Цър - пър по арабски или отчет за 74- ти път .

• 23 681
  • 284
  •   1
Отговори
# 105

4естит рожден ден РЕНИ-бъди много щастлива и оби4ана   bouquet  bouquet  bouquet

# 106
Наде,права е Лили ,че всички сме имали трудни моменти.Аз например преди години преживях тежка катастрофа.По моя вина.Бях с компания на откриването на едно заведение на наш приятел,всички пийнаха ,а аз само кафе  и решиха ,че аз ще ги връщам по домовете.Тръгнахме ,ама бях в непознат квартал и един вика тук на ляво,друг на дясно...обърках се ,а и бях млад шофьор.В един момент загубих ориентация и тръгнах да правя обратен завой ,ама съм пропуснала знака и право в насрещното.Беше късно през нощта и нямаше коли ,но в един момент гледам една лети с бясна скорост срещу мен.В суматохата вместо спирачка  аз натискам газта до дупка,удара беше жесток,избих с глава предното стъкло и не помня колко съм летяла назад,но като се свестих цялата предница беше в мен и чувам как разни хора говорят ,че сигурно в колата няма живи.Размърдах се ,нищо ми няма,погледнах към хората с мен и те мърдат.Поиздърпаха ни ламарините -всички живи и здрави.Отиваме към другата кола и там жена карала,ама пияна до..козирката.Компанията и всички здрави,идват линейки ,а ние с по няколко синини.Само колежката със счупена ръка.Наоколо пълно с таксиметрови шофьори,чули удара на стоянката две спирки по-надолу и дошли.Не вярваха на очите си,като им казах как по грешка съм дала газ,казаха ,че сигурно това ме е спасило.При удара от високата скорост е имало противоудар,ако съм заковала ,другата е влизала в мен.А аз съм и левачка,все мисля ,че в суматохата съм объркала ляво и дясно.Колата отиде в моргата,а аз се прибрах жива и здрава.Мама ме чакаше на балкона,била заспала,но някакво странно предчувствие я събудило.Като ме видя с такси,веднага се сетила какво се е случило.Имам и други такива странни случки и  вярвам дълбоко в моя ангел хранител.
За цигарите-пуша от години Embarassed,спирала съм за кратко и от доста време се боря с този порок.Имам приятелка ,която спря рязко и си докара сериозни здр. проблеми.Наскоро мъжа ми ми донесе електронна цигара и с нея пробвам да намалявам ,ама за сега няма резултат.Шпионирам и в темата дето пише Другарче чат-пат и много им се радвам,ама за сега нямам кураж да се включа при тях.Хей,сега да не ме линчувате Praynig.

# 107
Искате чудо  Crazy  не знам дали е така, но нали във всяка измислица има и доза истина. Та четох нейде из нета, едно момиче разказва.
Било късно вечер, тя се прибирала от своя приятелка, пътя й минавал през парк. Било я страх да минава , защото напоследък станали няколко изнасилвания.  Тръгнала неуверено през парка, когато изведнъж в далечината пред нея изскочил един мъж.  Много се изплашила, но нямало време да се връща назад. Помолила се искрено и от сърце на Господ да я закриля и тръгнала към мъжа. Минала покрай него, без той да я закачи. 
На другата сутрин разбрала, че в парка по същото време , когато и тя е минавала е станало поредното изнасилване. Предполагаемия престъпник бил задържан и тя се явила да го разпознае. Бил мъжът от парка.  Следователя го попитал защо не е закачил това момиче, а той отговорил,че момичето не е било само, а двама едри мъже вървели от двете й страни .
Ако е измислица, добре е измислено. Ако е истина, значи вярата й е помогнала и господ й е пратил ангели-пазители  Rolling Eyes 

# 108
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, РЕНИ!!!

МНОГО ЛЮБОВ, ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ! ДА ПОКОРИШ С ЛЕКОТА ВСИЧКИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА, ПРЕД КОИТО ТЕ ИЗПРАВИ ЖИВОТА!

Момичета, благодаря на всички за загрижеността. За щастие положението на Джой не е сериозно. Две нощи му давах панадол. Сега само му е малко червено гърлото. Оченцето и то се оправи. Само му слагам капки. Вчера беше поканен на парти, но не го пуснах, макар, че беше по-добре. Хич не бих искала да заразява други деца.

Ние сутринта ще ходим до Ливанско посолство, че не сме записали малката още. И по принцип заминаваме, но все пак ще следим обстановката, и ако има нещо ще останем тук. Надявам се все пак да се разминат нещата.

Близнаците, много са готини малките. С тез дяволите очички.

Като гледам тез торти и сладоледи, които сте ги изтипосали...направо... какво да ви кажа и диета не мога напоследък да пазя. Правих 1 месец, но нали кърмя, намаля ми кърмата и ме хвана страх и сега пак си ям всичко. Май след това раждане ще ми се забави отслабването. Но да ми е жива и здрава Мари.

Наде, какви депресии? На Близнаците депресиите са им от по 5 минути.  Всичко е на 6. newsm10 Пък и колелото се върти. Нещата минават и се променят. И ние ставаме все по-силни.

Аз пропуших на 20 години, защото дотогава тренирах доста усилено. Пуших докато забременях първия път (30 г.). Ужким нямаше да ги почвам отново, но след като спрях да кърмя пак почнах. Една година преди да забременея повторно ги спрях отведнъж и от тогава не съм пушила. Така ми е добре. Дано не ги пропуша пак. Качих килца от тази работа обаче.

И една смешка от мен. Съпругът ми в началото естествено знаеше доста малко български. Той казваше Моля и аз му отговарям на майтап Кокошки не коля. И той си го запомнил съответно. Един ден, той иска да влезне във входа, но бяха сменили ключа. Един съсед му отваря. Като един възпитан човек, съпругът ми му благодари, а човекът отговаря Няма защо, моля! - и тук нашичкият отговаря "кокошки не коля". Човекът се облещил.  Joy Аз после му обяснявах, ти не разбра ли, че това е майтап. А на прахосмукачката казваше "смукачка", а друг уред беше "сокосквачка". И така бая примери. С тази разлика, че аз винаги го поправям и уча. А той хич няма желание да ме поправя, трябва само да го ръчкам - я, кажи как беше това или онова или повтори няколко пъти. Иначе и той владее доста езици. И ни се различават.

Магде, добре че всичко е минало.  Praynig

Шилан, интересен разказ.

ЦЕЛУВАМ ВИ И ГЛАВАТА ГОРЕ!!!  newsm68 САМО НАПРЕД!!!

# 109
Леле,какви истории  само дтти и Магда!!!
Било ви е писано да живеете!

Шилан--интересно,паранормално,дай още за лека нощ

Надя-друго каза ли ти врачката?Ами ако е имала в предвид,че ще станеш баба Grinning

Все на другите им се случват интересни неща,а на мен никога нищо не ми се случва Crossing ArmsА колко съм се моткала на опасни места посреднощ...но нищо...

Иска-древните египтяни не са били араби,нито са говорели арабски,постепенно обаче коптическия език е сменен от арабския.Така,че египтяните не са оргинални араби,каквито са тези на Арабския полуостров Simple Smile
Както каза Деси,Исляма се разпространява първо в Ирак,после в Сирия,Плестина и най-накрая Египет,годината е някъде 600-та.
Завлядяването на Египет става без пролята кръв,тй като хората били недоволни от поредната династия,управлявала Египет.
Армията обавява за столица Кайро и елилминира Александрия като такава(много им благодаря за което),Египет си извоюва самостоятелност о-о 200год по-късно,първият калифа е Калифа Султан.
После Отоман се налага,следват Наполеон-французи и англичани-всеки искал Египет..
Отоманската Империя и Империята на Мугал превземат много страни и разпространяват езика,културата и Исляма.
Не всички обаче приемат езика-Турция,Индия,Пакистан-те са го запазил,но виж в Египет се е наложил отдавна,французите и англетата не са успели да наложат своите езици,въпреки,ча са се опитали и са успели в другите страни от Северна Африка.
дтти-за Испания не знам,но част от италианската земя е била превзета,и до ден днешен са мюсюлмани,островите имам в предвид.
И друго-Египет и Судан са били едно цяло.Древен Египет е била една огромна държава,не така населена както е днес обаче Simple Smile.Ако попиташ суданец африканец ли е или арабин-ще ти каже-и двете Grinning

дтти-другия сериал не го гледам,по коя е,дай снимка на бившата на Мехмед,че не и знам името.

Последна редакция: вт, 24 юни 2008, 01:53 от Water Lily

# 110
Рени-Честит Рожден ден!Желая ти много здраве ,щастие ,любов и късмет!
Мелани -винаги звучиш много позитивно,браво на теб.Имаш ли новини от Ливан?Сега видях ,че сутринта ми е писала приятелка от там и пише ,че в нашия край обстановката не била спокойна.Стреляло се по улиците и я било страх да излиза,а по телевизията не дадоха нищо за там.Ние сме на около 50 км. от Бейрут.Притесних се .Дано всичко се размине.

# 111
Вени Мога да дам един пример за чудо, което всички го виждаме, но мн от нас не са го забелязали, а според мен това е едно от най-големите чудеса. В двете ни ръце с арабски цифри е изписано числото 99 . Аллах има 99 имена.
На лявата ръка пише 81, а на дясната 18 http://prikachi.com/images.php?files/209497p.jpg

А лично за мен беше чудо, когато се бях притеснила много за баща ми, когато беше мн далеч от нас и разбрахме, че точно където се намира той има торнадо. И нямаш как да получим информация за него в него момент.....аз започнах с цялото си сърце да се моля на Аллах да го пази и в най-скоро време да можем да вземем вест от него, че е жив и здрав. И точно, когато приключих молитвата си към Аллах не минаха 2 минута и телефона звънна, беше баща ми и каза, че е добре и че са се отдалечили от там. Майка ми също беше мн учудена, защото когато се молих на глас плачейки тя беше до мен.

А аз бях чула за едно чудо, което се случило тук във Варна с едно малко дете. Детето е излязло на терасата без майка му да го забележи и тя го вижда точно в момента, в който то се провисва и пада долу. Не си спомням точно на кой етаж са били, но беше доста на високо. Детето не е паднало долу на земята, а на балкона на долните етажи е имало простряна калъфка от юрган и паднало вътре в калъфката. И му нямало нищо на детето.  Simple Smile

Кате Тези ненормалници преди ги имаше мн, но напоследък не съм засичала. Те са болни хора за мен. Имат нужда от помощ. И аз мн се плашех и мн бягах, когато ги видех, но не съм чувала до сега да са правили на някой нещо. Просто си лъскат пред хората явно.  Laughing

Лили До колкото знам тя била мн известна навремето, на свекито ти кой знае какви спомени и навяват от младите й години, докато слуша песните на Ум Калсум.  Simple Smile
Нямам мн мои снимки, имам няколко но Не съм излязла мн добре на тях, но ще кача след малко няколко.  Flutter А за тази актриса на която ти приличам, тя малко е по-слабичка от мен, аз съм с по-големи бузки.   Laughing Много хора са ми казвали, че приличам на тази:

Лили, къзълбашите знам, че живеят в Разгардска област, Исперих, Дулово и др.
Но според мен те осввен, че са алиани, са някакви друга разновидност явно, защото те си имали собствен език. По принцип думата къзълбаш озн. къзъл - червен, баш - глава. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%8A%D0%B7%D1%8A%D0%BB%D0%B … D0%B0%D1%88%D0%B8

Последна редакция: вт, 24 юни 2008, 01:55 от Desert Princess

# 112
http://video.google.com/videoplay?docid=-6368284264623622256&q

Здравейте момичета,тук има нещо интересно ,но е доста продължително като време,аз не мръднах от компа докато не свърши.

РЕНИ ,честит и весел празник,да те глезят и уважават много а и по често се появявай тук при нас.Щастливо изкарване и много подаръци и изненади от сърце!

А за чудесата, те са навсякъде около нас,права е принцеска, но е и много хубаво когато са някак си изненадващи и забележими.Аз преди не ги забелязвах,но като отмине време и чак косата ми настръхва,поне скоро ви бях разказала за моите преживявания по болниците,за мен си бе чудо ,че попаднах на добри лекари и се разминах без последствия.И ако щат да ме банват ,но при силна вяра и молитва човек е способен да види   bouquet

Да ви питам, не ви ли се струва, че е все по опасно човек да се прибира посред нощите,никога не съм се притеснявала когато съм си в квартала и трябва да повървя от автобусната спирка до дома,винаги има патрулки или хора,но днес ми се наложи да се размина с едни съмнителни типове и обикновенно не гледам непознати в очите,но тези такъв убийствен поглед им хвърлих , оглеждаха балконите на блока и заминаха #Cussing out. Вече не е така безопасно,дори и да е не по късно от 22-23ч.

Лека нощ и успешна нова седмица

п.п. Деси да ама не,ще има да почакам още   bouquet,първа ще научиш  Hug

# 113
  Едно късно включване и от мен!
   Имахме хубав следобед , а аз даже спах с малкия 3 часа Shocked и сега не ме хваща сън...
    Но пък с удоволствие си ви изчетох и после сладко ще заспя- надявам се Heart Eyes
     Рени, честит Рожден Ден! Бъди щастлива, обичана , здрава , спокойна и постигай целите си !
       Water Lilly- sorry за кефенцето HugВ такъв случай ще се въздържам от почерпки , че няма как да изпия всички виртуални кафенца от предишните теми JoyА иначе , благодаря , че питаш за проблема! Не , не се е оправил и май няма как да стане това- става въпрос за характера на баща ми , който на 50 години няма шансове да се промени,дълго е , сложно е и е трудно да се чувстваш все едно си родител , а не дъщеря на собствения си баща , но точно така стоят нещата и то от много време , но ще се оправим...някак си преди всичко да сме здрави , за другото се намират решения...
   Темата за чудесата е интересна , чудеса се случват- и Слава Богу че е така!
   И наистина се случват в най-трудния момент, когато сякаш си на дъното... Когато майка ми почина внезапно , при възможно най-кошмарни обстоятелства- бяха ни на гости в Бахрейн ,  изкарахме 1 срахотен месец , заминахме на полет с мъжа ми за 6 дни и когато се върнахме , тя беше в кома , от която никога не излезе... Върнахме се с ковчег в България...Няма смисъл да обяснявам какво сме изживели, всеки е имал трудни моменти- въпроса  е че чудо имаше! Даниел се роди на същата дата една година по- късно!
  След дълги опити за второ детенце , сестра ми зачена 2-рата си рожба с която сега е бременна на същата дата- това също е сигурно...
   И така , знам че си имаме Ангел хранител и силно вярвам в това!
    А , и едно малко чудо ми се случи преди 2 дни Wink Прибирахме се с такси с малкия и спряхме до една аптека за АМ.Преди да влезна в таксито ми е изпаднало портмонето от чантата... Даже не бях разбрала , когато късно вечерта сестра ми се обади да ми каже , че две момчета са го занесли у тях( все още се водя на този адрес по лична карта) Имаше не малко пари , както и
  Българските ми и Бахрейнски документи...
  Така , че надежда има момичета!!
   СПОКОЙНА НОЩ И ПРЕГРЪДКИ ЗА ВСИЧКИ!!! Hug

# 114

добро утро на вси4ки   bouquet

аз още не съм спала,след малко отиваме за свидетелството на Сами,та предпо4етох да си легна като се върнем,ина4е за 1-2 4аса просто не си струваше,после ще разказвам как е минало,а от 18 ще ходим и за оценките на Муфи
хаяти нищо,4акаме добри новини после  Heart Eyes
дина  Hug

# 115
Magde, Шиланке настръхнах още от тази сутрин докато ви четях постингите. Наистина е интересно човек да знае и да вярва в чудесата и Магде и аз мисля, че всеки си има ангел хранител, някаква сила, която го пази, когато е възможно...
Мелани радвам се за детенце, със сигурност по-лесно и по-спокойно се диша сега в къщи Simple Smile
РЕНИ ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И ОТ МЕНЕ И ОТ ПРИНЦЕСКА. Много подаръци и приятни изненади днес Simple Smile
Мелани да бе, няма депресии ама ей така пада ми тонуса отвреме навреме. Зарядното ми взе да свършва бързо Sad ще го сменям май Wink
Лили каза ми, че в началото на август тази година ще срещна оня на коня Wink а догодина ще стана и майка. Не каза нищо за внучета Sad Гледачката е американка, та ще видим колко познават задокеанските Сибили Simple Smile
А снощи Слави ме изкефи накрая като каза, че "принца се чака цял живот, ама от мъж имаме нужда всеки ден" Simple Smile Simple Smile Simple Smile
И недей вика дявола с тия места дето одиш самичка. Интересно може да ти се случи и хубаво. Например аз много пъти съм имала малки чудеса в живота си (предимно от финансов характер) докато децата бяха по-малки. Закъсвали сме за стотинки за хляб и хоп отнякъде идват някакви парички. Каква радост е било Simple Smile
Ажда в нашия вход имаше подобен случай за 2 деца, които паднаха от 8-я етаж. Паднаха обаче на козирката на 6 и се оттърваха само с уплаха. А можеше и да не паднат там, нали? Майка им сега гледа на коран и казват, че е много добра, но те отдавна се махнаха от този апартамент.
Хаяти, пуснах го това видео много интересно е, но явно е цял  филм и ще го изгледам после. Не се сещам да знам такъв певец, но явно е бил доста известен в САЩ
Ей, Дина ти направо ме шокира с тия факти. Казано е, за всяко нещо, което ни се случва си има причина. И е така... И пак много съжелявам, за майчето ти, но знам, че тя е край тебе и сестричката ти...
Деска ще има ли парти у вас днес? Simple Smile

# 116
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА РЕНИ
Добро  утро,много интересни истории сте споделили.
Качих малко снимки от сватбата на сестра ми . Wink
Желая ви хубав и успешен ден  bouquet

# 117
Мили арабски хубавици, привет отново от мен   bouquet

Бях се загубила последните 20 дни.. Стана цял куп технически поразии около мен - стана късо съединение в нас, изгоряха ми някакви платки на pc-то, после се започнаха едни ходения по сервизи.. И един телевизор си го отнесе.. и една електрическа печка.. и т.н.  ooooh! Но сега съм на линия Simple Smile
Тъкмо бях започнала да съм наясно какво се случва тук  newsm78 Сега се захващам да чета.... за да съм в час отново.
Прегръщам всички ви, ето нещо малко от мен  Hug

Честит Рожден Ден Рени
   bouquet

# 118
МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ МОМИЧЕТА ТРОГНАТА СЪМ!!!ХАЙДЕ СЕГА ДА ВИ ПОЧЕРПЯ.

# 119
ХАЙДЕ СЕГА И ОТ ТОРТАТА!!!

Общи условия

Активация на акаунт