Бебета ЮНИ 49

• 13 885
  • 311
  •   1
Отговори
# 210
   Здравейте момичета! Нас днес ни изписаха. Честито на всички, които вече гушкат своите съкровища и стискам палци на тези които очакват все още това да стане! Моето раждане премина доста по-бързичко от очакването ми, за това съм много благодарна на екипа, който беше на смяна в Окръжна болница Варна. Влязох с 4 см разкритие и не много силни контракции, след два часа ми пукнаха водите и след още един вече бях родила. Мъката беше почти само този един час с по-силни болки, но се издържа.
   Аз съм все още много объркана, макар че ми е за втори път, но се надявам да вляза по-бързо в релси. Иначе всичко при нас е добре, кърмим се.
   Ще прочета какво сте писали и пак ще пиша!

# 211
Честито на новите майчета, да са им живи и здрави бебоците!
  bouquet   bouquet   bouquet

Сложих 10-на снимки на Ясен в албума.

Ясен не знам лаком ли е или лесно се изморява при сукането. Най- големият интервал, който е правил между 2 хранения е 2.5 часа и то през нощта. Често заспива на гърдата ми и ако го оставя след 5мин пак е проплакал. Или пък след половин-един час се сеща, че трябва пак да се яде. Зърната ми все още не са зарастнали. Друго, с което се сдобих е препълнена лява гърда и напипвам топченца. Май май някой канал е запушен. Опитах сутринта да изцедя малко на ръка, не се справих много успешно. Но пак малко я облекчих. Също така, докато храня от едната, от другата настава такъв теч, дори и скоро да е сукал от нея. Имам чувството, че трудно ще се регулират нещата при нас, но няма да се откажа, де.
Замислям се и аз за слинг да купувам. И възглавница за кърмене също мисля да взема.
И някакъв ужас ме е обхванал около момента, когато ще трябва да излезнем. Да слагам ли сутиен? С тези препълнени гърди ще трябва подплънки да използвам.
Вчера и аз хубаво си поплаках, като магаре. Защото вече бях изморена от болката при засукването. Уж спазвам всичко, което консултантката ме посъветва...

# 212
Вери, слинга е страхотно удобство, но в тези жеги вече не мога да сложа детето в него. А аз не слагам сутиен. Не мога да подмятам разни банели или подплънки около лицето на детето. Въобще не ми пука какво ще си кажат хората наоколо. Малкия ревеше от 6 следобяд, нищо не помогна, не бяха колики, не беше и гладен, пробвах да го поизмия да не би да му е топло и имаше ефект за около минута. Най-накрая заспа, надявам се, влизам да взема душ и да разпусна малко, дано имам възможност.

Поздрави на всички нови мамчета!

# 213
райън - съвсем добре ми звучи като наддаване това
той даже малко е спаднал след раждането
теди се роди 2950, изписаха го 2700 , 10 дни след раждането беше 2900 (тоест още не си беше стигнал рожденото легло) и педиатърът казва, че е ок...
мисля, че след втората седмица чак започва активното наддаване, така че според мен засега нямаш поводи за притеснение
иначе как се държи, плаче ли, нервен ли е?

вери - и мен същата треска ме тресе... не мога да изляза без сутиен навън, най-малкото защото от време на време все пак изтичат по няколко капки, отделно чисто естетически не ми е удобно да се мотам така, обаче ако ще си притискам каналите така...  ooooh!
отделно всички сутиени са ми с банели и подплънки, нямам такива спортни, меки.. хич не ми е ясно как ще стане..

били - таня смятам първо в пловдив, а после на село при баба ми да я заточвам Simple Smile
предпочитам да шляпа боса по двора и да си има басейнче със слънчева вода, да кара по цял ден колело и да яде плодове и зеленчуци от градината, отколкото да я държа в апартамента и да се съобразява с мен и бебето  Confused
само да видим как ще я навием Simple Smile

даниела - добре дошла отново  Hug

за възглавницата за кърмене - аз използвам нормална възглавница, върши ми работа  Blush

# 214
ЧЕСТИТО НА ПАНТЕРКАТА И ЕЛИ!ДА СЕ ИМ ЗДРАВИ ДЕЧИЦАТА И МНОГО ДА ГИ РАДВАТ!   bouquet

Мами  помагайте!Май ни понаха коликите Confused Cryдадох и саб симплекс преди ядене от лъжичка.Какво да направя за да я облекча малко.Чувала съм за някакви затоплящи възглавнички...Незнам newsm78 Вие как закрепяте положението???Само като я гушна в мен се успокоява и като и давам да цока.Как е при вас?

# 215
  • София
Вери аз продължавам да си рева като давам лява гърда. Тя уж е по-напоителна, но май имам киста. От 2 дена се опитвам да намеря мамоложката си, ако утре не я намеря ще отида при някой от мамолозите в Тина Киркова. Може и запушен канал да имам, но се съмнявам. Ще видим.

Аз нося сутиен, преди слагах подплънки, сега не. И аз тека от едната гърда, като кърмя от другата. Джони се смее "съпричастна е".
Аз си поръчах слинг. Ще видя, дано у удобно. Купих си сутиен за кърмачки, удобен е, мек, няма банели.

# 216
  • София
Мами  помагайте!Май ни понаха коликите Confused Cryдадох и саб симплекс преди ядене от лъжичка.Какво да направя за да я облекча малко.Чувала съм за някакви затоплящи възглавнички...Незнам newsm78 Вие как закрепяте положението???Само като я гушна в мен се успокоява и като и давам да цока.Как е при вас?
Аз редувам Саб Симплекс и Еспумизан, и чай на Хип вместо вода м/у храненията. Помагат леки масажчета на корема, поставяне по корем и затопляне на коремчето.

# 217
И аз слагам сутиени,вътре  задължително с подложка,не си представям иначе да изляза така течаща навън Rolling EyesНе са стегнати,обикновени такива,бабешки-нямат банели,нямат подплънки,лошото е,че не не са със свалящи презрамки и не мога да си нося потниците.
Ан Мари,от Данет ли ти е сутиена?

# 218
 Hug Честити бебчета на Трънче, Малта, Атина_Ели, елли24 и Пантерката!!!!!! Пожелавам ви най-послушните бебчета - много да папкат и много да спинкат Wink   Hug

Аз съм си още в списъка 2 в 1...
Не ми е объркан термина, но тук никой за нищо не си дава зор...  Close Като нищо може да откарам до юли...

Лека вечер на всички!   bouquet

Последна редакция: ср, 25 юни 2008, 22:40 от Sleeping Beauty

# 219
Лелееее, колко бебчета... Да са здрави и да растат щастливи , а на вас майчета бързо възстановяване!   bouquet  bouquet  bouquet

И аз преобувам преди хранене ,защото мия дупенцето... Беба много обича този ритуал и се мием доста дълго ,че се кротва и не пищи от коликите  Mr. GreenМажа дупето с едно олио бадемово масло на ХИП.

Марвеле , помага ли шезлонга  newsm78  и ние трябва да си вземем, че беба много плаче в креватчето и като й сменя стаята кротва, но коша за кола не е удобен за дълъг престой...

Нищо не ни помага за гадните колики, ревем по няколко часа на ден  Cry

# 220
  • София
Бъни, не бързай със смяната на памперсите - възможно е от запарване да му се е получило на детето. Докато не се оправи, на всяка смяна (гледай да не е на повече от 3 часа) мий с вода, само с вода на чешмата, хубаво подсушавай и после мажи с крем - кремът трябва да е много гъст, да не попива. Бих нте посъветвала с хума, но идея си нямам откъде ще можеш да я намериш истинска, не онази дето я продават за красоти разни. Пусни връзки - дай задачи на мама и свекърва, да търсят, може пък да излезе нещо. Като намериш, пак ще пиша как да я приготвиш.

Вери, ако си напипала запушени каналчета, слагай бебето първо на тази гърда  известно време. Аз така бях получила един път и за 1 ден ми се оправи проблема с помпата Биляна.

Райън, на нас педиатърката ни каза, че наддаването трябвало да бъде по 50 грама на ден, което ми се вижда много - по кило на месец щом е средно нормално, значи по 30 грама на ден... И аз така си плча за щяло и нещяло. Като няма за какво - измислям си. Ей на - тази вечер едното ми дете се превиваше и врещеше, гушках си го, а плачех за другото...

Миша, за коликите от пердишния ми опит знам, че не започват да действат от първи път, имат нещо като някакво наслагване в организма и тогава започват да се проявяват истински. Затопляща възглавничка точно в това време няма да ти е много от полза, но Йоана се облекчава на момента като я обърна по коремче върху ръката си - все едно ще я кърмя, но е обръната не с гръб към тази ръка дето ми е подложена под нея, а по корем, главичката й се загнездва някъде при сгъвката на лакътя ми, по 1 краче и ръчичка висят от двете страни на ръката ми, като им след малко някакъв спазъм, малко я попритискам по коремчето и с другата ръка. До 2 минути е заспала, държа я така още 10 и я слагам да спи. Днес не помогна само това, ами от време на време я обръщах и я галех с пръсти по коремчето по часовниковата стрелка, после я гушна баща й, ката че се е оригнала и всичко приключи.

И моите гърди обикновено текат в съпричастност - вкъщи това не ми пука, мокря тениски и до 10 минути те са изсъхнали по мен в жегата, като си взема душ ги мятам за пране - ще им видя сметката за няма и месец, но като излизам, слагам сутиен, който е без банели, не слагам подплънки, но понеже знам че излизаме за 1 час и няма да се наложи да я кърмя насред пътя, но иначе бих си сложила подплънки. Първите дни вкъщи стоях със сутиен и подплънки но като не усещам как ми текат гърдите, все ми се струваше, че не ми стига кърмата и затова сега се самонаблюдавам.

# 221
Ох, поуспокоихте ме малко. Благодаря!
Той и денят днес по- го бива. Гърдите по- малко болят, Ясен го слагам на тая с бучките по- често. А пък вкъщи се разхождам гола.  Crazy Нямам време за тениски на тоя етап.  Joy

# 222
Здравейте!!!!Да се разпиша и аз за днес все още съм 2 в 1 и вече взимам да се изнервям от жегите.Но дано малкия ме пощади и вземе да излиза Simple Smile)

# 223
Здравейте! Аз съм съпругът на ElinaMD. На 23 Юни в 8:40 ни се роди син- Монико, 3300гр, 50см. Майката и бебето са добре. ElinaMD ви поздравява и стиска палци на все още чакащите.

# 224
честито на елина! да расте жив и здрав юнака и много да радва цялото семейство   bouquet

за коликите - теди сякаш няма особено силни колики, но с таня се бяхме видели в чудо (после се оказа, че сме я прехранили, но това е една отделна тема)  ooooh! в един момент имах чувството, че един завод за капки против колики работи само за нея и ефект обаче не се забелязваше особен, коремчето й се чуваше от съседната стая
единствено гушкане и носенето по корем (позата описана от валя) помагаха  Confused

за наддаването - валя, и на мен 50гр на ден ми се струват твърде много, това е 1.5кг за месец, което... ми е малко прекалено Simple Smile
според нашия педиатър (и според мен) средното наддаване трябва да е 20-30гр на ден, като не трябва да се забравят и сантиментрите
летните бебета май дръпват повече на сантиментри от зимните, за което не съм виждала разумно обяснение Simple Smile

момичета, я кажете за разходките с какво мажете бебетата?марки мазила, фактори... такива ми ти работи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт