Виена (тема 2)

• 78 684
  • 505
  •   1
Отговори
# 480
  • На дивана, под юргана
Моля ви, бихте ли ми казали имат ли Скай все още call center в България и кой е номера,че нещо на сайта не го намирам.Както и наясно ли сте, ако пътуването пропадне дали може да се презаверят билетите за друго време пък макар и на загуба?

Заповядай: 02-489 489 9

Ето от тук: http://www.skyeurope.com/en/help/contact.aspx

Благодаря!Аз случайно го намерих и се обадих, но бях удивена, че говорят само на английски.Миналата пролет си спомням, че звънях и бяха българи.

Ми криза е! Явно са съкратили първо тези с най-ниските заплати...

# 481
  • София

Не зная дали от кризата или така е събота и неделя.Факт е, че имам 3 двупосочни билета заминаване утре и връщане в събота,с които мога само да се снимам.Оказва се,че може до 2 часа преди полета да смениш имената на пътниците, което е един вид да успееш да ги дадеш на някого.Ако искаш да замениш датите на пътуването също е възможно само че има една подробност - ако го направиш през сайта плащаш 40 евро глоба на билет или на човек не разбрах точно, а ако го направиш с помощта на тези от call center глобата е 50 евро.Аз съм взела трите билета отиване и връщане с 1 куфар за 104 евро,а глобата ми е по-висока.Да, така е явно при нискобюджетните авиокомпании.Затова аз реших, че не искам да плащам глоба,а когато оздравея и реша отново,че ще пътувам до Виена ще си купя нови билети.

# 482
Момичета, ще имам 3 часа за разходка във Виена. Знам че не може да се види кой знае колко за толкова кратко време, но приемам предложения на маршрут за бърза обиколка на някои основни забелешителности в централната част.

# 483

Не зная дали от кризата или така е събота и неделя.Факт е, че имам 3 двупосочни билета заминаване утре и връщане в събота,с които мога само да се снимам.Оказва се,че може до 2 часа преди полета да смениш имената на пътниците, което е един вид да успееш да ги дадеш на някого.Ако искаш да замениш датите на пътуването също е възможно само че има една подробност - ако го направиш през сайта плащаш 40 евро глоба на билет или на човек не разбрах точно, а ако го направиш с помощта на тези от call center глобата е 50 евро.Аз съм взела трите билета отиване и връщане с 1 куфар за 104 евро,а глобата ми е по-висока.Да, така е явно при нискобюджетните авиокомпании.Затова аз реших, че не искам да плащам глоба,а когато оздравея и реша отново,че ще пътувам до Виена ще си купя нови билети.
Века,много жалко,до колкото си спомням отдавна бяхте планирали посещението във Виена.За съжаление не може да се предвиди всичко с месеци преднина.От нашата група се наложи да отпаднат двама души,наистина се оказа,че ако искаш да продадеш билетите на друг,таксата е толкова,колкото и цената на билета/в нашия случай/.За радост имаме промяна в часа на излитане и кацане с повече от 2 часа,поради което успяха без никакви такси и доплащания да си резервират други дати.Но не знаех,че 2 часа преди полета можеш да прехвърлиш билетите на други без глоба,това пак е спасителен вариант може би,ако намериш някой,който иска да ги купи,някой приятели например,и им ги прехвърлиш непосредствено преди полета.

Имам следния въпрос-аз смятах да направя  мед.застраховка за времето на пътуването ни,но днес разбрах,че може да не се прави,ако си носим здравните книжки сме имали право на спешна помощ безплатно,както останалите граждани на държавата,членка на ЕС.Това така ли е,или да си направя застраховките от тук?

# 484
  • СОФИЯ
Момичета, ще имам 3 часа за разходка във Виена. Знам че не може да се види кой знае колко за толкова кратко време, но приемам предложения на маршрут за бърза обиколка на някои основни забелешителности в централната част.

Центрираш се пред св. Стефан, тръгваш по Грабен, после наляво по Колмаркт и излизаш на Хофбург, като стигнеш Ринга завиваш наляво, малко снимки на паметника на Моцарт, пак държиш ляво и излизаш на Албертината, Операта, връщаш се към св.Стефчо по Кертнерщрасе. После метрото и се запътваш или към Белведере или към Шонбрун. Май по-добре Белведере, по-близо е. Хвърляш бегъл поглед на градините. Наблизо спира атракционно влакче /сега незнам дали има/, с което може да се завъртиш по Ринга, поне да видиш сградите отвън. Това е моето предложение, разбира се има и др варианти.

# 485
  • София
Macink@, след детайлно ровене установих, че смяна на името струва 100 евро  Whistling

# 486
  • София

препоръчвам hop-on/off автобусите за бърза разходка покрай забележителностите. има слушалки и на 9 езика в зависимост от това какъв ползваш можеш да слушаш, докато разглеждаш. можеш да слизаш и на различни места, които те привличат. зелената линия е за Шонбрун, Белведере и Военния музей. в момента се опитвам да се сетя червената или синята беше за забележителностите в центъра на града, много е удобно, когато човек няма много време. автобусите са през 1 час. спокойно можеш да разгледаш с двете линии всичко най-интересно във Виена. третата линия (ако не се лъжа беше синята) водеше до Пратера, но ние си го оставихме за следващия път, когато отидем с детето.

# 487
Macink@, след детайлно ровене установих, че смяна на името струва 100 евро  Whistling
Века,и на нашите приятели така им казали,че смяната на име е 100 евро на двуп.билет.Добре поне,че смениха часовете на полетите,защото така освен,че не загубиха билетите, на връщане няма да "гоним" самолет в 6,30ч.,както беше преди.
Някой няма ли да сподели прави ли си мед.застраховка или не? Praynig

# 488
  • София
Аз винаги правя и в петък направих.С покритие 15000 евро в Булстрад за трима ни излезе 25 лв за 1 седмица.И за Гърция миналото лято правих,и за Прага миналата година също.Винаги правя, не знам някак не мога да разчитам на онези карти само.

И мисля,че здравните книжки нищо не важат,а трябва да си извадиш някаква европейска здравно-осигурителна карта дето има и снимка и с нея можеш да се възползваш евентуално от медицински услуги.

# 489
  • СОФИЯ
....Някой няма ли да сподели прави ли си мед.застраховка или не? Praynig

Не носиш здравна книжка, а карта /пластика със снимка/. Аз я правих в 22 п-ка, има и на др. места. Откакто сме в ЕС не правя здр застраховки.

# 490
Благодаря ви за отговорите, май по-бързо ще се снябдя със застрахователната полица,отколкото с подобна карта.
мама САННЯ,към личната лекарка ли се обърна за тази карта и за колко време ти я издадоха,веднага ли става?

# 491
  • СОФИЯ
Благодаря ви за отговорите, май по-бързо ще се снябдя със застрахователната полица,отколкото с подобна карта.
мама САННЯ,към личната лекарка ли се обърна за тази карта и за колко време ти я издадоха,веднага ли става?

Не към личната лекарка.
 Носиш паспортна снимка, на място попълваш формуляр, моята и на детето направиха за 3 дни - бърза поръчка, 5-10лв. такса /не помня точно/, май има и за 24ч. Преди това за всяко пътуване правех застраховки.

# 492
Мерси за предложенията. Използването на hop-on/off автобус ми се струва добра възможност.
А дали 3 часа са достъчни за следната пешеходна обиколка:
От гарата (Vienna Mitte) през Stadtpark, за да видим паметника на Щраус, от там покрай Karlskirche, Операта, площад Мария Тереза, Парламента, Хофбург, катедралата Свети Стефан и обратно на гарата.

# 493
  • София
Mur, обиколката с автобус трае 1 час (като те самите тръгват от Операта на всеки кръгъл час и се връщат пак там).

# 494
  • София

Утре звънни в Районната здравна каса на гр.Варна /мисля,че ти беше от там/ и те ще ти кажат къде се вадят тези карти за вашия град.

Общи условия

Активация на акаунт