На есен с песен в 5ти клас, ще е набор '97г.

• 15 919
  • 305
  •   1
Отговори
# 165
Тъй. Поизчетох ви Mr. Green
Изрових и нашия списък с книги ама така като го сравнявам с вашитеееее #Crazy #Crazy #Crazy
1.Български народни приказки
2.Турски народни приказки
3.Хитър Петър – Сава Попов
4.Приказки от Елин Пелин
5.Български вълшебни приказки – Николай Райнов
6.Приказен свят – Ангел Каралийчев
7.Чудното огледало – Георги Райчев
8.Приказки – Ерих Кестнер
9.Небивалици – Доналд Бисет
10.Старогръцки легенди и митове – Николай Кун
11.Българска народна митология – Лозинка Йорданова
12.Български предания и легенди
13.Български народни песни
14.Предания и легенди за Крали Марко – Ран Босилек....
Много беееееееееее ooooh!
Съответно - половината непрочетени Mr. Green

Като говорите за рожденни дни : моята мома имаше доброто желание да празнува като вече голяма Rolling Eyes в някое клубче, но .... оказа се, че няма кого да покани TiredКакто почти всяка година. Родена е на 27-ми юли и по това време всички са по почивки та....си беше в къщи с две съученички, сестра й и три броя брат'чеди единият от които на година и половина Laughing.
Не че не обърнаха къщата нагоре с краката ама....Абе те да се живи и здрави Hug
А!
И като споменах сестра (пък и прочетох за 30+ и 30-  Mr. Green) моите са ей така:
Габриела > 1997
Симона > 2000
Аз > в лудницата Crazy Mr. Green

И понеже към момента май си говоря сама в темата ви казвам "До скоро!" Flutter

Чудя се дали да ви занимавам... то е бая гадничко  Confused
Hug
Сподели  Flutter
Едва ли ще ни изненадаш много.... Rolling Eyes

# 166
  • Sofia
Здравейте! Много се радвам,че темата се съживи  Laughing. Чета, ама нали няма кой знае какво да споделям / той моичкият освен да играе и да чете по малко друго не прави/, и няма какво да напиша.
The girl next door , добре дошла и от мен.  Гадничко е това с летните Рд-та. Малкият е на 12.09., та като стане ученик няма да празнува със дсъученици,но  имаме много приятели, и си се събират около 10-12 дечица. Важното че е имало тържество, честито ,макар и на патерица   bouquet.
Шани , давай,сподели,нали затова сме тук. То всичките подрастващи направят ли беля ,все е гадничко. Само да са ни живи и здрави децата, колко ли гадни работи ни чакат...

# 167
  • Пловдив
Привет и от мен Hug Върнахме се от лагера. Тази година не мина много добре Sad, децата хванаха някакъв вирус с повръщане, та едно по едно, половината го изкараха. С колегите от треньори се превърнахме в мед. сестри, ама какво да се прави, някой път така се получава. Сега реанимирам и поне една седмица ще ми трябва да си почина.

The girl next door , моята щерка има имен ден през лятото и като наближи всеки път се чудим кого да поканим, почти всички са някъде извън града.

Шани , нали сме за това, да си споделяме и гадните и хубавите неща.  Peace

# 168
Привет, привет на новодошлите benighted и The girl next door   bouquet
Добре дошли при нас милички и дано ви хареса!
benighted, Златилов е един от малкото, за които съм чувала само добри коментари и от ученици и от родители - дано ви е на късмет Peace
Ще обменяме опит на математическия фронт докато ни изтраят и не ни изпъдят от темичката  Crazy Wink Wink
The girl next door верно ви е големичък списъка, но имате доста заглавия от нашия. Повечето приказки не съм карала Боби да ги чете, защото все пак са четени и препрочитани милион пъти. Сега чете "Сребърните кънки" след това съм му приготвила "Стас и Нели". Преди това прочете "Робинзон Крузо" и още няколко дребни книжлета, но като цяло не се изсипва от четене. Цял ден скита из квартала, хубавото е че си е намерил едни много симпатични дечица, които живеят в съседния блок и са си компания. Дала съм му почивка - от време на време примрънквам да пише, но успеха ни по това направление е 0-ев. Laughing
Шанко какво става с теб душка?! Hug
Да ти кажа от онези дни ми препоръчаха ЧУ "Артис" - препоръката беше, че здраво залагат на изкуствата. Също така ми препоръчаха и едно ателие за занимания по изкуствата и мисля септември да организирам моите да ги водя там в някой от почивните дни Heart Eyes
Момичета липсват ми Лети и Ия съвсем зачезнаха тез жени Crossing Arms бива ли така, ако някой ги срещне из безбрежния нет, здраво да им размаха пръст.

# 169
Мили мами, почепрка за моите две слънца - днес е много специален ден. Голямата става на 11г., а малката - на два месеца

# 170
Агли ,
Живи и здрави да са ти прекрасните девойки!!!
Нека късмета е винаги на рамото им, здравето да е техен спътник и добротата и красотата им да са незалязващи!!!

Започвам да се замислям, гледайки горната снимка да отворя позабравения тефтер за снахи  Wink Wink Wink и да добавя още два реда  Hug Flutter Hug Flutter Crazy Heart Eyes Heart Eyes

# 171
  • Sofia
Агли,честит празник!  bouquetВсичко най-хубаво на госпожиците, и много успехи на каката Laughing.Пожелавам ви най-веселият празник на света!
 Колкото до списъка, нашият е подобен.Почти всичко е прочетено от миналата година, или през учебно време, само Георги Райчев ни остана.
 Лени,хубави книги си избрала, особено за Сребърните кънки - отличен избор!Трябва и аз да я изнамеря, сигурно ще е интересна на моя младеж. Лично аз съм набелязала сега да прочете Том Сойер, т.к. така и не ни я дадоха задължителна през годините, а не мога да си представя дете,което не я е чело.
Колкото до математическият фронт - и ние оставаме на него  Wink.Младият г-н твърдо е решил да се занимава сериозно с математика и да учи СИП у дома.Така че ще съм благодарна на мамите ,чиито деца са в математически у-ща, да споделят след 15.09. за учебници и сборници по които учат.

# 172
Ali_sun със сигурност ще споделим, но няма да ви навреди математическата читанка със сигурност. Може да започне с бърз преговор на старата /3-4 клас/ и после да минете нагоре.

# 173
  • с/у ОколоМръсТното
Агли, честити ти празници на твоите 2 кукли!    bouquet

Много здраве и късмет в живота да имат и мнооооооооого да те слушат!

По-късно ще се опитам да ви споделя, какво точно ме измъчваШЕ...

# 174
  • Sofia
Ali_sun със сигурност ще споделим, но няма да ви навреди математическата читанка със сигурност. Може да започне с бърз преговор на старата /3-4 клас/ и после да минете нагоре.
Да, ние си ги имаме, със сигурност ще преговаряме .Нали пробвахме да ги минем и двете за 2 мес., ама явно доста попрепуснахме и незатвърдихме много неща. Сега на спокойствие ще се поупражнява върху всичките. Гледах някъде СИП-а за 5 клас, и като теми е почти същият като читанката.Има няколко нови неща ,ама ще видим.

# 175
  • София
Агли, да са ви живи и здрави дъщерите, честит празник на всички ви!    bouquet  bouquet  bouquet

Днес сутринта се сетих, че темата ни позамря и седянката взе, че потръгна.

Добре дошло на съседското момиче  Simple Smile от Русе!

Шани, нали затова сме тук  Hug, ако имаш нужда от подкрепа - насреща сме.

# 176
  • Пловдив
Агли, честит празник! Пожелавам ви много щастие на цялото семейство!

# 177
Благодаря за поздравите  Hug
Да споделя впечатления - партито беше в Кречетало и ни хареса. Яна е доволна, аз не съм наблюдавала много забавата вътре, но с родителите стояхме на маси отвън и беше много добре - спокойничко, може би заради сезона. Въпреки че там всичко е бетон, успели са да създадат уют - малко тревичка, две-три храстчета. Вътре не е много широко, но и децата не баха кой знае колко, така че като за нас съвсем добре.
В събота Яна заминава на море, после евентуално една седмица при баба си на Търново, така че ще се прибере чак в края на месеца. Ние с беба оставаме тук, по градинките. Добре, че около нас ги има.

# 178
  • с/у ОколоМръсТното
http://media.snimka.bg/0270/006796114-big.jpg

Вижте, на каква височина щерката прескочи през нашия балкоn, за да отиде в стаята на съседите.  ooooh!
На 5ет. бяхме. Но първите 2бр. етажа са доста високи и нашия 5ти етаж, всъщност си е чист 6ти.

През това време, ние (аз, мъж ми и цял ресторант хора + персонала и готвачите) се опитваме да спасяваме малко 2г. момченце, което си беше глътнало езика и си отиваше...
Беше посиняло, обърнало очи, изпънало крайници и си гаснеше... Само бързата намеса на мъж ми и още 1-2ма, му спасиха живота.
После, майката, таткото и пострадалото дете хукнаха към болницата в града, а аз предложих да им гледаме голямото дете. То се оказа, колкото моят син.
Та водейки го в нашата стая, аз заварвам щерката да се измъква от съседската стая. прескочила през терасата на 6тия етаж с пола и със сандали с висока платформа...

no comment  Tired

# 179
Шани, много лошо изживяване, важното е, че е свършило добре Hug
Днес изпратих големия на лагер на Шкорпиловци, отиде с детската си градина / там е записан и малкия/, деца от градината почти нямаше, основно бяха ученици. И аз вчера набързо остарях с още няколко години- малкия ми син падна по едни стълби в нас директно на главата си, толкова се уплашихме, че направо ми беше прималяло.
Гледам, че сте обсъждали дали оставяте децата самички. Аз моите често ги оставям, когато излизам по работа за кратко, до магазин и т.н. За щастие са свикнали един с друг и много добре се гледат, понякога се сбиват де Joy. Като беше бебе малкото, даже и вечер сме ги оставяли двамата 2 пъти, баткото успешно се справи. Много е самостоятелен, пък и са свикнали един с друг.

Агли, да са ти живи и здрави двете сестрички, две куклички, да се обичат и подкрепят  bouquet
Списъка ни с книги почти е прочетен, макар, че имаше доста книжки, които са четени преди. Сашо общо взето цяло лято е в разход, в петък се върна от Варна, беше при свеки 10 дни, а ето днес замина на лагер. А ваканцията почти свърши Confused. Изкара и един курс по плуване, местната община спонсорира всяка година 3 и 4 клас, събират групи по училища и  ходят на плуване.
Иначе порешава задачки от време на време, да не излезе от форма, ще го видим на есен как ще  е.  Все още не знам кой ще му е класен и това доста ме притеснява.

Общи условия

Активация на акаунт