ДЕКЕМВРИйската тайфа расте, в нас живее мъничко дете!

• 11 451
  • 301
  •   1
Отговори
# 105
мимина, ами ти как си сигурна че ще е момче виждам в 12 седмица си - невъзможно е толкова рано да се определи пола  newsm78 Освен ако не си визирала друг смисъл на "мъжка мама", т.е. смела ?
Не,не визирам този смисъл!  Joy Просто визирах пишката,която днес видях на 4D-то...мога да се пробвам и снимка да кача ако не вярвате?  Peace Дори я имам снимата отдолу и от страни! В интерес на точноста  по календар утре влизам в 13 седмица,но бебето върви с една седмица напред т.е. ехографската му възраст е почти 14 г.с. Никак не е невъзмжно да се види с добра техника и опитно око!  Peace

# 106
Забравих да благодаря за поздравленията!  Hug
и да допълня ...още в понеделник доктора,който ми води ЖК ми каза ,че е почти сигурен,че  е момче...на тъп двуизмерен ехограф!  Laughing Явно ще ми е надарено момченцето!  ooooh!

# 107
  • София
Сън, браво! Mr. Green Радвам се. Я сега кажи, като ми твърдят, че ранният е с максимална стойност 1:100 000, тези наши стойности около и над 4000 не са ли малки? Whistling

Чаено момиче, аз си правих БХС в сряда, а вчера си получих резултатите с разяснения. За Даун имам 2 показателя - 1:39000 и 1:3900. Питаш защо и ми обясниха, че мерят по 2 начина. Единият взимал предвид повече променливи и бил до 100 000, а другият - до 10 000. Така че двата резултата на практика се препокриват. Лекарката в Майчин дом го обясни малко по-научно, но общо взето беше в този дух.

# 108
Мимина, abel, честити ви сините гащурки! Hug

Противно на очакванията в нашия отбор засега се говори повече за мъжлета. Simple Smile Сладурско.

# 109
Мимина, abel, честити ви сините гащурки! Hug

Хайде, честити мъжлета и от мен   bouquet

На мен доки ми каза, че на следващата консултация (около средата на юли) би трябвало да види какъв ще е пола на бебчо. Аз ще се радвам еднакво и на принцеса, и на юнак, само да е здраво  Praynig Нашият тати много иска мъж, ама да видим...
Относно имената, за момиче мъжът ми харесва Деница, но както е споделила Чаено момиче, познавам една Деница, която въобще не ми е симпатична и никак не искам детето ми да носи това име  Naughty Аз харесвам Дея, Ния, Магдалена, Катина. За момченце - Йоан, Борис, Никола. Мъжът ми се казва Десислав и трябва добре да се помисли, за да стои добре името с -ов накрая.
Моята свеки много ни помага, живеем заедно и тя много се грижи за нас. Казва се Емилия, но това име... Може би ще помислим за друго име с Е.

# 110
  • София
Мимина, Абел,
Честити ви бъдещи момченца! Искам и аз момченце. не знам защо, но винаги съм си мислила, че детето ми ще е момче. Е, ако е момиченце, пак ще се радвам, важно е да е живо здраво. През юли живот и здраве ще разберем пола.

Shark
,
за момиче с "е" на мен ми харесва Елиза (ако моето е момиче, така ще го кръстя). Иначе може Емануела (като сестра ми) или Елена (звучи като хубавата елена) Simple Smile

От кръвните ми изследвания ми казаха, че всичко било наред, само дето белтъчини ми липсвали. Докторката каза да ям риба, ориз и бобови...Ама като се разрових в Интернет и в тези прани няма много белтъци. нещо се обърках. А и на мен само тесто ми се яде и разни млека. иначе ми става лошо. вие с какво се храните?

хайде лека нощ на всички!

# 111
  • София
Здравейте момичета Simple Smile

Мимина, Абел честити ви сини гащета!

Покрай темата за имената с таткото от два дни обсъждаме имена. Нещо само на момичета за момента, но ще мислим и за момчета за всеки случай. Засега сме се спряли на Кристина или Кристияна, Елена, Емма, Лора, София, Ивайла и моето любимо име Дара Heart Eyes. За момче ми харесва много Никола, Александър и Георги, макар че за Александър и Георги имам резерви към кратките имена, Сашко или Гошо Joy
В крайна сметка решихме всеки да даде някакви предложения и да изберем едно, като разберем пола на бебчо.

Бях питала в предната тема, дали на някоя от вас са й казали да пие Флуорин за зъбките на бебчо, които се развиват тези седмици, но така и не получих отговор Sad Моля, ако някоя от мамите с втора бременност го е поемала или е запозната, да ме посъветва дали да го започвам, че все още се чудя.

Пожелавам ви приятен слънчев ден и да си починете Heart Eyes

# 112
  • София
Доня Коприва, сега виждам, че си рожденничка днес! newsm59

Бъди много здрава, щастлива и декември да си гушкаш най-прекрасното бебе Heart Eyes

# 113
Здравейте и от мен,честито на мъжките мами,май за сега сме повече от този отбор stork-boy
Аз да ви разкажа нещо смешно,вчера реших да си облека любимата ми рокля-тя е с висока талия и мислех,че няма да имам проблеми,ноооо-едвам  успях да я облека- гърдите ми изкачат от всякаде и не се побират в нея:bombs: ,обличам втората ми любима рокля....по същия начин bombsУспях някак си да я закопчая и с риск да се задуша отидох да обикалям по магазините за нова.Срещаме се с мъжа ми и той smile3556-от къде извади този корем preggoВ интерес на истината,с тази рокля изглеждах в 5-6 месец и всички магазинерки като ме гледаха ми даваха все големи номера JoyМъжа ми вика"е сега няма вече съмнение,че си бременна" Joy
На вас коремчетата растат ли,моето май над пъпа расте повече,и тъй като бебо е още под пъпа,си го обяснявам с това,че матката избутва стомаха на горе newsm78Не знам,вие как мислите,може би мамите с вече едно детенце ще кажат.

Последна редакция: сб, 21 юни 2008, 11:25 от zuerich

# 114
  • София
Мерси момичета - важното е да са добре мъниците и мамите, като се родят пола ще е без значение, убедена съм Wink

От кръвните ми изследвания ми казаха, че всичко било наред, само дето белтъчини ми липсвали. Докторката каза да ям риба, ориз и бобови...Ама като се разрових в Интернет и в тези прани няма много белтъци. нещо се обърках. А и на мен само тесто ми се яде и разни млека. иначе ми става лошо. вие с какво се храните?

Всъщност лекарката е права, тези храни заедно с крехкото месото съдържат много протеини (белтъчини). Както и млякото и млечните продукти. Аз напоследък почти не ям месо, но пък хапвам по 2-3 кисели млека и много сирене. Това също помага.

Цюрих - и аз съм така, от любимите ми летни широки дрешки/рокли с висока талия нищо вече не ми става - именно на бюста, а и корема ми расте като твоя... Явно има различни форми  пупи Wink Моят расте точно от под бюста, затова панталони с ниска талия ми стават, а другите не Simple Smile
Утре заминаваме на дългоочакваната почивка и като си пробвах банския онзи ден си умрях от смях при гледката Wink Голям майтап Wink
Днес ще ходим с половинката за малко дрехи за новите ми форми, ще разкажа ако съм намерила нещо интересно, преди да тръгнем Wink

Simple Smile Лек ден на всички бремелинки!

Последна редакция: сб, 21 юни 2008, 11:33 от abel

# 115
  • София
Довечера ще питам и моята зъболекарка за Флуорина, тя ми каза да правим флуорна терапия, макар и не с таблетки, ще питам и за таблетките. Знам, че позната бременна с близнаци ги взима от началото, при тях бебоците дърпат по-активно съставки и проблема със зъбите е по-сериозен Simple Smile

# 116
За флуора аз питах стоматолог, който отрича приема му под формата на таблетки или капки. Дори ми препоръча да внимавам с минералната вода, която съдържа повече от 1 мг/л F. До сега водите, които проверих имат най-много по 0,2 мг/л F. Не смятам да пия нищо допълнително, а само пълноценна храна.

# 117

...и моето любимо име Дара Heart Eyes

Бях питала в предната тема, дали на някоя от вас са й казали да пие Флуорин за зъбките на бебчо, които се развиват тези седмици, но така и не получих отговор Sad Моля, ако някоя от мамите с втора бременност го е поемала или е запозната, да ме посъветва дали да го започвам, че все още се чудя.

Пожелавам ви приятен слънчев ден и да си починете Heart Eyes

Привет Диди,
на мен един зъболекар ми разказа наскоро за приема на добавки за зъбките на бебето. Разказа ми как преди години е имало голяма пропаганда, че е абсолютно необходимо да се взема Флуор още по време на бременността. В последствие се е оказало, че така се предозират бебетата /ама сега не се сещам какво бе точно нагативното...имаше нещо, заради което вече не се настоява да се вземат добавки/. Та сега зъболекарят ми каза, че пиенето на минерална вода, която да е за всекидневна употреба е напълно достатъчно. Ние у нас пием само минерална вода, защото по тръбите сутрин тече кафява вода  Wink

Относно темата за имената  Flutter ние сме готови и за момиче и за момче, но сме решили, че това ще го оставим като елемент на изненада на края. Нали всичко разказваме на приателите и роднините, та нека остане и нещо, за което да не знаят от сега  Simple Smile

За първото ми дете избора на име не бе труден. Искахме да е име, което да не е префърцунено, да има значение, да има имен ден и да можем да и казваме на галено и да звучи също добре и така се спряхме на името ЛИЛИЯ Simple Smile никой от родителите ни не настояваше да кръщаваме на него. Дори след като Лили се роди са ме питали на кого е кръстена и аз винаги казвах, че е кръстена на мен и всички оставаха озадачени  Joy не знам защо този въпрос е дежурен след въпроса "Как се казва бебето?"  Laughing

Ах...и специално за Диди  Wink майка ми се казва Дара и аз съм си мислила много за името Дария  Simple Smile
Относно темата за "Ангел" на мене ми допада Ангела, ако бебето е момиче. А тези дни пък се запознах с една девойка, която се казва Гелика. Дали и това не е производно от Ангелина/Ангелика  newsm78

Ех....за хубави неща имаме да мислим   bouquet

# 118
  • София
Благодаря на всички за отговорите за Флуорина!  bouquet

Аз също съм против взимането на каквито и да е хапчета и добавки и затова реших първо да попитам, че за първи път чух за взимането на флуор, хем имам толкова приятелки с малки бебета. Иначе аз пия само минерална вода от години, то с тази "качествена" течаща вода, знаеш ли какво пиеш newsm78

Zuerich, и моето коремче за една седмица много порасна. Вчера ми отсъпиха място и в автобуса Simple Smile

Последна редакция: сб, 21 юни 2008, 13:33 от Didi*

# 119
Здравейте,
явно само моето коремче не иска да расте Sad Днес влизам в 14-та седмица, а не съм качила нито грам, дали всичко ми е наред? Всички дрехи ми стават, само кожата около корема малко ми се е поразтегнала и имам бюст, което е новост Simple Smile
За флуорина и на мен са ми казвали, че не е хубаво да се приема.
Моята лекарка е привърженик на естествените неща и ми препоръча да се храня с разнообразна храна с много плодове и зеленчуци и да не се насилвам да ям неща, които не ми се ядат (месо например). Също така наблегна, че суровите колбаси (пастърма, филе Елена, суджуци и т.н.) са забранени заради риска от токсоплазмоза, освен ако не са обработени топлинно, примерно в гювече, на скара, на пица...

Общи условия

Активация на акаунт