Пеят нашите сърца - през СЕПТЕМВРИ ще сме с бебета

• 13 003
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
Бартолиновата жлеза!Te са всъщност от двете страни на влагалището и спомагат за естественото овлажняване!!!Ако се подуят стават като малки топченца/мале как обяснявам/и ако не спадат може да създадат проблем с раждането по естествен път!!!Обикновено се прилага малка интервенция PeaceНо не мисля че при Григчо е такъв проблема щом доки не е забелязал!
аааа нещо май ще завали  Laughing

# 121
Първо да кажа ЧЕСТИТО на всички празнуващи!
Дидка, теб после ще те нацелувам!!!!

Сега за жлезата - в дълбочина в задната част на големите страмни устни са разположени две жлези, наречени Бартолинови жлези. При полова възбуда те отделят секрет, който овлажнява входа на влагалището. Изходните им канали лесно се възпаляват от различни микробни причинители. При инфектиране жлезата постепенно се подува, зачервява се и става силно болезнена. Телесната температура се покачва.  

Mirkata ме изпревари;))

Да се оплача - хемоглобин 101, желязо 5,70 от (10.7-32.2)
Белтък - 0.15 [+/-] - това какво значи? Понеже гледам онлайн резултата сега го смениха на neg. Това означава, че не ми се подуват краката от албумин, нали?
Целувки от мен!

# 122
  • Варна
Хахаха Муци, тва стихче много яко  Joy
Мирка споко бе душа - тва е идеалния начин за даване на урина и дава най-добри резултати. Така че, още по-добре за тебе  Hug

# 123
  • Бургас
red_sonya_,  Joy много са добри, да..))аз сега отивам да вадя разрешителното, другото ша го догодим:))))) Kissing Heart
den4e, Hug одеве не те бях прочела..нали знаеш, че има един " дядо Боже", дето е най- добрия лекар, спокойно...написваш си на едно листче въпроси и като носиш стерилното, му ги задаваш на доктора..всичко е наред..имай предвид и нищо да не знаем какво се случва, важното е детенце да е добре. Ако има нещо толкова важно, докторите ще ни го кажат. Аз се радвам, че всичко е наред при тебе!!!

# 124
Браос,Муци,браос zа стихчето  newsm62 smile3501 Ще го покаzвам..

# 125
Мирка, Съншайн, благодаря ви за разяснението, значи излиза че аз съм си все готова, та моя мъж много изпуска Mr. Green

Мерлинката, ние смятаме, живот и здраве, в 33-та да ходим. Ако се чувстваш ок и нямаш контракции, защо да не може. Питай док, все пак да ти даде напътствия.

# 126
  • София/Русе
Честито на всички празнуващи !!! Здраве, любов и късмет !!!   bouquet

- den4e - не се ядосвай, мен лекарката по ЗК (даже някой път се чудя лекар ли е наистина) ме претупва винаги и ме нерви и ако питам не ми отговаря или сумти, отказа ми болничен, а бе изобщо ... за тва си ходех при друг, платен прием и си ми обясняваше всичко, за да съм спокойна, лошо, че заминава, аз се бях оплакала в предната тема и сега трябва да си избера нов, ама няма да ме искат. ще видим живот и здраве !
- bora - и аз се чудя за болница за раждането, много се чудя даже и не знам. а на мен също майчин дом ми е недалеч Simple Smile може да се видим на сокче някой път наоколо Simple Smile ама да е такава жега чеее
в тази връзка големи колебания за климатик, щото половинката много разтревожен да не ми стане нещо от топлото, а аз не обичам климатици, вее мразя и топлото де  
- merlinkata - доктора какво ти казва за морето, аз като чета тук, много майки заминават, а мен ме е страх. иначе толкова обичам море и добре ми се отразява, ама май не смея това лято
-муциту - много сладко стихче Simple Smile))

# 127
  • София/Русе
а да питам и аз за количката, че нямам никакъв опит, чиполино не са ли хубави, предполагам са по-нисък клас, имайки предвид цената, аз си избрах една комбинирана, вижда ми се симпатична и удобна, но гледам всички си харесвате по-други марки ...

# 128
  • София
Елена, наистина няма от какво да те е страх за морето.  Peace Ако не си имала преди някакви специфични проблеми със слънцето и горещината, няма причина да се лишаваш от плаж и това лято.  Като спазваш няколко много прости правила, би си изкарала почивката съвсем безпроблемно: да избягваш най-горещите часове, да покриваш коремчето и гърдите, да пиеш много вода, да носиш шапка на главата ( ако носите и плажен чадър, още по-добре), да се мажеш със слънцезащитен крем, да не допускаш да изгориш и т.н. За друго не се сещам в момента. Миналата ми бременност се случи по същото време като сега, бях цял месец на морето и трябва да ти кажа, че е страхотен кеф да си поплуваш като бременна, а дори и само да се разхладиш във водата.... Peace

Асето е спецът по количките тук, тя ще ти обясни много подробно защо не препоръчва Чиполино, но с две думи- чупливи, не особено маневрени, неудобни. С риск да досадя вече с този Продавалник,  бих ти препоръчала да погледнеш там за колички втора ръка- могат да се намерят маркови колички на много прилични цени, това е по-добрият вариант, отколкото закупуване на нова количка от нисък клас.  Peace

# 129
Ами дофторката казва - ок за морето.  Blush Ама след Laughing 34та да си сядам на дупето и да съм й подръка всека една секунда. Аз имам контракции, ама засега ги овладявахме с Магнерот и сега на Магне Б6.
Аз иначе нямам проблеми с пътуването и жегата.
 Hug
А на мен доторката не ще да ми взима никакви цитонамазки или микробиологии чак до 34та Thinking И то още от началото....

# 130
  • София/Русе
sweetkids_mama, благодаря за отговора Simple Smile
а страха за морето и по принцип разни притеснения от разни неща идва предполагам, защото се чувствам различна Simple Smile бременна и искам бебчето да е добре,
нали не е особено чисто като цяло и самото море и водата и храната по заведения и можело да се получат контракции от топло в студена вода и такива разни доводи против, които не знам доколко им вярвам, не са съвсем убедителни, моя страх е по-скоро е без обяснение логично, ей така за всеки случай, да не стане нещо,
и като съм толко глупава има да се потя тука и да въздишам по морския въздух
а за количката - ще разгледам този продавалник   

# 131
Мерлинка и моята е така, Август щяла да ми вземе микробиология те май избягват да бърникат там през бременността поне така съм забелязала, а пък и до колкото знам бебето е предпазено в момента от инфекции заради тази запушалка, а пък и сигурно искат малко преди раждането да ги правят за да може точно преди това да се изчистиш,поне аз така си мисля де.
Мирка душата и аз така правя за урината дори да не е стерилна винаги си я нося от нас, в началото давах на място в поликниниката ама то това хигиена ли е там ако им видиш тоалетната можеш спокойно да Sick така че и според мен така е по добре а и първата сутрешна е най-показателна.
И аз ще съм 32 седмица докато сме на морето и точно като влизам в 33 се връщаме, говорих с моята лекарка и тя каза, че няма никакъв проблем само че до 10часа да се седи на плажа не по късно, аз не че ще ходя ама карай тя пак си настояваше че нямало проблем ама пък аз нямам нещо желание сега newsm78
Айде стига съм писала романи Laughing
Забравих да кажа на Сончето че и аз имам такива усещания сякаш бебето ме натиска по пикочния мехур, неприятно е ама какво да се прави имам чувството че всеки момент ще се изпусна но май- нормално вече да ги имаме тези усещания все пак са доста пораснали бебоците Wink

Последна редакция: пт, 27 юни 2008, 17:20 от singing_girl

# 132
  • при моите любими
Здравейте красавици. Ама наистина всички сте страхотни на снимките.  Grinning Аз да се отчета за прегледа, че вече съм в 32 седмица и бебка е близо 2 килограма. Вече започна много да ми тежи в тия горещини и вчера си пуснах климатика и днес съм с болки в гърлото  #2gunfire направо ужасно. Да чеситя на всички празнуващи и да сте живи, здрави и по усмихнати   bouquet  А сега да се похваля с нашата бебешка стая. Днес ни я монтираха. Разбира се не се разминахме без спънки, ама аз не се ядосвам , липсват едни орнамернти, но обещаха тези дни да ми ги докарат. Ето я и нея  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=258409&photo=2  , липсват и аксесоарите, перденцата, фриза... като я пооправя още малко пак ще пусна снимки. Лек ден от мен и стойте на по прохладно  Hug

# 133
cydonia много е сладка  Peace супер е стаята да си я ползва бебка после със здраве Hug

# 134
Честито,Cidonia,а аz щот съм любопитна,та раzгледах и другите ти снимки.Страхотен дом имаш,комплименти,много ми хареса всичко,което видях.И как 32седмица,zначи и ти си в същност zа някъде август?

Общи условия

Активация на акаунт