Отговори
# 75
Ясмина да така е ние нямаме запек ,ака на 4-5 дена нормално ако рядко със златист цвят ,благодаря ти много ме успокои защото аз така се бях притеснила и си викам че я боли коремчето като не ака и само се присвива

# 76
4ЕСТИТА МЕСЕ4ИНКА НА БЕБОЦИТЕ И 4.Р.Д  НА ДЪЩЕРИ4КАТА НА ПЕПА
За храненето малкия все още яде по осем пъти на ден.А за ранното захранване ,аз мисля да запо4на някъде на4алото на 5 месец,най малко и заради проблемите който имахме.
Дидимора ,голяма красавица е дъщери4ката ти.
 smile3521
Ох,моми4ета да ви се опла4а,каквото и да правя не отслабвам,застопорих се на едни и същи килограми и това си е. smile3511

# 77
Като сте подхванали темата за зъбите и на Бети и е побелял венеца отдоли и като го пипна е грапаво а тя умира от кеф.Ако и избива зъб направо ще падна Shocked

# 78
  • Popovo
И тук мирише на липа, много го обичам този мирис, зимата си бях купила крем за ръце с такъв аромат и само си душех ръцете.

Да се отчета Гого е наддал за 2 седмици 540 гр и е пораснал с 2 см, док каза, че ще се пръсне детето, а аз си мислех, че не му стига кърмата. Вече е 5,200 и е дълъг 57,5 см.
Честита месечинка на празнуващите.
Пепа, да ти е жива и здрава рожденичката.
За захранването, мисля да почна в 6 месец, до тогава живот и здраве само на кърма.

# 79
ха добър ден и от нас.
отдавна не съм писала, но нямах желание  Rolling Eyes
момичета, всички сме достатъчно големи и зрели жени, та да преценим положителните и отрицателните страни на ранното захранване, всеки да захранва когато иска и намери за добре. гледам коментирате колко пъти ядат децата на ден, моето детенце отдавна яде по пет пъти, но е спокойно и мисля, че наддава добре, та както каза ортопеда, при който ходихме  - дете по книга не се гледа, така че всеки сам преценя кое е добро за собственото му дете. Naughty
надявам се да не ме нападнете много след този пост Peace

# 80
  • In someone's dreams
  202uu  едно разумно мнение по въпроса със захранването. Нека всяка мама сама да прецени кое е най-доброто за своето дете, а не да се водим като стадо овце след всяка новоизлюпена мода. Моята дъщеря като е захранена със сок от ябълки, да не е нещо по-различна от днешните модерни малчугани - съвсем здраво и усмихнато дете е.

Нека SUNY22 сама да прецени какво да прави, нали сме тук да си споделяме, не да се нападаме. Пък и на всичкото отгоре, пюретата на Ганчев не са никак лоши .... Всичко е умишлена реклама и антиреклама, също както и за прословутите шишета на Авент и Чико. И аз и брат ми сме изгледани с Чико шишета, нямаме никакво мозъчно отклонение, нито ранен пубертет и всички глупости, които изчетохме  Close

# 81
Здравейте и от нас!
Тук е суупер горещо, облачно и задушно! Излизахме за малко, да платя интернета и да напазарувам. Ох тая количка с торбите стана 15 кг, и така с нея в едната ръка по стълбите, с другата държа Габи и направо се видях в чудо. Добре че  от някъде изкочи един чичко полицай да ни помогне, иначе още щях да съм си на стъпалата пред асансьора Crazy
И аз мисля да захранвам 6ти месец!Моля се дотогава да сме на кърма. Praynig
дидиомора ах тази Калина бе! Тя се разкрасява всеки месец все повече  Heart Eyes А като помня каква малка беше в Шейново. Как бързо лети времето и как бързо растат децата  ooooh!

# 82
Хайде пак и от нас здравейте.
 Благодаря за комплиментите  Flutter Flutter Flutter
егати времето братче по едно време имах чувствтото че някой ме пържи като картоф(че то с толкова мазнина по мен ,как ли искам и аз да се чувствам)  Grinning
 И аз като Миленни съм за това нека всяка мама сама за себе си да определи кое е най-доброто за детето и без да се нападаме. Peace
 За храненето ние различно се храним-5,6,7,8 когато иска тогава.
 Хриси -писи мерси за инфото Simple Smile
Диди,
Филип каза, че ще и пръсне биберона на твоята Калинка - малинка!!!

Joy Joy Joy
 АаА внимавай че тя е бясно шопско овне ,трябва да го потренираш първо,пък аз  почвам да я уча да смуче биба  Joy Joy Joy
 Хайде до пшо късно да оправям "обора"

# 83
Здравейте мами и от нас !!!

Малко се поизгубихме,но ми трябваше малко време ... Нека почиват в мир малките ни ангелчета  Flowers Rose

За нас нищо ново само разходки,папкаме - на кърма сме все още и дай боже дълго...
По въпроса със захранването всяка мама сама да решава кога и с какво ще си храни детенцето.

Качих снимка на Калоян за колажа...предварително благодаря на мамата , която ще се заеме с направата му  love001

А и разходка правихме с Емма и Alokazia,снимки има в албума на aprilki2008

Това е от нас много   love001 на всички бебчовци !!!

# 84
Днес ходих при педиатърката да каже какво мляко да давам вече. То не се издържа от тия колики. Цял ден реват и двамата, няма сън, няма нищо. Сини, посиняват, дъх не могат да си вземат. Малката я кърмя и докато суче и почне да крещи.  Вместо да отшумяват коликите, то по-зле става Sad Sad Sad Преди банята ги укротяваше малко, ама сега и тва не минава. О седем часа има един леген дрехи да се проснат, ама две жени сме в къщи, няма свободна да я свърши тая работа. Да не говорим за готвене и чистене.
Ще минаваме на Аптамил комфорт, пък дано да е по-леко за смилане. То и ефекта от колйф-а вече не се забелязва ooooh! Докторката ми подари и една опаковка капки пробиотични, да ги видим и тях. То няма вече нещо дето се продава и ние да не сме го пробвали...
Вече втори ден не ги извеждам, защото ставаме голям цирк. Не щат да стоят в количката, реват и ги разнасяме със свеки в парка на ръце. Разни бабета подхвърлят глупости и направо ми идва да избия чинето на някоя #Cussing out
На фона на гореописаното, не мога и да помисля за ранно захранване. Те млякото не могат да преработят, а какво остава да им тръсна  и плодови киселини #Crazy
Ох, казах си .... Crazy

# 85
Вера, какви са тия пробиотични капки???
Ауу а за съветите - нямам думи, много ги мразя  Twisted Evil Хич да не ти пука, бъди сигурна че повечето ти завиждат че имаш близнета / и аз вкл./ Embarassed То и ние сме голям цирк понякога с 3 хлапета, като се затръшка някое че не сме му удисали за нещо да видиш  Sunglasses

# 86
  • Варна
В никакъв случай не искам да се нападаме една друга, просто изразяваме мнение против ранното захранване (подкрепено и от материали, за което благодаря на hrisi-pisi  newsm51) И понеже стана въпрос всяка майка да преценява плюсовете и минусите на ранното захранване, моля бихте ли казали кои са плюсовете на ранното захранване, че да ги обсъдим? Признавам си честно, аз не ги знам  Embarassed

*vera Мила, дано по-бързо им минат тези колики и да се радваш на две кротки и усмихнати бебоци!

# 87
Здравейте и от нас Hug
Аз да ви попитам попадате ли на мами по парковете, които са изумени от кърменето на открито,от недаването на сокчета и вода.Мен мегледат като изрод и на всеки обяснявам защо  и как.Вече ми писна.Тези хора в кой свят живеят newsm78
Честит рожден ден на малката принцеска ичестити месечинки на бебоците.
Ние ядем и излизаме на кафенце

# 88
  • В събота
Здравейте и от нас Hug
Аз да ви попитам попадате ли на мами по парковете, които са изумени от кърменето на открито,от недаването на сокчета и вода.Мен мегледат като изрод и на всеки обяснявам защо  и как.Вече ми писна.Тези хора в кой свят живеят newsm78

Аз си кърмя на всякъде. Досега никой не ме е питал нещо или пък да ми е правил забележка. Даже в понеделник бяхме в Пловдив и кърмих в градинката на Джумаята - там ни хвана гладът  Laughing. Но виж, за сокчетата всички ме нападат. Аз съм от тези, дето няма да дадат на детето си нищо друго освен кърма поне до 6 месеца.
И аз не искам да нападам никой, а само да изразя моето мнение. Ако трябваше бебетата толкова рано да приемат нещо друго, освен мляко, природата е щяла да ни създаде да се раждаме с лъжица в ръката или поне със зъби в устата. Тези срокове не са измислени ей така, като хрумка. Просто тогава бебето вече може да седи по-стабилно, да държи нещо в ръката (примерно плод), да го дъвче или осмуква, а храносмилателната система вече е навлязла в нов етап на развитие. Аз мисля да се  вслушвам в природата, а не в педиатъра.

# 89
Вера, какви са тия пробиотични капки???

BioGaia, преписвам от листовката: 5 капки съдържат 100 млн живи активни Lactobacillus reuteri Protectis.
Lactobacillus reuteri Protectis са патентовани пробиотични млечнокисели бактерии на компарията BioGaia. Присъствието на Lactobacillus reuteri Protectis като компонент на майчината кърма, го прави естествен човешки пробиотик.  Спомага за поддържане на здравословен баланс на чревната микрофлора, което възпрепятства размножаването на вредни микроорганизми. BioGaia пробиотици са клинично доказани, укрепващи здравето и усилващи имунитета естествени активни микрокултури, защитаващи ни от "лошите" бактерии.
Lactobacillus reuteri Protectis  спомага за изграждане на микрофлора при децата и в клиничните проучвания е доказане, че капките значително намаляват дневното неразположение и плач при децата с колики.  Добре контролирани клинични проучвания показват, че Lactobacillus reuteri Protectis  не само предпазва децата от гастроинтестинални инфекции, но спомага и за бързото възстановяване след прекарана инфекция. Пробиотичните капки намаляват риска от диария при децата. Намалява се значително и честотата на водниста диария при деца, страдащи от ротавирусна инфекция.

Общи условия

Активация на акаунт