Отговори
# 75
... 90% от брутната, но НЕ повече от нетната ... Ама така сложно се изчислява, че иди му хвани цаката ... 6 месеца назад, без да броиш 45 дни болничен преди термин, и после ги смятат на дневна база ...
Аз лично се осигурявах на минимална, после поисках да ме осигуряват на реалната ми заплата и определено имаше смисъл. Сега ще ми се застъпят 2те майчинства и незнам как стоят нещата. Някоя от мамите, които още са в майчинство знае ли нещо по въпроса?

Барборанче, радвам се че са добре нещата при теб  Hug

# 76
Ето ме момичета!!!

Първо да благодаря за поздравите за мен и за Калоян  Hug

Изследванията са ми добри, лекарят ми няма идея от какво може даа е втрисането, препоръча ми да ме види интернист.
Аз лично си го обяснявам с преумора...незнам.

Снощи бяхме в болница, явно от многото емоции покрай РД на Калоян ми е дошло в повечко и прокървих, малко, но кръв.
Веднага се обадих, отидохме в болницата, искаше да ме вкарва и да ме слага на системи, но като разбра, че днес имам РД и реши да ме остави навън. Каза ми да се наблюдавам и да го раздавам много кротко. Предписа ми но-шпа. При прегледа снощи нямаше кръв, явно нещо моментно е изтекло...
И така...
сега си лежа и се моля всичко да е наред.
Стискайте ми палци  Praynig

# 77
  • София
Независимо от брутната или от нетната, когато плащаш повече осигуровки е защото ти е по-висока заплата, следователно майчинството също. запример в момента брутната ми заплата е 850лв, ще ми я направят 1200лв ,за което ще плащам към 140лв допълнително осигуровки и майчинството ми  ще е към 800 и нещо лв.

# 78
Sladur4esta, доколкото знам е нормално по време на бременноста левкоцитите леко да се повишат. Пиши след като покажеш изследванията на лекаря.

Лили, пази се доколкото можеш. Стискам палци всичко да е наред! А втрисането не намалява ли вече?

Barboran4e, защо се налага повтаряне на изследванията? 

90% от заплатата не са ли 9-те месеца болнични (все още ли са 9?)?  newsm78 А майчинството е 220 лв.

# 79
  • София
Да 9 месеца са, просто си го наричам майчинство иначе ми е сложно. То не е и болничен, а обезщетение .

Доня Коприва честит ви рожден  ден!  newsm59 nbirthday  party023

# 80
Доня Коприва ЧРД на теб и на малкия и от мен! Тази сутрин хванах малко от предаването "Кой е по-по-най" докато се разсънвах и едното дете мн ми заприлича на твоя Калоян Simple Smile Дори така се казваше Wink та... похвали се ако е вярно, ако пък съм с грешка, се извинявам Wink

# 81
 newsm51За Доня Коприва от мен!Да сте здрави и да се пазиш мамче newsm59  party023Ей момичета много ви се радвам,много сте ми сладки!Само положителни мисли и готин уикенд  bigdance2а аз цяла сутрин newsm75 newsm79 newsm28 wash hang 1ironing newsm55нещо полудях от тия хормони!Има ли  Crazyкато мен Blush

# 82
Доня Коприва , честит ти рожден ден и от мен
Да си жива и здрава и голяма късметлийка през целия си живот Simple Smile

Аз днес съм го ударила на мързел Simple Smile
НЕ е ли рано за БХС, моя доктор каза в 15 седмица, пък фетална морфология в 18?!

# 83
На мен вече ми се затварят очите.  smile3507  Даже и кафето не помага.  smile3516

# 84
Доня Коприва,честито!Да сте живи и здарви!  bigdance2 Tada

# 85
Момичета, здравейте.
Искам да внеса малко уточнение за задължителния скрининг, всеки май го нарича по различен начин, но той включва следните изследвания:

Цитат
Измерването на нухалната транслусенция се прави от 11 до 13г.с. и 6 дни. В този период се прави и биохимичния скрининг за хромозомни аномалии в първия триместър на бременността, изследват се PAPP-A и Бета ЧХГ. В този срок на бремененността освен нухалната транслусенция трябва да се открие и измери носната кост на плода /Nasal bone/. Липсата на носна кост говори за висок риск от наличието на вродени хромозомни аномалии. Всички резултати - от ултразвуковото изследване и от биохимичния скрининг се използват за изчисляване на индивидуалния риск за хромозомни аномалии. На жените с висок риск се препоръчва или повторно изследване на риска във втори триместър /15-та -- 18-та г.с./, или направо амниоцентеза /изследване на проба от околоплодната течност/.
   Независимо от това е необходимо да се направи ултразвуковото изследвне наречено "Фетална морфология" в периода м/у 18-та и 22-ра седмица на бременността.

Това е цитат от мнение на д-р Даскалов, уважаван от мен специалист от Пловдив, където мисля аз да проведа изброените изследвания. Всякакви други срокове за провеждането им според мен са просто несериозни. Първото изследване- за нухалната гънка по препоръка на д-р Даскалов ще правя на 13 навършена седмица+ 1,2 дни.

За подготовка на гърдите- има различни жени, аз първите месеци кърмех Стефания с протектори, въпреки подготовката на зърната за мен беше адска болка всяко кърмене, щастлива и горда съм от факта обаче, че всичко премина и се кърмехме 1 г и 15 дни, когато я отбих по свое желание

# 86
Доня Корива , Честит рожден ден и от мен!
 hbday Пожелавам ви най- вече здраве и много   Nature Sunny дни!
 Добре дошли на новите  pregnant . Хубаво, че се увеличава отборът ни!
Аз съм на преглед другата седмица и чакам с нетърпение да видя  newsm32. Все още не съм си чула сърчицето.   Sad Моля се всичко да е наред.
Лека вечер момичета!!!

# 87
Доня Коприва, Честит Рожден Ден! Мноого  щастие и любов!  bouquet
[/i]

# 88
.....................

Barboran4e, защо се налага повтаряне на изследванията? 

.......

eho82, аз не съм сигурна дали ще повторя изследванията, защото струват 160 лв-първи път допълнителното ми здравно осигуряване ги покри, но втория сигурно сама ще трябва да си ги платя:( В сряда ще разпитам лекарката да ми обясни точно резултатите, какви са рисковете, какви са мерките,които трябва да взема и вече ако ми се стори страшно ще ги повторя...Иначе аз бях мног паникьосана и тъй като не ми се чакаше цяла седмица (до другата сряда) отидох при друг лекар, за да видим бебчо!Както вече казах, той беше супер мил и спокоен и ми каза просто да не се доверявам прекалено много на диагнози, защото всеки организъм е различен и ако започна да се тръшкам, защото са ми казали, че имам положителен ген за тромбофилия най-много да навредя на бебчето, затова той препоръча ако искам да повторя изследванията или просто да отида до лабораторията, в която са ми ги правили и да ми обяснят по-подробно (все пак това е изследване на гени, а не АГ)...В сряда след БХС ще реша!
sladur4esta и аз ходих про д-р Папукчиев (по препоръка на Бръм) и ще се запиша при него по НЗОК,защото много ми допадна! Не знам дали апарата му е стар, по-скоро монитора срещу леглото дава гаден образ, защото мъжът ми гледаше в малкия монитор и каза, че се виждало  много добре (но той за пръв път вижда ехограф:о). Иначе аз хдя и при д-р Павлова (Св.София) и там много добре се виждаше бебчето:о) Тя още не ми е предложила ФМ, но след БХСто ще опитам! Ти да не си от Младост или Дървеница?
Доня Коприва честит празник и от мен!Нека Калоянчо расте и ви радва, а скоро да бъде добър батко! А ти си  почивай- сигурно нямаш нужда от нашите съвет, като ти е втора бременност, но все пак аз се опитвам да си наложе, че спокойствието е най-важното! А ние носим в себе си по едно голямо чудо!
Момичета, аз вече сам + 4 кг...дрехите ми стават, но за лятото имам само тесни блузки и съм много смешна-не приличам на бременна, а на дебела..Аз не че съм отнай-слабичките, но корем никога не съм имала! Ходих по магазините-дрехите за бременни са ми още големи, а блузки, които да ми седят нормално не мога да намеря...А сутиена ми-леле взех си 75D-събирам мъжките погледи-хаха #Crazy
Приятна неделя ви пожелавам, аз да залягма над учебниците, че утре съм на изпит!

# 89
Бърборанче, стискам палци да се окаже, че не е чак толкова притеснително! Дръж ни в течение какво са ти обяснили.   Hug

Стискам палци и за изпита!  Praynig И аз утре имам изпит, а едни съседи са решили да си направят сватбата в двора.  Tired Не мога да ви опиша каква лудница е.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт