Координати на частна детска кухня Лакомник-Варна?

• 13 714
  • 96
  •   1
Отговори
# 60
Иначе и тук има препоръка храната да не се консумира след повече от три час.
Не разбрах за какво и къде става въпрос,че се консумира до 3 часа newsm78
И момичета хайде да не подхождаме типично по български,нещо ново се появява и дайте да го оплюем.То затова има частна и държавна кухня,всеки да си ходи където иска.То хубава полемика със застройката се оформи,но да се сетим за прясното мляко ,което слагат в държаната на всичко,и което не се дава до година,да не говорим за картофеното пюре ,което е от готовите на прах и какво ли още не Wink

# 61
natalii, имах предвид храната от Лакомник, но не поясних добре - има си етикетче, където са описани вложените съставки, час на производство и препоръчителна годност от 3 часа за консумиране.
В никакъв случай не оплювам, нито ми е такава идеята. Посочих плюсовете и минусите, които аз виждам. Полемиката около яйчната застройка се заформи, защото въпросът никак не е маловажен, напротив, всички знаем, че суровото яйце в горещо време може да бъде причина за сериозни заболявания. Коментирах въпроса не само тук в темата, но и с управителката, защото както казах го смятам за рисков за здравето на децата.
Напротив на оплюване, искам кухнята да се развива в положителна насока, защото това е в наш интерес. Надявам се да има обратна връзка с нас потребителите, сигурно включително четат и нашите отзиви тук, и да се стараят да отговарят на потребностите ни - поне това са моите очаквания от една частна детска кухня.

Последна редакция: вт, 29 юли 2008, 10:54 от mrs.buttler

# 62
Относно възникналата полемика за застройките на супичките, вече може да се види в менюто на сайта на Лакомник, че те вече са без застройка.  Peace

# 63
Относно възникналата полемика за застройките на супичките, вече може да се види в менюто на сайта на Лакомник, че те вече са без застройка.  Peace

Благодаря за информацията, ще погледна, чудесно, ако е така!

Като изключим застройките в супите (иначе много вкусни - аз ги изяждах) съм много доволна от тазседмичното меню. имаше един по-сладък десерт в понеделник, но явно е било изключение, защото от тогава десертите са съвсем умерени откъм захар.
Храната е много вкусна, не е солена, разнообразна. Месото е в достатъчно количество.
С доставките са много точни.

# 64
  • Варна
Много е хубаво това че от кухнята се съобразяват с исканията на майките.Имам предвид случая със застройките.

# 65
Днес занесох на няколко дечица храна! Мястото където се приготвят ястията за децата Ви е страхотно хигиенизирано. Лично шефката следи при приготвянето (и тя е мама), слагането на хараната в кутийки, натоварването...
Дори лично тя ходи по някои от адресите.
Щеше ми се да започна работа при нея, но за съжаление все още не е в състояние да ми осигури подходяща заплата.
Аз лично пожелавам успех на начинанието й, а и винаги съм се кефил на упорити и находчиви мацки.
Късмет и успех Теди.

# 66
Мамчета, имам питанка към тези от вас, които вече ползват кухнята: посолявате ли понякога яденето? Моето синче яде неотдавна от кухня, в която всичко беше мнооого вкусно( определено подправяна) и сега се мръщи на Лакомник. Позволявам си да посоля малко най- безвкусните манджи и той ги хапва така. Но се питам дали не греша?! Confused

# 67
Аз също съвсем леко подсолявам  Rolling Eyes, макар да знам че не трябва, но забелязах че така си хапваме с по-голяма охота. Със сигурност солта изобщо не се включва в менюто на дребосъчковците, защото им се натоварват бъбречетата  Naughty затова има и друг вариант - на повечкото манджички вместо да соля им слагам сиренце - хем полезно, хем по-вкусно. Peace

# 68
Като цяло и аз съм доволна от кухнята, но има един проблем.....моят кърмак спря тотално да я яде. През последните 2 сед. яде само домати, печен пипер, сирене и сухар + попара подсладена с пресен плод.

Има и 2 неща , които ме притесняват. Въпреки, че сме големи взимам 1 група /то, не че има разлика с 2-ра/, предвид факта, че детето е захранено много късно и бавно. Притеснена съм от това, че за 1-ва група се дава прясно мляко, а не АМ. Не виждам как може да се даде например на 8-мес.бебе прясно мляко. Аз и сега не бих дала, но се прежалих, защото все пак е голям. Белтък също не бях давала, но хапна 2-3 пъти от супите. Тези сурови застройка са страшно притеснителни. Като гледам почти всеки ден в менюто присъства цяло яйце, а дори възрастен не бива да яде повече от 4 яйца седмично. Това е второто нещо.
Иначе евала за амбицията и идеята за бизнес. Надявам се с времето да се усъвършенстват нещата.

Забравих още нещо да добавя. Менюто на 2-ра група е ОК, но според мен на първа трябва да е малко по-различно, базирано на принципа  ден месо, ден зеленчуци + жълтък и сирене. И малко по-лека храна от лещата например.

Последна редакция: пт, 29 авг 2008, 17:17 от smooth

# 69
Не мога да не си изкажа мнението smile3513!!!
Всички майки до сега изказваха своите притеснения за застройки, овкусяване и т.н.
Мога да кажа само едно, не може да се прави никакво сравнение с другата кухня, има голямо разнообразие на храната.Само факта, че има риба в менюто е гоооолям плюс.Не мисля, че една майка , ако тя гледа сама детето си, може да приготви по-разнообразна храна всеки ден на дете си.
Обаче, как може да се храни по голямо дете с 1 група?????????? smile3511 Храната е пасирана, нали даже храната в бурканче от 8 мес. вече е на кубчета и детето трябва да може да дъвче на тази възраст, независимо колко зъба има - с венци. И нашия педиатър винаги го казва същото. Обаче в кухнята първа група, въпреки че от 8 мес. е пасирана. Аз попитах жената защо и тя ми каза че други майки искат така. И затова се наложи да взимам 2 група, защото детето ми е научено да дъвче и не мога да допусна да се разглези с пасирана храна. Вярно, че пропускаме някои манджи и десерти, които не стават до една година.
И така мили мами, колкото повече храните детето си с пасирана храна, толково по трудно ще ви е после да го научете да дъвче!!! И много ми е чудно, никой ли до сега, освен мен, не обърна внимание на този факт!!! ignore2

# 70
направи ми е смешно това със солта и пасирането
   сол винаги може да се добави , а не може да се махне
аз държа да е без никаква сол храната моето дете така я яде, а вие можете да си посолите по вкус
   пасатора има различни степени и  грубата храна може да се пасира така както я яде детето
аз мартин никога не съм го насилвала да яде груба храна без да е готов за това винаги съм се съобразявала с това каква консистенция предпочита и така от самосебе си премина през различни фази и вече съм забравила за пасиране
   ад мляко трае 1 час и също не всички деца го предпочитат
   в държавната кухня почти всеки вторник също има риба , използват заешко , свинско , телешко и пилешко месо , но е много ситно смляно
  аз много се радвам че някой е намерил смелост да се захвани с това начинание, естествено храненето е въпрос на вкус , разбирания и убеждение и е нормално да има различни мнения , критики , похвали
в инерес на истината менюто не се различава много от държавната кухня и доста майки ще я предпочитат че е и по -евтино , но тук е голямо предимство разноса до дома и това че се знае менюто
    в държавната използват прекалено  много брашно и нишесте, а в частната много моркови ,картофи и ориз  и двете кухни прекаляват с това , а десертите  мляко с грис , нишесте и с ориз толкова са ми омръзнали че ги хвърлям и си му приготвям овесени ядки или други десерти
всяко начало е трудно , много голям плюс е че  се съобразяват с мнението ни , докато при държавната каквото е -това
  вече обаче има конкуренция нищо чудно и трета кухня  да се появи , в  софия и пловдив са по 3 и са почти на едни цени , тук с всяка изминала седмица менюто става по -обмислено и така трябва да е за да се откроява от държавната, за да има смисъл да сме на нея

# 71
Мила Oxana, по-добре агитирай за нещо по-смислено като дългото кърмене  и бавното захранване. Тук въобще не ставаше въпрос за консистенцията на храната, а за нейните съставки, някои от които биха довели до непоправими алергии сега или в бъдещето. А колкото до дъвченето, не съм видяла ненаучено дете да дъвче или да пие от чаша например. Това си е естествен рефлекс, като сученето и не се научава. Лично моето дете чудесно си се справя с 8-те си зъба.
И също мисля, че една майка чудесно може да приготвя разнообразна храна за детето си. Аз лично го правех и то с домашно отгледани продукти, но поради злоядството му реших да опитам тази кухня, която също не се понрави на злоядия за голямо мое съжаление.

Критиката ми беше конструктивна, така да се каже, та нали за това е форума да се обсъждат мненията на майките и да се върви към по-добро.

yasmina
, споделям твоето мнение. Peace

# 72
Мила Oxana, по-добре агитирай за нещо по-смислено като дългото кърмене  и бавното захранване. Тук въобще не ставаше въпрос за консистенцията на храната, а за нейните съставки, някои от които биха довели до непоправими алергии сега или в бъдещето. А колкото до дъвченето, не съм видяла ненаучено дете да дъвче или да пие от чаша например. Това си е естествен рефлекс, като сученето и не се научава. Лично моето дете чудесно си се справя с 8-те си зъба.
И също мисля, че една майка чудесно може да приготвя разнообразна храна за детето си. Аз лично го правех и то с домашно отгледани продукти, но поради злоядството му реших да опитам тази кухня, която също не се понрави на злоядия за голямо мое съжаление.

Критиката ми беше конструктивна, така да се каже, та нали за това е форума да се обсъждат мненията на майките и да се върви към по-добро.

yasmina
, споделям твоето мнение. Peace
С агитиране е пълна глупост!!! И аз изказвам мнението си!!! Това  че в другата кухня храната е разнообразна,  не съм съгласна. Говоря за първа група. Храних детето си с нея един месец и не видях риба, а детето се тъпчеше с картофи всеки ден. Може втора група вече да е по-различна, не знам. Ако  сама си отглеждаш детето и му готвиш всеки ден супа и основно, евала ти. Аз предпочитам да изляза с него на разходка в парка, а и моето дете няма да ми даде да готвя толкова всеки ден.

# 73
Аз предпочитам да изляза с него на разходка в парка, а и моето дете няма да ми даде да готвя толкова всеки ден.

Ехе, това е супер банално схващане. За приготовлението на всяка една гозба са необходими м/у 10 и 30 мин./без топлинната обработка/ и не мисля, че с това време детето се лишава от сутрешна и следобедна разходка, както и от внимание у дома. Въпрос на организация! Всяка мама би предпочела да нахрани детето си с домашна гозба, още повече ако се използват продукти с доказан произход. За държавната кухня нямам впечатления и затова не коментирам.

Но всъщност момичета, колкото и да спорим истината е една: всяка познава нуждите на детето си най-добре и знае какво най-добро да направи за него. Аз непрекъснато се питам дали сгреших някъде, предвид злоядството на детето ми, но в крайна сметка не съжалявам нито за миг за начина по който го захраних.  Hug

А относно " Лакомник" не се отказвам изцяло, просто ще изчакам по-подходящ момент за моето дете. Засега раздавам брошурките, които Теди ми даде и призовавам незнаещите още мами да опитат. Peace

Последна редакция: сб, 30 авг 2008, 20:22 от smooth

# 74
С агитиране е пълна глупост!!! И аз изказвам мнението си!!! Това  че в другата кухня храната е разнообразна,  не съм съгласна. Говоря за първа група. Храних детето си с нея един месец и не видях риба, а детето се тъпчеше с картофи всеки ден. Може втора група вече да е по-различна, не знам. Ако  сама си отглеждаш детето и му готвиш всеки ден супа и основно, евала ти. Аз предпочитам да изляза с него на разходка в парка, а и моето дете няма да ми даде да готвя толкова всеки ден.

храната за двете групи е еднаква , за първа само е пасират
аз макар и готвач по професия не мога да се организирам да приготвям 4 различни хранения на ден , затова ползвам 2 от кухнята и правя само две  в къщи , но пък излизаме сутрин и следобед по разходки, то си зависи и то детето как те натоварва някои деца изискват повече внимание  , други спят по -малко , всеки различно , а и не всяка манджа се готви за 30 мин

Общи условия

Активация на акаунт