Мама трябва да пере, ЯНУАРЧЕТО яде пюре!

• 18 340
  • 282
  •   1
Отговори
# 45
И на Нели брадичката е цялата в малки пъпчици, но не ги мажа с нищо. Предполагам, че е от постоянно течащите и лиги Laughing Подсякла се е и на шийката. Днес я намазах с крем Бочко, дано да и помогне.
И пак за кашите да попитам. Решила съм да дам оризова безмлечна. С кърма ли да я приготвя, за да е достатъчно хранителна и да може да замести хранене. И друго - когато захранвате със зеленчукови пюренца добавяте ли кърмичка или АМ и колко? ooooh!
Направо вече съм досадна с тия въпроси. По цял ден умувам и нищо не съм изумувала. Надувам главите на всички около мен Rolling Eyes
Ваня, плодовите пюрета давам около 30 мин. след храненето на обед и си изяжда всичко предвидено - 60 гр.
Честита месечинка на Стефчо!на патерици

Последна редакция: сб, 14 юни 2008, 17:44 от Gerit0

# 46
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА БЕБЧЕТАТА, РОДЕНИ НА ТАЗИ ДАТА.

Искам да благодаря на всички гласували за Лилиан. Тя ви изпраща много усмивки.

Не успях да ви изчета, но не заради нещо друго, а заради разходки. Времето при нас беше много хубаво и отидохме във парка в Сандански. Изкарахме си много весело. Довечера ще гледам да ви прочета.

# 47
  • Варна
Ваня, според мен 7 месеца е рано за кухня, ще ти кажа защо - всичко в кухнята се приготвя с прясно или сухо мляко. Аз бих го дала след 10м. Трябва да си въвела освен месото и жълтък, глутен, сирене и мляко. Иначе смятам да я запиша на кухня, но като му дойде времето.
Плодово пюре давам непосредствено преди храненето, но при нас количествата са твърде малки и не й влияят на яденето. Няма такъв момент между храненията когато би ги изяла, тъй като не яде нищо ако не е гладна. Като увеличим количеството, ще го смесвам с каша, и ще заместя направо хранене.
Крас, нищо не пречи да е бананова, стига да си го давала като плод. Маги почна да пие вода, но много малко, даже не я пие, а колкото й се излее от шишето в устата, тъй като биберона само го дъвче.
Люси, и Маги е така, до 19 се търпи, после я взимаме докато вечеряме, и оттам нататък трябват песни, масажи и всякакви други занимавки.
Гери, с кърма оризовата става много течна - добре е в началото, но след 2-3 минути става рядка като вода. Пробвай

# 48
Здравейте от нас с Беа!

Днес водих големите на театър Мечо Пух. Много са въодушевени, вече няколко часа не са излезли от филма Laughing

На мойта щерка определено 125 гр. зеленчуково пюре не й стигат. След моркова, се оказа че е фен и на тиквата. Днес изяде пюре  и половина и не личеше да е преяла. Елда на ХИПП и аз съм взела, но редът ще й дойде след 1 месец.

Клои
, ще вмъкна пащърнака между моркови с картофи и тиквички с картофи, на мястото на тиква с картофи. Надявам се да ме разбра. newsm78 Купих на Нестле Алете – пащърнах с картофи 190гр.

Vania_84, ние на кухня отдавна сме записани, но редът ще ни дойде през ноември. Тук е голям наплив, но тъкмо до тогава ще сме захранени почти със всичко.

Gerit0
, към зеленчуковите добавям 1 и половина мерителна лъжичка АМ – сухо, че тиквата и морковът са много течни пюрета. Ако пюрето е по-гъсто, ще слагам Ам, разтворено във вода.

# 49
  • София

....Исках да ви питам нещо - от жегите на Джулия й излязоха ситни пъпчици по гушката. Мазах ги един ден с ланолин, един ден с крем Бочко, но продължават да си седят. Някакъв съвет? Имам бебешка пудра на Нивея - дали да им сложа? Щото мястото е такова, че не се проветрява добре и не знам какво да правя....

Кафява мечка, на Габи също и излизат такива пъпчици и моя съвет е да я погледне лекар. Моята свекърва е кожен лекар и предписа вечер след баня да мацвам пъпчиците с малко бяла микстура 'Алба', мога да ти кажа в София къде я правят,но аз така и не съм я мазала, така че не мога да гарантирам че действа.

# 50
Пампита, много е ефикасна тая бяла микстура, много добре се отрази на АД-то на Дарена и на един обрив на Пресил.
Сега тая вечер след баня пак го мазах, че има някакви пъпчици по гърба сякаш от претопляне.До утре сутринта съм сигурна, че няма да ги има.
Иначе Кафява мечка едва ли ще може да се снабди с нея Wink

Ваня, и аз не бих бързала толкова с кухнята, тя Алекс ти е обяснила.
Ама аз и по принцип не бързам със захранването, така че вероятно не съм критерий.
Иначе Преси го записах на кухня след като стана на 10 месеца, не за друго, а щото започна да хапва доста и две купешки пюрета на Алете например не му стигаха CrazyЯщничък си е човека Grinning
Въпреки това не давах всичко, например един крем какао, риба, кисели и др подобни.

# 51
Здравейте мадами,
Мнооого си ми е хубаво в България. Единствено дето ми е тъжно, че е малко по-мръсна и много по-бедна от това, което ми се искаше да бъде.
Струва ми се като на сън, с тази разлика, че днес за момент доста сериозно се разтърсих, ама аз съм си паника по природа: Софито, моята фръцла, както си се фръцкаше с чехлите с токче дето дядо и и подари, и ей така, не на майтап си изкълчи крачето. Добре,че си имам верни приятели и веднага намерихме опитна чекръкчийка и на момента всичко се реши. Сега си имам пиленце с превързано краче. Успокоявам се с мисълта, че много хубаво не е на хубаво, и все пак това си е малкото зло Laughing
Но, дори и този неприятен инцидент не успя да помрачи радостта ми: Днес си видях племенника, и съм много много щастлива Laughing Още съм си с лелешката усмивка де. Laughing Laughing Laughing
Утре пък ще си видя и сладката племенничка Laughing Laughing Laughing Ауу, че готино, нали  Laughing
Ей тва се казва да си многодетна леля Laughing голям кеф  Laughing
P.S. Темата е много готинка, а заглавието хем актуално, хем закачливо

# 52
  • София
Здравейте мами  Simple Smile
Между две реванета ви изчетох, а сега между други две пиша. Mr. Green
Мерси за комплиментите за Крис и Васко  Hug

Сега обмисляме да сменим педито, че нищо от препоръките и не спазвам - тогава за какво ми е?! Само ме кара да го тъпча и аз се подведох няколко пъти, но се усетих навреме (май).

Мерси за темичката  Hug

# 53
  • София
Я и аз да се запиша в новата тема,че нещо ви изпуснах края Simple Smile

# 54
Кокона  Hug добре, че е било малкото зло, дано бързо мине крачето и скоро пак да се фръцка каката  Hug

Слънчи - чакате бебче през януари newsm78, аз нещо съм пропуснала май  Embarassed   

# 55
Алекс,Фил благодаря ви. HugЯвно пак не съм в час,ама това захранване много трудна работа. ooooh!

# 56
  • София
коконка - добре че всичко е минало добре.Нали си в Бургас- там всичко се развива както трябва Heart Eyes

Крас - тоя номер с легналото ядене ми е много интересен. не мога да си представя обаче детето по гръб ли лежи или на една страна.
Сияна е толкова мързелива-  не като майка си- млякото само легнала го пие и подозирам ,че пюрето не го иска защото я карам да стои в столчето Confused Sad  Така че моля те пиши ми как точно става newsm78

Анджи - чакам да ми пишеш, когато имаш време за количката- търся лека количка ,коятао да се сгъва лесно, ако може да има и амортисьори супер Hug

Това захранване - много трудна работа. Дали това дете някога ще почне да яде нормална храна Laughing

Лека нощ , да спите в кош
утре всяко ,дете да яде пюре! Blush

# 57
  • София
Я и аз да се запиша в новата тема,че нещо ви изпуснах края Simple Smile

И аз, и аз

# 58

Лека нощ, да спите в кош,
утре всяко дете да яде пюре! Blush

hahaha   feeding

juju
, развесели ме за лека нощ!

# 59
Явно всички сме се ошашкали с това захранване  Rolling Eyes

Някой да смята да практикува педагогическо захранване? Струва ми се доста интересно и логично, ама май не ми стиска да го направя на 100 %.

Общи условия

Активация на акаунт