ДЕКЕМВРИйската тайфа расте, в нас живее мъничко дете!

• 11 450
  • 301
  •   1
Отговори
# 90
Мария, добре дошла в отбора! Hug

Геви, аз по календарите в нета съм на 31.12, но според доки - 03.01. Абе когато - тогава Simple Smile Здраве да е.
Ами мъжките имена - за много се сещам. Мога да изпиша няколко страници Simple Smile Адриан, Благомир, Стелиян, Максим..  с всяка буквичка си имам по няколко любими. Обаче за момиченце.. сънувах едно име и засега друго не ми е дошло на ум - Алина. Но не съм чувала това име досега и нито знам какво означава, нито с какъв произход е.
В крайна сметка има толкова много именници, от които могат да се черпят съвети. Peace

Когато бях 3 клас имах една съученичка,която се казваше Алина,затова съм го чувала това име.Името наистина е много звучно и хубаво.

Цитат
Да и аз съм за списък с имена  Hug
Мен ме боли глава  ooooh! тези които имаха оплаквания от главобол,мина ли им?

Мен и глава си ме боли,повръщането все още си е факт,за гаденето да не говорим-то е почти постоянно.На всичкото отгоре такова безсъние ме е хванало.Заспивам сутрин към 4,но пък ставам към 14 часа след обяд.Абе луда работа.Само се моля гаденето да не продължи докато родя.

Забравих да спомена-изписаха ми магнезий,защото плацентата ми била ниско и имам болки.Опасно ли е това?

Последна редакция: пт, 20 юни 2008, 14:28 от harem_style

# 91
  • София
Права си, Бръм и имен ден трябва да има детето, и освен това името му остава за цял живот. Трудна работа, но нали все пак имаме още няколко месеца. Брат ми и снаха ми, когато чакаха първото бебче бяха си направили списък с имената, които харесват и стоеше окачен на хладилника. Всеки ден си го гледаха и мислиха. Май така трябва да направим всички, да пишем, да се интересуваме какво значи името, има ли имен ден, има ли хубаво умалително и т.н. newsm78

Да, Karacheviyska, за мен също е важно да си има Имен ден. В къщи всички имаме именни дни и ни е странно и тъжно за наши приятели, които си нямат...даже им казвам да си нарочат някой ден и тогава да си празнуват.

Иначе Рожденният ден ти го знаят само мн. близки приятели и роднини, докато на Имен ден- се обаждат да  поздравят и колеги и познати и всеки който те уважава и се е сетил за теб.

Страхотно е, да ти се обадят познати , с които отдавна не си се чувал, но ето, че намират повод да се обадят......абе май с тези именни дн само си търсим повод за още един празник Joy Joy...в което няма нищо лошо, де Laughing

# 92
За мъжко име харесвам Борис и Симеон,също Александър-все царски имена Grinning,но и двамата ни бащи са починали,те и двамата са с буквата "С" и щеше да ми е много лесно,но ми казаха,че не се кръщавало на мъртви . 
А за женско-Алис,звучи ми много приказно Grinning

Karacheviyska,всичко зависи от ехографа,аз също се шашках,когато при единия ми док излизаше с 1 ден на зад,но при другия,с по-добрия ехограф-с 2 дни на пред.

# 93
То е ясно, че бебо ще се роди, когато реши. hahaha Така че аз си броя от самото начало и тези ден-два разлика въобще не ме притесняват. Heart Eyes
А за плацентата знам, че е вече факт при нас, но растейки матката я издърпва нагоре, така че не е задължително да остане до края ниско долу. А дори и да е долу, не е задължително да има проблеми. Щом са ти казали, миличка, пий магнезий и се пази. Моя доктор каза да внивавам да не падам на дупе Joy и такива по драстични и резки движения, защото може да се отлепи плацентата и да се получи прокървяване. Моля се всичко да е наред, както с мен, така и с вас, мили бремелинки и да не ни се изправят косите  smile3511 от такива случки newsm17.

# 94
Привет растящи тумбачета!

Да се включа за имената - ние също имаме проблем с мъжките имена. Дъщеря ми не е кръстена на роднини, държахме да е българско, звучно име, и понеже знаехме, че ще е момиче, дори не стигнахме до версия с мъжко име. Сега започват пак чуденките ..., но като цяло още не сме обсъждали проблема Simple Smile

Момичета, за термина, който излиза на видеозона - не му се предоверявайте - там всеки милиметър дава отклонение в дните, и зависи до голяма степен от точната ръка на лекаря.

Единствения термин, който е надежден ориентир е този по дисменорея, или датата на последната редовна менструация. И тук все пак има изключения, като например късна овулация и т.н., та ... не си променяйте термина след всеки видеозон Simple Smile

Хубав ден от мен!

# 95
eses и мен ме боли доста често главата, даже сега ме заболя и все едни ток минава през нея. Мен гаденето като че ли ми отмина, но главоболието е ад.

За имената е много сложно. При мен са и две. Аз харесвам Никол, Леа, Теа за момиче, а моя мъж въобще не ги харесва. За момче Александър, Николай, Димитър, Любомир. Ни живот и здраве, нека се родят ще го мисля.

# 96
Да се отчета, че излязаха резултатите от БХС добри са 1:4446. Благодаря за стиснатите палци, че ми се беше свил стомаха на топка докато чаках.

# 97
Браво, Sun! Честито newsm10 newsm03 Сега вече спокойно продължавай да се наслаждаваш на бременността.  bouquet

Кажи ти къде прави резултатите и ако можеш нещо по-подробно - в кои дни, часове, място, пари и т.н.

# 98
Сега не сме решили със сигурност, но най-вероятно ще бъде на моя баща - Ангел. Съответно ако е момиче- Ани, но ако е момче на мен повече ми харесва Михаил (нали светеца е Архангел-Михаил), но все още сме в размисъл. Опасявам се да не го обидим по този начин, но ...... има време, ще го измислим. Ако някой се сети за красиви производни от това име (Ангел) да споделя - приемаме още предложения.
Ами женското на Ангел е Ангелина Joy И внимавай какво ще кажеш, че аз така се казвам hahaha Не срещам много често жени с това име, а малки момиченца хич. Само едно мъничко на 3 годинки е някъде, е кръстено на баба си така. Като бях малка не го харесвах, сега знам че не е лошо пък и съм кръстена на баба ми.
Майка ми е търсила варианти за Ангелина, но да не е точно така и казваше Алина, Алена, Лина...на мен не ми харесват особено. Алина ми звучи руско, но мама много се е чудила и в последния момент е решила да е точно Ангелина и не друго, а и свекито е ридаела, че по-добре да съм с друго име, но не и Алина.
Ани няма нищо общо с моето име, т.е. с Ангел, не се сърди Hug Ани цял живот ще е Ана, Анна, Анелия, но не и Ангел/ина. Елина също ми звучи интересантно.
Ангел е много хубаво име по мое мнение. Познавам двама-трима - хубави мъже са Peace
Михаил ще е Мишо, а на мен това галено не ми е красиво, но затова има различни хора - различни вкусове, нищо лично. Мишел може да е ако не държиш на бгверсията, имах колега от СУ. Арменско е малко. Обаче невероятен човек е този Мишел.

Аз имената ги свързвам с хора, които познавам, затова не харесвам много-много женски с Д и В. Това не означава, че аз самата не спрягам имена с Д, но все пак имам резерви към някои женски. Ами като познаваш някой кофти човек и все за него се сещаш.

Бръм, ето за това и аз си мислех с Тони като бременеех. Да е бг, да е царско/ханско. Само  Севар ми пасна, но мъжо щеше да пукне като го чу и ме обяви за хахава.
Сега доста се замислям за Иван. Нали се сещате Иван Александър Я., сиреч направо собственото и бащиното правят великото царско! И е бил на трона дълго време. И как ще му казват...Ванка, Иване...ужас Thinking

Калоян ще е Кали или ако не наложите цялото име да се казва винаги.
Йоан си е Иван, но да, много е красиво за мен спор няма.
Божидар ...аз си мълча. Blush По-добре Дарин ама не и Дарко.
Тези двойните имена малко ми тежат. Но не казвам, че няма и красиви от тях.
Хубаво ми звучи Денислав, Десислав, даже ако искате да е цветно Цветелин /по-шик е от Цветан/.

За момиче си мисля Венеция /така се казва моята диригентка/, имам приятелка Венера /също ми звучи готино/

Сън, браво! Mr. Green Радвам се. Я сега кажи, като ми твърдят, че ранният е с максимална стойност 1:100 000, тези наши стойности около и над 4000 не са ли малки? Whistling

Последна редакция: пт, 20 юни 2008, 16:04 от Чаено момиче

# 99
Чаено момиче на мен ми казаха, че лош резултат е 1:250 зависи на колко години си обаче.
Karacheviyska в терапията на втория етаж има кабинет за медико-генетично консултиране, но мен ме прати докторката която ми следи ЖК с един лист с размери от предния ден. Ако си с абонамент в Майчин дом мисля, че ще ти вземат кръв за БХС там и ще ти я изпратят те в терапията за да не се  разхождаш ти, бсе пак им плащаш. Дано да съм ти била полезна с нещо.

# 100
Здравейте!   bouquet Хайде на и на вас да се похваля...днес изживявам радост голяма-разбрах,че ще ставам и мъжка мама!  baby
Нямам думи за друго... newsm44
Лека вечер!  Peace

# 101
Хайде честито, явно момче искате  Hug

# 102
мимина, ами ти как си сигурна че ще е момче виждам в 12 седмица си - невъзможно е толкова рано да се определи пола  newsm78 Освен ако не си визирала друг смисъл на "мъжка мама", т.е. смела ?

# 103
Цвета пиле, принципно ако е хубав апарата и ако бебето застане както трябва се вижда. Момчетата се виждат. На тези, за които лекарите не са сигурни в 13-14 седмица имат шанс за момичета. Или лошо - ако е момче ще му е малка пишката.... Joy
Мимина, ха честито!Да се роди живо и здраво!

# 104
  • София
Хайде и аз пак да кажа - и нас в 13 седмица ни видяха Simple Smile
В начлото каза 80% момченце, но понякое време мъника се надупи към ехографа... И какво да видим - дупе, крачета и точка между тях...
При такава перспектива и ние с половинката се убедихме, а лекарката каза "Ами какво да ви кажа, при така представената гледка..."  Laughing
Така че, за мен е ясно, че сме с пишка, въпреки че аз много исках да е принцеска Simple Smile
А и както ни майтапи един приятел - ако не се види пишката до еди си кой месец, по-добре да било момиче  Joy Joy Joy
Да са живи и здрави, че и ние да им се радваме Wink

Общи условия

Активация на акаунт