Керванът ни, дюканки мили, върви, върви ли... - 109 тема

• 43 669
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 480
Почнах диетата преди седмица - направих ударен режим 5 дена, сега съм на смесеният и смятам да е 5/5 . Казвайте мацки, добре ли съм решила или ще ми предложите друга схема за смесеният режим?
За 1 седмица съм свали около 3 кг., казвам около 3 защото наистина не знам колко са - кантара беше нещо развален, та докато си набавя нов, нямам достоверно инфо 
Сега вече всяка сутрин се меря по едно и също време, по един и същ начин и съм доволна от резултата - за един ден - 0.600 кг 
Режима много ми допада - не оставам гладна, а и няма ограничение за количество храна  Прочетох и книгата, което пък ме стимулира още повече.

Имам и още едно въпросче - по - горе има закачена тема за рецепти, добре ама в някои от тях има олио - не е ли забранено?
Ще изникват и други въпроси в последствие, надявам се да помагате с инфо 

Успех с отслабването на всички

# 481
  • София
Миленски, и защо трябва да ядеш тези само бели храни Shocked Не ти ли обясни лекарката? За първи път чувам и ми е любопитно. Hug

Не съм Миленски  Grinning, но да отговоря - прави се профилактично изследване за рак на дебелото черво.
Пазиш няколко дена тази бяла диета, после носиш изпражнение за изследване.
По принцип моето джипи каза, че е задължително веднъж в годината.

Благодаря на всички момичета, които ми дадоха кураж    bouquet
Колкото до еднообразното ядене, ми не си падам много много по готвенето  Confused
Още повече, че трябва да готвя по три различни неща за трима ни.
Особено малкото пуберче ми взима здравето  ooooh!
Напоследък е станала толкова капризна, нищо не й харесва, само се върти около хладилника, отваря-затваря вратата, и все нищо нямало за ядене  Tired  И тя е на диета покрай мен  Crazy, само дето нейната диета се състои от пица, шоколад, снакс ...  ooooh!
Как да го накарам това дете да яде плодове и зеленчуци, напоследък не ще и да чуе  Tired

Angeliclove, честит рожден ден!    bouquet

Последна редакция: вт, 17 юни 2008, 14:15 от Amidala

# 482
Taни, правилно си решила. Особено щом режмът ти харесва Simple Smile)

# 483
  • Варна
Благодаря на всички за отговорите към мен вчера и днес

Кри, Аби, V1V1 и Цвети, мерси  за съветите Hug

Сега ще напиша един дълъг пост
Идеята да мина в 3-та бе породена от някои мои мисли на тема режима на Дюкан.
1-во - дали организма след като е бил твърде дълго на едни и същи продукти, после няма да си го върне тъпкано и да натрупва всяка подадена му мазнинка и въглехидрат ?
2-ро - един пост на Поци в друга тема, че рано или късно при продължителен прием на белтъчини, дори и те почват да се преобразуват в мазнини и да се натрупват. Дали няма и този режим да престане да действа при голяма продължителност ?
3-то - искам да объркам малко организма си и след 2 месеца като се върна във 2-ра да сваля по-бързо оставащите ми килограми. В началото на режима свалях по 1 кг. на седмица, сега свалям по 1 кг на 2 седмици.
4-то - толкова ми омръзна да ям само месо и зеленчуци, че ме е страх да не се отплесна във всякакви нережимности, в момента имам сили да карам 3-та както трябва.
5-то - има дами, които са на 3-та олекотена и пак свалят. Самият Дюкан също предлага за малко оставащи килограми схемата 2 /7 или 2/0 .

Какво ще кажете ? Правилни ли са ми размишленията ? Питам като цяло. Действително ми остана малко и смятам ,че за още един месец ще се справя, но интересното е дали съм права за това по-горе ?

Фен, честито минусче  bouquet

Бачи, честито и на теб   bouquet

# 484
angeliclove ,  ЧЕСТИТО ,миличка и от мен.Много ЗДРАВЕ,късмет,мнооооого минуси,много обичана и ухажвана и от всичко останало по МННОООООГО! newsm10 smile3501 newsm51

# 485
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Добър ден 'убавели!

Днес много плюсове, много нещо .......... Явно периода е такъв ..........

Бързам да кажа за срещата .........  newsm44 искамммммм, могааааааааа, ще дойдааааааа.......... и на 22, и на 28-ми, ако кажете и на 21....... По-добре на 21-22 ...... не за друго, ама нямам търпение да ви видя ...... Heart Eyes
На 21 имам час за козметик, така че ако кажете час, ще е добре, та да си разместя моя овреме, ако съвпада....
Angeliclove newsm59 Честит рожден ден - да си винаги засмяна, успешна, щастлива, обичана и здрава!

Василики  Peace  bouquet - ще успееш и още как!!! Упоритост, липса на прегрешения и чести участия в темата трябват ..... Ако искаш да ти пращаме извара - поне си близо!   bouquet

Тинтири-Минтири - аз миналия месец преживях ОВУ-шок - +2 килца, ама бързо се разкараха .........  Peace

Нелинка    action032  love001 smile3525

Оринцееее  txtloves Flutter

# 486
Може ли да попитам нещо  Embarassed ....  newsm78 ... за рулцата от раци - виждам че са разрешени, чета първата страничка на новите теми винаги, а и в книгата го пише. Вчера си взех от Билла (не бях взимала и опитвала до сега никога), но...  Stop ... в състава им пише че има захар ... та тя нали не е разрешена?

# 487
Почнах диетата преди седмица - направих ударен режим 5 дена, сега съм на смесеният и смятам да е 5/5 . Казвайте мацки, добре ли съм решила или ще ми предложите друга схема за смесеният режим?

Аз карам 4 на 3, по удобно ми е-пон. вт. ср.четв. П, петък, съб. нед. ПЗ хем за кръчмите да има салата  Mr. Green

# 488
Ангел и от мен честит рожден ден. Hug
да си много красива и обичана ти пожелавам!

# 489
Това е ицитат от статията на която Орелия даде лин 1-2 странички назад... за тези които смятат че проблема с бъбреците им идва от режима:
"... Мит #2 - Диети с повече протеини са вредни за бъбреците и причиняват загуба на калций

След 8 годишно изследване статистиката показва еднаква вероятност на бъбречни заболявания при хора, които ядат много месо и високовъгл. вегетарианци. Проблемите с бъбреците най-честно са свързани с диабет, а диабетът е проблем на въгл. метаболизъм. Диета с малко въгл. намаля риска от диабет, а при диабетици е перфектна(и не само при тях. Натоварването на бъбреците от диета с повече протеини се асоциира с 10% увеличаване на работата на бъбреците, но както вече ви казахме това не води до бъбречни заболявания.

Митът за калция пък е просто невероятен. Изследванията неоспоримо свързват месоядните хора(много протеини) с по-висока плътност на костната система.
..."

Има и още доста интересни неща...

Последна редакция: вт, 17 юни 2008, 11:28 от Flame_jar

# 490
Фламе,много голямо БЛАГОДАРЯ за тази информация.Аз имам големи проблеми с костите/т.е.ставите/,но отпреди диетата.Започнах я със страх.Но според мен,колкото по-малко килограми,толкова натоварването им ще е по-малко/логично,нали/?Та като се изписа,че месото извличал калция-айде пак луднах.Та сега да се успокоя #Crazy

# 491
Здравейте мили дами! Simple SmileТоку що се престраших и се регистрирах WinkОт два дни чета вашият форум и чета темите ви и мога да кажа само,че Адски много се запалих по диетата. Simple SmileДнес е първият ми ден.Стискайте палци да издържа и естествено да има ефект,защото адски много искам да сваля тези проклети 10 килограма.Прочетох доста от нещата,който сте публикували и вече ми е доста ясно за какво става въпрос,но бих била благодарна,ако някой има да ми прати линк към книгата.Днес съм изяла само едно мляко.Искам да ви попитам това малко ли е,има ли значение да ли се яде малко или много,в смисъл,ако ям по малко ще сваля ли повече,извинявам се ,ако с еповтарям,но съм нова,а не мога да изчета всички теми защото са адски много,а пък и съм на работа. #Cussing outМного се радвам,че се присъединих към вас.Предварително се извинявам,ако допускам правописни грещки,но не съм свикнала да пиша на кирилица.

# 492
Да уточня, че линк към статията ми предостави Асса, та благодарностите не към мен.
И не приемам всичко от тази статия за чиста монета, просто си взех това, което ми е нужно. Съветвам ви и вие да направите така.
Защото статии много и ако тръгнем на всяка една да се доверяваме изцяло - няма да прокопсаме особено.
Ние сме в Протал, което означава, че сме се доверили на дюканските принципи - всичко останало, което срещаме може да ни бъде от полза, само ако е съредено с тези принципи.

Angeliclove bdbaloni

Татит Heart Eyes

Присила, ти поиска мнението ни - ние ти го дадохме, как ще постъпиш си е лично твое решение Hug Правилни са ти разсъжденията, но всички ти казаха колко е трудно връщането във втора. За себе си знам, че сън няма да ме хване, ако не си спазя докрай целта -   хора разни, свят пъстър. Simple Smile

Flame_jar, ролцата са еднакви навсякъде, освен захар и други гадости съдържат, Дюкан ги позволява, предполагам за малко разнообразие и за подхапване, въпреки че мен ме разяждат змейски.

EDIT: Амидала, благодаря за инфото, не го знаех това Peace То аз толко и ходя при моето джипи, де..

Последна редакция: вт, 17 юни 2008, 12:19 от Орелия

# 493
  • София
аз
таковата
след дъъълго отсъствие се завръщам натук
нещо, квото свалих на една трета си го качих обратно
не го ща повече обаче
та намръд в стария изпитан режим и надолу по познатия изпитан начин

# 494
Ори благодаря   bouquet - и аз си мислех да не ги хапвам, пък и нещо не ми харесаха, а за статията същи смятам че не трябва да се доверяваме на 100% процента, права си че мнения много и различни.

Общи условия

Активация на акаунт