ДЕКЕМВРИйка отпуска крои, а пък Пачи летния сезон откри!!!

• 23 054
  • 284
  •   1
Отговори
# 60
Може да дойдем на разходка да се видим Simple Smile

# 61
Тц, моите умения не са интеУектуални  Mr. Green
Някой да не вземе да се върже сега, просто няма с какво да похваля магарето си (добре, де, докато вечеряхме го научих на буквите на мама и Маги  Mr. Green)
Shocked Ела и научи и моето да вечеря, явно много те бива! Моята тая вечер изяде една кисела краставичка, половин парче топено сирене и две хапки хляб. Вече издивявам с това ядене - НЕ ЯДЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ (освен малко домат), ПЛОДОВЕ И ВСИЧКО ОСТАНАЛО, С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ШОКОЛАД И БОНБОНИ  smile3511 Готвя разнообразна храна, а не ще и не ще да яде  Rolling Eyes Sad Отказва всичко, което преди обичаше или хапне само по една хапка и не иска повече. Иска и мрънка постоянно само за шоколад и бонбони, все едно се дрогира с тях. Ако откажа да дам се тръшва да реве и аз давам по малко, защото ми дожалява. Не ща да я лишавам и по принцип не отказвам да давам, но искам да яде и други. Обесянав, че шоколад и бонбони се ядат за десерт и тя казва добре. Уж сяда да се храни и като хапне една хапка и казва, нахраних се, дай десерта. Незнам какво да правя. Не ща да се озлобява, от лишения, но и не ща да ме мотае така. Почнах да определям количество след което давам десерт, но ми е гадно така. Направо имам чувството, че в тоя шоколад има дрога и тя е станала наркозависима  Mr. Green Rolling Eyes Sad

# 62
Просто не купувай WinkКажи й че няма-да провери, там където го държите и така..ден, два, три-ще свикне. А на тяхно място сложи плодове Mr. Green
А като няма и ти няма да се чувстваш виновна че не даваш Peace

# 63
Мдааааа, кофти е  това с неяденето на Сиянка... Маги не обича много шоколад, но шоколадови бонбони от типа на Бонибон, Милкинис и т.н. обожава. Но ако не ги вижда - не се сеща. А супи и манджи си яде. Не по много, но достатъчно (събират й се 200-300 гр. на хранене, единица мярка са ми бурканчетата от детската кухня  Mr. Green).

# 64
Не по много, но достатъчно (събират й се 200-300 гр. на хранене....
Не е много ли, това си е постижение, ако Сиската изяде толкова на едно ядене аз ще си ударя д---то в тавана  Mr. Green
MTV - вчера изхвърлих остатъците от шоколад у дома. Тази сутрин поиска и аз й казах че няма. Да ама после ходихме за хляб до магазина и тя веднага замрънка за шоколад. Обясних й че сега не мога да й взема, по-късно. За моя изненада не мрънка дълго. Обаче признавам стана ми гадно като й отказах. Май с това най-голяма проблем имам. Не мога да отказвам. Вие как отказвате?

Последна редакция: сб, 21 юни 2008, 10:22 от Flash Dance

# 65
Аз поне - лесно, казвам й "не може", или "няма да стане", или "после", или "я си гледай работата, хитрицо". Ама Маги не мрънка много, де, до сега не ми се тръшкала с "искаааааааааам", по-скоро само с "не искаааааам"  Mr. Green

# 66
  • София

Кратко и ясно. И приключвам темата.  Crossing Arms Колкото по-малко обръщаш внимание на гневната реакция, толкова по-бързо отминава.  Peace

Ама ти верно ли изхвърли шоколада???  ooooh! Не можа ли да го скриеш, да го сложиш на недостъпно и невидимо за нея място? Или най-малкото, да го изядеш? Wink

Повече сила и вяра в себе си, Дани!!!  Hug

# 67
# 68
Добър ден, дами от киселата кака Сийка!

Почетох , образовах се какви изумителни неща умеят децата ви - едни се хранят, други приказват, трети любознателни, абе направо чудесии на нашия домашен фон.  Hug Дали да не запиша детето си в пантомима или народни танци - поне да развива уменията си?  Joy Joy Joy Joy Също подозирам, че Никола е един бъдещ ветеринар-природозащитник-флорист, но може би за целта се изисква да не е пълен далтонист (викам, това дете нещо му има на зрението - един цвят не може да разпознае).

До скоро се оплаквах, че е агресивен и не се свени да удря и по-големи деца, е вече е срамежлив и притеснителен. Много са готини тия човечета - за пореден път виждам как са едно отражение на нашата емоционалност, възприятия, отношение. По-скоро е и малко неусетно какво човек предава на детето си, абе глупости сега с тези обобщения... лично мнение искам да кажа! Peace

Кратко и ясно. И приключвам темата.  Crossing Arms Колкото по-малко обръщаш внимание на гневната реакция, толкова по-бързо отминава.  Peace

За ядене изобщо няма да се включвам в темата. Никола жмули сухоежбини с кеф, да се разбира филии с каквото дойде, напоследък масло с шарена сол. За манджа и супа воювам поне веднуж да ден да погълне, като използвам и нечестни средства - подмамване, обещания за возене на безценните клатещи се автомати с 1лв = 3 игри, гледане на филм (Бейби Айнщайн -  A Day on the Farm, само това и нищо друго), словесно убеждаване от подмолно естество и тн.

И понеже е необичайно за моя стил да се ферманосвам така ще се оправдая - изпратих бащата и детето на море с приятели на една прелестна вила в с. Рогачевица на 3км от Албена. Гризе ме завист, искам и аз, ама на - седя да си "почивам" и "да не се натоварвам", щото този бременност освен че е мегадосадна взе, че се оказа и рискова ли тежка ли, абе знам ли и аз. В понеделник имах инцидент и бях убедена, че  бременност вече няма, ама имало, само да гушна една шепа хапчета и да лежа. #Cussing out Мда, съдбата е голям гаврител...
Всъщност днес тръгнаха за морето, но колата се счупила на Витиня. Направихме известни рокади и пътешествието продължава.

Приятен ден желая и никак не завиждам благородно на всички дето се плицикат и ще се плицикат на море Simple Smile Heart Eyes

# 69
Ето ме отново в края на работния ден!
Мимис, разбирам те изцяло за какво говориш! И у нас предаването "100 въпроса"защо" на ден" не свършва. Понеже сутрин слънцето свети в прозорците на стаята и деня започва с един и същ диалог. : "Мамо, защо сънцето звети силно?"
аз: "Защото е лято"
тя: "а защо е лято?
аз: "защото след баба Зима, когато се пързаляхме на снега и пролетта, когато брахме цветя идва лято"
тя: простичко и невинно: "Защо?"
аз започвам да разказвам за птичките, за морето и така неусетно ставаме, на гърнето и обличане за яслата

А буквите са и интересни много. Дядо и и баба и и купиха пластмасови, като тези, които ползвахме в 1-ви клас едно време. И редовно ги повтаряме. Но не казва "а", "б" и т.н. А : "буквата на Еко-Беко (да се чете Ежко Бежко). На Калина, на тати Кирил, на батко Калоянчо, като буквата "К" се взима и се връща от нас няколко пъти, за да има за всички с име с въпросната буква. А и двете баби се казват "Веска" за целта връщаме и буквата "в" обратно и така... Брои и не знам защо винаги пропуска 7 и брои само и единствено до 13  Mr. Green
След празника в яслата не спира да пее, което ме радва, защото преди тържеството не можех да я накарам да ми каже какво ще изпълняват. Отговора вечно беше: Тайна е!" или "Изненада, мамо" Crazy
Факт е, че са ги научили на много песнички, даже има няколко, които за голямо мое учудване не знам....но, разликата мужду поколенията  Mr. Green
ДА не останете сега с впечатление, че чете Кафка в оригинал. Всъщност не произнася няколко съгласни букви, т.е. заменя ги с други. СЪветвах се с логопед, но ми се изсмя, и каза, че ще е проблем, ако не ги научи до 4 години. Дотогава да оставя детето и какво искам от нега, като то на практика понякога и насън не млъква  ooooh!
Вече 1 седмица е без памперс в детската и не е имала пропуски. Но ме притеснява, че не иска да ходи в тоалетна за възрастни, нито да я изпишкам, като я държа за крлачетата. И като излезем за по-дълго навън ме кара да и сложа "папесчето" по някое време. С уговорката, че не е бебе, но за малко само да и го сложа!  Mr. Green Вечерта започва уговорката, че е бебе и много иска да "цокна малко, мамо, моля" та такива работи при нас!  Mr. Green

Благодаря за комплиментите за снимките, но аз само натискам копчето Wink половината заслуга е на модела, другата част на чудесния ми нов апарат  Mr. Green
Целувки на всички и чудесен уикенд!   bouquet

Зечката и Зори упорито не пишат!  Thinking
Сега се оттеглям да гледам снимките на Веси и Ивко!  Peace

П.С.Внимание, докато пишехте, в темата бе публикуван нов отговор.

Я, Ланг се е разписала  Hug Heart Eyes

# 70
Красииии честито! Решил ви се е проблема
http://dnes.dir.bg/2008/06/21/news3123448.html

Ей Ланг, какво става? Лягай пред тв-то и комп-а от другата страна докато всичко се нормализира...аз така бях с Троифон...

Дани БРАВО Hug Аз с отказването нямам проблем-особено за такива "не полезни" /да не казвам вредни в тази възраст/ екстри Wink
За момента е свикнал на плодове и зеленчуци, както и на супи PeaceЧат-пат иска и филийки, но през ден-два..

Веси, младежа ви вече има и тен  Sunglasses

Правде при нас лафа е "аз цуцам тази цица, другата цица цуца бебчето"...кога ли ще се откаже доброволно Whistling

# 71
При нас няма проблем с поемането на супи, таратор и манджи. Това са и любиммите храни +плодове и зеленчуци от всякакъв вид. НЕ че като види децата да ядат не иска и тя, но Слава Богу бързо и минава мерака. С шоколада моментално, само като опита. Виж желираните бонбони са проблема при нас! НО надали е нещо, с което да не мога да се справя!
Веси, разби ме с мерките на Ивко! Калина е крехките 12 кг  Mr. Green Иначе, чудесно сте се забавлявали на плажа!  Peace
НЕ знам как се сети следобяд, че си е забравила 2 от книжките в яслата, и се разстрои много!  ooooh! Щуро дете. Обещахме да отидем да ги вземем, но не днес  Mr. Green За заблуда и купихме пъзел, хей такива работи след днешния 8-часов работен ден!  Peace

Дани, аз не съм по отказите, гедам да сменям темата, че хич ме няма по твърдите разговори с Калина. А за работата, добре че си се отъврала от тези некоректни хора! УСпех, повечко вяра в собствените си сили и нещата ще се подредят! Какво стана с опита на Сиси да се разбилее отново? Надявам се да се е разминало! Hug Heart Eyes

Ланг, сега се отдаваш на лежате и септември лекинко се качнате на саморета и бръм до Варна. Биленине на www.wizzair.com понякога с промоцията са 15 Евро на човек!  Peace

Лека нощ! И прохладна неделя!   bouquet

# 72
Айде, другарки, аз отлитам на юг. Събрали сме се само в скромните 1 куфар, 1 сак, 1 чанта ръчен багаж (ама плажна, де) и 1 мини хладилна чантичка. Сигурно сме забравили нещо много важно  Mr. Green
Докато ме няма не се бийте, карайте, и по-скормно в писането, за да мога после да наваксам  Mr. Green
Ланг, сега ти е паднало, отдай се на мързел и лежане (ех, мечти)  Hug
Поздрави и целувки   bouquet

# 73
Правде - ще се разболява пак Сисунката  Cry Днес след обяда вдигна пак 38,5, а вчера си беше добре. Преди да си легне се напишка, урината от сутрешния памперс миришеше на амоняк. Вече сериозно се притеснявам, а утре е неделя и хич не ща да я водя на спешен кабинет, защото там обикновено заварвам разни докторкти, дето  Sick
Много моля за бърз отговор от мамите дето лекуват децата с хомеопатия - Правде, Мими - хомеопатията може ли да отърве от бактерии? Навярно пак е това, вероятно АБ от последния път не е повлиял на бактерията (ешерико коли, или както там се казва била много упорито зло), въпреки, че правихме антибиограма и се доказа, че трепе въпросната. Но аз не мога да си обесня как една седмица след спирането на АБ детето пак е с признаци на цистит  Rolling Eyes Предния път не я заведох на хомеопат отчасти собствения си луд страх в момента, отчасти нежеланието на мъжа ми, който явно не вярва в хомеопатията, но този път с нокти и зъби ще се боря да я заведа. Как ми липсват собствените финанси, мразя да завися от него и да чакам и да моля за всеки лев  Crossing Arms
Правде - и Сиси реагира така ако сме забравили нещо важно за нея в момента. Между другото според мен твоя подход за отказите е добър. Аз съм много остра, а после ме гризва вината и омеквам, много глупаво от моя страна и не спирам да работя по въпроса да го коригирам. Е не, винаги съм така, но понякога, когато вляза във "фаза"... А за тоалетната на възрастните - ще се отпусне. Това че от седмица сте без памперс определено е напредък. Един ден сама ще те изненада според мен. Поне при нас стана така - каза, че иска да пишка на нашата тоалетна. Аз се съгласих, но очаквах да се откаже от страх, защото дори нямахме детска седалка, но тя не се отказа, изпишка се и се ухили до уши. После се случи пак и пак и пак... и аз купих седалка  Wink
Весе - направо му завидях на Ивко на плажните снимки. Ние не смеем да ходим на плаж заради циститите на Сиси, тя милата веднага ще иска да се топне, а аз вече не смея дори рокля да й сложа, за да не настине. Гледам купили сте очила на Ивко. Какви са? Аз взех на Сиси Чико, но не ги носи за повече от две минути.
Мимс - наистина изхвърлих шоколада, не беше много и не ми е жал. На Сиси обясних, че ще й давам отвреме навреме шоколад, но не всеки ден, защото коремчето й ще се сърди и че то има нужда и иска и плодове, зеленчуци и манджи.
Тази вечер успях да я убедя да хапне домашен грах и най-после яде някакво прилично количество. Много съм доволна.  Simple Smile

# 74
Среднощен привет и от мен!
Въпреки обещанието ми за по-често включване, пак изоставам:( през седмицата ми е невъзможно да се включа подобаващо .... А тъй като се включвам по веднъж в седмицата, ми се струва ни в клин, ни в ръкав, така че ще ме извините за това.
Ние днес направихме сефтето на морето  hahaha иначе, който ни пита, живеем във Варна. Тя Пачи ходи по-често от нас на море....  Laughing Аз и Стеф порядъчно изгоряхме, белия вожд успяхме да опазим със слъцезащитен, а Габи вече все едно е посетила 10 пъти солариум.  На плажа голям кеф- толкова не ме бяха слушали смесеци май... Жоро се зарови в пясъка, водата не я и погледна, а ГАби пък обратното, така че нямаше дразги  Joy невероятно направо.
Да се включа и аз по темите цветове, букви и прочее : За Жоро за момента съществуват няколко цвята, най-често бял и червен, на светофара мама задължително трябва да тръгне на оранжево, но още не мога да разбера дали зеленото или оранжевото е оранжево. От миналата седмица вече ходи с кеф на ясла, даже забравя да ми каже чао. Много съм доволна:) Знае доста песни оттам, но си ги пее, като мисли, че не го слушаме, иначе го е срам. И аз като Правдето установих, че има и доста нови песни. В колата се слушат само детски песни и тъй като сме с кесетофон и нямаме особен избор на касети, слушаме Лучшие детские и още една касета сборни. Определено касетата  с Чунга-Чанга го влече повече:))
За буквите - в последно време нямаме много време, но знае буквите на родата, за други не знам, броенето - владее до 10 с известни пропуски между седмицата и осмицата. 
Да чукам на дърво, с яденето няма проблем, направо е унищожител на плодове и зеленчуци, от плодовете направо обожава пъпеша.  Без супа трудно се минава у дома, най-тачената е супа топчета. Въпреки всичкото плющене обаче си е дребчо - няма 13 кг и е 90 см.
Туй за момента ми хрумва за мойто гардже.
Дани, стискам палци Сиси бързо да се оправи.
Пачи, весело изкараване и да си починете с бебе Ру:)
Бременлийките, я по-ведро! 
На всички весела неделя!

Общи условия

Активация на акаунт