МАЙчето се тръшка и реве, иска и то на море!

• 15 475
  • 291
  •   1
Отговори
# 90
  • Русе
   Днес като вземах Дари от яслата сестрата ми каза - "Нямаме проблем нито с храненето, нито с гърнето"! Чак не можах да повярвам, че говори за моето дете! Shocked  Значи можела и да се храни, и да пиша в гърне, а тука как ни разиграва... ooooh!
   За шарката - и на мен ми е свито сърцето тези дни, понеже като ходихме миналата седмица на лекар преди нас имаше едно дете с варицела и лекарката ни предупреди, че може да я прихванем.
   За къпането - Дарито я къпя права под душа още от както стана на годинка. Тя никак не обичаше коритото, а и сега никак не обича да й мокрим главата. Така че при нас банята винаги завършва с рев Confused
   Олче, Ани, Ръш, страхотно сте си починали! Искам и аз така! Simple Smile Дано Ивко да се справи бързо с Т!
   Отивам да приспивам малката разбойничка, че вчера заспа в 1 часа, тази сутрин стана в 7, не знам от къде я вади тази енергия! После ще си чета на спокойствие Хари Потър! Mr. Green

# 91
Да, явно има някакъв вирус. За доста такива случаи чух. Ивко вече е смъкнал температурата. На обед ходих да го видя, беше в много добро състояние. Дори и лекарства не съм давала. Майка го мокри с вода и оцет. Дано температурата да изгори вируса. Той вече няма и температура де, дано и не вдига. Заредила съм майка със всякакви температуропонижаващи, но тя си знае бабешките методи. Дано да няма повече болни дечица. Олче, дано не ви спипа и вас, че щом има болни приятелчета Вели.... То ние с дете не сме го събирали през уикенда,но явно по въздуха се носят тези летни вируси.  #2gunfire

# 92
Ани след приятния прохладен и воден уикенд днес и Любо е с темп.37.6 и зачервено гърло.Явно просто малките душички не могат да наваксат на нашите маратонски изпълнения по водните басеини.За в бъдеще си мисля да не го водим нон стоп с нас като багаж а да го оставяме по малко да се климатизира.Но явно докато налучкаме верния път няма друг начин  Wink

# 93
Бързо оправяне на всички болни!  Praynig Какви са тези температури, я се стягайте!  Naughty
Добре завърнали се на всички почиващи. Ние още седмица трябва да изкараме и се впускаме във ваканционни забавления  Laughing, не казвам плажни, щото ... ей го де морето... пък!  Twisted Evil  smile3534
Ема, 2 дена се кисна за по час в морето.  Не трябва, ...ама толкова ми е жал заради "Гадната гадина", както казва тя, че съвсем съм му изтървала края.  newsm12
Днес имах разговор с директорката, по повод нашата "адаптация"  Sad , с повишено внимание били, много я гушкали, но трудно щяло да бъде. Всичко това било, защото цитирам: "много сме я обичали", много странно ми прозвуча.   newsm78 Предложиха ми, ако ме притеснява отношението на персонала, можело да ги наблюдавам, от специална стая, през някакво си прозорче  newsm78.
Писах молба да отсъства 2 седмици, ще и говорим повече, току виж реши, че не е гадна "гадината".  newsm17
По повод мокрите гащи, както нямахме проблеми, започна да го прави съвсем съзнателно и нарочно (от стреса явно). Няколко пъти и то точно преди яслата. вика: "Мамооо, Ема пишана! Моко! Обичай дуги дехи!"  тарикатката малка  Sly Следващия път ще и кажа, че няма други дрехи и ако иска да не и е мокро, да не пиша  Wink. Може и от страх да е  newsm78
Толкова от нас!

Последна редакция: пн, 30 юни 2008, 17:18 от pasti4ka

# 94
Гледам има два поста след моя, значи мога пак да се разпиша  Laughing
Ивко вече спи. Преди да легне пак вдигна температура , смъкнахме я с лекарства тоя път и го сложих да спи. Дано утре не вдига вече. Иначе е много жизнен и за бели готов.
Този месец нали взех голяма заплата и се гласях да я похарча за фотоапарат, че да отразявам и аз събитията, обаче се наложи да си сменя гумите на колата и част от парите отидоха по друго направление. Но още имам надежди, че някой слънчев ден ще се сдобием с фотоапарат.
Пишете, че Дидо е окупирал телевизора, а така ми се гледа филм...

# 95
Ани,по твоята логика и аз мога да се разпиша/пак/ EmbarassedДобре,е че Ивко е жизнен....явно ще се справи лесно с причината за заболяването.А,за апарата ти пожелавам да имаш възможност да си вземеш такъв дето ти е по-сърце Peace.......И тук да се оплача,че и аз съм пак без-`щото се оказа,че новия нещо не могат да го направят/в смисъл,че според сервиза,това,че не му захапва светкавицата не е проблем,а според нас е/,та Асен рече и отсече,че ако не се вземат в ръце и не свършат работа им го оставя и ще взимаме нещо друго...ама лошото е ,че и стария съвсем се прецака...та сега сме на телефонно снимане/пак стават-ама не е същото/...така,че известно време няма да Ви досаждам и аз със снимки.
На въпросите на Ръш-аз се опитвам да науча Иво да си върши работатакато голямо моче/но не мисля,че има смисъл да го"издържам"...а и вечме ръцете не ме държат,че той може да е слаб на вид,ама не е ле...пък и достатъчно горазнасям подруги поводи/..та директно се учим на тоалетна,детска дъска или направо на голямата.....,не,че има ефект-но то е поради други причини/липса на зрелост/..а за банята-от много време/откак си седи на краката стабилно/ се къпем прави под душа....но ние и без това го правим няколко пъти дневно,та сме опростили  максимално процедурата...единственото задължително условие е да е с джапанки,че иначе много се пързаля.....
Айде,да не прекалявам....пък и да гледам малката сладурка, при Слави,дето взе 50000 лв-много сладко дете....радвам се,че спечели.....

# 96
  • Плевен
Привет!
Само да ви пусна това http://www.youtube.com/watch?v=9HzFXnofOOc&feature=related
и да ви призова ШОФИРАЙТЕ РАЗУМНО!
Много харесвам музиката на Сленг и днес ми е ужасно криво...

# 97
ООО 2 поста пак минали, бързам да се разпиша  Mr. Green
Аз една вечер реших да съм на компа, а то купон не стана. Поне филма си изгледах и вече се ориентирам към леглото.
Люба, и ти с твоите апарати ме разбиваш направо! Без светкавица, с телефон винаги улавяш момента. Благодаря ти за пожеланията , да ти се връща и на тебе  Hug
Люси,много тъжна история

# 98
Хайде и аз да е разпиша, че не съм го правила от доста време. При нас всичко е нормално, добре сме и май няма кой знае каво ново, та затова не съм писала.
Последния път като ходихме при педката ми обърна внимание, че май Гоги стъпва леко на криво.  Каза ми да го наблюдавам и ако и аз го забележа да отида да ми даде направление за ортопед. И действително и на мен ми се видя, че има нещо такова, та днес ходихме и на детски ортопед. Но... в Сливен няма такъв, та ми се наложи да ходим до Ст. Загора и естествено татито ни го нямаше. Уж се имам за опитен шофьор, но сега през летния сезон пътя е ад. Не бях спала 3 нощи да мисля как ще стигна с детето. Е, Слава Богу стигнахме и се върнахме благополучно. Оказа се, че и на Георги му няма нищо. Но от мислене и притеснения превърнах една не толкова значителна случка в кошмар за мен. Ама, какво да правя, все се вкарвам сама в разни филми. Rolling Eyes

Люси и на мен цял ден ми е кофти за Дими! Много нелеп начин да загубиш живота си! Е, тази новина сутринта доразклати крехката ми тези дни психика, но наистина пътя си е АД и е пълен със самоубийци!

На мамите, които още не са махнали памперса ще кажа - СПОКО! Да не си мислите, че ние вече като сме с гащи и сме я втасали. Георги например все още не казва когато има "пиш", в най-добрия случай казва в последната секунда преди аварията, иначе аз си го хващам и изпишквам. А за "ако"- е, тук направо най-нагло се оттегля в другата стая да си свърши работата на спокойствие. Вече съм се предала. От нищо не му овира яката глава, че е много по-лесно и чисто да върши тая работа в гърнето.

Поздравления на тези, които са почивали през уикенда извън града. Браво!  По този повод - забравих да се похваля, че спечелих от една игра на кока-кола Спа уикенд за двама в Девин. Та по-следващата седмица сме там. То иначе я се наканим, я не. Ама след това и дребния трябва да заведем на море.

Ани, ако още не си легнала с удоволствие ще ти правя компания. Абе, Сиска къде се губи, аз не пиша редовно, но пък чета и нещо ми се губи. Сисе, да не почна вече работа?

За сега от мен толкова, извинете ме, ако ми е объркана и накъсана мисълта, но съм се втечнила вече от тези жеги. Лека и спокойна вечер!

# 99
Много се радвам, че Ивко е смъкнал температурата. Дано утре да е съвсем добре и Ани да може да отиде спокойно на работа.

Ние сме без татко и в къщи е свободна България. Двамата юнаци гледат Франклин и ядат кекс пред компютъра... А сложих Криси да спи преди повече от час. Но вместо да легне, той дойде по чорапи и почна да иска да яде.

Много мъчно ми стана за Ема. Гадната гадина звучи наистина гадно. Милото. Поне през лятото не е ли по-добре да не ходи? В София повечето деца не ходят и има само сборни групи.

По съвет на Руми записах Криси в ОДЗ-то,в което го приеха. Четох и много хубави отзиви за него и леличките. Но сърцето ми е свито и не знам дали ще го пуснем на есен. Страх ме е, че е още малък, а ще седи там по цял ден. Ако ходех на работа - щях да го направя. Но сега - не знам. По-скоро не.
От утре съм на работа. Дано да се справя, че не съм ходила от миналата сряда. Имам още само 4 седмици и си оставам в къщи.

Ако някой не е разбрал  - започнали са намаленията в редут. Днес поръчах чорапи с Франклин и малко дрешки за момчетата. Имаше добра оферта за слипове. Но взех само за Макси, защото за Криси се презапасих.

# 100
Добро утро!
Лони благодаря ти за компанията, а по това време вече бях спряла компа с идеята да спя, но до 2 будувах покрай Ивко. Преди да легна му измерих температурата беше 36.9 - започнал да вдига. Изчаках я да мине 39 и чак тогава дадох температуропонижаващо. С идеята да изгори гадния вирус и днес вече да е здрав. Хич не ми се иска да го тровя с лекарства. Преди през 6 месеца най много давах по някое хапченце, а сега какво стана така му падна имунитета , че какъвто вирус се завърти и му се лепва.
Страйпърче дай линк да огледаме намаленията,макар че аз така се презапасих от към дрехи, че едва му затварям шкафовете вече, а и на някои не им идва реда да ги облека.
Лони, честита ти награда, да си изкарате готино тримата на почивката!
П.П. аз вече обещавам да изчакам да минат повече от два поста преди да се разпиша отново  Laughing

# 101
  • София
Здрасти на всички!
Прочетох старата тема,после ще чета и тая,но да кажа,че се върнахме.
Беше страхотно,Гого много се радваше на морето(всичко това мойе-еее),за пясъка да не говорим(целия тоя пясък е на Гоги-соспен пясък(собствен)
Починахме чудесно,той се държа много добре и ме изненада чак.
Празнувахме там на 27 юни 13 години любов и 9 брак и бяхме много доволни,че дойдоха наши две приятелски семейства,да ни поздравят и да празнуват с нас за дъъългата ни връзка.
После ще напиша подробности малко и ще ви покажа снимки,за който иска да чете и гледа,
но сега и нещо неприятно,заради което отново нямам много време за тук-
два дена след като се върнахме и една среща с градинските деца и ...
ето ни със скарлатина-обрив,39.5 Т,ангина,на парцал,неспане,дежурни лекари,АБ и...ясно ви е как е.
Дано не падне драстично имунитета(КАЖЕТЕ НЕЩО ИЗПИТАНО ДА ГО ПОДДЪРЖАМЕ),че на 10 летим до Париж да кумуваме(отмяна е невъзможна) и много ще се тревожа да не се тръшне пак докато ни няма.
Засега това,по-натам ще се включа със снимките и ще дочета

# 102
Айде и аз втори пост да бъда, че да може Ани да се разпише  smile3503
След вчерашния разговор, има много голяма промяна в персонала на яслата, включително и психолога им дойде "да си поговорим за детето". Пак бяха много малко деца в групата и явно едната възпитателка се е занимавала само с Ема, защото я чувах как отговаря нещо, крещи БРАВОООО и се беше успокоила. След това я изведоха при мен и сестрата казва "Виждаш ли мамо, не плачем"  Simple Smile , а това е защото единия ден ме излъгаха (че не плаче, а малко след това я взехме надута, мокра и червена) и казах на директорката, че са ме излъгали.
Защо се получава така: мил и внимателен си = не получаваш никакво отношение; Повишаваш малко тона и искаш някой отговори = всички стават изведнъж много загрижени и внимателни!
Има светлина в тунела, изкарахме 15-20 мин. без рев и по-важното: тръгнахме си усмихнати.

... Ани, ти си!

# 103
  • Плевен
два дена след като се върнахме и една среща с градинските деца и ...
ето ни със скарлатина-обрив,39.5 Т,ангина,на парцал,неспане,дежурни лекари,АБ и...ясно ви е как е.
Дано не падне драстично имунитета(КАЖЕТЕ НЕЩО ИЗПИТАНО ДА ГО ПОДДЪРЖАМЕ),че на 10 летим до Париж да кумуваме(отмяна е невъзможна) и много ще се тревожа да не се тръшне пак докато ни няма.

Добре дошли!
Много се радвам, че сте си изкарали хубаво!
По повод споделената новина за разболяването на Гоги и аз пак да се оплача от такива незнам как да ги нарека, защото безотговорни ми се вижда слаба думичка, майки. Вчера една такава подозрително ме попита какво сме правили в ДКЦ-то, а днес си доведе щерката на детския кът и си я тика в децата, а на малката нещо не й се играеше и реших и аз да попитам изморена ли е нещо...майката ми отговори, аааа не болна е  Shocked. Е като е болна защо я вре сред децата....помолих я да стоят по-далече от нас, заради небезизвестната прилепчивост към болести от Траяна и тя взе че така се намуси и разсърдииииии....било от "тези летните" и "децата до 5 години били все така"...аман от тези т.нар. майки...

За имунитета давам в момента Имунокинд 3*1.

Дано бързи изкара скарлатината, въпреки, че съм чувала неприятни изказвания относно тази болест.
Ани Ивко как е?

pasti4ka радвам се на успеха на Ема  Hug
За съжаление убиват добротата у хората с това си отношение, ами като не им се работи тази работа да не я работят, все пак това са деца  и т.нар. им работа е много деликатна. За съжаление дали има и 5% от хората, които практикуват тази професия, които разбират това.

# 104

ААА аз нали обещах нещо по горе!  Grinning Спазвам си обещанията.

Люси, Ивко днес е вече друг човек. Явно чудото беше за един ден. А и метода с не даването на лекарство докато не вдигне висока температура май помогна. Досега не бях го пробвала, но нали наскоро го обсъдихме в темата и реших че ако има следващ път ще опитам. Ще изчакам и утре няма да го заведа на ясла, съвсем да укрепне, а и да сме сигурни че няма да зарази никой. Макар че те там са болни всички. Като го спра от ясла , водя го после здрав и точно след един ден е или със сополи или си покашля. Поне се радвам че не е имало усложнения а само със хреми се разминаваме.
Пиле, на вас ви пожелавам по скорошно оздравяване. Толкова слънчев ти започна поста, дори се усмихвах докато го четях и изведнъж ми стана мъчно за Гого. За поддържане на имунитета - естествени витамини - плодове или сокове от самите плодове, чист въздух, добра храна, закалителни процедури - водни, въздушни, слънчеви. Винаги се стремя да се придържам към това,но не винаги ми се получава.

Общи условия

Активация на акаунт