Цър - пър по арабски или отчет за 74- ти път .

• 23 660
  • 284
  •   1
Отговори
# 75
Елитният хотел "Банкя палас" се превърна в снимачна площадка за част от петия сезон на дубайска ситуационна комедия. 30-те епизода със заглавие "Рифове в Залива" тръгват от 1 септември по телевизиите в страните от Персийския залив. Сериалът е политическа сатира, която осмива проблемите на емирството и се излъчва в дните на Рамадана, разказа за "Стандарт" един от актьорите - Мамсур ал Фийли. Той посещава България за втори път и е бил основният "лобист" екипът да предпочете България пред Австралия.
Помощ оказал и бившият консул в Дубай Милен Керемидчиев. В актьорския състав е най-известният дубайски комик Джабер Нагмош. Той е толкова популярен в родината си, както Калоянчев у нас, обясни Мелани Павлова, която превежда на екипа. В първия от двата епизода, които се снимат тук, се пародира стиснатостта на дубайските власти. В него се разказва, че дубайските студенти, които идват да учат в България, не могат да си позволят лукса на студентите от други страни от Залива.
Макар че Дубай е най-богатата държава в региона, това, което плащат на нашите академични младежи, не стига за издръжката им, обясниха от екипа. За декор за сцените в жилището на дубайския студент и в луксозния апартамент на колегата му от Катар са избрани стаите на екипа в хотел "Банкя палас".
Шоуто е изключително популярно и влиятелно в емирството. Заради един от епизодите е била уволнена цяла общинска администрация. Кадрите показвал къща, която била разделена с линия на две, за да могат да бъдат настанени две семейства.
След излъчването на серията шейхът на емирството поискал проверка на фактите и уволнил виновните.

# 76
Хайде по средата на темата да се разпиша и аз

По важност да започна, Другарче, радвам се че си с нас и не ни изостави     [/tt] [/glow]   bouquet

Ясмин[/b], браво за малкия хубавец   bouquet

Сладолед хапвам всякакъв, без шоколадов, е и от него хапвам, но не го обичам. Рафи са хубави наистина  Peace

Лили, изобщо не ме учудва това за Англия. По  мои наблюдения колкото повече имигранти има в една държава, толкова повече ги презират и ненавиждат. А най- смешно ми беше, когато любимия вуйчо обвини българите в расизъм и каза какво великолепно отношение имали немци, французи и англичани към имигрантите, смешник! Като сме толкова гадни, защо е драпал за бг гражданство, да се откаже и да кандидатства за английско, реват в европата за такива като него   Joy 

На мен 'шльонаЧ' ми се върти в главата, ама не знам от кой съм го чувала.  Момчето ми много  харесва диалекта на алуите.

Видях нещо за казълбашите е станало дума. Интересно , в Турция по-голямата част от казълбашите са кюрди и съвсем малко турци. В Бг има казълбаши в търговошко. Обаче турците нещо не ги харесват. Самите те казват за себе си, че идват от иранския град Хоросан.

Дезърт
  Peace и аз не бих легнала на някакъв си гроб да се търкалям, като ми дойде времето искам-неискам ще легна  Joy 

Сабинке,
браво на вас, само така, в игри и забавления да прекарате лятото.

Елисиниа, ха дано догодина да празнуваш в екзотична атмосфера  Praynig

Деси, жаба, жаба, ама виж сега каква принцеса е станала  Simple Smile

И аз като съм се родила ме водят при родителите на татко, и баба тичала да ме види и се молела дано не съм черна като нея, че много зестра трябвало да дадат, някой да се ожени за мен  Joy   Joy  Joy  Е, вече се е поразредила черната боя, баба беше многоооооо черна, татко по-малко черен, аз съвсем леко тенче имам, ама редовно си ме заговарят, на цигански, турски и арабски и испански  Joy

Нафасима, Дина, и при нас така, докато се изреди да пита всеки за всеки, и сметката станала 80лв  #Crazy   а на мен ми призлява като гледам брояча и го дърпам да затваря, а той вика не е удобно, ще се разсърдят   #Cussing out  И като звънне, де що има гости в тях , всичките се изреждат да говорят с него, а иначе нито 1 път не са прпявили инициатива те да му звъннат  #Cussing out 
Странни хора, странни нрави.   Не мога да съм любезна с някой, за когото знам , че не ме харесва и по половин час да си чесаме езиците с фалшиви комплименти  Sick

Последна редакция: пн, 23 юни 2008, 10:39 от Шилан & Шиар

# 77
Здравейте дами

Само да отбележа,че разгледах снимките на Скай-блу, ех голяма красота,да знаете.
Като сън е за мен  Heart Eyes

Аз може и от Варна да съм,но чакам да науча за сладоледени находища из града,че не съм се разхождала отдавна. Ели давай по активно с разходките,но по хладно,че какви жеги само и то от сутринта.

Манел благодаря за новата темичка   bouquet а и да поздравя Вили ,че не се отказва така лесно Hug

Деске днес не ме побутваш,ама и гледам по-набързо,че след час излизам за работа.Какви приказки чувам за Даянка -сладуранка,я колко е чаровна само а нали са ми слабост буклите в косите   bouquet

Поздрави на всички

# 78
Здравейте момичета  Hug

Манел много хубаво оформена  и вкусна тема  Laughing сложила си ме на правилното място - от България съм си.

Нет-провайдърите ми спретнаха такъв номер с интернета, че съм им бясна най-вече че не мога да се докопам до барбекюто па макар и на снимка  Mr. Green за това се включвам набързо от работното място.

Ясмин много се радвам че се възстановяваш толкова бързо, ааа много се смях как малкото жабче се превърнало за една вечер в прекрасен принц и даже си му проверявала номера, да ти е жив и здрав много е сладък.  Heart Eyes

Добре дошли на новите мами   bouquet

Кате Акхиал това арганово масло ухае божествено, масажистката ме "почерпи" с няколко капки докато ми правеше масажа и от мен се носеха едни източни благоухания едно чудо ама много ми хареса  Flutter и да знаеш че ти завиждам най-неблагородно за пътуването до Варна  Crossing Arms

Близнаците поздрави и целувки на теб и двата сладури, кой знае колко ще са пораснали като се върнете  Hug

Рали спиола такава  Laughing да си беше взела мечето или мачето - (коте на диалект) и да беше дошла у нас, та в кратките мигове докато си будна да не ти е скучно  Joy

Саратед искате ли компания за излетите, за мой срам не съм се качавала на Витоша от дете  Blush освен това обичам излети дето завършват с цър-пър или посещение в сладкарница  Mr. Green

Надя Jasem много си хубава на снимката на профила или по-скоро и модела хубав и снимката е много добра   Hug

Water Lilly като че та за вашите цър-пър в парка и се сещам за нашите излети със скара на открито и тук все мъжете се хвърляха да свещенодействат около скарата с мотива че на тях по-им се удавало  Laughing

Дано при  ДУА  всичко е спокойно и само добри новини да ни праща  Praynig

# 79
  Добро утро сладурки!
  Надявам се денят ви е започнал с усмивка и ароматно кафенце!

А аз искам да съм някъде там......
  Nadia Jasem- съжалявам , че така се е получило с "брат" ти-но си мисля , че дори да си знаела , или да са те били предупредили , пак би искала да го намериш и не би повярвала , така сме устроени хората ...
   Nafasima Hug Сега пък аз се посмях с прехвърлянето на телефона от човек на човек... големи образи са! Много им се радвам на родата на моя любим , големи са веселяци!
   Когато част от тях дойдоха на сватбата ни в БГ, имаше много изумени погледи и коментари от рода-" Ама те много весели и отворени хора?!" Rolling Eyes А те и хоро играха и речи изнасяха, направиха невероятна веселба , повече от някой- уж освободени европейци , които не спряха да ревнуват жените си- примерно  ooooh!
    SkyBlue- страхотни снимки! Хайде повече такива да виждаме  в темата цяло лято! А за сладоледа нямям думи- до събота(сватбата на сестра ми ) даже няма 5 дни , а аз съм свалила само 1 кг... така че на сладоледа ще му се полюбувам само виртуално...
    А за кюфтетата , да- за скара са, така ги правят в нашия род- дядо ми беше прочут със скарите си едно време... аз не претендирам , но който ги е опитвал ги поръчват за следващото барбекю LaughingМоже просто да любезничат Joy
   Melany- дано Джой да е по- добре вече! Аз се ядосвам като видя някое сополиво детенце , което "лееекичко " покашля в парка , а да не говорим за градината...
   И дано всичко в Ливан се размине без да се стига до критична ситуация и крайности- тя всъщност ситуацията е критична от край време , но дано се вразумят хората вече........
   На всички весел и прохладен ден ! Hug

# 80
  • In a surreal moment!
Здравейте момичета !!! Heart Eyes Hug  bouquet

Ще си призная без бой , че от известно време съм при едни бъдещи мами ,
с които дружно отказваме цигарите .
Обещала съм на Свеар да се взема в ръце  и е по-добре за мен да съм
повечко при тях , отколкото при вас  Wink
Също така се развълнувах и от съдбата на мама Мая от Варна -
пишем си и съвсем скоро ще отида да ги видя и да съм им полезна с каквото мога .
Кръщелника и майка му си дойдоха от Малта и на тях ще им пошетам малко тия дни .
Купихме му нещо от една мила мама от Продавалника , нещото е голямо , няма друга дума за него - предстои ни епично пренасяне до Г. Оряховица .

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=121347&photo=15

Скай - много хубава екскурзия сте си направили , това винаги обогатява децата .......
и мен  Laughing  Благодаря ти !
Пастички , сладолед ...мммм...добре , че вчера правих реване и сега напълних бузи за да изгледам снимките с по-малко стрес  Joy

Лек и усмихнат ден ! Peace

Последна редакция: пн, 23 юни 2008, 18:46 от Другарче

# 81
здравейте момичета. суринта писах,писах преди да отидем на разходка, но Ивето мина покрай компа натисна нещо и хоп всичко изтри и не ми се почваше отначало.
та накратко тук е жега голяма- излизхме от 9 ч до обяд и сега сме си в къщи на хладинка. аз готвя едни пълнени тиквички и тъкмо ги метнах във фурната. така че малко свободно временце ми се отвори.
Скай-сладоледа е невероятен. ми то и аз само като го гледам и май ще се стопля. сега само плодове гледам да ям и зеленчуци веччер, че да видим какъв ефект ще има. ха дано да сваля някое килце. довечера като остане време може и да погледа снимките ти, че аз обожавам да гледам снимки от хубави места и да си мечттая как ще ги посетя.
Събинка здравей! браво на децата че са в такава хубава среда- природа, коне.....ние живеем на доста оживена улица и е толкова шумно и прашно, че направо не се търпи. мечтая и си и аз да избягам някъде сред природа и зеленина, но нямааааа..
хайде да си видя аз печеното че да не загори. Joy
чао за сега! Heart Eyes

Другарче -дано да откажеш цигарите за винаги! аз също пуших като студентка, но доста отдавна ги спрях и така. стискам палци да успееш завинаги Praynig

# 82
  • София
Здравейте момичета,
Тъкмо хапнах нещо на бързичко в офиса и настронието веднага ми се подобри! Wink Laughing
Sky Blue,Страхотни снимки, от сутринта ме привличаше линка, ама пусто  имах доста работа и докато я свърша, то взе, че стана обяд..Ама и аз с пълна уста като Другарче , хем обядвах , хем ги разглеждах, та поне дразнителят беше с една идея по -малък, ако това при мен изобщо е възможно, щом става дума за манджаре.. BlushА нощните снимки направо ми взеха акъла..
Melany,пожелавам бързо оздравяване на сладкия дребосък, та да пътувате към Ливан спокойно.Дано и обстановката там се нормализира, та да не ви мислим - теб, Дуа и всички останали ливански мами... Praynig
Близнаците,страхотно включване!Дано цялото лято на дечицата бъде изпълнено с такива приятни емоции!Апропо, честита прическа на двамата сладурчовци!Чакаме да видим снимков материал!
Рали,С кеф ще те вземем при следващото  ни ходене до Витоша!Ама първо имам нужда от възстановяване, гони ме адска мускулна треска.Да се бях сетила наврема да глътна някое друго аспиринче, ама..Иначе и аз като теб обичам въпросните походчета, комбинирани с цър-пър и/или почерпка в сладкарница.. Rolling Eyes
Другарче,това нещо верно е доста големичко..Сори за въпроса, ама какво е точно, някакъв надуваем басейн с допълнителни екстри за забавление отгоре или...Пожелавам ти лесно и окончателно отказване от цигарите! Heart Eyes
Шилан и Шиар,Това дето си го чула като "Шлонач" е същото като "Шлонак", просто по някои места в арабския свят в разговорния език заменят "К" с "ч".Тоест абук става абуч, ахук става ахуч и т.н...
Сега отивам пак да побачкам, така че - до после.
Пожелавам ви приятен и прохладен остатък от деня! Heart Eyes Hug

# 83
Здравейте момичета  Hug
Качих няколко снимки в албумчето , Благодаря на всички за милите думи   bouquet
Иска ми се да се обърна към всяка от вас по отделно, но сега нямам възможност  Sad имам още малко работа, а и бързам че след един час ми е влака и се връщам обратно.
Някой попита къде сме- в Белово сме сега с малките при родителите ми, ще стоим там до септември .
Лек ден на всички  Heart Eyes и много прегръдки  Hug Hug Hug Hug Hug
Ще ми липсвате   bouquet  bouquet  bouquet

# 84
да се разпиша и аз
хаяти тебе не те зака4ам,предположих 4е си заета с мъжа ти  Laughing
скай и сабинка снимките ще гледам после 4е имам още работа
при нас е голяма жега ,и сме навряни при климатика,утре най накрая ще дават свидетелствата на каките
вили ако ще спираш цигарите търябва да е от раз -аз така ги спрях,въпреки 4е бях на пакет и половина,сутриунта казах край и ве4е 3 години и половина не пуша-но номера е след това изобщо да не пипаш цигара
мелани бързо оздравяване на Джой Praynig

и да благодаря за комлиментите за Даяна  Heart Eyes  bouquet-въпреки от принцеса е много дале4  Mr. Green,по скоро я вписвам в категорията-бедуин4е-рошаво,босо и диво,ама много бързо напредна с футбола,ще се замисля да отворя детска школа за моми4ешки футбол  bowuu,със сигурност ще сме номер 1 в Сирия

Последна редакция: пн, 23 юни 2008, 16:07 от dtti

# 85
  Привет момичета,днес черпя за голямата ми племенница-става на 20 години.
Скай ,благодаря за снимките-страхотни са.
Мелани,бързо оздравявайте.Те и родителите и учителките са виновни ,че допускат болни-уж е забранено. Чудя им се на тези майки как са спокойни да пуснат децата си с капки или болни на градина ,но хора всякакви.
На всички-успешна седмица и  Hug!

# 86
 Hug Деси, Даяна каква е стилна с тази шапка - даже много много й отива ТОВА розово на госпожицата.

Елисиния, здравей! Тъкмо днес казвах на Абра, че ще бъдем в хотел "Аква", до ЖП-гарата  ooooh! и ако умра от глад .... както беше в Банско, ще прескачам до Хепи,  Party Wink но пък сега един от моите колеги реши да дойде - хубаво, че се организира, та затова ще си спя у нас при майка и моите племенници близнаци.... което значи, че няма да спя.... ще си говорим много много. Така се радвам!           

# 87
И аз съм бивша пушачка,въпреки,че никога не съм била сериозно пристрастена,пушех от простотия Laughing

Докторите казват,че не е хубаво да се отказват изведнъж,особено при дългогодишни пушачи.

Понякога спирах да  пуша просто така..а когато теста за бременност показа 2 чертички-спрях за винаги,не ми беше трудно.

Я пушачките си признавайте кои сте,за да ви пратим при групата на Другарче Naughty
Успех и силна воля,Другарче!Правиш нещо добро за здравето си!

дтти-Даяна тепърва се разхубавява и явно ще има арабска красота,а не българска като каките.

Мелани-обявявам те за нощен-работохолик Laughing,бързо оздравяване,малката има най-слаките бузки Heart Eyes
Сжалявам за притесненията....зле ми стана като видях по тв една майка с 2 деца да бяга по улицата SadДано всичко мине скоро и без жертви.

Саратед-видях ти албума,къщата и басеина ви са супер Crazyа г-жиците са бонбончета,машаАлла!
А ти нещо млада ми изглеждаш за толкова големи деца ThinkingНа колко години те ,,излъга,,хайатито?

Дина-ашльооонач?Това кафе дето ни го поднесе е 2-ра употреба Joyнякой го пуска преди
Оправи ли се проблемът ти?

Абра-те мъжете се перчат на барбекюто,защото знаят,че после не се мият чинии Joy
С хабиби чувате ли се?

Скай-каква диета правиш,за надебеляване ли?
Строубери чийз кейк ми е най-най-любим Crazy Crazy Crazy
И после е бътър пекан и карамел,ние ядем от Баскин-Робинс.
Обичам и съндитата на МакДонълдс(само това ям от там)

Надя-заинтригува ме,ще гледам сериала заради Банкя,че емирските актьори не са много талантливи според мен.
Инае има ли нещо ново в Банкя?Ние имаме вила там,добре прекарахме последния път въпреки студа,но градът е малко скучен,басеина още не работеше...Поне подишахме и хапвахме добре-много ти се отваря апетит там.

Хари-ти ли ще опаковаш багажа,кога се местите, ще обзавеждате ли?
Аз през седмицата търся в нета къщи в Египет,а в петък ги показвам на моя-да си харесаме съответно...обаче все скъпи си харесвам....

Ало,Египет:енти фен я бийт фил Маср?Знаете си кои сте Naughty
Снощи на египетския тим игра за квалификациите на Световното,но победи ли,не занам newsm78Беше 0:1 за наш'те....Някой знае ли?

# 88
Кате, Кате, знам го Аква, и ние отседнахме там на последната варненска конференция  Wink  но мн е трудно да се намери място за паркиране.

На прибиране от работа, в рейса имаше един луд, с поглед на сериен убиец и държеше ножица в ръце. съвсем до мен беше и през цялото време очаквах да ми забоде ножицата във гърлото   Confused  много беше подтискащо.
А сутрин/ вечер около храстите поне 3 малоумници дето вършат срамни неща има   #2gunfire  Момчето казва,че ако в Сирия някой си задоволява сексуалните нужди така, направо ще го убият , ама тук какво друго ти остава освен да извърнеш глава и да ускориш крачката   #2gunfire 

А като бях гимназистка и с нож са ме гонили. А един път кпогато бяхме втора смяна на училище и с моя съученичка минавахме през градинка, ни подгони един с разкопчан панталон , как тичакме тогава и влезнахме в един магазин . Такива изроди  не заслужават да живеят  #2gunfire

Лили, момчето харесва кувейтските филми, забавни са му артистите. На мен съшо, без да разбирам ми е смешно, само от интонацията и мимиките им  Simple Smile

За болните дечица по детски градини и учлище, многхо кофти. Може би родителоте и да нямат друг изход, не ги пускат болнични, нямат баба под ръка, или просто безотговорност.

Почивните дни, идва едно  дете да си играе  с бебето на брат ми, а имат шарка в къщата   Confused  На снахата й беше неудобно да я отпрати . Казахме пред родителите й, а те викат, е голяма работа и да пренесе заразата на бебето, по-добре като малък да я изкара шарката, и без това няма да му се размине   #Cussing out   и сега сме нащрек да му няма нещо на бебо  Praynig

Вили, и аз съм пробвала цигарки, ама не можах да ги свикна  Peace  но такъв заклет пушач като татко не съм виждала, от 13годишно дете пуши по 2кутии на ден, някой път и повече, и то силни цигари.  И милия, до последно е бил с цигара в устата, нито една не му е останала .  Сега като ходим на гроба свещите не всеки път горят, но цигарата винаги до край изгаря  Cry

Последна редакция: пн, 23 юни 2008, 18:16 от Шилан & Шиар

# 89
Здравейте мами!
Ще си водя записки вече, че забравих за какво ставаше дума... Blush
За цигарите аз да се похваля, че моят мъж беше много пристрастен и все ми обещаваше да ги спре, но голям зор беше.
Та като бяхме в Египет яко пушене падна и за да не му мрънкам постоянно ми обеща като се върнем да ги спре, та дори "уаллахи" каза.
И като си дойдохме в средата на март, наистина ги спря, което си е истинска милост от Бога щото преди големи дразги за тез цигари.
На него му се пуши, а аз не давам и яко мърморя.
Аз бях пристрастен пушач, но ги спрях преди 9 години когато повярвах в Христос и след това забременях с първата щерка.
Много се радвам, че сега къщата е чиста от тази воня.
Успех на Другарче Peace
SkyBlue, прекрасни снимки, направо си починах и се отнесох, дано да го видя един ден на живо.
А с каква камера снимаш, много качествени ми се виждат?
Надя, египтяните не идват в Бг на гости...
Те са много претенциозни и много религиозни и аз си въздъхвам облекчено, че си представям коментарите за разголените моми по наще улици, за свинското навсякъде и т.н.
Тортата не стана хит, но пък вече е преполовена, та на вкус я докарахме, ще я сложа след малко въпреки, че не ми е за гордост... Blush особено след тези американски вкусотии, сладоледени изкушения и т.н.
Ето я тортата
За цър пър моята (не на любимия, щото той е много специален и не си я дава без бой)марината е:сос уорчестър, соев сос, мед, сол, скилидка чесън на ситно, горчица, натриев глутамат, чер пипер.
На шишовете редя освен пилешко филе, гъбки, чушчица, лукче, кюфтенца които правя с 50% пилешка кайма и 50% телешка защото свинско у нас не се яде.
Кюфтенцата овкусявам с много и ситно нарязан лук, магданоз, девисил, чер пипер, кимион, съвсем малко чубрица, сол.
Когато ги пържа слагам и яйце.
Мнооого вкусно ей, снощи си правих на грил тигана за което вие сте виновни... newsm47
А днес видях в снимките на Другарче нещо, руло ли, сладко ли солено ли, но си спомних за лучника на мама и как ми се доядее...
Хайде лека вечер от мен!

Последна редакция: пн, 23 юни 2008, 19:00 от Mariam777

Общи условия

Активация на акаунт