ДЕКЕМВРИйската тайфа расте, в нас живее мъничко дете!

• 11 572
  • 301
  •   1
Отговори
# 150
  • София
здравейте,мамчета!
И аз почнах да пия сокчетата на ХИП, много са вкусни, само дето не знам дали трябва сутрин или вечер да се пие, аз вечер след работа пия, щотото те трябва в хладилник да стоят, ама дали вечер успяват да се обработят от организма не знам.
За пазаруването и аз мисля към 7-ми месец да пазарувам живот и здраве. Иначе в щатите примерно нали си правят "baby shower" няколко месеца преди раждането и събират необходими неша за раждането,ама там не са толкова суеверни като нас явно.
Аз за ФМ се записах чак за 05авг (няхама часове преди това) във "Фондацията за ФМ" при д-р Янкова, кумата ми много я хвали, някой ще ходи ли там? Ама не знам как че издържа дотогава. Чудя се дали да не ида и някъде другаде тази или другата седмица,ако успея да си запиша час де.
Иначе мен главата често ме боли особено вечер, може и от работата с компютър да е,ама нищо не взимам, стискам зъби. Лекарката каза, че може парацетамол само.
Коремчето ми сутрин е същото (на преглед като бях в петък ми ми казаха,че талият ми е се е променила, ама зашотот е сутрин и на гладно), а вечер е супер голямо и то над пъпа, явно наистина стомаха се е изместил по-нагоре. Милото много му се радва Simple Smile

# 151
Спрях фолиевата киселина преди 15 дни и веднага започнах да пия витамините на Хип. Много съм доволна. На мен след ФМ като ми казаха, че плацентата ми е ужасно ниско и започнах да пия но-шпа и папверин по две на ден.

# 152
Моят доктор ми каза да спра да пия ФК и ми предписа Центрум Матерна, която се препоръчва да се пие и 1 месец след раждането. Явно всеки доктор си има различни виждания относно витамините.

# 153
Добро утро мами!!!

На мен вече ми помина сутрешното гадене и вече не си лягам в 9ч, ами седя до по-късно.

Относно леките болки и аз имам ту от ляво, ту от дясно и около пъпа, но си мисля, че матката се качва на горе и придърпва.

Аз в събота вечерта усетих нещо като мърдане от едната страна и ми стана много приятно, но дали е бебчето толкова рано, не знам.

Относно дрешките, аз съм суеверна и живот и здраве като напреднем малко тогава. А и моята приятелка ми е обещала всичко, което е необходимо, нейната 2 дъщеря вече е на 5 месеца и ще ме затрупа.

Хубав ден

# 154
Здравейте мами. Купих си книга за бременни и в нея пише, че до края на 4 месец е нормална остра прерязваща болка в корема - особено при резки движения и докато лежим. Това се дължи на порастващата матка която опъва някакви връзки.
Моята лекатка ми спря фолиевата киселина миналата седмица. Сега пия витамини за бременни, но ми ги пратиха от САЩ и в тях има 400 мг фолиева киселина.
Elmina и на мен ми става зле в автобуса ако няма къде да седна. Доки ми каза да пия голяма чаша сок, чй или нещо друго преди да изляза и да си нося вода със себе си. Това било от жегите и в това време бременните често колабират. На мен чаша сок ми влияе добре.
Лека седмица на всички...

# 155
  • На брега на реката
Здравейте бременелки  Simple Smile
Изкарах си един страхотен уийкенд. Водиха ме на плаж, но от страх, си топнах тумбака само веднъж.
Иначе главоболие имам почти всеки ден, понякога е чак нетърпимо. Вчера кръвното ми беше ниско с много висок пулс, но увеличих течностите.
Тъкмо щях да ви питам, кога ще започвате с пазаруването, но вие сте я зачекнали темата  Laughing Според приятеля ми, трябвало чак накрая. Не предполагах, че е толкова суеверен  Rolling Eyes Аз за това и не съм влизала в такива магазини, че да не се дразня. иска ми се всичко да изкупя  Joy
Иначе проблемите с гаденето и драйфането май намаляха. Сега тези придърпвания малко ме тревожат, ама явно не е само при мен.

# 156
  • София
Здравейте, сладки мами!  Simple Smile  Simple Smile Ето ми е мен след едноседмичната почивка! Изкарахме страхотно - бяхме в Сандански, тати и Боби в басейна, аз - на сянка. Времето беше прекрасно, нито едно облаче, хотела беше страхотен.......А бе - пълноценна почивка, искам ощеееееееееееееее.

Ходих при Томова - бебето е здраво, без увреждания! Камък ми падна от сърцето. Много мърда, не се видя какво е, но през юли се надявам да знам вече. Важното е, че е здраво, за това се молех само!

Освен това имам страхотна радост - станах леля на прекрасна малка принцеса Калина. Днес ще ги изписват. Много са добре, храни се и расте. Снаха ми е в прекрасна хорма, родила е за 3 часа, дай Боже всекиму! Утре ще кача снимки и ще ви ги покажа!

Усмихнат и слънчев ден от мен! Целувам ви всички!!!

# 157
stassi, постинга ти ме зареди и мен със слънчевото ти настроение Hug
Да ти е жива и здрава племенничката.   bouquet

Аз пък не усещам никакви придърпвания. Сигурно е рано още.
От днес спирам фолиевата киселина и започвам да пия хранителната добавка на Хипп.

# 158
  bouquet привет мами-бърборани Simple Smile

Аз не пия фолиева киселина, но пък вземам витамини за бременни и там я има в доза 500 мг.

Относно пазаруването за бебо мога да споделя моето мнение Simple Smile с предната бременност направих така и сега мисля пак така да се организирам. Та, тогава започнах с покупките в осемия месец. Първо защото исках аз да си избирам неща - легло, завивики, ваничка за къпане, шишета и т.н., а освен това, защото съм виждала как татковци сами търчът по магазините след раждането на бебето и купуват каквото видят, без да имат време да избират или обмислят. И така си мисля, че хем майката може да не одобри нещо, хем бащата вместо да е покрай майката с бебето и да им се радва е натоварен с пазаруване /което като цяло не е страст на мъжете/  bowuu Иначе не мисля, че от суеверие не би трябвало да не пазаруваме, но може би да понаближи времето, както казва и Karacheviyska  Wink

Елмина, добре си направила, че си слязла от метрото, когато ти е прилошало. Не мен също ми се е случвало и също съм слизала на някоя спирка, без да достигна крайната си цел, но в нашия градски транспорт е така. Носи си вода за пиене и влажни кърпички. Поне аз така се освежавах  Hug

Спокойна седмица и само хубави емоции на всички   bouquet

# 159
  bouquet Стаси честито   bouquet

много здраве и много радост за всички вас, които сте около Калина Simple Smile а тя да расте много здрава и много обичана  Heart Eyes

....сега ще очкваме да разказваш и за нея  Wink

# 160
  • София
Благодаря за пожеланията!   bouquet Чувството да си леля е страхотно! А Боби вчера само гледа Калина и вика Ама тя е толкова малка, а аз вече съм голям батко.  Joy Разказва как щял да ги води за ръка (нея и нашето бебе) на ясла. Дано да си спази обещанието, ха ха ха....

Аз продължавам с фолиевата, докато я свърша. Ще видя дали ще си купувам витамини после.

Аз се чувствам супер, нямам стягане или придърпване. Вече не ми се гади, само вечер ям малко, че ми става некомфортно ако хапна повечко.  Sick

Забравих да пиша за имената - майка казала на брат ми - Вие само царски имена си избирате! А за нашето - още хич не сме мислили, има време.

# 161
Здравейте и от мен,аз броя всеки изминал ден до 18г.с. и постоянно се ослушвам за бебешко ритниче,нооо Naughty май все още нищо Sadмъжо постоянно ми преслушва корема с ухо hahaha,е ще чакаме Praynig
Вчера ходихме на кръщене и направо се разплаках в църквата,когато малкото го топнаха в казана и то се разрева Grinning,беше невероятно,дано на всички нас ни споходи това щастие Hug Praynig
За бебешки пазар е за мен още рано,макар,че се заглеждам постоянно по детски колички и обмислям постоянно какво да бъде креватчето WinkСега съм обхваната от офанзивата да бъда хубава мама preggo и да си накупя разни дрешки Laughing,защото винаги съм завиждала благородно на всички бременни мамчета,колко много са красиви Hug
Стаси,да ти е жива и здрава малката царица!

# 162
Честита племенница на Стаси! Да ви е жива и здрава.
Аз днес съм доста уморена, т.к. вчера бяхме на сватба и доста си поиграх - ще изпратя тия дни снимки.
Иначе аз за момента не пия никакви добавки. Опитвам се да похапвам повечко плодове и зеленчуци, но ще попитам следващия път лекарката какво ще каже.
Пожелавам лек и усмихнат ден на всички...  bouquet

# 163
Стаси, честито!  bouquet Много е хубаво събитието, което ви се е случило. Ние с моята снаха, понеже живеем на един етаж бяхме си говорили, че ще е чудесно да се случим по едно и също време да родим, та да си гледаме заедно децата. Joy Обаче тя малко ме изпревари и сега освен 5-годишната племеница, имам и едногодишен племенник, който се смеем, че като се роди, живот и здраве, нашето бебче тъкмо ще може да му бърка в очите hahaha и да любопитства какво има в креватчето. Joy Та се заформя голям купон. Понеже живеем в къща на долния етаж пък има още две момиченца на 9 и 6 годинки, а в съседство има едно шестмесечно бебе. Пълна детска градина. Joy

# 164
Стаси честито!!! Да ви е жива и здрава и много да ви радва. Моите, на сестра ми, вече са на по 17 и 20, но на етърва ми е на 2год.  и е голяма сладурана. Голям кеф е да си леля, ще видиш.

Аз в събота съм хем на кръщене на кума на дъщерята в Бистрица, хем на детски рож. ден следобеда. Пълна детска програма.

Целувки.

Общи условия

Активация на акаунт