Пъстро лято пак дойде ЮНЧЕТО се стяга за море

• 26 213
  • 289
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
Хайде едно здравейте и от нас. Гледам обсъждате памперс-проблема. Какво да ви кажа- при нас го махнхме за 2 дни. На третият вече си казваше когато има чиш или ако. Но пък имаме друг проблем- освен в кукуто другаде не иска да чишка и се принуждавам да го прибирам по време на разходка, а той така се тръшка, защото му се играе, но пък не иска да чишка прав в тревата  Cry Вика "Бубо, чиша само куку" Специално го водя да види другите момченца как чишкат прави, но не ще и не ще. Даже не ми дава да  му сваля гащичките  Sad

# 46
 Пепи при Нана  е обратното .Не ще в гърнето , а само да я издържам над него или в леген ....ще го надраснат ..все си мисля че е просто период !  Hug

# 47
Момичета мене още ме тресат яслени несгоди.
такак като гледам Вики не го взимат никъде тази година, много се ядосах....
искам да знам дали знаете как мога да проверя за тези т.нар. предимства с които едни деца прескачат други кандидатствали преди тях.
писах в темата за "страсти и неволи.... за яслите" в нашите деца, ама освен жалба с конкретни имена друг начин не ми казаха.
Не знам дали има смисъл въобще да се захващам с жалби до общината.... ще ми обърнат ли внимание.

# 48
  • на брега на Дунав
Айде и аз да се разпиша, че днес съм фри (оставих децата при баба им) та цял ден се миткам из форума  Mr. Green.
За памперса и ние имаме голям напредък. Махам го когато не сме на разходка да не кажа, че малкия се митка без гащи  Joy, но дори не се налага да го карам да сяда на гърнето. Като му дойде мерака да пишка или ака сяда си самичък върши каквото върши и така хем аз съм спокойна хем той. Слагах му гащи, но той се притеснява и ме кара на 10 минути да му ги махам, за да сяда на гърнето явно се притеснява да не се изпусне и затова така, та реших да го оставя малко без гащи дано само не свикне да се размятва така  Rolling Eyes Обачеее проблема е с разходките, защото казва детето  че имало пиш, но не мога да го накарам да пишка без гърне и това е   ooooh!. Надявам се скоро да се промени и това положение. Оф ставам вече, че то станало време за вечеря пък моя милост нищо не е готвила  Crazy

# 49
Здравейте майчета,

днес изкарахме една много дълга разходка в морската градина и плажа на Варна. Сега ми се привиждат звездички. #Crazy Направих грешката да взема и двете деца наведнъж. Излязохме от нас 12,30 и се прибрахме 20,30ч. Дотук звучи като кратка информационна емисия. Но днес толкова преживявания наведнъж и най-вече Елена не спа през цялото време, че се зарекох повече няма да я водя само с един възрастен на плаж. Видях малката за секунди под водата като удавник и направо ми се обърна сърцето. Още треперя като се сетя. Изобщо няма страх от водата и като отидохме на плажа без да разпъваме багажа директно се бухна във водата. Още първите две минути влезе надълбоко и една вълна я потопи и ми се изплъзна от ръцете заради плажното мляко. Видях я увиснала под водата. Confused Най-накрая като идиот влачих количката 300 м по пясъка(майките с опит по пясък ще ме разберат- много е трудно) и с ревящо и до кръв хапещо дете се добрахме до един гьол с уж минерална вода, където циганчетата ходят да се къпят... Честно казано не съм с много богат речников запас за да опиша как едва се измъкнахме от плажа....

За гърнето искам да споделя, че Ели на всичко казва пиш(и на голямата и на малката нужда). Незнам на колко време е нормално да ходи, но на моменти се притеснявам да няма цистит или настинка, защото сяда много често да пиша. И откакто ходи на гърне по голяма нужда, се изхожда по 3 пъти на ден - нормално като големина и консистенция. Извинявам се за цветущите  обяснения, но имам чувството, че на моменти и е интересно и си сяда ей така... и тя става работата. Но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С ЕДИН ТЕФТЕР И ХИМИКАЛ ИЛИ КНИЖКА, дори си има любима книжка за тази работа. newsm78

Искам да призова за подкрепа в един конкурс, който има желание да гласува за Ели. Лошото е, че за да даде някой своя глас трябва да е регистриран потребител във форума - http://mama.btv.bg/, а след това в рубриката "ГЛАСУВАЙТЕ ЗА КОНКУРСА"НАЙ-СЛАДКА ДЕТСКА МУЦУНКА". Там Ели е 81.Pineapple и 90.tatkop
Честно казано този форум на "Часът на мама" е направен много сложно и няма да се учудя, ако някой не успее лесно да  открие конкурса и да гласува.

Със снимки на плажа по разбираеми причини не мога да се похваля... А не беше лошо да увековеча палавницата - от главата до петите с пясък, със зачервени очи и с дяволска усмивка. Twisted Evil

# 50
Здравейте хайде и аз да се разпиша.
Вили мерси за кафето,сутринта пих за сефте якопс айс и незнам дали ми хареса май по скоро нескафе  3 в 1 е по хубаво  newsm78
Вече да си призная взех да се поуморявам,ама станах и по обемиста.
Гледаме да излизаме по към вечертта чак към 18.30-19.00 ч.
В събота заминаваме на почивка и вече я чакам с нетърпение.Но не на море ,а на планина.
Аз също скоро мисля да помъкна гърне с мен навън,че ми става все по трудно да се навеждам и да я вдигам за да чишка.Иначе нямаме проблем с това и в яслите е пушка  Grinning

Moon-flower   много гадно че няма места в София за Вики,ти на колко места подаде молба? Ние тук на две места и е приета ,та избирах и още юни я пратих да свиква.Малко групите са претъпкани ама не връщат в пета  група били 30 деца,а в нашата още приемат.На ден ходят обаче около 20 все някой е болен и така..... 3 лели се грижат за децата.

Корни моята пък мадама все си търси гащите  Laughing
като я оставя без и вика ГАЩИИИИИИИИИИ къде?????
А в яслите я научиха че освен Ани се казва и Унана  Laughing.Понеже на шишето за пиене съм написала Йоана и тя все го сочи и вика " Унана леля вика Унана "

Коя ли софийска мама се е решила на второ ........
АЗ макар и за опашката успях да си застъпа двете бремености,след майнчинството грабнах платената отпуска за 3 години и така се докопвам до 45 дневния болничен преди раждане.

Pineapple  Ох аз с едно дете ми е проблем като тръгна по надалеч.Бяхме днес до пазара в центъра и тя  взе да мрънка ,да иска да слиза и ме принуди да я завържа в количката е поплака малко,та се кротна.И само вика "Мамооо купи това кратавички,банлоу( банан),пупу(пъпеш)"
Вече ще си полягвам лека нощ сладурки.

# 51
Здравейте майчета,
от днес Преслава е на ясла.С нетърпение чакам да дойде часът,в който трябва да ида да  я взема.Дано свикне бързо.Миналата събота бяхме на контролен преглед при проф.Владимиров за Преслава.Професорът каза,че тазобедрените и стави вече са добре(имаше дисплазия). Grinning

За памперса-ние още не сме го махнали.В къщи я държа без памперс.Не иска да сяда на гърнето и си върши работата в гащите.Твърдо съм решила да го махнем до края на лятото.

Pineapple,аз дадох своя глас за твоята принцеса.Успех в конкурса.Темата ГЛАСУВАЙТЕ ЗА КОНКУРСА"НАЙ-СЛАДКА ДЕТСКА МУЦУНКА" е в подфорума Изкуство.

Вили.,честит рожден ден с голямо закъснение .Много здраве,късмет и щастие ти пожелавам.

Лек и усмихнат ден на всички. Heart Eyes

# 52
Много ти благодаря vancheto*! Hug
Но май този конкурс нещо няма да го бъде, защото днес се опитвам да вляза в сайта на снимка бг и ми дава съобщение: Надграждане до нова версия. Май ще се гласува на сляпо - или за определени потребители, което е най-вероятно. Но здраве да е Party!

Смелата плувкиня стана днес в 11 часа и само търси да яде. Добре и се е отразил чистият въздух и солената морска вода.  Joy

# 53
Eхо, да поседна и аз тук на лафче...

Смятах на лакирам маникюра ,но ще почака  Wink.
Днес станахме с нагласата за плаж, срамота още не сме ходили да плаж, а лятото вече мина наполовина....но едни облаци ,та така до обяд,сега се пукаме от жега, късмет....
И аз съм вече ей така  #Crazy #Crazy #Crazy от рев ,тръшкане и хапане това от сутринта.Стана в 4 започна се с рев,да ни бута и не ще да заспи, после задряма,но в 6 и нещо на крак, и вика:Мамо, Тате .... Не ни е оставил на мира, дърпа се , не слуша а заспиването е истински кошмар, уж се поуспокои малко, но сега е пак същото, нервничи, опъва се, реве с пълно гърло , а пък му се спи ,ей такива сме. Не искам да се оплаквам,но какво да направя.Понякога главата ми ще гръмне.

Хайде скачам да лакирам ноктите....

# 54
...дзак и от нас  Hug
Напоследък все не мога да се разпиша  ooooh! уж и двамцата са на домче и пак не остава време  Joy Като си бяха в къщи и като, че ли имах повече време за форума Sunglasses

Водихме Шошко на първото му море за 2 дни и в началото не искаше даже да доближи водата, но малко преди да си тръгнем, само дебнеше някой да го вземе и да влезе с него в морето  Grinning за сметка на това пък ВикО не излизаше от водата - даже и сам се учи да плува....под вода  Crazy Мишата през цялото време си играе с кофичките или пък ходи по чуждите хавлии hahaha

На някой ако му се гледат фотси - в подписа ми са Wink

За памперса - през деня е без (само за сън се слага) като гледа батко си, че пишка и той събува гащички и го прави (нищо, че се опишква целия) и като види, че му казваме БРАВО и даваме награда, по 5 пъти пишка за 1 минута....Голям хитряга е  Laughing

Хайде да бягам, че организирам един празник - изненада за съпруга на зълвата  Joy Има годишнина и утре без да очаква, му подготвяме един празник в едно заведение, където ще дойде да пие кафе.... с маски, с торта, от която трябва да излезе една кюЧеклийКА  hahaha със стари приятели, първото му гадже...абе голям кУпон ще е Mr. Green
Аз ще съм мед. сестра, а МирОТо доФтора bowuu ...само се чудя децата с какво да ги облека newsm78

Много целувки от нас  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 55
ДиДка искаме после снимкииии newsm18

леле момичета цял ден ме боли глава, като пияна съм.
бомби, земетресения днес не е ден.

# 56
Дидка,в Пловдив само с един скромен пожар можем да се похвалим днес..........

Здравейте,аз не съм се разписвала,та със задна дата да честитя на всички рожденници-да са живи и здрави и много обичани!  bouquet

Нашата одисея с пампите  е до никъде....навън и нощем сме твърдо със.......през деня вкъщи сме с голо дупе-но така има по-малко издънки......защото сложа ли гащите и веднага биват очишкани...или други интересни работи се случват в тях Mr. Green....Та засега  сме в процес на свикване с гърнето-ако успеем да го използваме по предназначение-ще черпя...

Таби,моите съболезнования за баба ти/видях темата ти  в клюкарника/,дано да е на по-добро място сега Flowers Rose Flowers Rose

# 57
Здравейте   bouquet
Да се оплача и аз......
Днес по обяд като излезнах за кухнята и ми се счупи колелото на лятната количка прибрах се трудно и доста време ни отне защото кухнята е бая далеч.....  та сега си останах само с една голяма комбинирана триколка ,бях я оставила вече за бебето,ама пак трябва сега да я ползвам,че моето зверче иначе едва върви и все  ми бяга и иска всичко да пипне и види.......
Софиянки дано вече всичко е отминало,чакам и аз новините в 18.00 ч. за да разбера.Че мама и татко живеят в "Хаджи Димитър" и те сутринта ми се обадиха уплашени.....
лек късен следобед 
Моята щерка още спи,но ние сме по късните разходки от 19.00-21.00ч
опа събуди се.........

# 58
Искам да се извиня на всички мами на които пропуснах рождените дни на дечицата им и да им пожелая много здраве и късмет, а също и щастливи семейни мигове, защото накрая остават само хубавите спомени.   bouquet  bouquet  bouquet
Люба, много, много ти благодаря. И аз се надявам да е по- добро място и душата й да почива в мир.

# 59
Привети на всички  !
От няма ме няколко дни ,но се надявам че сутрешните ми кафета не са ви липсвали  Wink
За съжаление след вчерашната случка не съм много във форма да пиша , защото много се уплаших , притесних и натъжих.... взрива , после земетресението , после противоречивата информация и прекалените уверения че видиш ли всичко е ок  ми дойдоха в повече . Tired
Знам че никога няма баш как да разбера за това дали сме се на тровили допълнително  и  какво се крие от нас и това ме побърква .Няма как да го измисля.... Sad
сега  стискам палци да не вали , но времето явно не е на моя страна и изобщо на страната на Софиянци ....
Тази нощ почти не спах ....все си мислех за последващо земетресение ...абе яко ми се раздрусаха нервите , признавам си .
Съжалявам за поста си , но искам малко и аз да си излея душата .
Благодаря че ме изслушахте ! Hug

Общи условия

Активация на акаунт