Пъстро лято пак дойде ЮНЧЕТО се стяга за море

• 26 222
  • 289
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте!Ха сега по нашироко ви попрочетох и да напиша и аз нещо за нас.Бая време ме нямаше.Първо да кажа,че всички дечица и мами сте страхотни.
Освен,че привършихме с ремонта,ходихме на моренце във Варвара.Диди слушаше и падаше голяма игра на пясъка,но не си мислете че е нямало изблици на инати.Направо е станал понякога невъзможен,гостите ми си заминаха,а на мен ми остават 2 седмици да започна работа.В Стрелча,където ходих на балнолечение за кръста май повечеч ме разбутаха отколкото да ме облекчат.Махнахме памперса през деня,казваме за пишото ама за другото не щем още.За съжаление наше току що пак се излекувахме от поредния бронхит,запазих го здрав за 2 месеца и  хоп пак.На яслата не сме много редовни,преди седмица като ходеше сутрин голям рев ударваше ей така от никъде.Вече си мисля,че госпожата май му дърпа ушите ?
Ето и малко снимки от нас,от скромния ни РД,добре че племенника е веднага след нас че да минем за снимките с неговата торта за фотото,че много гадно ми стана дето тъй и немоах да му направя парти на детето с тез болести.
Стискам палци и аз на бременните ни момичета за леко и безпроблемно раждане  Praynig Hug

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=274175
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=274181

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=274181&pid=6953052
Приятен ден ви желая, ви оставям  отивам да приспивам непослушника  Laughing

# 136
  • София
Здравейте, мацки  Simple Smile

Честит рожден ден Ананасче!
Да си жива и здрава, много късмет във всичко!

Засрамвам се веднага, че не съм писала вече повече от месец  Blush  даже за четене не ми остава много време, но... знаете как е. С Ени сме при родителите ми, по цял ден сме навън и за компютъра почти не остава време. Тези дни и двете ни забърса летния вирус с температура и разстройство, но вече се оправяме. В понеделник съм на първата родителска среща в градината и ме тресе треска от притеснение как калпазанката ще приеме тази нова среда... дано се държи добре! От една седмица вече е без биби - "кучето ги изяде". Става ми малко мъчно като почне да си ги търси и сама си отговаря: "биби къе си, Беки ияде" (Биби къде сте, Блеки (кучето) ги изяде). Но не плаче, само отбелязва съдбата на бибите Simple Smile Надявам се и градината да приеме така геройски. А иначе е щура за три момчета, бие по-малките деца (пляска ги ей така, за респект, без да са я предизвикали), а по-големите ги ухажва... хитруша  Wink

Целувки на всички сладки муцунки, които видях по морско-летните снимки   Hug

# 137
Набързо се включвам да благодаря за поздравите за рождения ми ден вчера! Simple Smile

Много приятно си изкарах в компанията на най-близките, въпреки ужасните горещини в Русе.

Сега съм в Русе, но няма да се срещам с местните форумки, защото лежахме 4 дни в детското отделение в окръжна болница за обезводняване, причинено от разстройство и повръщане и не знам, дали сме изчистили гадния вирус! Горкото Ели изтърпя 10 инжекции и 4 банки с глюкоза  Tired и през цялото време искаше да ходим в Русе, защото си мислеше, че сме на друго място. От една седмица почти нищо не е яла и доста е отслабнала.

Таталинке, наистина имам нужда от късмет, защото  идната седмица съм на интервю за работа и много искам да ме одобрят. Някой случайно да има познати във фонд Земеделие да сподели, дали е доволен от работата и условията за работа там.

Целувки на всички! Heart Eyes

# 138
само на бързо, вчера и аз видях РД, но... не се включих  Blush

Ананасче, честит рожден ден! Здраве и благополучие на теб и цялото семейство!    bouquet   bouquet   bouquet

Какви са ти вести ит теб и Таталина?! Скъпи другарчета, възстановявайте се бързо  Praynig

Ананасче, fingerscrossed за интервюто.

Анитке, пораснал е малкият ти мъж. А ти все още ли си така вталена и възстановена сред раждането. Благородна завист  Blush

Аз едвам се нося вече, макар че качих в рамките на нормалното.

Този летен грип е по-страшен и от зимните. Стефан е пък с няква странна хрема. Утре сме на док и ще видим. Ще се включа пак. Още съм в очакване, беб си стои кротко и чака ли чака термина. Стефан го бях родила по това време и бях забравила.

Лека и до скоро!

Последна редакция: нд, 24 авг 2008, 21:40 от Анe

# 139
  • Варна
Честит рожден ден Ананасче   bouquet   bouquet   bouquet Пожелавам на теби всички около тем много здраве и късмет! Мъчно ми стана за Ели, горкото детенце, дано забрави скоро за болницата  Cry И аз се присъединявам към  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover за работата.

Сонка, много сте готини  Hug

Таталинка, бързо оздравяване и успех с градината (ясла или градина?)

Ане, какво ти вталяване...нося си 62та килограма и се мъча с разни диети  Mr. Green

Чудя се какво става с тези бацили около нас... Криско ми се разболява за 4ти път в рамките на месец-месец и половина. Първо беше летен грип, после бронхит, по-миналата седмица само температура и снощи вдигна пак. Вече се замислям за детегледачка....не мога да отсъствам през седмица от работа или пък да ангажирам майка ми.

Оплаках се, а сега ще посвърша малко работа, че мен чака...

# 140
Е,стига с тия болести ,де.......дано да няма повече оплаквания и всички дечица да са здравички. Praynig
Анитке,на последните снимки дето съм ти виждала изглеждаш много добре,стига ги мъчи килцата......
Сонка,много е пораснал Дидко-поизточил се е гледам.......
Ане,дано да ни забардваш тия дни с хубави вести за леко и бързо раждане..... Praynig
Ананасче,дано вече сте добре и стискам палци за интервюто Peace

Аз,май твърдо реших да не се възползвам от яслите/че поне да не заемаме мястото на някой по на зор/и ще си се гледаме с Иво поне още една година..........до ДГ.Пък да видим дали няма да изкукам нацяло от седенето вкъщи Thinking

# 141
Мацки ,привети , тук съм , но не ми се пише . Blush
С Нана сме добре , пак сме соло ,че баща и е отново в командировка ( писна ми от тези командировки по има нема месец време .....да хваща да си сменя работата , че ..... Twisted Evil)
Ане , влизам да чета само за да ме зарадваш с някоя новина за  baby_neutral , ама не .Тоз твоя мъж се е запънал и не ще да се ражда и туй и то  Grinning хайде , дано скоро имаш едно леко раждане   и прекрасно детенце .Ние ще стискаме палци , друго не ни остава .
Анелиз мила , много ми е мъчно на мен за това твое детенце ...  Hug Hug Hug и дано не се разболява вече .
Ананасче , по -късно верно , но честито и от мен! Да си жива и здрава и много обич , щастие и късмет .Звучи тривиално , но какво друго по-хубаво можем да си пожелаем !   bouquet
Таталинка , радвам се че вече сте добре ! Да нацелуваш Ени от мене!
Хубав ден милички!

# 142
 Здравейте момичета и сладки дечица,
може и да сте ме забравили вече ,ама викам да се разпиша, пък може и да се сетите за мен Simple Smile  bouquet. Доста се бях позагубила, но сега обещевам да съм по-редовна и да се включвам при всяка възможност. от известно време влизм да ви чета и ми стамна много мило за времето когато можех да пиш всеки ден, но уви от тази работа за нищо не ми остава време... Гледам, че доста бебчовци очакваме, много се радвам за бъдещите мами и благородно завиждам за смелостта да имат второ дете Simple Smile. На моменти и на мен ми се иска много да съм пак бременна и да имаме още едно детенце, но честно да си кажа не ми стиска още. Руми е много палава, май и ние го караме този пубертет, за всичко казва не, няма и прочие отрицания и налагания. Като сме навън се скъсвам от тичане и после така ме боли кръста, защото в повечето случаи се налага де се носим на прибиране Simple Smile Simple Smile. Ако й се даде възможност сигурно би спала отвън, на пясъка Simple Smile Simple Smile. иначе не говори много, но успяваме да се разберем за повечето неща, тук таме и кратички изречения казва, но думичките й са доста "бебешки". Иначе за гърнето вече сме почти обучени, без дневен пампер сме от около месец и нещо, понякога си казва, понякога аз я слагам на гърнето или тоалетната и веднага се изпишква. Малко по трудно свикна да пишка навън, но и с това се преборихме и вече сме с памперс само за съня. Иначе сме на ясла от 15 септември и от сега се притеснявам каво ще се случи, дано да свикне бързио и да не боледува много  Praynig. До тогава ще я гледа детегледачката. Много съм доволна от тази жена, добре че попаднахме на нея. Направо не знам мамчетата дето сами си ги гледат дечицата как издържат, възхищавам Ви се на всички, които успявате да ги гледате сами.
Поздрави и целувки на всички дечица  bouquet  bouquet  bouquet
Анe, мила на теб леко раждане ако все още не си родила!

# 143
  • Варна
Аз минавам само да видя има ли новини от Ане  Wink

Диди, добре дошла отново! Пусни ни някоя снимка да видим Руми колко е пораснала.

Вили, съчувствам ти мила...по толкова време самичка  Hug Целувки на Илианка.

# 144
мили момичета, много благодаря за милите думи.
още съм две в едно.
днес влизам в 40 седмица или 7 дни до термин,
но за раждане няма никакви признаци.
Дунди си лежи спокойно, подритва лениво и зор не си дава.
Стефан е с хрема и се наложи да го гледам за 1 път от много време.
Чак сега разбрах колко е пораснало момчето ми.
В понеделник и вторник бях малко изнервена,
но вече съм във форма, въпрос на навик.
Често се случва да лежа на спалнята, а той да ме обикаля,
та тава е играта, когато нямам сили.
Утре отивам с багажа,
моята доки каза че ако имам разкритие, ще се действа.
но аз искам да си почакам, докато нещата не си тръгнат от само себе си.
искам беб сам да избере рожденнта си дата.

Диди, много е хубаво, че се разписваш.
Надявам се че наесен ще се оживи темата,
сега всички са отпускари, на море и вили.

ВилиHug
неприятно е наистина отсъствието на половинката.
Сигурно и добро възнаграждение не компнсира липсата,
ама пусти пари без тях не може

Като казах пари, тия дни придвижих жилищния ни кредит,
та вместо да почивам с това се занимавах по време на майчинството.
От октомври се започва чукане и тракане по апартаментЪТ.

Любе, как се справяше с домочадието , след раждането на Ивко?
Ума не ми го побира, спомянм си че Сами тогава не беше на градина.
И поредната промяна ще ми се отрази.
Тия дни ревах, та си изревах очите.
Хормоните бошуват, но и някои битовизми помагат, та така.

Ще се приспиваме с моето пасенце уозово  Mr. Green , както той казва.

Щом родя, чеднага първо на вас ще споделя, стари другарчета.

Хайде лека и прохладна
  Heart Eyes

# 145
  • София
Здравейте, момичета!

Вече сме добре, сега сме в предяслена треска. Тези дни сме по изследвания - нали ги искат за яслата, та е малко сложно. Егати бумащината... а на всичкото отгоре София е задръстена, затворени улици, яко жега и пътуването от докторката до лабораторията, пък до другата лаборатория, пък до градината... аааман  ooooh! Как пък един дъждец не заръси поне за един ден, ама няма. Явно ще вали чак на рождения ми ден, че да ми го "разкраси", както винаги  Confused
От оня ден бузкта и окото на Ени са й "оцветени" с рани, падна по стълбите  Sad , щуротийка си ми е тя, само да е жива и здрава!

Ане, стискам палци с вас всичко да е наред и Дунди да си избере най-хубавата рождена дата! Ама изпуснахте Лъва, сега вече е ред на моята зодия Wink А на теб леко раждане и само положителни емоции  Hug Избрахте ли вече име на юнака?

Ананасче, какво стана с интервюто? Дано е минало успешно!

Вили, Анитка, Диди  Hug

Усмихнат ден и по-прохладни дни!  Simple Smile

# 146
Ане,писах,писах и го изтрих...та тоя път ще съм по-кратка....ама гледам да отговоря преди да си поела с багажа...
Хубаво си решила да оставиш беб да си избере датата-аз от опит мога да кажа,че колкото по-естествено,толкова по-бързо,леко и без последствия е раждането......пък и толкова си чакала-за няколко дни-все ще ги изтраеш/пък и това са ти последните шансове за лежане Wink/...но все пак ти съчуствам-тук поне всички знаем колко е досадно накрая.....
За оправянето с двете деца-ами въпреки,че тогава майка ми все още беше жива и помагаше с каквото и колкото може/но гледах да не прекалявам,че си имаше проблеми с баща ми/,през повечето време май сме се оправяли сами/наистина Сами не ходеше на ясли и както и да го погледна си беше още бебе-с памперс,не ядеше сам,приспивахме се с часове....беше свикнал да му се отделя всичкото внимание на света/,но покрай бебето и той стана по-самостоятелен,бързо преодоляхме бебешките навици/не насилствено,постепенно/,не мисля,че се е чуствал пренебрегнат по някакъв начин.......а и доста бързо свикна да ми помага/дори  носенето на разни неща си е помощ в началото/....е,имаше нужда от постоянен надзор,но всичко мина и замина,което доказва ,че не е невъзможно.......аз всеки път като ме хванеха нервите и си задавах въпроса как се оправят майките с по-малка разлика,с близнаци/тризнаци/или пък как са ни гледали нас навремето,като и условия е нямало.........така,че винаги се намира начин-ще видиш,че и вие /таткото също ,обаче трябва да помага-нашия с Иво беше доста по-ангажиран в домакинството,въпреки по-голямата му натовареност в работата и честите командировки/ще се оправите и то отлично....Пък ,ако има начин някой поне от време на време да се включва с помощ/основно да ти напазаруват,да изведат Стефи за няколко часа,ако е болен да има кой да го гледа-възползвай се/..въпреки,че аз съм на мнението,че помощта е нож с две остриета-особенно по-отношение на реда и дисциплината......и оттам в/у възпитанието/но то зависи от помощниците,де/.Само за кураж ще ти кажа,че сега вече съм съвсем без помощ/и свеки замина на другия край на света,но тя и тук като е прекалено ангажирана и определено не може да се разчита на нея/,та сега ако родя ще съм пак на самоуправление и строга организация-ама не съм се отказала от мисълта за трето.....

Диди,радвам се ,че се разписа...ще се радвам,ако покажеш и снимки...

# 147
Таталинка, има спор за името.
Имаме вариант, но нека бъде изненада  Wink
Така ги бяхме навързали женските имена - Мина, Мира, Мари, Марина...но като видяхме на 05.07. видеозона и се изпариха  Mr. Green

Любе, благодаря  Hug
Ще черпя опит. без ред и строга дисциплина, нищо не става. защо съм изнервена?
Еми 5 човка сме у дома, верно всички са толернатни и разбрани, но не става.
А стефан види ли 2 човека на куп и се започва с програмата.

Момичета, потресена съм.
Преди малко говорих с адвокатката по покупко-продажбата на апартамента.
За такси от 2000 лв, ми връчи квитанцийки само за 1400 лв.
Обаждам се й я питам, оказа се че "крас( Т )авицата'' ни е натоварила с 200 лв.
Може да не са голяма сума, НО!
И представете си утре отивам да си ги взема.
Те това е държава с "добри" адвокати...
Внимавайте много. Не съм и очаквала, че ще се изгаври с младо семейство и един огромен корем Simple Smile
Поне от него да имаше респект. крава! постоянно проявяваше загриженост, да не родя и да придвижи бързо нещата, за да си вземе парите. ума не ми го побира. И за нейния хонорара от 300 лв. не ми даде документ.

Извинете, дружки, но имах нужда да споделя.

Последна редакция: ср, 27 авг 2008, 18:00 от Анe

# 148
Привет Hug
РАдвам се, че се раздвижихте и започнахте да пишете.
АНе, много късмет и леко раждане ти желая. По повод за апртамента ти, трябва да ти кажа че навсякъде си е голяма мъка и всеки гледа да те прецака колкото се може повече.
Мамета,не знаете как завиждам, че децата ви отиват на ясла. НЯма нищо по -хубаво от това да са сред връстници. Чакам с нетърпение момента в който ще си кацнем в БГ и ще запиша малката хулиганка на детска градина Grinning. Знам че ще ми е мъчно в началото, но като започне всеки ден да ходи и да се връща с хиляди историйки и нови приятели, тогава ще се радвате, че детето е там.
Малко за нас - НЕ носим памперс, не осъзнаваме че мама има бебе в корема и при всеки удобен момент ми се скача на корема наи-непридвидимо от което ми настръхва косата. Има ли чужди хора около нас, моя глас бива игнориран напълно. Отдаван вече заспива сама, което е голям благодат. Назад сме с говоренето, но това все още не ме тревожи. КОгато си науми че исак нещо го повтаря и на двата езика, после ти го и навира  в лицето за да е сигурна че си я разбрала.
От няколко вечери насам обаче се събужда и плаче насън, като че ли има кошмари. В продължение на седмица това се случва винаги в 2 сутринта, така ме е тренирала, че аз ставам секунди преди да е ревнала. САмо като ми чуе гласа се успокоява и заспива. Някоя от вас има ли подобни преживявания?
Лека вечер на всички  bouquet

# 149
26, кога си идвате? в Русе ли оставате? а терминът кога е?
извини ме за анкетата   Blush

А относно яслата, да Стефан почти всеки ден си идва с нов репертоар.
Оранжево небето..., Пеят, скачат показалците...
Пее много вярно и по мелодията се ориентираме, текста куца Simple Smile
Говори много интерсено, горда съм с това. Но това съвсем не допира до възможности и т.н.
Много е относително, много деца не са уверени и по-късно проговарят.

26, може Далия да се обърква от двата езика. При моя приятелка беше така. ха на български, ха на английски.

Почти не се радва на играчки, само на конструктура, който не му омръзва и на дървено влакче с дървени релси. Купувам му различни нишки ( книжки) с рими и дебели корици и
преди лягане разкаваме. Любима му е за япата ( дядо ряпа вади) Simple Smile

Лека пак!

Общи условия

Активация на акаунт