел почистване и стабилизация , което в Такуда струва около 8-9 хил лева за титаниеви пластинки и т. н.
А гела си платих за да не получа сраствания,но  ги имам и те трябва да се чистят,ако правилно съм разбрала.
От форума www.puls.bg  д-р Габровски от Пирогов също ми написа ,че трябва да се оперирам.
Ако някой е имал или знае за подобни проблеми нека ми напише.
Благодаря

# 178
Mimzy ,

Това ,което написах за набирането на пациенти изобщо нямаше нищо общо с теб  Hug Не случайно започнах на нов ред , тоест нова мисъл . Просто имах спорове с някои колеги по форумите и се сетих да предупредя моите хора тук .
Естествено , че ако ти бе притиснат гр.мозък на ниво шийни прешлени , щеше да си парализирана надолу , независимо дали имаш или не проблем с поясните и / или кръстцовите прешлени . Много се палиш - няма смисъл . Радвам се , че са те оправили навреме  и че има все пак такива специалисти . А сега ти си на ред да ни кажеш къде се оперира .

vasilen 52 ,

Не се оперирай при Кондев в Токуда .Имам лични впечатления от него и затова те съветвам да не го правиш . Специалисти наистина има в Пирогов и не се сещам Бусарски и Романски къде оперират .

# 179
Mimzy ,

Това ,което написах за набирането на пациенти изобщо нямаше нищо общо с теб  Hug Не случайно започнах на нов ред , тоест нова мисъл . Просто имах спорове с някои колеги по форумите и се сетих да предупредя моите хора тук .
Естествено , че ако ти бе притиснат гр.мозък на ниво шийни прешлени , щеше да си парализирана надолу , независимо дали имаш или не проблем с поясните и / или кръстцовите прешлени . Много се палиш - няма смисъл . Радвам се , че са те оправили навреме  и че има все пак такива специалисти . А сега ти си на ред да ни кажеш къде се оперира .

vasilen 52 ,

Не се оперирай при Кондев в Токуда .Имам лични впечатления от него и затова те съветвам да не го правиш . Специалисти наистина има в Пирогов и не се сещам Бусарски и Романски къде оперират .
Оперира ме проф.Бусарски ,д-р А.Хаджиянев и д-р Н.Мирчев. За мен те са най-добрите ,съдя по себе си ! Бусарски и екипа му с в клиниката по неврохирургия към МА. Намира се зад "Хигиената".

Общи условия

Активация на акаунт