Цър - пър по арабски или отчет за 74- ти път .

• 23 677
  • 284
  •   1
Отговори
# 135
Леле,довршихте ме с тези истории #Crazy

Рени-много щастие и незабрвима сватба ти желая Hug

Саратед-сънувах почерпката ти Crazyслед като вечерях с няколко лъжици кис.мляко,после мечтаех за торта и кремчето най-отдолу.
И аз като теб ползвам басеина на приятелката,за собствен мъжът ми ми е обещал,поне сглобяем да е Laughing

Дезърт-мерси за инфото!Абе тези хора са мистична група,отцепка от шиитите...нещо като секта,затворено общество.Не знам защо изобщо се наричат мюсюлмани,след като нито ходят/имат джамии,нито постят,правят магии...Явно от тях е тръгнал слухът,че жените на арабите преспиват с фамилията...

За чудесата-повечето са с деца,не мислите ли?Аз съм чувала доста истории.
Едно богато семейство били бездетни.Осиновили си момченце.
Детето било на 3-4 годинки,един ден си играело на терасата на 6-тия етаж и ...паднало.Намерили го закачено на една антена на долния етаж за дрехите и висяло...
Аз го познавам,той е по-голям от мен,но не знам знае ли за това Simple Smile

По един от тв каналите дават много интересни истории ,,Не би трябвало да съм сред живите,,или подобно беше заглавието.какави случаи има #Crazyкорабукрушенци,загубени сред джунглата,в пустинята,в прерията...Оцеляват по чудо...чак не ми се вярва,но казват,че са истински истории. По някога предчувствие или видение им помагат.Всеки човек си има ангел,мда.

Момичета-много от ,,ония с шлиферите,,в София...Ама те,ехцибисионистите, болни ли се водят или какви?Арестуват ли ги,ако се оплачеш?Изобщо как се реагира ако те притесни такъв?
Поне знам,че не са опасни...

Хаяти-в Бг от летището стискам чантата,и се въоражавам с джобно ножче и спрейче(от ловните магазини) Simple SmileА ако живеех там бих си взела газов пистолет,сериозно ти казвам Naughty

Дина-майтапя се за кафето,запомнила съм го,защото преди си мечтаехме да поседнем около масичката на лаф и кафенце Party
Ох и ние в БГ имаме проблеми с моя дядо,дали наистина промените в климата не им действат на тия хора ThinkingНаправо се изтормоцих последния един месец,стар човек с поведение на тинейджър Whistling

Катя Марок-и аз съм къпала обикновен Нокия с горещ чай с мляко и захар CrazyЕдното му копче така и не проработи...подарих го за бедните,здрави са Нокия,ще оцелее Grinning

Ра-твоя случай все едно похищение от извънземни,само не мен не ми се случвт интересни неща Crossing Arms

Латеа-Ахлан уа Сахлан  bouquet

числата на ръцете са написани да,Субхан Алла!

Манел-мерси за приказката от 1001 нощ Joy Joy Joy

# 136
Привет и от мен, момичета! smile3525
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК РЕНИ!!!!!!!ЖЕЛАЯ ТИ МНОГО КЪСМЕТ И ЛЮБОВ!  bouquet
МНОГО ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ!
Много "рачета" във форума! Но ти си родена на чудесен ден - Еньовден! Родените на този ден са хора с късмет. Преди седем години, когато ми предстоеше секцио с Марти, докторът ми посочи календара и ми каза да си избера дата от 25-ти до 30-ти. Попитах го за днешната дата, искаше ми се детенцето ми да е родено на Еньовден, но докторът каза, че е рано, е .........избрах утрешния ден - 25-ти! Още веднъж, Рени, желая ти много късмет! newsm10
А сега за цигарите: аз пуша. вече повече отдесет години. Никога не пушим, обаче, в къщи. Пуши се на терасата, вярно, когото е горещо или много студено, просто дръпваш един -два пъти и си готов....................но трябва да мине..........
Спирала съм цигарите два пъти, когато бях бременн, но след това веднага започвах отначало. Не звучи добре, но май съм от страстните пушачи - ако имам цигари - добре, може и де не пуша......................но остана ли без цигари, място не мога да си намеря............. Embarassed
За чудесата: постоянно в ежедневието ми има малки чудеса, може би и да са просто съвпадения, но са невероятни! Simple Smile
А сега нещо, което даже леко ме притесни:
Когато Марти беше мъничък, току що се научил да говори по малко, започна да говори странно!!!!!!!! Ние даже се притеснихме в къщи!  Каза доста неща, които се сбъднаха за няколко часа! например: подарихме му кола, малка, той игреше с нея и постоянно я блъска да пада и казва:"чичи Евгени катастрофира!". Два дни не спираше така да говори. И на третия  той наистина катастрофира. Оцеля по чудо! Друг път чакаме свекърва ми в къщи и изведнъж Марти казва"баба е болна, няма да дойде". След малко звъни телефона и ни казват, че тя действитено е болна.................. и много още такива неща. Първоначално се притесних, не исках да казвам на никого извън домашните, какво прави Марти, т.е. какво казва. Не исках да го гледат хората странно.  постепенно обаче детенце явно надрастна това, защото започна по-рядко да говори такива неща.  Говореше до около 5-годишна възраст. Мисля си, че има нещо при малките деца - някакво предчуствие, усещане..........
Ще раразказвам и за цър пър, но по-нататък,  че  постинга стана дълъг.............................

# 137
Здравейте момичета!
Надя прекрасна тема си подхванала, много позитивна, приятно ми беше да ви чета!
Аз вярвам в чудеса и са ми се случвали много такива, чак се чудех кое да ви разкажа Laughing.
Истина е, че чудесата се случват в живота на човека, когато вече си свършил силите си и си застанал пред Бога като празен съд и чакаш да бъдеш изпълнен.
В долините често намираме жива вода.
Ще разкажа за Нилското ми приключение... Blush
При първото ми пътуване за Египет отиваме на гости при приятел на мъжа ми, който има красива градина на брега на Нил в долното течение при последния мост (Ганатър)където Нил се влива в морето.
В желанието си да запазя моя си бунтарски облик(не се гордея с което Blush)решавам, че ще се къпя в Нил и колкото повече всички се възмущават и ми обясняват, че е опасно, аз повече се навивам и накрая пред смаяните погледи на арабките се пльосвам в малката си надуваема лодка (едноместна) и гордо запрашвам напред.
Да кажа, че не плувам, родена съм в планината и съм влизала само в наща малка река където най много някое вирче да има до пъпа.
Не си спомням защо реших да се хвърля в средата на Нил явно гордостта ме е направила сляпа за реалността.
За капак на брега си сцепих петата на равна скала в бързината не разбрах как стана но швирна тъмно червена кръв и бързо лодката цялата беше омазана, и това не ме вразуми...
До средата на Нил доплувах с помоща на лопатките на лодката и се гмурнах безстрашно като, че ли си мислех, че ще си взема камъче от дъното и потъвайки надолу в тъмните студени води в миг осъзнах, че съм аз, че не плувам и, че всичко около мен е ужасно страшно(демек отвориха ми се очите за реалността).
Обля ме ужасяващ страх, започнах да се давя, опитах се да изплувам, но като, че ли бях много на дълбоко, нагълтах се с вода.
Излязох на повърхността давейки се и най ужасното беше сковаващият ужас, който ми пречеше да се взема в ръце.
Само в миг осъзнах, че Нил е пълен с живи животни, риби, змиорки които ежедневно съм виждала да продават по нашата улица и какви ли не други животинки (слава на Бога, че в долното течение няма крокодили Praynig).
Стегнах се, спомних си, че мога да се задържам на повърхността на водата, поех въздух, върнах вода, потърсих лодката, но тя беше поела по силното течение надолу към моста, защото е лека.
И като се огледах разбрах, че нямам шанс да стигна по някакъв начин до брега, който е толкова далеч, че мъжа ми който си пиеше чая на брега ми се струваше като точка. Извиках към Бог в духа си, само виках Боже, Боже, Боже...течението ме носеше към моста, мозъка ми изключи, затворих си очите, отпуснах се на водата и само виках към Бога.
След малко нещо ме тупна по главата, ужасих се, че е нещо живо от дълбините на реката и пак се задавих, краката ми потънаха и се чувствах толкова тежка в тази безкрайна вода, видях лодката, не знам как но я бях настигнала.
Вкопчих се в нея и я обърнах, първо си помислих, че съм спасена, че ще се кача вътре и ще заплувам към брега, но се оказа, че тя е лека аз съм тежка и е невъзможно да се кача вътре.
Опитах няколко пъти, обръщах я всеки път и се изтощих.
Лодката пътуваше към моста, а аз се носех с нея.
За моста само да кажа, че има няколко такива в Египет доколкото знам със специални шлюзове за контролиране на нивото на водата.
Когато Нил се затлачи с уард ел Нил (цветята на Нил)едни бели и красиви като лилии, но иначе са като водорасли, пред шлюзовете има нещо като метални мелници, които пречат тези "водорасли" и боклуците които пътуват по реката да затлачат шлюзовете.
Лежах на водата, бях си качила краката в/у лодката и си представях как косата ми се заплита в тези мелници...
През ума ми прелетяха всички варианти, бях изморена, нямах сила да се боря вече, мъжа ми има свойството на камък когато го поставят във вода, само потъва..., дори да беше опитен плувец бях много далеч за да стигне до мен преди да съм стигнала до моста, течението беше ужасно силно и ме влачеше въобще не вярвах, че мога да се противопоставя по някакъв начин, видях за миг как мама разбира, че съм умряла и никой нямаше да може да и обясни,че съм се удавила заради твърдоглавие, щеше да живее с мисълта, че ми се е случило нещо ужасно в далечна страна. Тогава казах на Бог ако искаш да ме спасиш, ще живея живота си за Теб. Продължих да викам в духа си Боже, Боже, Боже... стисках очи и чаках да се случи нещо.
По едно време като, че ли след 100 години нещо ми полази по гърба и пак давене и пак под водата и ужаса, че е живо.
Като изплувах видях, че съм почти на брега и то съвсем близо до градината на Мансур, където моя мъж си пиеше чая.
Не знаех как съм стигнала до там, дори не мислех, започнах да движа ръце, с крака в/у лодката и след малко се вкопчих в един голям камък на брега.
Силите ми стигнаха колкото да се разпльокам на камъка.Мъжа ми ми махна, нищо не беше забелязъл, едно момиче ми донесе чай, а аз бях друга.
Влязох в Нил горда и независима излязох кротка и смирена, нищо от силата ми не беше останало, само благодарност и увереност, че живея втори живот и трябва да разбера как да го изживея за Господа както бях обещала.
Ето снимка на Нил от това място, а това е моста Ел Ганатър.

Библията (стария завет) говори, че арабите са произлезли от Исмаил, който е син на Аврам и египтянката Агар, слугинята на Сара (законната му съпруга). От там Араби и Евреи (от сина му Исак) са братя защото имат един баща Аврам, а Египтяните са съществували преди това.
Лили, относно сластната рускиня, която се целувала в кола... ееех малко ти завиждам, че можеш да живееш на такова място където за това деяние следва наказание.
Представяте ли си какво би станало в Бг ако има наказания за всички младежи и девойки, които се "изяждат" навсякъде.
За цигарите да кажа, че и аз и мъжа ми, приятелката ми и доста други познати сме ги спрели от раз и ние с мъжа ми сме били силно пристрастени.
Не сме имали никакви физически проблеми, а само позитиви!

Момичета извинете за дългия пост, улях се!

Последна редакция: вт, 24 юни 2008, 14:13 от Mariam777

# 138
Точно да кажа, че  тази история ми звучи все едно е от 1001 нощ, и Лили ме изпреварила  Joy
 И то втората част. За чудотворното забременяване бих повярвала, бих повярвала и за смяната на религията, ама нещо възкресението на този саудитец ми се струва  прекалено   ooooh!  Sick  Joy    Като от филм на ужасите, с шевове по шията, зомбита .

Лили, нищо не им правят на онези изроди. Нали ти казвам, освен да си извърнеш главата настрана, нищо друго не може да направиш. Ама кефи ме в Самоков две мацки попаднали на такъв, ядосали се, свалили токчета му нашарили голия г*з  hahaha  

Айде, сега , набедихме казълбашите, че са виновни за лошия имидж на арабите  Joy  ама нали се разбрахме, без  такива необосновани обвинения. Това че пийват винце и жените им не се забраждат не е доказателство , че са развратници   Sunglasses
Щом не ни е приятно да злословят за мъжете ни само заради това, че са араби и мюсюлмани, би трябвало да сме толерантни за всички етноси  Peace

# 139
  Привет момичета!
  Как се справяте с тези жеги?Тук е мнооого жежко #Crazy
  Малкия не може да спи , а за ядне да не говорим , той и без жеги не ще , пък сега...
  Ние със сигурност и юли месец ще сме тук , но за август почвам сериозно да се замислям newsm78
  Дали да не си ходим в Бахрейн , та поне да си стоим на климатиците(тук имаме само в хола) и сега спим там , че иначе не се живее... и да си обикаляме моловете на хладничко. Вече 2-3 дни по рано от 18.00 часа не излизаме на разходка, просто е самоубийствено...
  Water lilliy- сещам се за кой канал говориш , наистина има невероятни истории
  За кафенцето и аз се шегувам Hug
   Nadia Jasim- ще ти пиша довечера като заспи малкия Praynig
   Кате Мароко , какво стана с телефона , ще го бъде ли?
     Snejnatamar- сестра ти е прекрасна булка - изглеждат много мило и щастливо семейство , а твойте слънца - разкошни Hug
      Отивам да дремна малко при малкия... само дано той няма други планове! Praynig
       Леле , Gallii- това за Марти направо е невероятно! Направо насръхнах!

# 140
  • София
Лили,
Не зная доколко ексхибицинистите са безобидни, но при всяко положение, разголвайки се примерно пред деца, биха могли да им нанесат психическа травма , да всеят у тях страх и т.н...В разни онлайн издания относително често съм срещала съобщения за задържането на такива хора в ареста, но със сигурност после биват освободени.Хората, коита са на "Ти" с медицината, могат да кажат дали заболяването е лечимо.Колкото до БГ, нещата верно изискват предприемането на спешни мерки в тази насока.С последващия разказ може и да ви повтрещя леко, но е самата истина..Живеем в непосредствена близост до НДК, но в относително закътана уличка, в кооперация, чийто вход е вътрешен, т.е откъм двора, а не директно от улицата.Във въпросния двор има едно помещение на Енергото, трафопост ли е , що ли.., което допреди година  две зееше отворено.Възползвайки се от това, там се настани един мъж, първоначално считан само за клошар...Да , ама не..Оказа се, че въпросното лице е с лека форма на шизофрения, бива прибиран при оплакване за ден-два, подстригват го ,изкъпват го и пак навън...Та преди две зими домъкна в гореупоменатото помещение  някакви дюшеци и парцали.Дали се опита да се стопли, запалвайки огън вътре - не знам, но факт е , че направи пожар, след който енергото благоволи да монтира врата и да затвори въпросния трафопост.Преди това обаче, към това помещение се наблюдаваше  често движение на малки деца от известното на всички ни  малцинство..Оказа се, че въпросният индивид е и педофил.Това автоматично доведе до абсолютна забрана  от моя страна децата да играят в двора без надзор от възрастен..Въпреки многото оплаквания от съкварталци, той продължава да се мотае необезпокояван из квартала..Явно след затварянето на трафопоста, просто се е преместил някъде другаде.. SadИ ако  на ексхибиционизма донякъде може де се гледа като на по-лека форма на сексуално извращение, то липсата на адекватна реакция отстрана на органите на реда и институциите към деянията на отявлен педофил, си е чисто престъпление.Ама нали сме в БГ, това обяснява почти всичко..Не съм безчовечна, състрадателна съм по принцип, но на такива хора мястото им е другаде..

Последна редакция: вт, 24 юни 2008, 14:23 от sarated

# 141
  • по пътеката
мерси, теди! аз май съм с пове4е линии затуй се 4удех! имам нещо като голямо изсе4ено м,по-скоро!
бре, какви 4удеса стават! мариам, ти пък ме върна към една от най-драмати4ните слу4ки в ергенския ми живот, когато устоанових от ли4ен опит, 4е земята е кръгла! и аз не мога да плувам и заради една компания ,която ме завле4е в морето в албена и уж бяхме заедно, в един момент те се оказаха дале4 напред ,а аз като се обърнах видях покрива на добруджа хотела и лек бриз се появи ,аз с дюшека! познайте как се молех да се спася и като видях първия сърфист  ,ако бях наблизо щях да му ско4а да го целувам от радост! не слязох от  дюшека докато не опря пясъка! само, 4е бях на другия край на албена и компанията са ме търсили 3 4аса!

# 142
Привет и от мен  Hug
Брей, цяло литературно четене направих, докато изчета всичко  #Crazy
Да ви разкажа и аз една случка- чудо, която преди време пък ми разказа един познат. Та... едно семейство загубило дъщеря си, която починала съвсем млада, току- що завършила училище. Минали няколко години и изведнъж тя започнала да се появява в сънищата и на двамата си родители. Сънят всъщност бил един и същи: момичето молело майка си и баща си да й купят сватбена рокля и да я занесат на еди- кое си място /посочения път бил пуст и по него рядко минавали автомобили/. Двамата дълго се чудели и колебаели, но тъй като девойката продължила да се явява в съня им, те решили да изпълнят молбата й, за да се успокои душата й.
И така, един ден те отнесли сватбена рокля на въпросното място и зачакали. Цял ден не минал никой, чак привечер се задал един военен автомобил. Родителите на момичето го спрели и със сълзи на очи разказали на военните за молбата на тяхната дъщеря. Единият от тях само ги попитал: "А знаете ли какво караме ние? Един починал войник, който умря в казармата при нещастен случай..."
Та... можете сами да си довършите тази история. Моят познат твърди, че познава въпросното семейство, което след това е присъствало на погребението на войника...

# 143
  • София
Лили,Всички имаме повечко линии по дланите си..Просто  присвий леко дланта и виж само по-вдлъбнатите черти..В тази връзка се присетих, че въпросната номерация носи смисъл и при обратното действие изваждане, т.е ако от 81 извадим 18, получаваме 63 - възрастта на Пророка при смъртта му.Това пресмятане  ми бе демонстрирано от арабин тук в София, който обаче държа да отбележа, макар и  религиозен, наблегна на това, че нещата са твърде спорни, тъй като тези пресмятания никъде не са записани документално, просто като легенда се предават от човек на човек..

# 144
Нафасима, настръхнах направо  Praynig  А за китайските булки чели ли сте, потресаващо направо  ooooh!  Голяма търговия ставало с мъртви китайски девойки   Confused    http://china-18sou.edax.org/?p=572       http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=5&ct=30&id=8703

Марси, няма значение дали имаш много нацепени линии на ръката. Точно това дето ти прилича на буквата М е 18 и 81, погледни добре , М-то не е съвсем свързано. Всички хора го имат, без значение от раса и религия.
някъде бях чела, че имената на Аллах, били 100, но на човека са известни само 99, камилата знаела 100то име и затова гледала така надменно  Simple Smile  На друго място пък съм срещала, че всъщност имената му са много повече от 100  newsm78

Мариам, как ме е страх от вода, а и снимките са ми достатъчни. Голям ужас си преживяла. А това как си представяш , че мелниците те захващат за косата, ужас направо  Cry

Снеже, и аз бидях булката  Hug  много сте хубави всичките. И ти и сестричката,и дечицата, как си ги издокарала само, браво  Hug

Саратед, и аз въобще не съм толерантна към извратени мозъци. Не ме интересува дали е болест ,или мода, или развлечение, или извръщение. Има спасение от такива психопати-електрическия стол  #Cussing out  
То е достатъчно в градския транспорт да се качиш и веднага поне 10 близкостоящи пияндета веднага се поотъркват от теб  #2gunfire

П.П. Саратед
, интересно това за годините на пророка, не го знаех, че и така може да се тълкуват линиите на ръката

днеска направо плачеме за бан

Последна редакция: вт, 24 юни 2008, 15:14 от Шилан & Шиар

# 145
щях да пиша добро утро,4е сега ставам,ама се сетих за реакциията на Катето и се отказах  Mr. Green
сега да се похваля Сами е първа по успях на класа и 3та на вси4ки паралелки от 6ти клас,а от 6 сме и на свидетелствата на голямата-после ще пусна снимки,и ще изгледам снимките на Снежа
мариям а рецептата за тортата  newsm78 Praynig
моми4ета много интересни истории разказахте

# 146
Здравеите и от мен приемате ли нови попьлнения?

# 147

Ето нещо за разхлаждане в тия жеги.
Много интересни истории.Мариам-сигурно цял живот няма да забравиш случката.На мен като голяма нищо подобно не ми се е случвало,но като бебе и малко дете доста съм изтормозила родителите си.Понеже съм родена 8 месец ,веднага след раждането си съм получила тромбофлебит и последваща операция.След седмица съм развила двустранна бронхопневмония  и много трудно са ме спасили.След още няколко дни-още съм била в болницата съм спряла да дишам и баба ми казва ,че са ме отписали и са ме захвърлили в някакъв контейнер с мръсни памуци и незнам какво още да ме свалят в мазето в някакви камери.Добре,че минала някаква сестра и видяла,че съм помръднала ,та ме взели и изкъпали и тогава съм'' възкръснала.''Но така ми е било писано-да живея.Слава богу,че днес медицината е напреднала и нямах проблеми с моят осмак.
Деси,твоите в частно училище са,защо дипломите толкова късно?
 Лили-то и моята баба сега ми е на гости,тя е на 82 години и в момента гледа Ласи и умира от смях(остави това,че телевизора е надут до безкрайност)Старост-нерадост. newsm78
Мери-ам-разбира се,добре си дошла  bouquetРазкажи нещо за теб....

# 148
Latea, някой покрива ли щетите ти или е за твоя сметка? Снощи при нас уганса тока за 2 часа и предната вечер също, дано не се случи нещо с тия токови удари.
Момичета, вече имам сгодена дъщеря, втората ми принцеса, а принца и е от Чикаго. Живот и здраве август - септември ще правиме и сватба Simple Smile Вече има диамантено пръстенче на онова специалното пръстче. Simple Smile А момчето е ИТ специалист и ще си търси работа в България, ама дали ще си намери? Почерпете се с по едно парченце тортичка Simple Smile

Рали ама и при тебе едни чудеса, какво нещо е живота...
Манелка ама и твоето граничи с паранормалното, наистина ми е интересно да ви чета...
Гали аз имах същите преживявания с моя син, само че го питах разни неща и той ми казваше да или не, например еди кой си ще дойде ли днес и той казва - не, а пък аз съм сигурна, че ще дойде ама тц!!!
Нафасима и аз съм я чувала тази история, тя е много стара, може би от моето детство. Ама нали смеот един край почти може и да е станало некъде тука...
MERI-AM добре дошла, разбира се всеки нов е повече от добре дошъл.... Айде още едно софийско попълнение за следващата ви сбирка Simple Smile

# 149
Привет и от мен,моми4ета,само в4ера не сам се вклю4вала,а сте иzписали толкова много.аz раzкаzвам на моето мом4е,4е съм се присъединила към вас Simple Smileтова влияе добре и на моите zнания по арбски,които са меко каzано оскъдни,но като видя някоя дума при вас и все питам какво оzна4ава Rolling Eyesно много се амбицирах и реших 4е трябва да направя нещо по въпроса,там в тоzи сайт,арбския видях,4е има на4ални уроци и ще се въzполzвам от тях .
Мелани,радвам се,4е детенцето ти е по-добре.zаинтригува ме с това,4е превеждаш на няколко еzика,явно си утвърден превода4 с репутация Simple Smileаz също много бих искла да се zанимавам с таzи професия.дали бих могла да го правя от германия,zащото аz пове4ето време прекарвам тук Simple Smileако имаш време ще се радвам да споделиш някой съвет или препоръка zа кандидат превода4 като мен Simple Smileстига да не те притеснявам Simple Smile
Що се отнася до цигарите аz никога не съм пушила и никога не ме е блаzнила таzи идея.но моят мъж пуши,пове4е от кутия на ден Sadи аz все му говоря да спре,ама той не иска да ме 4уе.не zнам как бих могла да го накарам да спре.а майка ми бе дулгогодишен пуша4,докато не и откриха кисти на гърдите,слава богу доброка4ествени и се наложи да спре и сега се 4увства много добре Simple Smile
ок,ставам от компа,щото трябва да ходя на паzар и ще си купя сладолед,вие ме zараzихте,въпреки 4е аz обикновено имам сладолед вкъщи.много го оби4ам.

лек ден на вси4ки  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт