Керванът ни, дюканки мили, върви, върви ли... - 109 тема

• 43 645
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 420
Аз имам въпрос-всякаква извара ли мога да хапвам?Или специални марки?Питам,понеже си купих една от СБА тук,местна от региона произведена,на която обаче пише ,че съдържа на 100г -10г мазнини и 30г белтъчини и това ме хвърли на върбата.... Rolling EyesИмаше само още един вид-пак местен и на нея така пишеше-вижда ми се много мазнинноста?Хапнах малко от нея,ама май сгреших... Embarassed

# 421
  • софия
Dамаянти, и аз съм за софийска среща Peace

може и 22, може и 28-когато кажете-там съм, стига да ме искате! Mr. Green

Момичетаааааааааааа, много ми се яде торта!мнооогооооооооо. EmbarassedАма толкоз много та чак ми се реве!
Вчера си имахме гости, и аз за да угодя на децата (моите и техните, общо 4 броя) се жертвах и направихме с тях ягодова торта.Не ядох.Но има още половин торта в хладилника и направоооооооо полудявам. #Crazy

Утре ще си направя тирамисуто, че това слюнкоотделяне ще ме удави Confused

п.П заравих да доложа-още едно кило падна!!! Grinning

# 422
Халеева, о йеее Kissing Heart Hug Затъжила се бях за теб.
На среща няма да мога да дойда, пътувам за морето в неделя.

Дамаянти, ми направи си я сега тортата и си лягай hahaha

Ескуизата - да, съдържа полифруктоза. Всъщност въглехидратите в нея са за сметка на мазнините, то и в киселото мляко е така /във Верея калций въглехидратите са 4,3, а в Ескуизата 3,7/, аз лично я изпозлвам вместо сметана в готвените манджи. Днес например - 2 с.л. в пилешко с гъби и лук на тефлон.

mammanarali, какво да ти кажа - лошо си направила, спор няма. За теб си е, и в това няма спор. И пак само ти можеш да промениш нещата - не можеш да върнеш времето назад, но можеш да се опиташ поне да мислиш малко повече в бъдеще.. Защото единствено ти мислиш за себе си. Ние каквото и да ти кажем - не можем да направим нещо вместо теб. Peace

афродита, обезмаслена извара. За мен единствените обезмаслени са Дядо Либен и  Пършевица. Мероне според мен е чист маргарин, но това си е мое мнение, много момичета си ядат и свалят.
Тук се наложи мнението, че каквато и да е извара е по-добре и от най-обезмасленото сирене - така, че яж смело.

Амели, честит минус Peace

Аби  bouquet

# 423
Благодаря за бързият отговор,Орелия! Hug
В нашият град не мисля,че някъде има дядо Либен или Пършевица,а моята,дето я купих,въобще не ми се вижда обезмаслена(май излиза,че е 10%-на) Mr. GreenНо щом казвате,че е по-добре от сирене се успокоих.Иначе се ядосах,че ядох и мислех да я хвърлям на мъж ми да я довършва.

# 424
  • София
Хайде за 22 тогава - други желаещи има ли  Hug
Aз съм ЗА Peace Опитах се организирам нещо, ама не стана. Ако успееш съм там.
Перле- честита четвърта. Hug

# 425
Привет ви сладурки   bouquet Такааа аз се включих във 2-ра от 3-та кърмаческа. Чувствам се супер добре. Интересен е факта при мен, че скачам от много леката 3 в жестоката 2-ра, но физически се чувствам по-добре. Сигурно е от повечето месо - аз съм с анемия и други красоти... а преди да ви срещна не вкусвах месо /Хи-хи глупачка а? Мъж ми рече по този повод - е крайно време беше да се сетиш  Joy 
И да Дюкан променя цялостно храненето ни и то завинаги... който не е чел книжката препоръчвам с 2 ръце купете си я и я прочетете от корица до корица

# 426
  • Бургас
Мили момичета,лека нощ smile3524 на всички и нека хормоните ни да си вършат нощната работа и утре да се събудим с минусчета.Желая на всички Ви утре успешен и слънчев ден!!!  Nature Sun With Face

# 427
Здравейте,
днес отчитам 2 седмици на режим и 5кг минус! newsm44

Вещи, може ли и мен в таблицата...

Иначе имам малко въпроси относно редуването на дните - започнах 5/5, ама нещо чувствам, че няма да ми спори и много повече ми харесва мисълта за 4/3 - хем не броя непрекъснато дни, хем уикендът ще е като празник, със зеленчуци!  Laughing Както се вижда, съм съвсем в началото на дъълго сваляне, та ви моля за мнение за това редуване, от гл.т. на многото кг, които трябва да си заминат откъдето са дошли  Praynig
Пак същия въпрос, но за моя мъж, който от солидарност също започна режима  Heart Eyes, но има само 4 кг да сваля (3 от тях ги няма) - та за него добре ли е редуване 2/5? Не че продължи още дълго, но все пак - поне малко да сме в ритъм. И пак заради него, малко въпроси и за третата фаза (аз има да си я мечтая...) - галата какво може да представлява - може ли едно хубаво основно плюс десерт или десерта сам по себе си е една гала? И като чета как доста момичета не правят гали, та се чудя - според мен галите са освен за да си хапне човек нещо нережимно, но и за да може организмът пак да свиква с всякакъв вид ядене и въпреки него да си пази новото тегло.
Та това са ми въпросите в късни доби, благодаря отсега за отговорите!

# 428
страхотна изглежда тази рецепта за тирамисуто, но ще има да почакам за нея Simple Smile
исках да ви попитам не се ли притеснявате, че яйцето е сурово Rolling Eyes

# 429
искам да благодаря на всички за стискането на плаците, за пожелания успех, няма да изброявам поименно, за да не пропусна някой, наистина благодаря  Hug
ще ви нагледам пак в сряда, мисля че ще мми липсвате
страшно съм изтощена, а имам още работа... утре сякаш ще умра на масата и без упойка ще съм долу...
честити минуси на всички!

bouquet

мечтая за почивка... май още дълго време ще си остана с мечтите... ужас..  Tired

# 430
  • София
Добра вечер на всички  Hug
Аз за малко спрях със свалянето, но
това не ме притеснява ни най-малко.
То е и нормално всъщност след това
ударно сваляне малко да позадържа
иначе щях да съм някой феномен  Hug
Имам 2 въпроса:

1. Вредно ли е като пия 1-2 кафета дневно с подсладител ?
Бях питала по-нагоре, но никой не ми отговори .
2. Режимно ли е млякото Верея с калций ? Направи ми
впечатление високото съдържание на въглехидрати и понеже
съм си взела 5 кофички, защото нямаше от обикновеното.

Лека нощ и успешна отслабваща седмица на всички   bouquet

# 431
МаМаКуин Светкавицата, подсладителите в никой случай не са полезни, но за две кафета е нищо.
Аз ям само и изключително Верея калций, от самото начало - сменяла съм само с обикновената Верея 0,1 %. И мисля, че е доста по режимно от Култура, например. Peace

summer_girl78, редуването на дните обикнвено се прави 5/5 и в последствие, когато понатежи се сменя. Аз съм правила 4/3, но след 10-тия свален кг.
Мъжът ти има само още един кг, така ли? Направете си еднаква схема, за по-лесно.
Гала вечерята трябва да е по една порция от всяко ястие - една салата, едно предястие, едно основно, един десерт, едно питие.
Така е по "устав".
Отделен е въпросът, как го тълкува това всяка от нас и как в действителност го прилага. Simple Smile

Последна редакция: вт, 17 юни 2008, 00:30 от Орелия

# 432
Здравейте момичета. Искам да се обърна специално към Вещи. Искам да дам едно предложение. Понеже темите станаха доста дълги и новите момичета доста много, а необходимата информация се търси все по-трудно, пък и повечето нямат много свободно време да изчитат изцяло всички теми, затова искам да предложа нещо съвсем просто. Нека заимстваме от темата с рецептите и всяка от нас, когато публикува пост с полезен съвет, да го оцветява в определен за етапа цвят. Мисля, че не е сложно и така по-лесно всички нови ще намират полезни съвети. Предполагам че и ще намалее задаването на едни и същи въпроси. Мисля че ще сме така много по-полезни на всички. Но последната дума има Вещи, аз само предлагам да улесним всички със съветите. Не искам да обидя някой, темите са много интересни, но трудно се намира нещо което не ти е ясно.
А сега да попитам всички - диетичната майонеза която използвате колко масленост има и по колко може да хапваме от нея?
От магазина, в който купувам трици/за  е/ има и овесено мляко. Много се учудих когато го видях. С масленост 1.4 е и без лактоза и холестерол/ така пише на кутията/. Някой срещал ли е такова мляко. Дали е режимно. Примерно по около 100 г дневно/все пак е по-маслено/

# 433
  • Universe
summer_girl78 , ето ти цитат от книгата :"Гала означава празник, защото на всяка от тези две вечери ще можете да консумирате всякакви храни, особено тези, които най-много са ви липсвали през дългия период на отслабването. Но трябва да спазвате две важни условия - никога да не си сипвате повторно от едно и също ястие и никога да не си приготвяте две последователни галахранения. Следователно всичко може, но в единствено число: едно предястие, едно основно ядене, един десерт или едно парче сирене, един аперитив, една чаша вино - всичко в добро количество, но само по веднъж. Гледайте също между двете хранения да има достатъчно време, за да позволите на организма си да се възстанови. Ако например сте избрали вторника за гала обяд, не си правете галавечеря същия ден. Нека поне едно ядене отдели тези хубави моменти. Най-добре е да избирате края на седмицата и вечерите, когато сте поканени на гости. "
4/3  е и моят вариант - удобен и практичен е Hug
МаМаКуин Светкавицата - Верея калций 0,1% може Peace Аз пия по 5-6 кафета, но черни. Подсладителят всеки избира колко да ползва, но според Дюкан може до 20 таблетки/дневно аспартам /пише го в неговия форум/
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА МИЛИТЕ ДУМИ, ОТНОСНО НОВАТА МИ ВИЗИЯ bowuu

# 434
Аз имам въпрос-всякаква извара ли мога да хапвам?Или специални марки?Питам,понеже си купих една от СБА тук,местна от региона произведена,на която обаче пише ,че съдържа на 100г -10г мазнини и 30г белтъчини и това ме хвърли на върбата.... Rolling EyesИмаше само още един вид-пак местен и на нея така пишеше-вижда ми се много мазнинноста?Хапнах малко от нея,ама май сгреших... Embarassed

щом не си сигурна колко е маслеността, можеш да си направиш в домашни условия. аз правя така и съм много доволна.  5-6 кофички кисело мляко с 0.1 масленост изсипвам в тенджера и преварявам. Отцеждам и слагам в найлонов плик в хладилника. Това количество на мен ми стига за седмица. Не е необходимо дори да се посолява, защото има лек приятен кисел вкус от млякото. А ми отнема само половин час да си го приготвя. Тук при нас няма извара като тази в България

Общи условия

Активация на акаунт