Отговори
# 45
Здравейте, мами. Голям факир станах - докато кърмя задължително съм пред компа  Laughing
Да ви почерпя виртуално за нашето 3-месечие.

Нали кърмачките знаят, че не трябва за съжаление ягоди и малини да хапваме.../не че не пуша по някоя и друга циагара, голям грях ми е.../

Да ви се оплача, моята дъщеря миналата седмица направо ме разби с израза: "Нали  като умре бебето ще ми родиш сестричка....". тя още не може да свикне с мисълта, че има братче, много искаше бебе-момиченце. #Crazy Просто се удя, как му идват такива филми в главата.

Иначе, бебо, пу-пу е мечта. Спокоен, усмихнат, много говорещ и спящ. Вечер като си хапне в 9 и чак сутринта се буди към 7 часа. Притеснява ме единствено, че не прави усилия да се обръща, а се мести някак си с дупето и краката. Но...това да е.
Поувлякох се. Хайде, лек ден.

# 46
Честити месечинки на днес празнуващите бебоци
  Ей това с цигарите е голяма драма,аз докато бях бременна и докато се кърмехме беше някакси добре (не ми се пушеше просто),но сега старата песен на нов глас :
Ние днес от клюкарщина неможем да заспим,чак преди малко след 1 час  киселене и мрънкане успяхме

# 47
Привет от нас!
За морето - ние мислим да ходим в началото на септември, сега ми се вижда още мъничка да я водя.
За кърмаческата стачка - и при нас се случи, за около една седмица беше един малък ад, сучеше по 2-3 минути(какви ли не пози не заемах  Shocked, ама не можещ да го излъжеш малкото зверче), след това изцеждане, дохранване с шише... Сега от време на време, пак го прави, но съм решила да я оставям, щом не иска да суче, така да е, на следващото хранене мисля, че си наваксва.
За яденето ние сме на 6 хранения, честно казано не знам колко изяжда, когато се изцедя може да изяде и 70 мл и 160 мл.
Най-новият номер, който го прави от вчера е, като нещо не и харесва, започва да надава такива викове, с две думи казано имаме си индианче в къщи.
Честити месечинки на малките сладурковци! Да растат весели и засмени, и да създават по-малко тревоги на мама и тате.

# 48
  • София, Борово
Веси и аз почнах по 1 -2 цигарки да припалвам. Не всеки ден, ама на там е тръгнало.

# 49
Ето ни и  нас след консултацията Наддала е 750 г. за 1 месец /само на кърма/ и вече е 6620г. а на дължина е +3см и е 61 см.Нямаме признаци за рахит и педи каза до следващата консултация да не давам Вигантол.Биха й Пентаксима разплака се много силно направо изпищя като я ободаха но бързо й мина и сега спинка с палчето в уста.Педи каза че е нормално да си лапа ръцете  и да си смуче палеца така опознава света и до 6 месец й е позволено.
Аз пушех преди да забременея но не много и през бременноста и сега изобщо не ми се пуши май няма да ги почвам пак само искам и мъжо да ги откаже ама ще ми е трудно.
После като се събуди малката ще излезем на разходка ако не ме домързи  Embarassed

# 50
Нали кърмачките знаят, че не трябва за съжаление ягоди и малини да хапваме.../не че не пуша по някоя и друга циагара, голям грях ми е.../
Ами аз вчера си похапнах ягодки ... 4-5  Blush

На поискване сме и ние - нямаме ден с ден еднакъв режим.Той яде може би по два пъти през ноща, но не спи при нас. Взимам го, храня го и пак в леглото. Аз обичам много да се ширя и ако спи при нас това значи че няма да мога до мръдна...

Оххх... иска ми се и аз да го връщам в леглото като го нахраня... ама не мога да чакам... заспивам преди да е приключил ooooh!

# 51
Ехо, здравейте и от нас.
Малко се позагубихме по трасето, но сменяхме квартири и така...
Липсвахте ми, да знаете!

За морето - в началото на юли смятаме да го посетим за малко, после края на август...

# 52
cosmopolitan, обнадежди ме с това, което е казала твоята педи за смукането на палеца. А според нея болшинството сами ли се отказват към 6-тия месец, или ние трябва да ги мъчим, но чак тогава?

Ох, много ме развеселихте с тия голи старци в Южния, за щастие в нашия парк не се навъртат такива, но пък би ми било забавно. Joy

Ние днес обикаляхме да купим сгъваема кошара, но нищо не харесах. Егати преди ми се струваха всички еднакви, а сега като почнах да търся, само им намирам кусури. Харесах една розова в Хиполенд, която отговаряше на всичките ми изисквания, но нямаха на склад и трябваше да купим мострата, а кой знае колко хора  са я пипали и оглеждали, макар че казаха че е там от 3 дни. Но тия кошарки не се перяли. Аз мислих, че им се сваля плата да се пере, но не. Е поне от толкова обикаляне накупих на Али малко играчки и разни др. дреболийки.

А цигарите и аз ги почнах преди месец Embarassed

Който ползва от сгъваемите кошарки, може ли да каже дали се нуждаят от допълнителен матрак? Ние ще я ползваме за пътуване и не ми се мъкнат матраци.

# 53
Ането ние ползваме сгъваема кошарка, щом ще ти е само за пътуване може и да минете без матрак, ще слагате едно одеяло вместо матрак, поне така правеха едни наши приятели като пътуваха, ние все още не сме пътували по-надалеч, но аз мисля така да направя.
Вчера бяхме на консултация, Неви е наддала 450 грама и вече е 6.450 кг и 61 см. Казаха ми, че е нормално през летните месеци да наддават по-малко, ама нещо леко ме гложди. Биха ни втория Пентаксим, понесе го по-добре от първия.

# 54
  • Sf
ането, към кошарката има едно тънко матраче, което ако бебка ще спи на горното ниво, е достатъчно. За долното не знам, дъното пак е от плат и отдолу са металните части - не би трябвало да опира в тях, но знае ли човек, не съм пробвала. В Джъмбо бях виждала сгъваеми матраци за тези легла - също от дунапрен, но доста по-дебели - пак е по-добър вариант от нормалния матрак.

Аз нашата кошара я взех от същите съображения - като пътуваме, да има къде да спи. Но като гледам, колко багаж мъкна всеки път, май ще си ползвам зимния кош до дупка, пък като минем на летния вариант, тогава пак ще мисля. Сега ми се струва по-лесно да сложа детето да спи с мен, отколкото да мъкна още багаж.  Thinking

# 55
Скок и аз при жабите  Laughing  Laughing  Laughing
Сгъваемите кошарки могат да се перат на двор или в голяма баня  Peace Аз съм оставила в Гърция такава и я изпрах с гъбичка и веро, после с маркуча я полях и я оставих на слънце да съхне  Peace В баня се пере и изплаква с подвижен душ.
Отивам след половин час към Борисовата градина с трите деца, ако някой ще се разхожда нататъка - телефонът ми е 0898 34 7777, Олимпия. Ще ми е драго да се видим с някое бебче и мама  Hug

# 56
Здравейте,
Страхотна тема и много сладък колаж  Hug
Утре ще се мотам из градинките на Младост. Къдричка, Лори, Евето, къде се разхождате, че ако мога да ви причакам зад някой храст. Май имаше и други мами в Младост. Аз сигурно ще съм в парка край Патиланци с още една мама с по-голямо бебе, но с еднакви колички  hahaha

# 57
ще ни огрее за морето, да, аз лично ще настоявам. ако ще да е за няколко дни на гости на сестра ми във варна, но ще си топнем дупетата  Laughing
днес ходихме на консултация- Катерина е наддала още 1100 гр,вече е 7100 гр , 60 см. трътла като майка си  Embarassed  сестрата и докторката пак не си съгласуваха мненията- първо сестрата ми се накара, че много я храня( я да ми каже как се ограничава бебе което е само на кърма !!!), а после докторката каза, че не е страшно, ще отслабва после  Grinning , тя Катерина суче по 10 мин максимум, през 4 - 4,5 часа през последната седмица, та се надявам сега да намали темпото с наддаването.
Радостче, мойто Мишленче го няма на колажа

# 58
Здравейте,
Страхотна тема и много сладък колаж  Hug
Утре ще се мотам из градинките на Младост. Къдричка, Лори, Евето, къде се разхождате, че ако мога да ви причакам зад някой храст. Май имаше и други мами в Младост. Аз сигурно ще съм в парка край Патиланци с още една мама с по-голямо бебе, но с еднакви колички  hahaha
Точно там се разхождаме, няма как да не се видим и лесно ще се познаем, макар и без коремите, аз не съм се променила много ... уви  Blush

ама какви бебешки мерки  Hug ... аз като тръгнах на училище в първи клас, всички стърчаха над мен с по една глава, все едно бях сестричето на някой, само чанта се виждаше / от онези големите квадратните/ ... бузи и панделки Joy, като гледам и Алина ще е така
има ли някой друг, който още да няма 5кг. Flutter ... айде де айде ... ние все пак сме в средата на март родени, може би да се премерим с някой от закъснелите мартенчета  Thinking Crazy Grinning
Но пък Лориситка вчера ми завидя, като гушна Али и каза "Леле какво е перце, мога да си я нося цял ден" ... чудесно, това определено ще се понрави на малката шушулка, че и на майка й, на мен си ми тежи  Whistling

Последна редакция: вт, 17 юни 2008, 17:47 от Къдричка

# 59
  • Sofia
Нашият татко ходи вече два пъти на сърф в Турция. Само че мен още ме е страх да заведем Алекс там, защото е остров и е къмпинг.  Даже след 2 дни пак заминава, а аз при мама и тате в Ямбол. Crossing Arms А как ми се ходи на моренце и ми се качва на сърф....Мисля юли, август да отидем до Гърция, ако не - на нашето море.
Днес изкъпах Алекс на двора. В един бебешки надуваем басейн. Мисля че му хареса. И сега спинка нахранен и чистичък. Wink
И Алекс наддаде само 530 гр този месец и ми е малко притеснено.
Днес спрях захранването, но пък не е акал. А друг ден до сега го е направил 2 пъти със сигурност. Чак се чудя, ако и утре е така дали да му дам малко пюре от сливи.  Thinking ooooh! newsm78
Мисля да подновя захранването следващия месец. Днес като е само на кърма и не е връщал след ядене. Peace

Общи условия

Активация на акаунт