Отговори
# 225
bubi4ko да ти кажа аз ще си гледам детето сама, защото имам още две години да студентствам, а и майка ми не работи и ще ми помага...но относно майките....в повечето случаи проектират своите желания върху децата си...не и обръщай внимание....и аз колкото и да обичам мойта мама и с нея все сме на различно мнение...и ако я питаш никога не я слушам, на нищо не ме е научила и т.н...усмихни се, опитай се да мислиш за нещо хубаво за 5минути и ще видиш как настроението ти ще се подобри (уча психология)... Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 226
  • София
Ха добро утро и от мен Simple Smile

roksi77, близначета, а Simple Smile Да сте и 3-мата много здрави!!! Аз имам само едни близначки май в рода, та шанса е много малък, но ако сега ми бяха казали че са 2 щях да изперкам от страх Simple Smile

Evjeni, ти в коя седмица си, та си го усетила бебо? Това сигурно е най-хубавото чувство Simple Smile

bubi4ko, я не се разстройвай... Моя племенник майка му ги го гледа до 1-ви клас и няма да ти обяснявам какъв женчо е станал... Твойта госпожица ще забрави за отрицателно време че не си била до нея за 1-2 седмици... Пък и като й родиш едно здраво ... братче или сестриче толкова ще се радва...
На мен личната вчера ми каза да гледам първо себе си сега. И аз същото ще те посъветвам теб.. наложи си да си щастлива и спокойна... пък то сигурно вече не остана и ще си видиш дъщеричката Simple Smile

bebka2304, аз тъкмо вчера си мислех как вече не ми се спи и точно като теб съм заспала в 9 и не съм чула никакви часовници та чак в 8 ме събуди гаджето по тел. Може да е нещо от времето Simple Smile

А на кого пак вчера се хвалех че ми минава гаденето....  Sick май не трябва човек да говори нищо предварително... докато се прибирах вчера имах чувството, че ще умра... но пак не се стигна до връщане на поръчката де...

А да ви попитам: забелязах, че всеки ден след като се наобядвам и започва да ме боли долу в дясно... Болката е най-силна докато се прибирам и после като си легна и ми няма нищо... а на сутринта пък все едно никога не ме е боляло... и така до обяд...
Това нормално ли е?
Аз си мисля че е свързано повече с храносмилателната и отделителната система, отколкото с бебо, но все пак....

Сега съм в процес на избор на док. за консултациите и изследванията.... Чета по форумите, но ако някоя от вас иска да ми препоръча някого, ще съм безкрайно благодарна.

# 227
Добро утро,сладурки!!
Много ми се иска да дам кураж на бубичко.Миличка,дано премине бързо този гаден период за теб и семейството ти.Всичко ще се нареди.Сигурно и на майка ти не и е лесно и си го изкарва на теб.Едва ли ще откаже да гледа и второ внуче като дойде живо и здраво Hug
Честит рожден ден на Весито на патерици.Много здраве ,разбирателство и прекрасно бебе на  финала  bouquet
Аз да се отчета.Ходихме вчера за БХС.Взеха ми 80 лв с всичко мериха бебето-6 см от главичката до дупето (иначе към 10 см с крачетата),71 грама тежи,мериха нухалната гънка,по която се определял Даун.Каза ми,че му е в норма и няма  проблем.Казаха ми,че бебето отговаря на 12 г.с и 4 дни newsm78.Записа ми колко тежа ,на колко години съм и тези данни за бебето,взеха ми кръв венозно и ги изпращат за Германия.Резултатите ще са готови след 4 седмици някъде.И това е.За първата фетална морфология ще ходя след около 2 седмици някъде,да броим пръстчета на ръчички и краченца.
Това е от мен.Нямам гадене,все повече го усещам това бебе.По-скоро като присъствие,понякога и аз си мисляя,че го усещам как шаварика,мога да сравня усещането като трептене на окото,като трепрене на мускул.Може и да си въобразявам newsm78 но е приятно.
Целувки и лек ден ви желая на всички сладурки Hug

# 228
bubi4ko, daninceto, значи не съм единствена, която усеща бебето. Не съм се побъркала. А Вие защо не казвате?
Кагота забременях тази зима баба ми ми изтресе същото. Тъй като от 1 година имам и собствен бизнес и се разпокъсвам на две места да работя. В резултат, на което Катрин ходи от баба на баба и наистина нямам много време за нея. Сега вече не е така, но нали знаете всяко начало е трудно. И на мен ми стана гадно. Нейното изказване беше “Ти с едно не можеш да се справиш, та второ си тръгнала да раждаш”. Не ни разбират, защото преди животът е бил съвсем друг, на тях им е лесно у дома, ама като знам колко разходи са за всичко, а сега като почнат и да учат... свиркай си и не й обръщай внимание.
Alizarina, по-принцип бебето се усеща към 4-ти месец, но при втора бременост по-рано. усещането е все едно нещо те гъделичка от вътре, все едно трепери мускулче, пърха пеперудка. Може би аз понеже знам какво е усещането и за това му обърнах внимание
carbo, почти 12 седмица съм, по-точно 11.5
daninceto, нормално е да ти казват различни седмици, защото едни бебета растат повече, други по-малко. Катрин знаех (както и сега) точно деня, в който съм забременяла и всеки път термина ми го местиха. Но родих 3.700кг бебе, е може да го сравниш с 3 кг в същата седмица, нали. Та за това не се чудете от тук нататък на термина си и като Ви казват коя г.с. сте

# 229
Здравейте отново от мен...сама съм, чакам си момчето и скучая, та ако има някой като мен да си полафим.......

# 230
Ох, аз ли се обърках. БХС нали е биохимичен скрининг. Той не се ли правеше в 16г.с. newsm78

# 231
О Бубичко, наистина много ти се струпа. Дано утре всичко е наред и да се успокоят нещата покрай теб. Така няма да обръщаш внимание много кой какво ти говори. Кураж от мен  Hug
Това как си гледаме децата имам чувството, че е най-болната тема за една майка. И на мен на моменти ми правят разни забележки и ми става много мъчно. Но какво да се прави, все някой ще намери кусур. Само да са здрави и щастливи децата, пък другото на заден план.

Веси 4РД, да си здрава и да родиш едно здраво и сладко бебенце зимъска Simple Smile

Аууу, ако знаете и аз как го чакам беб4о да ме подритне. Предния път го усетих в 17г.с. като за първа бременност си беше рано. А сега знам, че по-рано мога да го усетя и нямам търпение. Дано е скоро.

За г.с какво показва ехографа, не се връзвайте много ако има леки отклонения. Предния път вървях до 4-5месец 2 седмици назад, после си влезе в правилната г.с. И наистина понякога самите бебета растат неравномерно или пък лекаря не е успял да го хване хубаво ако се разшава много и т.н.

Хайде оставям ви, че багажа ме чака. Тази нощ пътуваме за морето ... а кой пита, аз изчетох по темата - в големи вълни не е препоръчително къпането, слънцезащитен крем, цял бански и повече под чадъра, това на кратко.

До скоро  Heart Eyes

# 232
Ох, аз ли се обърках. БХС нали е биохимичен скрининг. Той не се ли правеше в 16г.с. newsm78

и аз тъй знам, но май вече може и по-рано

# 233
Бубичко ,да този го водят ранен скрининг между 12-13 г.с. ooooh!

# 234
О, за морето щях да ви пиша, че така и така съм изолирана при бабата, та миналата неделя отидах на плаж. Тръгнах си в 12,30ч, че вече ми се стори много силно слънцето. пеках си само краката, коремчето и нагоре под чадъра. И се мокрих във водата, но ми се отщя да се кисна, че беше пълна с водорасли, а аз ги ненавиждам. Отрази ми се много добре на настроението този плаж. Сега нямам търпение Дени да оздравява и да ходим двете.
Бубичко ,да този го водят ранен скрининг между 12-13 г.с. ooooh!
аха, ясно. 10хххх

# 235
  • Пловдив
Здрасти и от мен мамчета с коремчета!
Аз си бях коремчеста и преди да забременея,макар че съм с нормално тегло,та за сега не виждам разлика в коремчето.
А това че вече усещате бебчовците е страхотно.Кога ли ще го усетя и аз? newsm12Знам,че ми е още рано де.
Сутринта ми се обади етърва ми и ми каза,че чакат второ бебе.Първото им е на 5 месеца!!!Много и се зарадвах-смела жена! smile3501Аз едва ли мога да направя подобен подвиг.
Много се радвам,че само хубави новини имаме от прегледите.Така да я караме до финала Praynig Praynig Praynig
За спането и на мен от 4-5 дни страшно ми се спи.Направо заспивам права,по всяко време на деня.Може да е и от жегите.
Добре поне,че нямам гадене и повръщане,че в събота сме кумове на сватба и.......дано всичко да е на ред.
Приятен ден на всички! smile3525

# 236
Много се радвам за тези, които са си усетили бебоците! Знам, че е страхотно, та чакам и аз. Лекарят вчера ме определи в 8 г.с., а аз си мислех, че е по- напред, но аз имам късна овулация и може наистина да е така. Бебо сега е 2 см.
Ех ,момичета и на мен ми се иска на море!!!
Леко и весело да си изкарате.

# 237
Сладурки, аз излизам... Simple Smile Simple Smile Simple Smile и пожелавам хубав следобед и прекрасна вечер на всички ви...  smile3525 smile3525 smile3525

# 238
Ахой мацки Sunglasses
Не съм ви чела, че мн сте изписали, а тук /в Албена/ нет-а е ужасен #Cussing out
Аз ли си внушавам или усещам бебето newsm78..струва ми се рано..при предната бременност усетих чак в 16-та седмица Thinking
Който смята да ходи на море-да го направи! Водата е прекрасна, няма /поне тук/ тълпи с туристи, ние сме на ол инклузив и аз ще се върна със сигурност търкаляйки се с поне 5-6кила отгоре Mr. Green
Има доста беменни коремчета по плажа Flutter
Иска ми се да се кача на парашут, бънджи, джет и др атракциони, ама не смея Tired Иначе и моето шкембе вече личи сериозно.
Чао за сега от мен! Много усмивки и слънчеви дни!  Hug

# 239
Ахой мацки Sunglasses
Аз ли си внушавам или усещам бебето newsm78..струва ми се рано..при предната бременност усетих чак в 16-та седмица Thinking
ехеее станахме четири
Явно е, че не може и 4-те да си внушаваме, като 3-сме с 2-ра бременост Grinning

Общи условия

Активация на акаунт