МАЙчета полу- добрички искат само на ръчички (6)

• 12 322
  • 267
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря AnMary!Стана най-накрая thumbsup

# 121
  • София
Алекс също го мъчат коликите. Шефът на мъж ми му е обещал Инфакол, и ще се възползвам.
Каката нямаше колики, и не знаех какво е това нещо.

Благодаря AnMary!Стана най-накрая thumbsup
Пак заповядай Simple Smile

# 122
  • Варна
Аз не давам капки за колики вече повече от седмица.Пръцка доста но не плаче и не се свива.Дори и едно шише не успя да изпие с капки.Плаче само като е гладна и то е по- скоро проплакване.Опитва се да гука и се смее много сладурско Heart Eyes
Общо взето ми е много кротичка пу- пу.
Аз ваксини няма да слагам  Peace

# 123
  • Луната ни пази
Така, ние се завърнахме след 5 часова разходка в тези жеги, но нямаше как, трябваше да си взема болничния от педи, да платя сметките, заема и т.н. Коликите ги овладяхме с капките, които препоръча ВикиВ.От аптеката до Исул.Сега пръцкаме на воля и най- голямата криза е сутрин след 6,която се изразява в свиване на стомахчето в полусън и леко мрънкане. Бибата я приема понякога, понякога не я иска, но е много спокойна като цяло. Оставям я в кошчето и, стои си будна, гледа около себе си, мачка си играчката (вече имаме любима плюшена дрънкалка) и така. Гладя и дрехите и смятам да ги гладя поне до годинка, ако не и след това. Шишета преварявам 2 пъти дневно, сутрин и вечер, но тя пие от едното вода, а с другото я дохранвам понякога с АМ, основно вечер.
Малкия град се казва Дулово, на 40 км от Силистра е. Навремето бате Бойко повилня и при нас, така че имаме общо със столичани  newsm80  newsm66
Моя мъж днес пак  travel в командировка и то за две седмици и за това решихме да съм  при мама. Той ще ми липсва, ама и да съм тук, него пак няма да го има. А там има климатик и вила на село, така че... newsm68. Имаме също комп и интернет, така че пак ще чета и пиша и ще споделям как изкарваме, разбира се  Grinning

# 124
Мами,искам да попитам ще давате ли нещо на бебчетата преди и след ваксината, освен Панадол?
Ние след 2 дни ще слагаме Пентаксима, но съм малко притеснена тъй като Андреа веднъж на ден кашля по 1-2 пъти, а нали трябва да е напълно здрава  Thinking
Водих я и док след като я преслуша каза че изглежда добре,но нямало гаранция само от едно преслушване. Можело да е задавяне ,но защо всеки ден тогава? и аз не знам вече може и нищо да не е,ама...

# 125
  • Варна
sweety24, има едно хомеопатично лекарство Туя което до някаква степен неутрализира страничните ефекти от ваксината.Ние сме решили да не ваксинираме но за Панадола да кажа, че ако бебчо започне да вдига температура поне до 38 градуса не бих давала температуропонижаващи лекарства.Все пак това е начинът на организма да се бори с  вирусите и бактериите вкарани с ваксината и не е добре да да се подтиска тази реакция.Но това е само личното ми мнение Peace

# 126
Alabala благодаря за отговора!
Да, и аз бях чула за Туя 200 С и затова попитах,но дали мога направо да я купя и да я давам или трябва хомеопат да ни види?

# 127
  • Варна
Предполагам може да се вземе, дава се 2 дена преди ваксината и непосредствено след нея.Имам записано някъде какво количество ако искаш ще потърся Peace
ето го:
Цитат
- Ако друг начин няма - 2 дни преди ваксинацията му давате от конституционалното му хомеопатично л-во, и Непосредствено след ваксинацията Thuja - 200C   

- За тези които не са ползвали хомеопатия - 2 дни преди ваксинацията му давате 2 гранулки от хомеопатичното л-во Thuja - 200C , и Непосредствено след ваксинацията, пак Thuja - 200C   
 - Ако не намерите Thuja - 200С може и друга потенция - 9, 12, 15 или 30С 
 - Така ще го защитите максимално от неблагоприятни странични ефекти от която и да е ваксина

# 128
Aз пък да ви питам правите ли масаж на бебоците и кога, преди баня ли? Анета вече е на месец и половина и май трябва и аз да почна, ама тя като е гладна голям рев пада, а нали трябва да не и е пълен корема за масажа, че ще оповръща всичко  newsm78.

# 129
[
Някой сложи ли вече Пентаксим, и ако ДА как се отрази на бебо?

Хубав ден от нас и много усмивки и гукания!  Laughing Laughing Laughing

след малко тръгвам да ни сложат петаксима..ще пиша.

# 130
Здравете, майчета,

Ние днес бяхме по спешност при педи, че вчера видях на малкия едното уше цялото в корики, а днес сутринта освен корички имаше и кръв по ушето. Огледах, но не видях откъде е дошла тази кръв. Педи каза, че било ушна кал, а не кръв, но аз много се притесних. Иначе прегледа ушните мембрани и каза, че всичко е ОК.

Вчера му излязоха и много ситни пъпчици по коремчето и ръчичките. Педи смята, че е от претопляне, но аз си мисля, че може и от други да е, защото пъпчиците от претопляне са малко по-големи и червени, а тези - ситни и почти незабележими. Някое друго бебче дали има подобно обривче и какво ви каза педи за това?

# 131
Здравейте и от нас  Peace
Все не мога да се организирам да изляза на разходка с малкия сутрин и за това ползвам следобеда. След малко мисля да излизаме, че и без друго му свършиха капките за колики и трябва да купя нови. Въпреки, че се чудя дали са му нужни, като че ли са му намалели или спрели, но за по-сигурно ще изпием още едно шишенце.
Шишенцата спрях да ги преварявам сигурно на втората седмица, от тогава съм с разтвор за студена стерилизация. Слагам ги там след всяко хранене. Чудя се още до кога ще продължавам, но сигурно до към 6-тия месец.
Дрешките си му ги гладя непрекъснато, пък нали и като текне оная ми ти пот докато ги гладя може да изгоря някоя друга калория  Laughing (де да ставаше само с това).
За ваксините- още се чудя дали да купувам или да се доверя на тези, които се поемат от касата. Племенника ми беше с тях и си е много добре детенцето (пу пу да не му е уруки). Имам още почти месец  да го обсъждам с таткото.
Като казах таткото - този уикенд беше при нас и направихме сефтето  Blush ммм, то хубаво било, въпреки че и при мен в началото имаше лека болка, макар да съм раждала със секцио.
Имаше още нещо, което мислех да споделя, но какво ли .....

# 132
  • ул. "Мечтание"
Aз пък да ви питам правите ли масаж на бебоците и кога, преди баня ли? Анета вече е на месец и половина и май трябва и аз да почна, ама тя като е гладна голям рев пада, а нали трябва да не и е пълен корема за масажа, че ще оповръща всичко  newsm78.

Правим масаж и гимнастика на малкия обикновено след второто хранене. До сега нито веднъж не е повърнал. Доста поизчетох и навсякъде пише, че се правят след хранене, педи също така ни каза. Ние го къпем вечер след хранене - тогава също може да се прави масаж, но трябва да е отпускащ, за да го приспи, а не да го събуди.

# 133
Аз все още преварявам след всяко хранене!От днес сменихме от милумил 1 на селия и засега съм доволна!Дрешките и аз ги гладя веднага щом ги взема от простора!!!А от 2 дена съм с цикъл  Embarassed първият ден беше много слабо-1-2 капки!Вчера-поносимо,но днес...днес е истински потоп!От сутринта съм изхабила 2п. оуейс-дуло (двойните пакети!То вместо да спира то се увеличава!Ако и утре е така вдруги ден ще бягам при доки!

# 134
Днес ходихме на консултация наддали сме с 1 кг 240 и сме пораснали с 4 см и половина. Бихме му пентаксим - не е плака, всичко е наред. Засега няма температура.

Общи условия

Активация на акаунт