Просто чувствителна кожа или...

• 7 884
  • 95
  •   1
Отговори
# 75
Да докладвам!
Ходихме отново на алерголог,
не, че тя може да ми каже нещо ново, освен това да не давам млечни продукти.
От 3 дни съм включила Фризо ХА,
като започнах с една лъжичка към кашата сутрин, на втория ден, две лъж. в две хранения!
Днес съм слагала по две л. в две хранения-т.е. 4 л!
По-спокойна съм относно приема на млечни продукти, като продължавам и с кърменето!!!

А алерголожката ме озадачи!
ПРеди 4м., почти ме убеждаваше, че трябва да вкл. млечни продукти-сирене, мляко, например, чрез паралелен прием на Зиртек!
А сега каза, да не се дават млечни продукти, т.е. това което си правя и до сега и да се продължи с чакането.
Предния път каза, че не е нужно като кърмачка да спазвам диета, а сега ме пита дали спазвам, аз отговорих почти,/хапвам, но много рядко млечни продукти/,т.е. е на мнение, че все пак диета е нужна от стр. на кърмачката.
С две думи искам да обясня, че алергологията е една доста мътнява дисциплина и наука, почиваща на принципа "проба грешка" и по мое мнение, въздържанието от дразнещи храни е единствения вид лечение!
Антихистамините- мисля, че всеки знае да иде да купи едни капки, но те не решават проблема!

# 76
Ерота,
каква ти е диетата,
гледам е доста успешна, поздравления!
Благодаря отново за напътствията относно АМ,
бяха ми много полезни!
А има ли някакъв проблем в това, че добавям АМ към кашата или манджата на детето?

# 77
Относно диетата за АБКМ-не съм спазвала,гастроентеролога не ми е препоръчвал,избягвах само прясно мляко,но кис.мляко и кашкавал съм си хапвала почти всеки ден.
За изчакването,и аз така процедирах,пробвах през 2-3 месеца дали сме израстнали алергията.
Хич не ми харесва тая работа да се пие Зиртек  Rolling Eyes
За АМ-това,което е важно е,че не трябва да се вари,прибавя се към вече изстинала храна.
Няма никакъв проблем да се добавя в каши,зеленчукови пюрета,кремчета,плодови пюрета.Единствената неудачна комбинация е месо и мляко,не е хубаво да се консумират заедно/напр.месно пюре и АМ/.
Не знам какъв ви е режима,но аз давам всеки ден на обяд месно ядене/пюре или готвено/ и супа и няма как да добавям АМ към обяда.
Затова го прибавям към кашата.
Онзи ден разтворих  2 лъжички АМ в няколко капки вода ,да стане гъста кашичка и го прибавих към плодово пюре.Много й хареса.
Друг вариант за следобедна закуска е кисел с царевично нишесте/готовите кисели са  Sick/-сварих нишестето с вода,след като изстина прибавих 2 лъжички АМ,нарязах на дребно банан и натроших 1 бисквита Плазмон.
Дъщеря ми го харесва най-много като към нишестето добавя плодово пюре,може и сварени или сурови плодове.
Въобще навсякъде можеш да прибавяш АМ,освен при храни с месо.
Може и овесени ядки с АМ и плод,натрошени бисквити с АМ.

# 78
Ерота,
виждам, че и по отношение на храненето имаме сходни виждания/готовтие кисели например, вчера с ужас гледах в Кауфланд как едни родители грабеха Малника, капинка и не знам там какви кремчета.../
Това за комбинацията с месото не се бях замисляла...
На мен ми беше любопитна технологията на твоя кисел, как се избягва варенето, но те разбрах,
първо го приготвям както до сега, изчаквам да изстине и добавям АМ!
А ти като пробваше така през няколко месеца за реакция от млечни кога констатира, че вече не реагира, / и после се връща/ или аз се бъркам нещо/май със случая на Кекла/!?
Всъщност имало ли е момент, в който да ти покаже, че не реагира към млечни!?

Логиката на алерголожката при първата консултация беше - да се дават млечни, да се приема Зиртек/те.е да се подтискат симптомите/ и по този начин организмът да привикне към тези продукти.
Сега при втората консултация изобщо не е споменавала такъв подход, но съм срещала и други такива съвети!
Отказах ги през 8м., и за напред ще се въздържа!

# 79
maia4444,да,правилно си разбрала,АМ се прибавя след като изстине кисела.
Може и грис да свариш със вода и после да добавиш АМ.
Сигурно ме бъркаш с Кекла,всъщност дъщеря ми не реагира на нищо млечно/сирене,кашкавал,кис.мляко,йогурт,краве масло/,а реагира само на обикновено АМ и млечна каша.На предната страница съм писала как съм дала млечните продукти.
Всъщност скоро прочетох,че плодовите дуети на Хип с извара и мляко не са с АМ както си мислех ,а с обикновено мляко обезмаслено.А тя от тях не повръща.
Затова си мисля,че я дразни само нещо в обикновеното АМ.
Но така или иначе не мога да я излъжа да хапне сирене или кис.мляко,веднага го усеща.
От два дни въвеждам белтък и всичко е наред.Мисля след 2 месеца да пробвам и прясно мляко-1г.6 месеца е добра възраст дори и за алергични деца.
Ами какво да ти кажа,изчакай още и направи така както мислиш за добре,не винаги съветите на лекарите са подходящи.
Аз не съм питала лекар кога да давам млечни,правя така както ги усещам нещата.
Хубаво е,че приема добре ХА млякото и нямате нужда от Фризопеп.

# 80
Здравейте отново!

А нещо ново при вас?

Дано само хубави новини!

Имам питане!
Дъщеря ми продължава да прави описаните до сега зачервявания при прием на млечни продукти,

НО,

ако те са претърпели термична обработка-няма проблем!
Т.е. ако приготвя солен кекс с КМ, сирене и кашкавал, го яде без да се зачервява,
на този принцип започнах да и препичам сирене във фурната /продължително/, около 30-40 мин, с което и правя кус кус
и елда, а скоро ще започна и попара да и предлагам.
Съответно, няма никакъв проблем!

Явно това, към което е чувствителна дъщеря ми, губи свойството си при термична обработка!
Някой да има идея къде да намеря повече инфо по въпроса, идея на какво точно се дължи или подобен случай.
Другото ново е , че вече не я дебна така стриктно какво ще яде, като се случи да хапне парченце сиренце, или лъжичка КМ не го правя на трагедия,
зачервява се и си отшумява по познатия начин!

Иначе се отбихме успешно от кърменето преди 2 седм-, и сега пие Фризо ХА, и от същото мляко слагам в сутришната и следобедната закуска!

# 81
Браво maia4444 , поздравления за успешното отбиване, аз още се чудя дали да започна да замествам поне едно от храненията, но може би ще изчакам да навършим годинка  Thinking .
Та по темата - и аз бях писала за алергия към сухото мляко специално, оказа се, че няма такава и го израстна, слава богу, пробвах я с всичко горе-долу, сиренце, извара, кис. мляко. Радвам се, че тогава не направих трагедия от това и не я помъкнах по дерматолози и насам натам, а както споделяхте, чаках да израсте проблема и то наистина стана  Hug . Педито даже не знае или по-скоро, споделих с нея, но не ми обърна внимание  Crazy .

# 82
Maia4444,поздравления за успешното отбиване и за това,че се е научила да пие АМ  Simple Smile
Аз го слагам в храната само,не иска да пие.
Не смятам да давам млечни каши и обикновенно АМ-забелязах,че само в тях е проблема.
От плодовите дуети на Хип с мляко и извара си хапва за следобедна закуска.
2-3 пъти успях да й дам кис.мляко и всичко беше наред.
Предстои ми въвеждане на прясно мляко тези дни.

Я кажи рецептата на соления кекс  Simple Smile

Последна редакция: нд, 03 май 2009, 13:55 от erota

# 83
3 яйца
1 ч.ч. сирене
1/2 ч.ч. кашкавал
повече от половин / слагам на око/ ч.ч. мазнина-предпочитам масло, но като нямам слагам олио
половин кофичка кисело мляко
2 и 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер

Разбивам яйцата с мазнината с миксер и после добавям останалите съставки!
Пече се в намазнена тавичка, като проверявам с клечка!
Когато се разбият по този начин яйцата добива вид на солен кекс!
Но когато нямам време, разбърквам всичко на ръка с лъжица, като не спазвам никаква последователност  и пека!
Така добива повече вид на млин, обичаме го отгоре в мак, сусам или червен пипер/слагам ги преди печенето/.
Може да му се слагат кисели краставички, шунка или друг колбас, маслини без костилка.
Сместта е основна и сполучлива!!!

Знае ли някой къде да питам защо след терм. обработка на млечните продукти, дъщеря ми не реагира на тях!!!!!!!

# 84
Благодаря ти много   bouquet Ще го пробвам,защото не обича сирене,кашкавал и кис.мляко,а така може и да хапне.
Не знам къде да питаш за това,и аз не знам защо реагира само на продукти с АМ,а на такива с обикновено мляко-не.
Ако искаш пусни тема в кърмаческия или здравния,може някой да знае.
Или питай д-р Слънчева от този форум
http://www.bg-mamma.com/index.php?board=56.0

Последна редакция: пн, 04 май 2009, 09:32 от erota

# 85
  • Казанлък
Ами аз не зная точно как да се включа, в смисъл не знам дали има нещо ново точно, освен това, че се израства. освен това се наложи да пусна детето на ясла и от няколко дни яде там, честно казано храната не е много-много са малки деца, ама това е друга тема. Моята обаче яде, за сега никой не ми се е оплаквал, освен това онези капки, които ги изписа алерголожката така и не й ги дадох, струва ми се без смисъл, но по принцип малката млечни продукти отказва да яде, май само масло яде. Сирене и кашкавал не понася, даже като сложа в нещо сирене го плюе само сиренето. В момента е във фаза инат и почти нищо не иска да яде, ама в яслата си хапвала, ако има някакъв проблем ще ми кажат, обаче е ясно,че минава тази гадна реакция.. аз пък още кърмя, вече два пъти на ден и през нощта, обаче все още си държи да заспива на гърда, а аз не бързам много да отбивам, щото не яде млечни продукти и поне да си набавя от мен.. това е за сега, търпение на всички мами с проблема с червените петна Simple Smile

# 86
Кекла,
да разбирам ли, че детето сега не се зачервява от нищо,
а просто предпочита да не яде млечни продукти?
В яслата следобедната закуска обикновено е кремче, приготвено с мляко
тя яде ли го, има ли реакция?

Един от мотивът ми да отбия беше, че вече не бях сигурна
дали си набавя небоходимите млечни вещества от кърмата, или ме използваше
само за утеха!
По тази причина около 2 м- беше и на кърмене и на АМ!
АМ то основно е в кашите, овесените ядки и елдата, и само вечер пиива около 100-150мл от чашка-не пие нищо от шише!

Та затова реших с цел подготовка за яслата да махам приспиването на гърда/тя заспиваше САМО така/
и кърменето!
Доволна съм!

Е днес ново 20-зачерви се и от печеното сирене!
Не знам вече какво да си мисля!

На есен тръгва на ясла...

# 87
  • Варна
Браво maia4444 , поздравления за успешното отбиване, аз още се чудя дали да започна да замествам поне едно от храненията, но може би ще изчакам да навършим годинка  Thinking .
Та по темата - и аз бях писала за алергия към сухото мляко специално, оказа се, че няма такава и го израстна, слава богу, пробвах я с всичко горе-долу, сиренце, извара, кис. мляко. Радвам се, че тогава не направих трагедия от това и не я помъкнах по дерматолози и насам натам, а както споделяхте, чаках да израсте проблема и то наистина стана  Hug . Педито даже не знае или по-скоро, споделих с нея, но не ми обърна внимание  Crazy .

Какво е ставало при вас във времето? От какво и как сте имали алергия,а сега я нямате?
Питам,защото сме най-близко до вашата възраст. А при нас положението е следното: сина ми още на 20 дни получи кървави жилки и естествено диагноза АБКМ.От тогава пие фризопеп.Не е кърмен.Захранен е рано, на 4 месеца. До този момент яде всичко,без риба все още. Като стана на 6 месеца му направих провокация с бисквити Плазмон,които съдържат мляко, не реагира. После купих на Бебевита пюре плодово с бисквити, пак с мляко ,не реагира. После дадох кисело мляко с бисквити-не реагира. Днес сутринта дадох на Хипп грис бурбон с ванилия,от серията Лека нощ и съдържащо 50 % мляко, не реагира, но и не го хареса, изяде 2 лъжички. Одеве дадох 3 лъжички млечна каша Хумана праскови и маракуя и като пламна около устата, акъла ми се изкара.
Кажете ми сега,защо от всичко млечно което давах досега нямаше проблем, а от тази каша има.И какво да правя в този случай? Да спирам ли и нещата от които не е давал реакция,но пък и са с мляко? newsm78

# 88
*Pukanka*,май сте като нас  Simple Smile
Няма реакция от бисквити с мляко,млечни каши в бурканче,сирене,масло,кашкавал,кис.мляко.
Но като дам инстантна каша с АМ или само АМ и се обрива и повръща на фонтан.
А кашите в бурканче не са с АМ,а с обезмаслено прясно мляко.
Така че моят извод е,че я дразни някаква съставка в АМ,а не млечните продукти по принцип.
Няколко дни давах прясно мляко,толкова ме беше страх да дам,изчаках до 1г.6 месеца и няма реакция.
Но съм сигурна,че ако дам банановата каша на Хумана,например,ще си изповръща червата както предния път.
Това е моята логика.Спрях да търся обяснение,никой не може да ми го даде.
Всеки ден й давам плодовите дуети на Хип с извара и мляко и няма проблем,защото млякото в тях не е АМ,а обезмаслено прясно мляко.

# 89
*Pukanka*, не знам какви са ви основанията за ранно и бързо захранване, но това, че "няма реакция", не означава, че на по-късен етап или в по-късна възраст няма да се отключи алергия точно заради прибързано въвеждане на съответната храна.Още повече пък щом има подозрение за АБКМ.
Не знам защо се бърза толкова с това захранване. Едно време са захранвали рано, но тогава се е живеело в много по-чиста среда, храната е била съвсем различна (не са я купували от супермаркетите), въздухът също и такива неща като алергии не е имало.

Общи условия

Активация на акаунт