Виена (тема 2)

• 78 252
  • 505
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Всяко едно градче и селце в Европа го има на тези места - www.map24.de - за немскоговорящите, но има и на енглиш и www.viamichelin.com - на всякакви езици. Тука и да питате, няма как да сте сигурни на кое кръстовище беше наляво. А там може и маршрут да си направите. Стига питали! Peace

Тъй като съм ходила във Виена, долу горе съм ориентирана. Просто исках да разбера с какво мога да стигна до там. Пък и темите са за да си обменяме информация, нали  Sunglasses Peace

# 166
  • София
"Ние ходихме и в SCS - голям шопинг център във Вьосендорф,също така и в Парндорф аутлетите"

Etna, а можеш ли да кажеш как се стига до Парндорф и къде се намира?

Парндорф е на около 35-40 километра преди Виена,ако се движиш по магистралата Будапеща - Виена.Вижда се от магистралата и отбивката до там е няма и километър май  newsm78 .Ние пътувахме с кола и на отиване към Виена ни беше съвсем на удобно място,но беше неделя и съответно магазините не работеха .А иначе от Виена до аутлетите с кола се стига за по-малко от половин час.Има табелки и няма начин да не се ориентира човек.Ходихме една събота,но не препоръчвам този ден за пазаруване-страшно много хора,трудно се намира място за паркиране,чакане пред пробни,разхвърляни навсякъде от клиентите дрехи ...Но по принцип,ако целта е шопинг ходенето до там си заслужава.Ако сте без кола в сайта ,който съм дала по-напред съм чела че от Виена до там в петък и събота около обяд има организирани шатъли,но подробности не съм разучавала.

# 167
"Ние ходихме и в SCS - голям шопинг център във Вьосендорф,също така и в Парндорф аутлетите"

Etna, а можеш ли да кажеш как се стига до Парндорф и къде се намира?

за Зюд Шопинг Центъра се хващат автобуси от спирката срещу операта - от другата страна на булеварда. Отиване и връщане на времето (преди 3-5 години като съм ходила редовно) беше 4-5 евро. Там си има и табела , указваща разписанието им. Казват им автобусите Икеа, защото другата им крайна спирка е точно на магазина на Икеа. И случаен виенчанин на улицата да питате, ще ви упъти.

# 168
  • Варна
Много благодаря за упътването и информацията  bouquet  bouquet  bouquet

# 169
  • Пловдив
Понеже май месец ще сме във Виена,  искам да попитам дали там има  от туристическите автобуси като в Рим и Лондон , които обикалят забележителностите?
И понеже ще сме с децата, може ли някой да ми препоръча какво би било интерестно на 6 год дете, освен Пратера и зоологическата градина?

# 170
И понеже ще сме с децата, може ли някой да ми препоръча какво би било интерестно на 6 год дете, освен Пратера и зоологическата градина?

Виж това Minopolis. Струва ми се, че ще е много интересно на дете. Ние си го бяхме набелязали, но нямаше време да отидем.
Тук също има идеи за забавления с деца:
Vienna for Children
Fun things to do with kids in Vienna
The City for Children

# 171
Museums' quarter - намира се срещу градината с паметника на Морацт....пак е на Ринг-а. Има два огледални паметника - на Гьоте (пред градината, на Ринг-а) и на Шилер - от другата страна. Зад паметника на Шилер  има една сграда, която закрива този квартал на музеите. Там съм чувала от колеги, че има и музей на играчките и всички заведени деца били във възторг.

# 172
  • Пловдив
Мимоза, bastet много благодаря   bouquet

# 173
Добавям и детския музей Zoom, както и Das Mini в Музея на техниката, но той е предимно за деца от 2-6г.

# 174
Мисля че и природо-научния музей е подходящ за деца. Поне ние като бяхме, беше пълно с дребосъци.

# 175
Пост #39 от настоящата тема е мой от миналата година, когато ходихме във Виена с щерка ми. Та там измежду другото съм споменала някои забележителности, специално за деца, от които дъщеря ми остана изключително доволна. За всеки случай, давам кратък цитат:
Цитат
Децата до 6 г. не плащат обществен транспорт, нито обществени тоалетни  Wink
От забележителностите какво видяхме: покрай детето разгледахме места, които ще й бъдат интересни, затова посетихме Музея по естествена история (Naturhistorisches Museum), Къщата на пеперудите (Schmetterlingshaus), Аквариума (Haus des Meers), Шонбрун + детския музей там, зоологическата градина,
Естествено, имаше и Пратер.
За съжаление времето е все малко и човек не може да обиколи всичко. Следващият път ще отидем на останалите предложения, дадени от Мимоза и Bastet! Особено се заинтригувах от музея на играчките-ами че дъщеря ми сигурно няма да иска да излезе оттам... Crazy

Последна редакция: чт, 12 фев 2009, 15:56 от Доня Туфиня

# 176
Да, вероятно, защото австрийска колежка ми  беше казала, че водила там племеницата си и било пълно с деца. Май можело и да се закупят някакви материали и децата на място сглобявали и по този начин се запознавали с начина на направа на въпросните играчки. Моята дъщеря е много голяма , така че нямам лични сведения - поради липсата на интерес от нея не съм й предлагала подобна дестинация. Grinning

# 177
  • Пловдив
С толкова много забавления, незнам за 4 дена кое по напред, но много се радвам, че има такова разнообразие, защото тази екскурзия е  специално за малкия, а от изброените неща той ще е супер доволен Peace
Природо-научния музей със сигурност ще го разгледаме, той е една от причината да изберем Виена, все пак има динозаври Mr. Green

Доня Туфиня, искам да попитам за аквариума дали си заслужава, по-точно ме интересува дали има акули,  че мислихме до Барселона да водим малкия, та ако има във Виенския аквариум ще е супер  Wink

Малкия ще навърши 6 год март месец, мислите ли, че трябва да купувам и за него карта за гр транспорт newsm78
И последен въпрос, да си взема ли от тук пътеводител или картите за Виена ще ми свършат работа, дали ги има тези забележителности отбелязани?

# 178
Карти със забележителности има във всеки хотел безплатно, но някои може и да не са отбелязани. Аз предварително си вадя от нета транспорта, с който се стига, както и работното време.
В природонаучния музей веднага като се влезе в ляво по едни стълби се отива да зала с аквариуми(ние за малко да я пропуснем Embarassed) Е, живи акули няма, но пак е интересно.

# 179
Доня Туфиня, искам да попитам за аквариума дали си заслужава, по-точно ме интересува дали има акули,  че мислихме до Барселона да водим малкия, та ако има във Виенския аквариум ще е супер  Wink
Има, но не са големи - 3-4 метра.
Малкия ще навърши 6 год март месец, мислите ли, че трябва да купувам и за него карта за гр транспорт newsm78
И последен въпрос, да си взема ли от тук пътеводител или картите за Виена ще ми свършат работа, дали ги има тези забележителности отбелязани?
Ако е дребничък, сигурно може да мине и за по-малък, макар че зная, че за деца над 6 г. има намаления в градския транспорт.
Във всеки хотел има безплатни карти, а също и в информационните бюра на някои по-големи спирки на метрото. Аз и двата пъти си вземах оттам. На самата карта има адресите и работното време на много голяма част от забележителностите.

Общи условия

Активация на акаунт