Отговори
# 60
Добро утро
 Емма честит ти мини рожденник,и на всички празнуващи,много хубав този шейк бе с какво мляко го правите  Joy  Flutter Heart Eyes
pepa_ilkova да ти е жива и здрава красавицата и да и купиш най0големият подарък  Heart Eyes
 Аз пък вчера като я изтипосах мойта красавица по голо дупе с една пелена върху спалнята ни и то милото като заспа не мога да я събудя 5 часа,ами като се замислих от както се е родило голичко е оставало за някакви си минутки докато се къпе и преоблича,ама явно и беше мнго гот а и с тия памперси,представих си аз да съм с такова....Между другото когато излизаме си изцеждам за едно ядене и завивам шишето в памперс,ами като го извадя после пак си е топло,за разлика от термобокса ,който имам.
 ето едно мнение и от мен за Съни все пак всеки сам решава как и кое е най-доброто за детето му  и как ще го захрани и кога ,съгласна съм и аз че точно пюрето на Ганчев не е най-подходящото,ама мился че и Съни е голяма жена и може да го прецени ...Все пак няма да ги убием тези деца като им даваме сокчета или пюрета,аз също давам сокчета не съм най-върл привърженик на ранното захранване(ако бях щях да и давам не по една-две лъжички сок   на два дена ,а по 50 грама всеки ден на този етап),но не  съм и върл привърженик на захранване след 6-тия месец,поради няколко причини ,който не са за тази тема.Мен например майка ми ми е дала кисело мляко на две седмици и съм била първоначално само с това,ми като не е имала кърма жената и като е слушала не когото трябва,пък още "дишам"(била съм болна единствено от ангини).Може би малко противоречиво звуча  newsm78.
 Ародоет(теди) я иди на още един доктор че като си представих как се взима биопсия от кожата на едно бебе и чак ми се доплака...дано не се стига до там  Hug
 Айде облякохме си роклите и отиваме да пием каХенце....ей ни на

Целувки момичетаааааа и момченцааааа Blush

Последна редакция: ср, 18 юни 2008, 09:32 от didimora

# 61
Добро утро,момичета Simple SmileИмам питане относно мамите,които са на АМ.Ние сме на НАН хипоалергенно,но все е запечен SadПитах педиатърката какво да давам тя каза дуфалак.....на мен много не ми се иска такива слабителни,защото няма гаранция,че пак няма да се запече.Мисълта ми е да сменя храната с друга хипоалергенна.Добри отзиви чувам за  NUTRILON OMNEO 1  :thinking:Mога ли от едната храна да я  спра и веднага да почна новата?

# 62
Само набързо, добро утро и от нас )възползвам се докато тати още не е излязъл  Party
Емма, благодаря за комплимента! Ние за името имахме големи зебати вкъщи - което харесваше на мен, не се харесваше на татито и обратно. Накрая като родих, още не бяхме решили, но поне бяхме свели идеите си до три имена - Мина, Марта и Беата. И решехме да питаме Теди - сина ни - който от трите избра Марта. НА мен също то ми беше най на сърце ...
Aquariel , ЛУРДЕС , благодаря за отговорите. Аз снощи като разрових акото, открих нещо като малка, почти незабележима жилчица. Ще следя как ще е днес-утре. Много се надявам да не сме си докарали и ние АБКМ с тези АМ. Толкова ми е мъчно, че не мога вече да я кърмя изцяло. Но какво ли не опитвах за възстановяване на лактацията и не става  Sad А и тя не суче ефективно. И с това хранене   ooooh!  ... изглежда нашата госпожица отсега започва с диетите  Simple Smile Лекарката предложи да я храня, когато спи или в полусънно състояние. Опитах, наистина по-добре хапва, ама и това не е решение на проблема с нейното неядене ...
Ние днес ще се разхаждаме с кавалера Ради на Доли-дог  Party
pepa_ilkova , да ви е жива и здрава рожденичката (една зодия сме с нея - аз съм родена на 16.06

# 63
  • Някъде на път....
didimora, невероятна красавица си имаш! Мноого е красива!  Peace

Хайде и ние да пием кафенце.....  Wink 

# 64
  • Варна
magi_v_s кърмата се усвоява много по-добре от АМ и затова може бебчо да не ака по няколко дни. Запек има ако акото е твърдо, а при вас предполагам не е. При Невена е същото положение - понякога ака по 2 пъти на ден, понякога през няколко дни, но винаги акото й е течно кашесто и жълто.

SUNI_22 Доста е рано да захранваш, закъде бързаш? Още повече преди да си се консултирала с педиатър. Новите препоръки на СЗО и българската педиатрична асоциация са да се захранва след 5-6-тия навършен месец. Това, че при някои бебета е нямало проблеми с ранно захранване не значи, че и при вас ще е така. А и някои проблеми се появяват доста по-късно, а не веднага след захранването. Всеки сам да си решава, но относно бебетата е добре да се информираме повече и то поне от няколко места.
 Peace
didimora Голяма ти е красавица, пу-пу! Ергените ще падат от количките като я видят!  Laughing

Емма Честита втора месечинка на Самуил! У нас ухае цялата къща на липи, аромата идва от улицата под нас - навсякъде има липови дървета, много обичам това време на годината  Grinning

Честита рожденничка на щерката на pepa_ilkova! Да рате здрава и усмихната!

# 65
И аз като прочетох решението на Съни, много бързо реших да се опитам да я разубедя, но гледам че сте ме изпреварили. Аз изобщо не бързам, дори от чисто егоистична гледна точка, толкова по лесно е да извадиш цица и готово. Само едно уточнение - дори бебето да е на АМ отново се препоръчва захранване минимум след петия месец  Peace.

Виждам и че много майки дават сокчета - отново въпрос на личен избор, но ето някои статии по въпроса.

Становище на Американската академия по педиатрия относно соковете
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=119547.0

Защо нашите майки са ни давали сок...
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18199

Лекарят съветва да захраните със сок? Сменете лекаря.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18208.0

А ето и малко инфо за хранителните алергии и хранителните добавки.

http://www.analytica-bg.com/a_shop/pages/advises/

http://ilianas.hit.bg/ - тук пък има интересни таблички и схеми на захранване,също така разхлабващи и запичащи храни и основни алергени.

Последна редакция: ср, 18 юни 2008, 10:11 от hrisi-pisi

# 66
но не  съм и върл привърженик на захранване след 6-тия месец,поради няколко причини ,който не са за тази тема

didimora, сподели кои са тези причини Praynig Защо да не са тази тема, нали обсъждаме всичко дето ни вълнува Simple Smile

# 67
Здравейте!

По повод захранването.......нямам никако намерение да е скоро Peace Другото което е нищо не съм чела по въпроса  и преди да предприема такава крачка касаеща детето ми ще изчета доста литература по въпроса  PeaceХриси-Писи благодаря за инфото....сега се захващам  да чета Wink и въпреки,че не съм се интересувала от това също съм чувала не добри отзиви за продуктите на Ганчев Naughty

Ясмина не е толкова трудно да носиш 6,5кг на ръцете си....свиква се ,пък и аз знаеш ли как съм заякнала Grinning да ти кажа вече по рядко сме на ръце-Признахме и шезлонга за удобно място Wink

Момичета вече втора сутрин Дани е оакан до ушите ooooh! Аз го усещам и чувам като се напъва и като го вдигна с ужас установявам че лежи  в локва аки.....целия му гръб е омазан,памперса прелива....и понеше не ми е удобно да го мия на мивката или с душа (тежи ми с една ръка) използвам един пакет мокри кърпи докато го изчистя! Причината да е така пълен памперса се дължи на това ,че разреди аканетата...чудя се дали да не взема вече 4-ката на Памперс? newsm78 сега сме с 3-ката (4-9 кг) Всъщност ми трябват по дълбоки!

Честита месечинка на празнуващите днес и специални поздрави на Самуил  bouquet
Пепа Илкова да ти е жива и здрава дъщеричката!

Последна редакция: ср, 18 юни 2008, 11:28 от sisee

# 68
ели тошевска-и ние бяхме на НАН-същата работа.смени храната но да е през деня,че ако има някакви реакции да видиш-да не е нощем де докато спи.честито на самуил-много да слушка!                                                                                                                                                                     а това е за малката рожденничка на пепа илкова.                                                                                                                         

# 69
  • Стара Загора
Здравейте и от нас! Днес го дават много горещо и мисля да си стоим вкъщи Cry
Утре сме на консултация и ще ни слагат Пентаксима и направо се чудя как ще ходим, при това следобед...
Емма, наистина целия град мирише на липа, много е хубаво...само дето като си подам носа навън и започва да тече като чешма ooooh!
Аз пък вчера най-накрая отидох на АГ, направиха ми и цитонамазката, всичко е 6

Момичета, имам един въпрос към кърмещите...може да ви прозвучи малко глупаво, но вие каква козметика за тяло ползвате за себе си и дали е възможно обикновените лосиони да имат някакво вредно влияние newsm78 Аз в началото се мажех с Мустела, имах останала от преди раждането, после с едно бебешко олио на Нивеа, което купвахме за малката. От няколко дни обаче ползвам едни лосиони за тяло-единия подхранващ, а другия стягащ- свекърва ми ми ги подари за 8март, без естествено да мажа гърдите, но не са специално предназначени за кърмачки, както Мустелата и взех да се чудя да не стане нещо. Малко дълго и объркано го написах, но дано ме разберете Hug

Честито на всички рожденници   bouquet

# 70
Диди,
Филип каза, че ще и пръсне биберона на твоята Калинка - малинка!!!

Пу - пу!!!
Много е хубава!!!

А при нас нищо ново
Вече сме почти 7 кила

Не мога да го спра да яде туй дете.........    Blush Blush Blush

# 71
въх голяма жега на вън бе, то не е за бели хора! имам чувството, че чехлите ми залепваха за асфалта. не ми се мисли като дойде август! ася 20, интересно ми е при вас като е лято колко градуса става на вън?
 ние излАзяхме преди малко и на два пъти едни възрастни хора (първият път мъж, после жена) ми предложиха да ми помагат за количката, а те бяха със сигурност над 65г., ако не и повече! много мило ми стана. а има толкова млади хора, най-вече мъже дето те гледат как се мъчиш и не им идва на акъла да си направят устата поне  Close!!!
 sisee, какво ме направихте с тия памперси бе, ние сме на 2-ката още  newsm78!!! голям мъж ейййй

# 72
Я аз да попитам какво става с Дари и Рая - отдавна не сме имали отчет от тях!!!

# 73
  • Варна
hrisi-pisi Благодаря за линковете!  newsm51 Добре е по-често да се пускат подобни теми, че гледам има доста майки, които искат да захранват. Не искам да звуча като фанатичка на тема късно захранване, но е време да се признае, че "старата" школа, която е за захранване от 3-тия месец се отрича навсякъде, та дори и у нас. Това, че някои педиатри още не са разбрали това си е техен проблем, но дано не го прехвърлят върху малките си пациенти.

Емма в Морската беше прохладно, ама като не идвате насам  Mr. Green И на мен ми се случва да ми помагат за количката, най-вече чужденци

# 74

Коликите на моичкия бяха доста силни преди да почна да му давам Бифидус (и да масажирам с Бейбинос).

Как го даваш Бифидус-а ?

Гледам за захранването спорите- аз сина ми също рано съм го захранвала, със сок и пюрета на Ганчев , но сега не смятам да действам така!  По мои наблюдения преди 7 г. бяха по добри, отколкото преди 2г.
Отзивите за Ганчев са противоречиви, ама ако няма човек пари...
Ами ако няма пари- купува си картоф и морков и си го пюрира! Може и от някое село да си го произведеш без торене! Peace

Пепа, честита рожденничка! Да е много послушна и здравичка!

Последна редакция: ср, 18 юни 2008, 13:42 от veni-b

Общи условия

Активация на акаунт