Жегите не ще ни спрат, ЯНУАРСКИ тумбаци скоро ще личат

• 20 118
  • 268
  •   1
Отговори
# 195
Привет и от мен Whaasup
Как сте мами тумбалани??
sladur4esta  тъкмо се бях притеснила,че само аз се чувствам идиотски добре вече.Нищо не усещам,нямам толкова голям апетит,само тумбака е изпъкнал.След случката с МТВ,вече започвам да си вкарвам паранои,че се чувствам прекалено добре,,дано да му няма нищо на бебето PraynigГледам да се успокоявам,че вече не пия Дуфастона(аз от него много се надувам),а и че вече съм във второто тримесечие newsm78дано да е така.
Аз фолиева си пия вече 2 години,а и във витамините за бременни,които пия също има фолиева 400 мкг.,но не смятам да я спирам,въпреки,че и аз консумирам доста плодове,но този витамин В9 допринася за еластичността на кожата,а това е важно за мен,че моята хич не е еластична и много лесно ми се появяват стрии.
Това е от мен,ще видим в кой ден ще ходим да видим бебо и си чакам с нетърпение отпуската,че не ми се работи smile3515 smile3516 smile3506
Лек ден,кукли  bouquet

# 196
MTV, съжалявам много! Една силна прегръдка от мен!  Hug

Не мога да ви изчета. От обикаляне на пакровете не ми остава време да седна на компютъра.

Ние все още не можем да решим къде и кога ще ходим на почивка. Дано все пак да успеем да се организираме, че другата година ще е мисията невъзможна.  Crazy

# 197
Здравейте  Simple Smile
Два дни си бях на село и си починах добре  Peace и нямам вече пробождане ниско долу, явно е от преумора  Praynig Вече не повръщам, но гаденето се появява още  Sick
В сряда съм на доки и аз съм доста притеснена  Outta Joint
Стискам палци на тези които са днес на преглед  Praynig
Лек и успешен ден  Hug

# 198
Здравейте и от мен!
Ние се завърнахме от морето, изкарахме си много добре. Иван остана при баба му, аз съм в Сф да посвърша малко задачки. Утре съм на преглед и нямам търпение.

За съжаление прочетох и тъжни новини - МТВ, МианаНиа бързо възстановяване и скоро пак да ни зарадвате с очаквани бебчета.  Hug  Hug  Hug

Доня Коприва
пази се, твоя младеж поне е голям и може да не го вдигаш. Дано са спокойни нещата при теб  Hug

Фолиевата се пие до 12та седмица, нататък няма смисъл. Аз довършвам блистера и я спирам.

Хубав ден на всички  Heart Eyes

# 199
  • София
здравейте, хубави мами Simple Smile

аз още си търся правилното място между двата форума - вашия и на февруарките  newsm78
Та ако може някоя от вас да ми помогне като сподели в коя седмица точно нейното бъдещо бебоче е било ~2см?

Благодаря предварително и ви пожелавам хубав ден   bouquet

# 200
Здравейте, сладуранки Simple Smile Започна и тази седмица и пак на работа... а така си мисля само за море и почивка  Rolling Eyes Днес както си вървеше лежерно и малко по-спокойно, изведнъж колегата ме изкара извън равновесие. Започна се един голям спор и според него нищо не съм вършела Sad А аз съм единствената, която обикаля цяла София и оправя какво ли не и ходи къде ли не по срещи (колкото и да ми е лошо и да ми се вие свят). А той не си мърда пръста, въпреки, че знае, че съм бременна. И накрая ми държи сметка, че нищо не съм направила, а той, видиш ли, вкарвал ноу-хауто!!!  #Crazy Просто щях да падна. Него го интересувасамо да си ремонтира апартаментчето и да си гледа живота.... Просто ми е омръзнало от такива хора.  #2gunfire Че така яко ме стегна корема след това...  Sad

Извинявайте, че ви занимавам, но наистина май ми се събра много. Успех на мамчетата, които отиват днес и утре на прегледи. Това ми напомня, че и аз трябва да мина утре да се запиша за ЖК (досега само на частно ходих, но вече по ЗК ще съм) Simple Smile Ще видим и моят лекар какво ще каже за фолиевата киселина.

carbo, моето беше 2,3см в началото на 9г.с. Успех! Simple Smile

# 201
  • София
Карбо, на последния преглед, аи като се смята датата на забременяване(щото си я знам Simple Smile ) термина ми трябва да е 02.02, ама аз ще съм секцио и с къс цикъл и си знам, че ще родя януари Joy
Ох, на мен ми е адски ниско кръвното-70 на 55 и постоянно ми е зле от това. Наливам се с айрян, че ни ми се яде сладко, а и така съм се опъпчила...По-зле и от пубертет...Аз също имам болки и то на моменти силни, не са контракции обаче, докторката ми каза, че по-скоро са газове и от мърдането на червата са болките. А и Хриси като го вдигам често-той не може още да разбере, че мама не може да го вдигне-иска си гуш и това е. Кървене слава богу нямам, течението и то ми намаля. Утре съм на изследвания и имам опасения, че хемоглобина пак ще ми е нисък. При предната бременност беше 92 и се наложи за 10 дни екстремно да го вдигам с ампули Тотхема, та стана 124...
Аз фолиевата киселина си я пия...не смятам, че ще ми навреди.

# 202
  • София
Kokonut, благодаря Simple Smile мойто мини-пъпешче в началото на 9г.с. беше 19.6... което имайки предвид татко му каква е хилка, сигурно даже е много Simple Smile
Иначе, напълно те разбирам за нервите около колегата... Единствен съвет мога да ти дам е да игнорираш... или си вземи няколко дни отпуск Simple Smile
Доника, и аз имах болки големи до преди буквално 1 ден... и тогава прочетох, че най-вероятно се дължат на преместването на матката ми /тя мойта е обърната/, даже било възможно и контракции и кървене да се появи.. Успокоих се ... и от тогава: ни вопъл, ни стон... При мен май всичко е на психическа основа...  #Crazy

Но при всички положения: при болки, кървене и всичко, което те притеснява - доктор!!!

Аз за сега оставам при февруарките, но си ви чета и вас Simple Smile

bouquet и  Hug за всички Simple Smile

# 203
Здравейте момичета! Чакам с нетърпение да дойде четвъртък .Ще ходим на фетална морфология . Стискайте ми палци всичко да е наред. От известно време съм много чувствителна, лесно се ядосвам . Гледам, че и други освен мен имат проблеми с колегите. То е малко силно казано, но и аз едвам се сдържам напоследък , особено за някои неща. Опитвам се да стискам зъби и си повтарям, че сега съм по-чувствителна и никой не ми е виновен.
Успешна седмичка на всички! Simple Smile

# 204
За тази фетална морфология и БХС вие кога мислите да ходите, защото на мен никой(имам предвид док) не ми е споменал за тези неща...и ако не сте вие няма откъде да ги знам...а и предполагам че трябва да се запиша от по-рано...някой може ли да ми каже...тя ми е споменавала само за тези по ЗК...въпреки че би било редно да ми каже какви са ми алтернативите и ако реше да се възползвам от тях....дайте мнение...защото като ви чета имам чувството че всички ще ходите на ФМ и БХС...

# 205
здравейте,
аз си пия все още фолиевата к/на и не мисля да я спирам,а и в комбинация с желязото е добре.само малко се правя на разсеяна с Пренатал-а Sick
много се радвам за тези от нас,които не са мръднали на килограми-аз все трябва да хапвам нещо и все ми е някакси гладно Tired и съответно съм качила 5 кг Embarassed Embarassed Embarassed.не знам какво ще правя,май по Нова година с кран ще ме пренасят до болницата #Crazy

# 206
Здравейте момичета, как сте в тези жеги? Аз се оплакавах до като бях в Лондон, че там било хладно и все едно не е лято, ама като си дойдох тук съжалих че не останах цялото лято там Simple Smile Скъсах се от разходки да зяпам забележителностите- абе друг свят си е.  Сестра ми ме кара да ходя да раждам там, за да вземело детето англ. паспорт, ама нещо не им имам много вяра на техните лекари, а и ще съм секцио, а там знам ли как ще ме опнат да раждам:roll: Аз съм на 16.07 на ФМ, ама не знам дали ще успея да отида, така че ако има желаещи, мога да им отстъпя часа си Peace

# 207
Най-после здравейте и от мен!

Толкова мн работа, че не мога един пост да напиша!!!  Wink

МТВ, не знам и аз какво да ти кажа - те всички думи са излишни.. Кураж, главата горе и напред! Simple Smile  Hug

Относно размерите на бебето и ехографите - последно като ходих бях в 9-та седмица (8 седмици и 4 дни напр.).  Размерът на бебето го определя док (в смисъл, че ръчно нагласят откъде докъде да покаже сантиметрите).  А моето тогава беше 1.96 см (за сравнение - ден преди това бях при друг док, който го измери 1.99...) Така че - разлика има и тя се дължи на човешкия фактор.  Попитах след това док дали големината на бебо е ок за тази седмица, в която съм и отговорът беше, че седмицата (дето е изписана на снимката от ехото) се определя според размера на бебето.  Естествено, сигурно има някакви разминавания, но това не е повод за притеснения.  Всичко е само ориентировъчно.

Един въпрос - виждам, че и други момичета (освен мен де Simple Smile) били с обърната матка.  Някой знае ли какво всъщност значи това? Питах си док, ама ми каза да не се притеснявам, че било нормално.  Да де, ама все пак - за да се нарича "обърната" значи се различава по нещо от нормалното.  Аз всъщност наистина не се притеснявам от това - просто ми е любопитно Simple Smile)

Относно чувствителността - и аз забелязах, че съм мн по-изнежена хи хи Simple Smile  Понякога имам чувството, че хората говорят за мен (дори и когато е просто невъзможно да е така) и ми става едно кривооо - ще се разрева.. Избиват ме някакви носталгични спомени по моето детство и пак така се свършва - ред сълзи - ред сополи  Confused  От друга страна съм станала доста по-пряма с хората и не ми дреме особено какво казвам пред кого и кога... И се чувствам много по-свободна така Simple Smile Надявам се само някой да не ми се обиди без да има причина... Ама ... кво да правим - хормони..  Crazy

А за срещата в Люлин - екстра, абсолютно съм за!  Само че - трябва, момичета, да ме ориентирате - аз съм от около месец там, а не съм и ходила никъде из квартала - то като се прибера имам сили само да се преоблека и да си легна   Blush
Айде, ако някоя тръгне да организира нещо - пишете на лични, че да не пълним темата с такива неща  Wink

# 208
Един въпрос - виждам, че и други момичета (освен мен де Simple Smile) били с обърната матка.  Някой знае ли какво всъщност значи това? Питах си док, ама ми каза да не се притеснявам, че било нормално.  Да де, ама все пак - за да се нарича "обърната" значи се различава по нещо от нормалното.  Аз всъщност наистина не се притеснявам от това - просто ми е любопитно Simple Smile)

по принцип не може да се каже кое е нормално, тъй като половината жени са са с обърната матка. При нея уж било по-трудно зачеването и по-трудно се вижда бебето в начална бременост. За това жени с обърната матка се гледат с вагинален ехограф по-дълго време.
това знам аз... другите да продължават

# 209
  • Пловдив
Здравейте сладуранки-тумбаланки!Моите килограми са +3 до тук,но като ми е щръкнал един корем........ Embarassedи май вече всички взеха да се усещат,че съм бременна.
Аз вчера трябваше да съм на преглед да видим бебо,но доктора го извикаха спешно в болницата и останахме за утре,т.е.ще ме свива стомаха от притеснение до утре.
За фолиевата киселина-аз си я пия,но утре ще питам док. до кога все пак има смисъл от нея.
Приятен горещ ден на всички! smile3525

Общи условия

Активация на акаунт