Клуб "Без грим, без токчета, без ролки"

• 12 027
  • 261
  •   1
Отговори
# 105
  • Belgium
Аз писах и в друга тема,която беше за важността на външния вид, но ще се изкажа и тук.

Това, което на мен не ми харесва е унификацията, стремежа да бъде наложен един тип "красота" и толкова. Удължената коса, силиконът, гримът не правят човека. Е, освен ако не сме в киноиндустрията Laughing

Ако някой посмее да излезе извън този стереотип, го гледат странно. Според мен е много важно как една жена изглежда без грим. Не винаги човек има време да се гласи по 1 час, да маже фон дьо тен и т.н. Аз самата рядко се гримирам, предпочитам да наблегна на хубава кожа и поддържана коса, за да мога да изляза и без грим и да не се притеснявам как изглеждам. Няма нищо лошо човек да се гримира, но да е с мярка и да е естетично  Peace

Някой по-горе в темата беше писал, че най-хубавият "грим" е широката усмивка и аз напълно подкрепям това мнение.

# 106
  • Кацнала на едно дърво.
Темата е ясна, не разбирам защо има толкова обидени гримиращи се дами. Аз също използвам грим, но не съм обидена.  Mr. Green
Като изключим един кратък период около осемнадесетата ми година, с грим никога не съм прекалявала. Дълги години бях повече от пестелива, защото имах хубава кожа, големи очи, плътни устни и дълги мигли, мерси. Това, което не харесвам в лицето си няма как да се промени с грим, така че не си правя и труда. За хармонията на чертите става дума (да не говоря с недомлъвки Laughing) и за несъвършенния си нос. (Ето го: Outta Joint).
Последните две-три години започнах да слагам фдт и руж, защото (вж. в подписа) съм ужасно изморена и недоспала и това в никакъв случай не ме разхубавява.
Косата си не боядисвам, харесвам цвета й.
Против съм налагания външен вид тип "фолк звезда" и унифицирането, както по-горе вече е казала Лю-ля.
Обичам високите обувки и нося предимно такива, но избягвам тънките токчета (с две малко момчета не са най-удобната обувка).
И какво? От трите "без" не използвам само ролки (косата ми е естествено чуплива), но смятам, че бих била един достоен член на клуба.  bowuu
П.П. На единствената ми снимка в нета съм без капка грим (с вазелин на устните, но го изядох преди да ме снимат). Само че се стеснявам да я сложа.
А за Анда потвърждавам, че е много хубава без грим. Wink

# 107
Темата е ясна, не разбирам защо има толкова обидени гримиращи се дами. Аз също използвам грим, но не съм обидена.  Mr. Green

Да спретнем една Отчета на необидените гримиращи се  Hug Mr. Green

# 108
А за Анда потвърждавам, че е много хубава без грим. Wink
Аз пак не видях newsm12 Weary smile3518

Да спретнем една Отчета на необидените гримиращи се  Hug Mr. Green

smile3521 4470 newsm03

# 109
  • София
Понеже вече няколко пъти в тази тема чета за удължените коси, ей така, за секунда само да се впиша, че това е направо брутално в жегите и не мога да повярвам, че някоя жена, на която не й е платено да носи това нещо на главата си, би го сложила.

И, дайте тук една анкетка, поименно да се преброим членовете на клуба, а после да си го ползваме по предназначение.
И мисля, че е крайно време да си покажем новите придобивки - празно несесерче за гримове, леки летни пантофки, тип цвички и т.п., придружени със съответния снимков материал.

# 110
И мисля, че е крайно време да си покажем новите придобивки - празно несесерче за гримове, леки летни пантофки, тип цвички и т.п., придружени със съответния снимков материал.
Абсолютно прозрачен фон дьо тен  bowuu

# 111
Ами то май такава тема има вече Grinning

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=302043.0;topicseen

# 112
  • София
Абсолютно прозрачен фон дьо тен  bowuu

О, Невидимия!
Класика!

# 113
Аз съм от малко гримиращите се, поради мързел, токчета не нося, но обувки тип "цвички" имам.
Ролки ползвам най-редовно, дори с удоволствие се появявам с тях на прозореца.  Mr. Green
С прикачената коса не се разбрах. Sad
Коя група ще ме вземе? Rolling Eyes

# 114
  • Belgium
Е никой ли няма да покаже снимки на празни несесерчета за грим?  Thinking

За фон дьо тена разбрахме, че е невидим  Joy

# 115
На мен пък не знам защо жените които не си слагат поне руж и червило или руж и спирала (зависи какво има за подчертаване) ми изглеждат неподдържани. Особено ако имат кожни проблеми или твърде бяла кожа. Ако има тен, разбира се, няма нужда от много грим.

Токчетата са секси и не е задължително да се носят винаги. На някои събития обаче са повече от задължителни.

Тук става въпрос за една типично женска суетност, която в някаква степен ни отличава от повечето мъже.
Женствеността трябва да се подчертава по адекватен начин, а на мен нищо женствено не ми е чуждо  Laughing
smile3521
Освен това, надявам се някой да не се обиди, но подобно пълно отричане от''грим, токчета и ролки за коса''(като тук по дифолт включваме и изправянето и прочие физически и химически изтезания Laughing) според мен предполага скучна и еднообразна визия.Гримът и прическата не са само за прикриване на недостатъци и т.н., ами и начин да внесеш разнообразие и индивидуалност в  цялата работа Peace

# 116
  • София
Винаги съм си мислила, че гримът се слага,  за  да  подчертае чертите и красотата на жената, а не да се прикриват недостатъци.Като ми излезе пъпка на лицето последното нещо ,което искам да сложа на лицето си е грим. Wink

# 117
Винаги съм си мислила, че гримът се слага,  за  да  подчертае чертите и красотата на жената, а не да се прикриват недостатъци.Като ми излезе пъпка на лицето последното нещо ,което искам да сложа на лицето си е грим. Wink
Ако тва беше във връзка с моя пост, грешно мислиш - гримът е колкото за подчертаване на предимства, толкова и за прикриване на недостатъци WinkНе само пъпки...Например не върви да си сложиш сенки или очна линия с един пръст тъмни кръгове под очите.Трябва да има баланс Wink

# 118
  • София
За мен грим  е спирала,гланц или червило и молив за очи.Аз затова членувам в този клуб. LaughingКато имам пъпка не съм в  състояние да се разкрасявам допълнително JoyГолям майтап е темата!

# 119
Ама никой не говори за пълно отричане, моля ви се   Laughing
Аз поне говоря за подчертаване на естествените дадености. Имам права, лъскава коса, ако я плескам с пяна, за да оформя фешън прическа, ще стои като кучешка козина, мерси  Stop Ако се мажа със сенки във всички цветове на дъгата, ще заглуша цвета на очите си. Ако си залепя 3 см изрисувана ноктопластика, никой няма да забележи, че всъщност имам хубави пръсти. Защото когато се прекали с "подобренията", се набиват на очи самите подобрения, не жената под тях.

Общи условия

Активация на акаунт