Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 39

• 34 384
  • 286
  •   1
Отговори
# 240
Аз пък друго се чудя от извесно време, но ще взема да пробвам. Ако се разтопи силикон от тоя прозрачния имам аз, който се загрява в един пистолет ( виждала съм да го използват основно при опаковане на подаръци), та ако се "залее" някакво изкуствено листо с тоя силикон и след като изстине се отлепи, дали няма да се получи нещо като veiner? newsm78

И аз много се чудех по въпроса  Simple Smile Обаче на мен ми беше дошла музата със санитарен силикон, студения. Опитах се, ама за съжаление на мъжо силикона беше стар и засъхнал и на буци на места и не можах да го изкарам от флакона. Също така предварително намазах листото с мазнина, за по-лесно отделяне после. Имаше частичен резултат, но поради лошия силикон и недостатъчното му количество ефекта не беше добър.
Имам подозрението че ще стане, само че не съм сигурна колко дълбок ще е veining-а?  newsm78 Трябва да е някое по-релефно листенце. И другото - как да разделим 2-те половинки на veiner-а извън очертанията на листото, ако ще го правим двустранен?
Ако пробваш отчети се моля те. Мъжа ми като си купи пак силикон (докато е нов) ще пробвам 100% да си направя формичка и ще пиша какво е станало.  Simple Smile

# 241
...другото - как да разделим 2-те половинки на veiner-а извън очертанията на листото, ако ще го правим двустранен?
Я чакайте и свекървата да се намеси.....
Няма ли да ви е по-лесно, да си вземете глина и да си направите отливки, подобни на твоите които показа на скоро?
Нещо от сорта на две кубчета /примерно/ и докато са още мекички, да притиснете листото между тях. Вероятно пак ще трябва да се омазни предварително. Ако се остави да позасъхне така между двете кубчета, няма ли да се получат 2 отливки? Лице и гръб???Естествено, говорим за доста релефно листо. В момента на балкона ми съхне една подобна отливка, но на цвете. Ще я снимам по-късно, че щерката изчезна с апарата...

# 242
Момичета ,благодаря ви от сьрце за милите пожелания отправени кьм моя син!
Вьрнах се назад да ви чета и отново видях супер торти.Изядохме хляба на сладкарите май,а?
Ванче,няма проблем сьс замразяването на тортата с този крем-тоя номер го правя за втори пьт.Тортата я направих още в четвьртьк,и я замразих /намазана отгоре с направо с масло от пакетчето,че нямах време да го разбивам сьс захар/.Вчера сутринта /понеделник/ я извадих от фризера,оставих я на стайна температура за малко.Отгоре се получава конденз,който забьрсвам с по-твьрда салфетка и покривам.

# 243
Van444eto - и за този вариант си мислех. Тук в Офис 1 и Офис Класик продават и някакъв моделин, дето съхне без печене, та може да пробвам и тоз вариант. Кофтито при твърдата форма обаче е, че при по-силно притискане на "тестото" независимо какво, ако залепне малко по-здраво за формата няма отлепяне и ще се развали. А при силикона можеш спокойно да огънеш формата и резултата да се отлепи по-лесно. Аз поне така го виждам.
Защо? Защото докато експериментирах с различните теста и вейнерчето, някои от формите перманентно си залепваха за едната част на вейнера, после само го извивах леко и се отлепяше и готово. А със статична твърда форма това не можеш го постигна.  Simple Smile
Но определено чакам с нетърпение твоето творение, евала за ентусиазма за творене на нови неща!   bouquet

П.П. Хрумва ми, да се изреже фолио по външия ръб на листото, възможно най-точно, и след като бъде намазнено и то няма да залепне силикона за него, и ще се получи точна форма на листенцето и отгоре и отдолу?... Заслужава си да се помисли върху идеята.

# 244
  • София
По темата силиконови формички - тъкмо днес това четях, само че в книгата хората си използват двете фабрични съставки аз силиконов пластик (нямам никаква идея как това се превежда на български, ако някой изобщо го е превел) та те са създадени за тази цел - сладкарите да си правят свои си отливки и да ги ползват за шоколадови украси, гъм-пейст детайли и т.н. Та там ползват веро, с него мажат модела, после полагат силиконовата смес, чакат 2 часа и готово. Това за едностранна форма, за двустранна, след като изминат тези 2 часа, мажат страничния ръб на вече стегналата половина силиконова фарма пак с верото, без да махат от нея моделирания обект и намазват със силиконовата смес и другата половина, след още 2 часа махат и двете половини и нищо за никъде не е залепнало...Ама такива смеси тук не знам да има, а цената на 500 гр такава в някакъв американски сайт като че ли беше около 22 долара.

# 245
Ето какво се получи! Тъй като нямам никакви изкуствени листа ( а най-добре би се получило с дърворезба някаква, ама и това нямам...та), използвах едно листо от градината- къпиново (много хубави вени има (звуча като наркоманка...ехехех)), не го намазних, но при втора проба ще го намажа с олио щото сега е залепено на силикона...Нямам и никаква ядлива мод. маса и затова използвах на Дея пластелина, ето резултата.

п.п. Извинявам се за огромните снимки, а уж ги намалих...

# 246
laskova newsm10 !!! Ще задобрееш скоро и няма да можем да те стигнем.  Grinning
dimitrina73 - благодаря ти много и на теб за информацията. Ще го приложа със силикон съвсем скоро, и надявам се да покажа добър резултат.

# 247
  • София
ето нещо от hardware.bg - "Такова, дето се моделира като пластелин, ползват зъболекарите.
С него взимат отпечатъци. Има такъв, който остава пластичен-като
силикон, и такъв, който се втвърдява. Чешкият и българският не били
скъпи( от моят стоматолог това) ще попитам пак какви са цените.
Има в кутии по около 0.5 кг (толкова ми изглежда) и по-големи бидончета
също."
Поне няма да ме е страх да го ползвам за украсата, защото все пак ние (пък и повечето които съм гощавала с торти, си я ядем)

Ето я  темата, пак там, която днес четох и от която ми тръгна и мисълта към силиконовия пистолет, тук хората с други цели търсят как се правят формички, но има ценни идеи и информация, включително и как се прави форма от санитарен силикон.

Последна редакция: вт, 01 юли 2008, 20:00 от dimitrina73

# 248
  • Пловдив
Bambinkamalinka, да ти е живо и здраво момченцето. Да ти носи много радостни мигове.
Момичета, сори, че не мога да се включа в дискусиите, но съм бързо - тортите ме зоват  Blush

# 249
Този свещник купих преди повече от месец от СКАЙ-СИТИ. Точно за тази цел. Малко след това направих отливката. От тогава си стои на балкона и само и треперя да не я счупя. Добре че повдигнахте въпроса та я поизчистих от прахоляка.  Joy Напръсках я с АВТО-шпрей за да може да се маже с нишесте или мазнина. Ще пробвам тия дни и ще покажа резултата. И аз незнам още дали, и какво ще се получи.  newsm78
ЕТО Я
Отливката е долнопробна глина, но ме снабдиха с едно пакетче зъболекарски гипс, та ще пробвам и с него.
thedragonbg - това за огъването.... newsm78 много си права. Ама нали го мислим уж пари да пестим.... hahaha То не може всички благинки да получим наведнъж. Продължаваме да мислииииииим......
 Това с пистолетите за силикон е добра идея. ЕЙ ГИ 3 броя са...... Ще обмисля и тази идейка.....

# 250
  • София
violetblue, Бъни, благодаря и на вас за пожеланията  Hug
bambinkamalinka, да ти е живо и здраво момченцето и само такива хубави тортички да му правиш.
Аз след тортата, се бях зарекла до рождения ден на майка ми през август, да не правя захарни покрития, но май за другата седмица ще трябва да спретна една. Една добра близка на семейството на мъжа ми ще ми носи комплекта за цветя на Уилтън и ще трябва да и направя тортичка за благодарност и да го изпробвам .  Simple Smile

# 251
По темата силиконови формички - тъкмо днес това четях, само че в книгата хората си използват двете фабрични съставки аз силиконов пластик (нямам никаква идея как това се превежда на български, ако някой изобщо го е превел) та те са създадени за тази цел - сладкарите да си правят свои си отливки и да ги ползват за шоколадови украси, гъм-пейст детайли и т.н. Та там ползват веро, с него мажат модела, после полагат силиконовата смес, чакат 2 часа и готово. Това за едностранна форма, за двустранна, след като изминат тези 2 часа, мажат страничния ръб на вече стегналата половина силиконова фарма пак с верото, без да махат от нея моделирания обект и намазват със силиконовата смес и другата половина, след още 2 часа махат и двете половини и нищо за никъде не е залепнало...Ама такива смеси тук не знам да има, а цената на 500 гр такава в някакъв американски сайт като че ли беше около 22 долара.

Аууу, това е супер ...  Но при употребата на силикон изискващ пистолет, се опасявам да не направят негодна за консумация декорацията  newsm78  а пък домочадието обича да си я хапва ... Ще го мисля, дори възложих пионерско поръчение на мъжо, да купи силикон и той да си "поиграе" с едно нещичко по негов избор, защото не може да си е отпуска, пък аз да хода на бачкане ...  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 252

thedragonbg - това за огъването.... newsm78 много си права. Ама нали го мислим уж пари да пестим.... hahaha То не може всички благинки да получим наведнъж. Продължаваме да мислииииииим......
 Това с пистолетите за силикон е добра идея. ЕЙ ГИ 3 броя са...... Ще обмисля и тази идейка.....
листото с такъв точно пистолет и силикон го направих

p.s. четох, четох за силикона и химичния му състав и до момента открих, че независимо от това с каква цел се изпозва хим. състав е един и същ, така че не вярвам да се изтровим от неща моделирани от собственоръчно направени джуджавки. Ако все пак някой от вас има информация за противното да казва.

Последна редакция: вт, 01 юли 2008, 23:30 от laskova

# 253
Момичета, най-после имам малко време и бързам да ви похваля.

magratea - много хубаво барби и как си ги закрепила перличките на ушите, браво .
vanushka - много сладки обувчици
Atalanta - невероятно изпълнение, майсторката си личи отдалече.
van444eto - циците са върха. Разгледах ти и албума, много си идейна, да знаеш.
badem - много нежна тортичка, отстрани ти ли прави пуричките или са готови, ако можеш да разясниш.
petia_tag - тортата за кръщенето е станала супер, кръсчето и то много ми харесва. Четох твойте преживявания покрай тортата, но резултата си заслужаваше.
zori-gb - семпли и красиви тортички
irinka28 - много изкушаваща торта
bambinkamalinka - много хубава кола си направила на твойто момченце, да ти е живо и здравичко.
laskova - на мен листенцата ми харесват, макар и от пластелин, ще взема и аз да се пробвам.

За всички вас  smile3501

# 254
  • София
Ванче, моите пистолети (пардон, пистолет + тези, които съм виждала) са едни метални, отпред пръстен, после 2 метални ленти да държат флакона силикон, после едно бутало, което се задвижва от палец...не са такава плътна, наистина пистолетоподбна джаджа...

Успех, Пепи! Чакаме включване с новите торти:)

violetblue, точно и аз това се чудех, в дискусията от другия форум, към която съм посочила линк, се коментираше, че трябвало да се работи с ръкавици, понеже тези санитарни силикони имали някаква мравчена киселина и били малко отровни за голи ръце...Е, покрай ремонтите удома и с голи ръце съм пипала и нищо ми няма, но да отлежава до изсъхване фондан и после да го яде детето, на което няма как да обясня все още, че половината торта (да речем цялата:)) не би трябвало да я яде по една или друга причина...трудно...

Общи условия

Активация на акаунт