Керванът ни, дюканки мили, върви, върви ли... - 109 тема

• 43 617
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 540
Ангел, честит Рожден ден! Много щастие и късмет!    newsm51 bdbaloni hbday

# 541
Здравейтееее!  Hug Hug Hug
След дълго отсътствие съм пак на линия!  Hug Липсвахте ми!  Heart Eyes
Признавам си , че не съм ви чела и има - няма 6-7 теми съм изпуснала ....
Сменях жилище , чакам да ми прекарат интернет , ходих на море и т.н. И в тази цялата еуфория още едно килце го няма! Приближавам целта си.....Само се чудя дали да се боря до 63 ... или да разчитам ,че в трета може да паднат....  Rolling Eyes Знам , че не е много правилно....ама на финала май най-трудно става! Ама съм си стриктно режимна де !  Flutter Flutter
Оххх толкова искам да напиша още нещо , но като не съм ви чела......
Поздравявам всички минусчета! На плюсчетата и задържащите - имайте воля!  Peace
Желая успешен ден на всички!   bouquet  bouquet

# 542
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
Вещи от твоята уста в божите уши ,дето се вика. Hug
Крикри ,свалила си 46 килограма  Shocked #Crazy?Само с Дюкан ли ,и за колко време ако може да споделиш?Аз чух ,че е имало твой снимки в "преди и сега",но от както аз влизам в  темите ги няма ,и не знаех че си свалила един човек от себе си.Не мога дори да си представя ,как би изглеждал някой ако свали почти 50 кг от теглото си.Но те признавам за тотален първенец.Мисля че Дюкан трябва да дойде в Бг,лично да се снима с тебе.По голяма реклама за режима му не мога да се сетя. Hug   bouquet
Ангел честит празник.Желая ти много сбъднати мечти и перфектна фигура.

Последна редакция: вт, 17 юни 2008, 15:49 от пухчо

# 543
  • Пловдив
Здравейте и от мен newsm51
Честито на всички с поводи! На инвеститорите кураж  Hug
Ори, те ако всички блондинки бяха като теб, едва ли щеще да има вицове за тях  Laughing  hug  loveuuu
Поли,  Hug   Kissing Heart

Атракция, ми кажи им "надебеляла съм с 16 кила, ама се научих как да се обличам и да не ми личи"  Joy
- добра идея  smile3501

Аз докато борех 300 гр, днес имам още +600 гр. но изчетох темата и съм спокойна -от луната ще да е!

Искам до споделя обаче нещо друго - по принцип не обичам сладко. Даже ако кажа, че никога не съм яла примерно шоколадови вафли или сладолед през живота си , някой ще ме обяви за луда.  Laughing. Но от зеленчуците обичам най-много кюфтета и домати  rotfImao rotfImbo / не съм изперкала, това е лаф на баща ми /. Та не съм по сладкото. Но от две седмици, направо полудявам за сладки неща -/ и си правя от режимните/. И една смешка по този повод- като четях в темата за "изварен крем"  Laughing Laughing си мислех, че е варен крем, а то било от извара  rotfImao rotfImbo Както и да е! Просто ми стана интересно дали има друг като мен и дали е признак за нещо притеснително!

Приятен ден на всички  smile3525

# 544
Абе чета тук там за някакви чатърки и чатове.Да не би да си има чат на дюканките?И ако да ,кой ще има добрината да сподели  дека е и от де да се намърдам у него ,да попия мъдрости и истини за режима. Mr. Green

# 545
пухчо   аз откога се ослушвам да разбера тая работа ама нещо ЦРУ-то ми не работи както требе Simple Smile

Последна редакция: вт, 17 юни 2008, 22:17 от Scorpi

# 546
  • София
Пак здрасти  Hug Доста време отделих, за да прочета и смеля статията от линка на Орелия. Копирам само два цитата - за кетоните и за витамините, но е полезно да се прочете цялата статия, много е поучителна.  LaughingЕй, ама след това да не отидете при мазните  Crazy

След като ядеме малко въглехидрати и не секретираме много инсулин, всичките ни мастни депа започват да освобождават мазнини под формата на свободни мастни киселини. Това може да стане само в отсъствието на инсулин(липса на въгл.). Обаче сме свикнали да ядем много въгл. и мастно разграждащите ни ензими не са в пиковите си стойности. Черният ни дроб раздробява свободните мастни киселини на по-малки липиди, които се наричат кетони, защото високи концентрации на свободни мастни киселини в кръвта са токсични. Отново нямаме нужното количество мастно разграждащи ензими и част от кетоните излизат през потта, дъха и урината. Това е само първите 1-2 седмици, и всеки ден от тези 1-2 седмици губим около 100 калории под формата на кетони. Може да има неприятна миризма от кетоните, но това е временно. Тъй като преди да сме се заели с тази диета сме хапвали много въгл. и около 20-30% от енергията сме черпили от въгл. а сега тези въгл. липсват през първите 1-2 седмици може да чувстваме липса на енергия. През това време тялото ни започва да произвежда ензимите, които са ни нужни за използване на преобладаващото гориво(мазнините). Постепенно ставаме все по-енергични, докато настъпи пълната адаптация. Тогава вече сме по-енергични от всякога и използваме почти 100% от енергията от мазнини.
Великите умове на тогавашното време са се заели със задачата да докажат ролята на витамините и атакуват Стефансон, че не може да се живее здравословно без пресни плодове и зеленчуци. За да отговори на критиките Стефансон и партньорът му в пътешествията Карстен Андерсън решават да подложат себе си на експеримент. Андерсън, който по рано приключва с пътешествията и се заселва във ферма във Флорида е току що яко надебелял от типична високовъгл. диета. Двамата са приети в болницата Белувил в Ню Йорк през 1928 под ръководството на тогавашно светило на метаболизма д-р. Юджин Дюбоа. Експериментът се състои от диета на месо без нищо друго. Експериментът се наблюдава от група учени от Европа, които случайно са били в Ню Йорк за някаква конференция. Те остават още няколко седмици в Ню Йорк, защото са сигурни, че двамата "пациенти" ще развият симптоми на авитаминоза заради липсата на плодове и зеленчуци в диетата.
В следващите няколко месеца само на месо никой от двамата не развива никакви симптоми на каквато и да е болест или здравни проблеми. Стефансон от време на време излиза от болницата, но се придържа към диетата, докато Андерсън е закотвен в болицата под зоркия поглед на д-р. Дюбоа. Андерсън прекарва 1 година само на месо, и вместо да се разболее, се чувства страхотно добре и загубва дебелия слой подкожни мазнини. След края на експеримента Дюбоа казва: "Най-забележителното, което се случи по време на експеримента, е че нищо забележително не се случи".

Мимс Hug, добре дошла...отново!Радвам се да те видя при нас!  bouquet

# 547
Бе и аз е ослушвам ,аха някой да се изпусне,обаче те железни. Mr. GreenНикой не продумва нищо за точни координати.Накрая си викам да се пресрамя да питам ,че със слухтене явно нема да стане.Ще взема да полинея и заслабна ,че не мога да разбера и да се включа в клюкарстването.
(само ся да не ми излезе лошо име,да знаете принципно не съм клюкарка) Blush

# 548
  • Испания
Здравейте пак!

smileys, браво за изследванията.   bouquet Едва ли от едно яйце на ден ще ти се качи холестерола.

Много благодаря, Орелия! То, яйцето, е минимум едно на ден в тостера, иначе лапам редовно крем-карамел, салата от рулца от раци или риба тон, в която пак яйчица слагам. Сигурно затова бюстът ми е тръгнал да става от 114 см на "яйца на очи". Thinking

Вещи, събираш ми очите!  Rolling EyesКак го правиш тоя номер с изброяване на всички? Шапка ти свалям! smile3501

# 549
Здравейте момичета. Искам да се обърна специално към Вещи. Искам да дам едно предложение. Понеже темите станаха доста дълги и новите момичета доста много, а необходимата информация се търси все по-трудно, пък и повечето нямат много свободно време да изчитат изцяло всички теми, затова искам да предложа нещо съвсем просто. Нека заимстваме от темата с рецептите и всяка от нас, когато публикува пост с полезен съвет, да го оцветява в определен за етапа цвят. Мисля, че не е сложно и така по-лесно всички нови ще намират полезни съвети. Предполагам че и ще намалее задаването на едни и същи въпроси. Мисля че ще сме така много по-полезни на всички. Но последната дума има Вещи, аз само предлагам да улесним всички със съветите. Не искам да обидя някой, темите са много интересни, но трудно се намира нещо което не ти е ясно.

# 550
Ори  Embarassed
Трябва на лични май............
krikri, хубав откъс  Grinning

Последна редакция: вт, 17 юни 2008, 16:12 от baci

# 551
angeliclove честит рожден ден! много сбъднати мечти то желая!  bouquet

пък аз набързо да попитам - репичи могат ли да се ядат в ПЗ дните? - правя бърза редакция - прочетох, че може  Peace
иначе си стоя с МЦ и на същите кила и няма какво ново да пиша, режимна съм.. още някъде 4-5 дни трябва да е така (с 10 дни МЦ, на 4 дни 'още' се радвам!) мисля че от мерки съм свалила ама покрай подуването не смея да се меря..

на всички момичета с минусчета - браво!

# 552
Вещи много ти благодаря за топлото посрещане   bouquet . Аз да ви се оплача какво прегрешение щях да направя сутринта.Правя си кафето ( от години го пия без захар,но винаги със сметана ) и аха да си изсипя сметаната вътре и се усетих какво щях да извърша.Май-много рано ме хвана амнезията  smile3532

# 553
  • Пловдив

Да, прочетох, но тъй като са ти отговорили вече, аз тактично предпочитам да си замълча :

предложение. Понеже темите станаха доста дълги и новите момичета доста много, а необходимата информация се търси все по-трудно, пък и повечето нямат много свободно време да изчитат изцяло всички теми, затова искам да предложа нещо съвсем просто. Нека заимстваме от темата с рецептите и всяка от нас, когато публикува пост с полезен съвет, да го оцветява в определен за етапа цвят. Мисля, че не е сложно и така по-лесно всички нови ще намират полезни съвети. Предполагам че и ще намалее задаването на едни и същи въпроси. Мисля че ще сме така много по-полезни на всички. Но последната дума има Вещи, аз само предлагам да улесним всички със съветите.

Таковата... за таз работа ей туй е създадено (Лаис,   bouquet ) ... http://dukanskirecepti.wordpress.com Полезното се прецежда и отива там... Пък за твоето предложение какво да кажа... Те хората не могат с една проста тема с рецепти да свикнат да оцветяват, камо ли тук... Залагам си главата, че няма да стане.
Освен това не мисля, че Вещи е човекът с последната дума - моля, не омаловажавам труда й да прави нова тема през ден и да й се пълни кутията за ЛС постоянно, ама я колко народ сме тук... Подобно решение би следвало да се премисли от всички, а не от един  Peace

П. С. Режимната майонеза не се купува, прави се, разцъкай на горния сайт  Peace

# 554
предложение. Понеже темите станаха доста дълги и новите момичета доста много, а необходимата информация се търси все по-трудно, пък и повечето нямат много свободно време да изчитат изцяло всички теми, затова искам да предложа нещо съвсем просто. Нека заимстваме от темата с рецептите и всяка от нас, когато публикува пост с полезен съвет, да го оцветява в определен за етапа цвят. Мисля, че не е сложно и така по-лесно всички нови ще намират полезни съвети. Предполагам че и ще намалее задаването на едни и същи въпроси. Мисля че ще сме така много по-полезни на всички. Но последната дума има Вещи, аз само предлагам да улесним всички със съветите.

Таковата... за таз работа ей туй е създадено (Лаис,   bouquet ) ... http://dukanskirecepti.wordpress.com Полезното се прецежда и отива там... Пък за твоето предложение какво да кажа... Те хората не могат с една проста тема с рецепти да свикнат да оцветяват, камо ли тук... Залагам си главата, че няма да стане.
Освен това не мисля, че Вещи е човекът с последната дума - моля, не омаловажавам труда й да прави нова тема през ден и да й се пълни кутията за ЛС постоянно, ама я колко народ сме тук... Подобно решение би следвало да се премисли от всички, а не от един  Peace

П. С. Режимната майонеза не се купува, прави се, разцъкай на горния сайт  Peace

Това и аз казах, че Вещи има последната дума. И не виждам с какво толкова имат да се справят. Ако искаш да напишеш нещо полезно да го оцветиш та да си полезен и на гругите. Тогава не се сърдете че едни и същи въпроси се задават постоянно. Не съм искала да обидя някой а просто да предложа да сме си по-полезни за нас самите.

Общи условия

Активация на акаунт