Координати на частна детска кухня Лакомник-Варна?

  • 13 721
  • 96
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 131
днес е първият ни ден с храна от кухнята - донесоха храната топла, в уговорения час.
Хубаво е, че на всяка кутийка има етикет с час на производство, годност, кактои съставните продукти.
Като количество - по-горе някой написа, че е малко (200гр яденето), но по принцип идеята на кухнята е да предоставя супа, основно ястие и десерт за едно (обедното) хранене, а вече друг е въпросът, че по ред причини майките дават основното на обед, а супата за вечеря.
Храната е вкусна. Не е солена. Обаче ме притесняват тези сурови яйчни застройки на супите посред лято...
Друга забележка - десерта (бисквитена торта) беше прекалено сладка, дори и за възрастен.

В края на седмицата ще напиша цялостното си впечатление от тазседмичното меню.

Последна редакция: пн, 28 юли 2008, 12:23 от mrs.buttler

# 46
  • Мнения: 256
А с какво мляко готвят?

# 47
  • Мнения: 350
И ние вече седмица ядем от там. Моето кърмаче и много злоядо, затова 200 гр. са ни даже много. Хубаво е, че яде горе-долу.....вкусно е. Не бях му включила белтъка на яйцето до......огретена, от който хапна 3-4 лъжички. Мен ме притеснява застройката, затова супите ги ям аз. После ги повръщам, но това е предвид състоянието ми Sick

Готвят с прясно мляко, не използват АМ, затова не мисля, че е добра идея за деца с алергии.
Малко ми е неудобен и часът за доставка. Вече е 13,00ч.,а ги няма и малкия ме е задърпал за блузата да суче.

# 48
  • Мнения: 131
А с какво мляко готвят?

Гъбка, не съм се интересувала, защото дъщеря ми вече е яла храни с прясно мляко, но най-вероятно готвят с обикновено мляко. Най - добре се обади по телефона да питаш - възможно е все пак за децата в по - малката група (водят се две менюта - за деца от 8мес до 1г. и от 1г. до 3г.) да готвят с АМ.

# 49
  • Мнения: 131
Моето кърмаче и много злоядо, затова 200 гр. са ни даже много.

Да, всичко зависи колко яде по принцип детето. Моята дъщеря е вече голяма, но и на нея 200гр й идват много, докато деца на нейната възраст ядат доста повече. Но мисълта ми беше, че целта на детската кухня е да подсигури обедното хранене на детето с първо, второ и трето.

Е би трябвало поне в малката група да не ползват белтък...
В държавните слагат ли белтък на деца под годинка? Ние за първи път ползваме услигите на каквато и да е кухня.

# 50
  • Мнения: 4 995
в държавната слагат жълтък в супата тя е еднаква и за двете групи
основното в държавната на 1гр е задължително картофено нишесте с нещо си
използват и много сухо мляко
днес вали и нашият доставчик е попаднал  и на катастрофа освен на задръстване
горкия  представям си как се  е притеснявал  за децата, много добросъвестен изглежда човека
миналата седмица цепеше секундата доставката , сега поради тези причини малко закъсня  но е обяснимо

# 51
  • Мнения: 131
в държавната слагат жълтък в супата тя е еднаква и за двете групи

слагат само жълтък, а белтък не, така ли? това е добре. тук слагат цяло яйце.
да, човекът е наистина много съвестен, при нас дойде съвсем навреме, но явно ние сме от първите.

# 52
  • Мнения: 256
в държавната слагат жълтък в супата тя е еднаква и за двете групи

слагат само жълтък, а белтък не, така ли? това е добре. тук слагат цяло яйце.
да, човекът е наистина много съвестен, при нас дойде съвсем навреме, но явно ние сме от първите.
Да, в държавната застройват само с жълтък-сварен. Белтък не слагат нито в 1, нито в 2 група.

Последна редакция: пн, 28 юли 2008, 22:31 от gybka111

# 53
  • Мнения: 527
Да, в държавната застройват само с жълтък-варен. Белтък не слагат нито в 1, нито в 2 група.
Жълтък се слага сварен и натрошен в супите,не застройват с него супата според мен.
Гъбка, не съм се интересувала, защото дъщеря ми вече е яла храни с прясно мляко, но най-вероятно готвят с обикновено мляко. Най - добре се обади по телефона да питаш - възможно е все пак за децата в по - малката група (водят се две менюта - за деца от 8мес до 1г. и от 1г. до 3г.) да готвят с АМ.
С АМ не може да се готви!Както всикчи знаят,ползвали АМ,то има трайност един час,като се смеси с вода и т.н.

# 54
  • Мнения: 131
Да, в държавната застройват само с жълтък-варен. Белтък не слагат нито в 1, нито в 2 група.

В Лакомник - изрично попитах, правят СУРОВА застройка на супите с ЦЯЛО яйце, което ми се струва леко безумно. Попитах ги не е ли малко притеснително това особено с оглед на горещите месеци - отговорът беше, че така се правело и в държавните кухни...

По въпроса за АМто, в София със сигурност съм чувала да се коментират кухни, които използват АМ. Къде точно го слагат и как и за какво го използват, нямам идея, предполагам правят някакви млечни кремове.

Иначе и тук има препоръка храната да не се консумира след повече от три час.

Последна редакция: пн, 28 юли 2008, 15:36 от mrs.buttler

# 55
  • Варна
  • Мнения: 4 036
Разгледах менюто за двете седмици и ме интересува какви са впечатленията ви от десертите? От какво са? Готово нишесте на прах от супера или слагат плодове?
За готвенето с АМ - аз редовно го правя. Слагам в киселите, в супите също. Има си технология, не се вари като прясното мляко. Такова нямам намерение скоро да давам и това беше една от причините да не го запиша на държавната кухня. Ама щом и тук го ползват ...

# 56
  • Мнения: 131
Разгледах менюто за двете седмици и ме интересува какви са впечатленията ви от десертите? От какво са? Готово нишесте на прах от супера или слагат плодове?

днес, например, десертът беше бисквитена торта с кайсиев крем - бисквити + нишистян крем "кайсия".  сладка беше повече от нормалното за дете, според мен, и не храних с нея детето. Със супата също не храних, заради яйчната застройка. което леко обезмисля записването ми за кухня, ако половината неща няма да ги давам...

# 57
  • Варна
  • Мнения: 4 036
Именно, и то за тези цени... Засега единственото, за което ги ползвам, е да крада идеи за манджички от менюто  Mr. Green.

Честно казано ми е много чудно как са получили одобрение от ХЕИ с тази сурова застройка. Аз за нас не правя сега, камо ли за детето...

# 58
  • Мнения: 4 995
белтъка е толкова полезен защо ви притеснява

# 59
  • Мнения: 131
белтъка е толкова полезен защо ви притеснява

защото е силен алерген най-вече зад деца под годинката!
а суровта яйчна закваска не мисля, че трябва да присъства в менюто на деца, особено през горещините - по ясни причини.

Общи условия

Активация на акаунт