Виена (тема 2)

• 78 264
  • 505
  •   1
Отговори
# 150
  • Belgium
Момичета, мислех да пускам отделна тема, но виждам че тук мога да попитам специалистите  Laughing

Скоро ще отида до Виена за първи път. Искам да ви помоля да ми препоръчате забележителности, ресторантчета и хубави магазини, които да посетя.

Ще съм благодарна за всякакви съвети  Laughing

# 151
И Аз ще се посетя Виена на 20-ти предимно с идея за пазаруване. За три дни сме, давайте идей какво да видим сега, и какво да оставим за другия път  Simple Smile

# 152
  • София
... Една снимка специално за Etna, но не ми завиждай- още не съм посмяла да си пробвам тоалета за утре вечер  Embarassed

Ммм,че вкусно изглежда!Благодаря ти !Напълни ми очите тази снимка(като не можах корема ,поне очите да напълня с таз чудесия)!За такава порцийка прежалвам и новогодишен тоалет,без да се замисля!
Лу,san4eto,където и да отидете,каквото и да видите все ще е добре и все ще има още и още за виждане и правене.Освен от темичката, инфо може да почерпите и от тук  http://www.wien.info/ .Много полезен и подробен сайт,от който може да си изберете според интересите си какво да видите и къде да отидете.За пазаруването- по Mariahilfer Strasse магазини за дрешки и обувки да искаш.Ние ходихме и в SCS - голям шопинг център във Вьосендорф,също така и в Парндорф аутлетите - http://designeroutlet.at/ .За съжаление нямахме много време,когато бяхме в този аутлет център и го обиколихме набързо,а си заслужава да му се отдели повече време,защото има наистина страшно много магазини .

# 153
  • Belgium
Etna благодаря за отговора, ще разгледам сайтовете както по подробно и самата тема   bouquet

# 154
Здравейте,

изчетох доста тук и все пак ще ви помоля за услуга  Blush
препоръчайте ми хотел във Виена, да не е много скъп, до 100 евро, ако може...  Blush
да е разположен близо до центъра или в центъра или поне в района да има автобуси и друг вид градски транспорт.

Ще ходим там с половинката, а не ни си иска да отсядаме в хостел  Confused

А само да попитам... от там до Будапещ как е възможно да се стигне най-евтино и най-бързо?  Grinning

Много ви благодаря предварително!   bouquet  Praynig  Peace

# 155
  • Стара Загора
От Вина до Будапеща е много удобно с влак. А за шопинга във Виена задължително Сваровки

# 156
# 157
  • Варна
Ние през лятото бяхме във Виена. Отседнахме в хотел Rathause Park. Намира се зад кметството им и е много удобен и хубав Peace. Нощувката струваше около 100-120 евро за двойна стая, с включена закуска. Попитай туристическите агенции за оферти, като си кажеш за условията, на които искаш да отговаря хотелът. Ние направихме резервацията така, тъй като те ни дадоха по-добра цена, отколкото от сайта на хотела в Интернет.

До Будапеща ходихме с влак. Ако си резервираш по-рано билети, излиза доста изгодно. Нашите бяха по 19 евро. Резервирахме ги от страницата на австрийските жп линии- ОВВ. Пътуването трае 3 часа. Взехме билети за сутринта и се прибрахме вечерта. Е, Будапеща не може да се сравни с Виена, но е добре да се види.

# 158
След няколко месеца ще пътуваме до Виена и сега ще се върна да прочета темата за да съставя план за разглеждане на забележителностите.Ние ще пътуваме през май - ако има нещо интересно, което да ми препоръчате?

# 159
Здравейте,

изчетох доста тук и все пак ще ви помоля за услуга  Blush
препоръчайте ми хотел във Виена, да не е много скъп, до 100 евро, ако може...  Blush
да е разположен близо до центъра или в центъра или поне в района да има автобуси и друг вид градски транспорт.

Ще ходим там с половинката, а не ни си иска да отсядаме в хостел  Confused

А само да попитам... от там до Будапещ как е възможно да се стигне най-евтино и най-бързо?  Grinning

Много ви благодаря предварително!   bouquet  Praynig  Peace
Hotel Артис, намира се мн близо до центъра. Препоръчвам!

# 160
  • София
E.Manolova, когато ходих преди НГ, бях в хотел Каприкорно, доста приличен хотел и се намира съвсем близо до катедралата. Другият хотел, за който се сещам с удобно местоположение, е от веригата NH и е съвсем близо до Белведере (долната му част) - NH Белведере. Горе-долу в този диапазон бяха като цени и двата.

naomi_bal - кажи в каква сфера са интересните за теб неща... Във Виена е пълно с интересни забележителности, но на мен са ми интересни изложби, пък ти може за шопинг да искаш.. Кажи какво те интересува, за да получиш по-конкретни отговори.

# 161
naomi_bal - кажи в каква сфера са интересните за теб неща... Във Виена е пълно с интересни забележителности, но на мен са ми интересни изложби, пък ти може за шопинг да искаш.. Кажи какво те интересува, за да получиш по-конкретни отговори.
Освен обиколка на забележителностите, които се споменават по-надолу в темата аз се интересувам от изложби и културни събития които могат да се видят само през май месец. Сигурно един ден ще отделим и за обиколка по магазините, но ако има интересни неща за разглеждане шопинга отпада.

# 162
  • София
Зависи за колко време отивате във Виена. Освен трите двореца - Албертина (до м. юни има изложба на Рембранд, ако не се лъжа..., вж. интернет). Постоянни изложби - музея за история на изкуството, музея за модерно изкуство. Представления в операта, но там не съм била и не знам как става букване на билетите (по-назад в темата беше обяснено).

# 163
  • Варна
"Ние ходихме и в SCS - голям шопинг център във Вьосендорф,също така и в Парндорф аутлетите"

Etna, а можеш ли да кажеш как се стига до Парндорф и къде се намира?

# 164
Всяко едно градче и селце в Европа го има на тези места - www.map24.de - за немскоговорящите, но има и на енглиш и www.viamichelin.com - на всякакви езици. Тука и да питате, няма как да сте сигурни на кое кръстовище беше наляво. А там може и маршрут да си направите. Стига питали! Peace

Общи условия

Активация на акаунт