На есен с песен в 5ти клас, ще е набор '97г.

• 15 919
  • 305
  •   1
Отговори
# 135
  • София
В общия случай гласувам доверие на Алекс.Оставяла съм сестра му само докато спи след обед.Не защото му нямам доверие,а да не се разреве за нас и той да се чуди какво да прави.Иначе е отговорен и грижовен към сестра си.
За среща съм пас,мога да се включа след 3 седмици.Но ако се видите искам среща, документирана със снимков материал.
Хубав ден,макар и облачен! Hug

# 136
  • Sofia
И аз ги оставям двамата, но за по няколко часа.Баткото е кротък и в него съм сигурна.Седи си сам от 1-ви клас, справя се с всичко/включително и подреждане на детската  Grinning/,но малчо... Много е лош, и хитър. Тормози батко си , /а когато се скарам идва и се умилква/ ,и понеже съм забранила на големия да посяга ,малкия го налага.  Та вече си мисля да дам карт бланш на големия да го поступва,ама само в мое присъствие.
 За среща - не мога ,щот ремаркетата няма при кой да оставя.Ако обаче се организира нещо с тях - на линия сме Laughing.

# 137
Благодаря за отговорите.Значи ситуацията при нас е идентична,като при АЛИ.Баткото седи сам от отдавна,но малчо е доста щур.Обаче когато са сами малчо слуша брат си.Мартин също дразни и удря брат си,но големия не иска да му отвърне или да го сложи на място.Бях първа смяна един ден и издържах до11часа,да ги контролирам по телефона.Проблеми нямаше никакви,но ми бе много притеснено и накрая извиках свекър ми да отиде при тях,докато аз се прибера в 14часа.Естествено мъжа ми ,ми се разсърди,защото съм трябвала да им имам доверие и да не викам никого.

# 138
Аз снощи се опитах да навия таткото да оставим бебиня и Яна сами за час и половина, но той категорично отказа. Е, нали решаваме всичко с консенсус, взехме бебето с нас и го водихме на ресторант. Само че нямаше как да вземем и Яна, тъй като бяхме канени на рожден ден на колежка - все пак не върви да си поведа всичките деца на полуслужебно събиране Mr. Green В резултат на това Яна се обиди. Освен това през деня и бях поръчала да избърши праха и като се прибрахме, тя ми връчи парцала с много драматичен вид, демек - вие си хойкате и се забавлявате без мен, пък аз тука се трудя и страдам. На всичко отгоре колегите използваха случая да ми връчат едни подаръци за беба и просто усетих как голямото изревнува, милото.
За рождения ден май ще се спрем на Кречетало. Знам за Малчуган - Великан, че са най-добри, даже се оказа, че те работят с ресторанта, в който бяхме снощи. Затова питахме там на място и цената която ни оферираха беше 700 лв тотал Rolling Eyes Е, множко са ми. Може би зависи и с кое заведение работят. Лени, ти за цените  им какво си чувала?
С "Клъц" имаме злощастен опит и използвам случая да предупредя всички, че става въпрос за търгаши, които не се свенят да издевателстват с психиката на децата, само и само да измъкнат още някой лев от родителите. #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 139
Агли   Shocked Shocked Shocked какви са тези цифри ...... божееее тези хора верно се забравиха вече. Май месец като правихме купона специалното парти /което ние харесахме / беше 280лв. Като сложиш и тортата и почерпката на някои от родителите да речем още 100-150лв. Но 700  #Crazy #Crazy #Crazy, айде стига бееее.....
Иначе за каката - много внимавайте да не посеете семенцето на ревността у нея, защото с времет става и по-зле.

# 140
Лени благодаря за отговора. Явно проблемът е в ресторанта. Казаха, че парти-агенцията много печелела и не можело ресторантът да печели по-малко от нея. Затова се интересувах дали навсякъде е така.
За ревността знам и уж внимавам, но снощи можех да съм и по-съобразителна.  Sad

# 141
  • София
Агли съжалявам за горчивия Ви опит с Клъц.На мен не ми харесва като помещение/обстановка,обаче децата се забавляваха,това преди година и половина.
Това което ми направи добро впечатление тогава,че в периода между резервацията и РД се вдигнаха цените на тематичните партита,но понеже вече ми бяха обявили цената,DJ партито го таксуваха по ниските цени.
Иначе за РД,на който сте ходили мисля че е трябвало или и двете да вземете или нито едната.Права е Яна да се обиди.
Просто на тази възарст много ревнуват и не трябва да им се дава повод.
Извинявай,че си позволих да се намеся и коментирам. Peace

# 142
Права си, сбъркахме. За кой ли път, но ще ми е обица на ухото.

# 143
  • с/у ОколоМръсТното
пък грижлива кака на малко братче, какъвто е случая на Шанова / и при всяко споменаване, на който си ме обзема завист кво да правя  Twisted Evil Wink Wink/ - може.

хахахахах  Joy, моите се гледат сами, да. Отдавна е така. Но не може да го приспива Mr. Green
Щерката много често прибира брат си от ДГ и го "пасе" до моето завръщане.
Агли - радвам се за щерка ти. Догодина живот и здраве и моята ще я запиша на нещо такова.

Кречетало не ме кефи. Обстановката по-точно. Иначе собственичката и забавленията се харесват от децата.

И наистина - какви 700лв., бре...  #Crazy  Ние да не ги женим тез деца  Thinking
Само обикновен РД им правим.
Ох, аз имам време... чак през октомври е на щерката празникът.

# 144
  • София
Права си, сбъркахме. За кой ли път, но ще ми е обица на ухото.

Всички бъркаме...за съжаление.Големите ни деца са на еднаква възраст и предвид това,че от три години съм с две деца с по-голяма разлика съм се запознала с ревността в различните и измерения.
Знаеш ли дори понякога ревността е замаскирана като силни чувства към братчето/сестричето.
Моят съвет е всячески да се опитваш да избягваш даването на повод за ревност.Тя така или иначе ще си дойде,поне при нас е така.Колкото и да се стараехме/стараем ревността я има....

Шани ти кво сега със 700 лева на сватба ли мислиш да ни каниш, а?Амчи развържи кесията на 7000 и така.
Тоз народ полудя.Как 700 лева за детски РД?

# 145
  • Sofia
Уф, това с ревноста си е голям проблем.И аз все внимавах какво правя и говоря, да не се почуства баткото пренебрегнат, но той все си намираше поводи за сръдня.Хем толкова искаше братче,а ревността беше голяма.Слава Богу, когато малчо почна да разбира и нещата да са поравно ,вече нямаше такъв проблем. Сега проблемът е друг - малкия ревнува, че с баткото говорим повече, за у-ще, за уроци, за приятели и т.н.  Няма угодия, каквото и да прави човек /поне при мен/.
 А за Р.Д. - наистина нямам думи !

# 146
Здравейте ,
моят син ще е в 5 клас и е приет в ново училище " П.Р.Славейков" Варна .Има ли някой списъка със задължителните заглавия - книги , за това училище.
Благодаря Ви предварително.

# 147
Здравейте ,
моят син ще е в 5 клас и е приет в ново училище " П.Р.Славейков" Варна .Има ли някой списъка със задължителните заглавия - книги , за това училище.
Благодаря Ви предварително.

Ако, никой не се включи, виж този списък,
    Здравейте!Нашият списък с произведения за 5-ти клас е:
     1."Косачи"-Ел.Пелин
     2."Игра на врабчета"-Й.Радичков
     3."Котаракът в чизми"-Ш.Перо
     4."Грозното патенце"-Х.Кр.Андерсен
     5."Най-справедливият"-Ел.Пелин
     6.Старогръцки легенди и митове
     7.Български народни приказки
     8.Български народни песни

Нашият беше подобен, мисля, че е от читанката. А ти може да провериш на място - в новото училище, ако ти се занимава.

# 148
  • София
Включвам се за ревността  Simple Smile У нас ситуацията е малко обратна. Баткото не е показвал ревност, което само по себе си е повод за притеснение, защото е ясно, че не може да не ревнува. Малката е изключително привързана към нас, трудно се дели и е тази, която ревнува. Като става дума за рожден ден, се сетих как миналата година се потресе на вратата на съученик на батко си, когато разбра, че ние двечките сме до входа. Тя по подразбиране счита, че всичко е по братски и за двамата и не се дели от групата  Laughing
Не ги оставям заедно, защото баткото не е в състояние да я укроти, ако се разплаче или ако му се разсърди. В това отношение проблемът не е у него, а в малката, която просто казано е по-глезена. Хубавото е, че перспективите са добри, защото тя е много грижовна към него - следи да не забрави нещо, което той прави често  Laughing, винаги му дава по-голям дял от лакомствата, планира да му подрежда стаята и т.н. Та, хубавото е още в сферата на мечтите  Embarassed Embarassed Embarassed За момента съм ги оставяла насаме за броени минути - все за забравена в колата торба с продукти  Simple Smile в период с ботуши и якета.
Мими72, а колко е разликата при вас, че нещо не се ориентирах с лентичката - 5 години ли наближавате? Питам, защото дъщеря ми наближава 4, та да видя как ще сме догодина  Simple Smile

# 149
  • с/у ОколоМръсТното
bib.bib, да ти отговоря вместо Мими72.
Тя е като мен.
1во --> 1997
2ро--> 2003

Ама как не си оставяте малките на големите, не знам...
Аз още утре, дето се вика ПАК ще го направя. И в сряда цял ден ще са си 2мката.

Общи условия

Активация на акаунт