В знойния разгар нашите ЦВЕТЯ са нежен дар и радват всеки взор - 29

• 34 086
  • 603
  •   1
Отговори
# 225
Големи сте сладурки  Laughing

Гъсениците са няколко, не ги броих сутринта, че леко ми призля. Не ме е страх от тях Laughing, но както Ленито правилно отбеляза, има още да се уча:

Силви,
като станеш по-сериозна цветарка, ще преодолееш куп неща...
Обаче, докато чакам змейовете на балкона да се превърнат в прекрасни пеперуди, ще остана без цветя. Отивам за инсектициди  Simple Smile

# 226
Tasha, в края на юли и ние ще ходим до Варна. Ако има и други по това време там, можем да направим сбирка на морските цветарки Grinning

На всяка цена да се обадиш да се видим  Grinning

aitep и вие ако идвате на сама ще свиркаш  Peace

При нас тази година почивката се очертава от 1  до към 9 август на планина. Вече с нетърпение я чакам

# 227
Момичета, моля да ми обясните как точно да "орежа" прецъфтяло каланхое. Листата му започнаха да пожълтяват също... Sad

И друг проблем - карамфилчетата на балкона ми бяха нападнати от някакви буболечки малки ккафеникави...цветята мисля, че си заминават...какво да правя?
 Cry

# 228
Джиджа
отрязваш цветовете на каланхоето, както си е клончето, понякога то и само си се отчупва. И според мен местиш цветето някъде по-на сянка - явно прегаря или изсъхва от жегата.
За камфилчетата идея нямам какво им има, но напръскай вечерта със сапунена вода и така няколко дни подред - дано се махнат  гадинките.

# 229
Ленито, мерси за бързия отговор  Hug
Напръсках със сапунена вода, но явно съм сложила доста сапун  Embarassed и листата побеляха малко....но гадинките си седят там  Confused

# 230
Джиджа- търпение. Гледай като си напръскала цветята само да не ги грее слънце. Сапунът може и да е повечко - няма проблем. Гадините може и да са там, но трябва да измрат. Прави го няколко дни това упражнение, пък дано ги умориш - ако не-купи инсектицид.

# 231
Ленито  Hug

# 232
Привет момичета,
Аз ще искам плектрантус - нямам си.
Имам вече още една издънка със сребриста бегония ,предполагам до другата седмица ще пусне и коренчета.
Така че още един мога да уредя.
Само да покажа за коя става въпрос.
Наподобява тази,но няма  наситено червено

# 233
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Привет момичета,
Аз ще искам плектрантус - нямам си.
Имам вече още една издънка със сребриста бегония ,предполагам до другата седмица ще пусне и коренчета.
Така че още един мога да уредя.
Само да покажа за коя става въпрос.
Наподобява тази,но няма  наситено червено

Деси от другата седмица ще имаш плектрантус за сега от зеления (шведския бръшлян) като ми попоразне шарения и от него. Ще ти накъсам да имаш повече. Искаш ли листо теменужка?
Харесва ми бегонията!  Grinning

# 234
 aitep ,
Благодаря ,но за теменужка още нямам търпение.
Понататък! Peace

# 235
Ей момичета направо ви завидях за тази среща  Hug
И от този вид бегония нямам и плектрантус си нямам. Че не сте ми по близко паля колата и идвам на срещата
А от Варна ими ли някой който да пише в цветарския  newsm78

# 236
и аз....и аз  Embarassed

# 237
и аз....и аз  Embarassed

L 0 V E ти от къде беше  newsm78

# 238
Tasha и L 0 V E ,
Вие нямате ли път към Габрово и Балкана?
Аз още ще взема от бегонията - много е красива и в училище е станала страхотна.
Дано през ваканцията ми я поливат ,че да няма поражения като се прибера.

# 239
Здравейте, момичета! Отдавна ви чета и въздишам по красотите ви, ама все не се решавах да пиша (сигурна съм, че има и много други като мен). Утре ще се включа с малко снимки и започвам и аз да ви тормозя за мнения и съвети   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт