Страхотен Хляб с домати и маслини

  • 20 795
  • 161
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 952
Скъпа Umbra,
Сърдечно благодаря, че сподели тази прекрасна рецепта.
Съжалявам, че едва сега успях да я пробвам. Все пак и на нас ни става любима.
Не прочетох отново всички коментари и затова не е в особено добър външен вид, но следващия път ще е по-добре. Разточих на по-тънко и рулото стана тъничко, тук там се накъса при усукването, но пък стана много хрупкаво  Embarassed

Благодаря    bouquet

   

# 91
  • Universe
  • Мнения: 1 559
Благодаря на Умбра за рецептата  bouquet
Като подправки сложих - босилек и риган  и използвах български домати, но им махнах люспата  Peace
Следващият път ще сложа още 1 ч.л. сол, защото ми беше безсолно  chef


http://www.snimka.bg/album.php?album_id=134020&pid=6559212&lp=-3149

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=134020&pid=6559220&lp=-3149

Последна редакция: нд, 20 юли 2008, 21:36 от lenny_pld

# 92
  • Мнения: 1 486
Запалихте ме и мен с този хляб! Laughing
Първо да благодаря на авторката за прекрасната идея!  bouquet
Ето го и моя опит:цял и разчупен
Наистина стана много вкусен,но следващият път може да сложа и малко кашкавал Wink

# 93
  • Мнения: 11 607
Има си вечеря и реших да се поровя из готварските рецепти......

И започнах да съжалявам,че си имам вечеря,че имам хляб...Ох, кога ще си изядем имането,че да спретна този хляб.......Благодаря предварително!

# 94
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
И аз най накрая се престраших да го направя, стана много мек и вкусен, но малко му дойдоха маслините и доматите.... Sad Cryсложих зелени, и наистина повече сол трябва, една чаена лъжичка  е малко.

Благодаря за рецептата   bouquet

# 95
  • Мнения: 580
Мили кулинарки ,
искам да ви попитам отностелно за колоко време втасва тестото ? Аз използвах суха мая на   
"  Д-р Йоткер".Държа тестото на стайна температура ,завито в найлонова чантичка ,за да не съхне.
ПП Благодаря за отговорите  bouquet

# 96
  • Мнения: 899
Ехееей, няколко дни ме нямаше и вие сте се развихрили! Радвам се, че на всички им харесва хляба - големи красавци сте сътворили. А с идеите за различни добавки става още по-интересен. Благодаря ви, за хубавите думи към мен  Hug .

labrex, така ме разсмя с тази италиано-руска дружба  Joy .

denik, при мен в тези жеги тестото ми втаса за около 30 мин., ако не и по-малко.

# 97
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Деник и аз днес използвах суха мая на Йоткер и сложих тестото в загрята на 50 градуса фурна - за около 35 минути вече беше втасало.

# 98
  • Мнения: 580
Umbra,
  bouquet  bouquet  bouquet
Току що го извадих от фурната ,ухае наистина невероятно !Поздравления за рецептата!
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=266173
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=266173&pid=6574327
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=266173&pid=6574332

# 99
  • Мнения: 8
И аз я направих! Много беше вкусна. Изядохме я почти веднага, още гореща.
Тестото е супер. Мисля да я пробвам и с други пълнежи.
Много хубава рецепта!
А ето и как изглеждаше:



Последна редакция: вт, 22 юли 2008, 07:11 от Rummy66

# 100
  • Мнения: 2 013
Umbra, не втасва ли след оформянето  newsm78

# 101
  • Universe
  • Мнения: 1 559
Umbra, не втасва ли след оформянето  newsm78

curly sue , позволявам си да отговоря, вместо Умбра   bouquet
Тъй като се слага в студена фурна, докато набере нужните градуси за печене, хлябът втасва Peace

И една идея, която аз ползвам за бързо втасване: слагам тенджера с вода на котлона /почти с размера на тавата за печене/, поставям отгоре тавата с тестото и като ври водата , много бързо втасва всякакво тесто Wink

# 102
  • Мнения: 2 013
Лени, много ти благодаря за отговора. Аз така и предположих, но за всеки случай оставих малко да втаса.
Умбра, благодаря и аз за споделената рецепта. Вкусът е невероятен. Апропо, и на мен ми се видя доста маята, но не я намалих и си стана супер. Брашно обаче още на пръв прочит се вижда, че си иска повече. Това за начинаещите, които, от опит знам, са стриктни в мерките  Laughing На сол на мен ми е точно, но и на мен ми се иска плънката да е повечко. Лакомия, какво да се прави  Laughing Хапнахме го с шарена сол. Приказка  Hug
За съжаление снимка не мога да пусна, защото имам проблем с качването  Close

# 103
  • Мнения: 2 550
аз да се похваля, че за втори път правих хляба
този път го опекох, предишния малко беше глетаво  Laughing
сложих в плънката и малко чушка, стана супер

# 104
  • Мнения: 899
Моята фурна понеже е стара и ужасно силна, никога не я загрявам предварително и затова не правя второ втасване. В оригиналната рецепта не пишеше почти нищо за печенето, та аз съм споделила как процедирах. Ако втасва втори път, трябва да се сложи в загрята фурна, за да не спихне, докато загрее  Simple Smile.

Тази събота и неделя смятам и аз да го правя пак, но мисля без пълнеж, да оформя като малка питка, защото на обеда, където ще го нося май няма да отива в оригинал. Та ще се похваля после, как е и за обикновено печиво тестото  Laughing .

Общи условия

Активация на акаунт