Със или без пюрета, най-хубави са ФЕВРУАРСКИТЕ хлапета !!!

• 22 042
  • 289
  •   1
Отговори
# 255
Добро утро kaffeetrmker_2
Бубе,после ще разказвам защо ме ядосаха толкова Close,че сега излизаме на разходка.
freespoken,честит рожден ден!!!  bouquet
Валерия,честита ви годишнина,още дълги години да празнувате и да се обичате!!!
Честито и на месечинките днес  bouquet
Приятен и слънчев ден от мен,до после Hug

# 256

Валерия ,бъдете винаги ослепително красиви ,
здрави ,мечтаещи и безкрайно  щастливи !!!
Нека не стихват  усмивките и любовта
и да озаряват вечно вашите лица !!!

Честита годишнина и нека още стотина години да празнувате все така...
БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ............

Последна редакция: пн, 07 юли 2008, 10:46 от бубето 29

# 257

Тази снимка е направена специално за  МАМА АВИ

# 258
Привет!!!
За нощното хранене и при нас го има още,но от известно време съм почнала да го заменям с водичка,Стела се буди в 01.30;3.40...05.00  Tired през цялото време давам малко водичка,после бибата и заспива лесно,ама пусти навик,кога ли ще отвикне да се буди,по едно време беше спряла да се буди вечер,чак в 4.30-5ч,но сега от жегата ли ,от кво та пак почна Sadмляко давам чак в 6ч,сменям пампата,поприказваме си малко и пак сън до 8ч.в голямото легло....много се мъчих да я привикна да спи в кошарата,но засега без особен ефект-само се върти,вдига високо краката и туп долу и това се повтаря до безкрай....
Виви ние имаме въртележка на Чиполино(навива се на механичен принцип)но тя ни е още от 1-я месец и вече малко изнемогва и аз като теб съм купила пееща плюшена играчка дето се дърпа със шнур и съм я закачила на куката дето е за въртележката,а за шнура съм вързала гушкалото(драната котка според мъжа ми Laughing)и така беба като се заиграе с драната котка и като я дърпа се задейства и пеещия мечо. Кажете сега не съм ли умна и изобретателна Embarassed Mr. Green..и скромна Embarassed важното е, че намерих начин да се откъсне малко от мен,че да свърша малко работа,защото много лошо свикна все да я нося и разнасям и нищо не мога да свърша,ама то аз съм си виновна все я гуша, после детето ми виновно,че не ме оставя за минута.
Аз рядко пиша,ама като  седна да пиша ехеее....
Бубе страхотни са бебките Hug
Валерия честиа годишнина  bouquet-ЖИВИ,ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ!
ЧЕСТИТО И НА ВСИЧКИ С ПОВОД ЗА ПРАЗНУВАНЕ!

# 259
Здравейте,

Валерия, честита ви годишнина, още 100 пъти по толкова да сте заедно и 100 пъти повече да се обичате, уважавате и разбирате. Пък може и едно мъжко чедо да си направите.   Embarassed

На нас явно ни никне втори зъб, венеца му пак е много подут, лапа де що намери, интересно, че не иска да се успокоява на гърдата ми, суче само за приспиване и като е гладен, иначе се дърпа и си лапа ръцете. Ние се кърмим почти само легнали, то и така беснее, а в ръцете ми никак не иска, изпъва се като лък, май някоя мама беше писала, че и нейното бебче така прави.

За "режима" - ядем, когато ни падне, сега покрай зъба по-рядко, но задължително за приспиване е на гърда, нощем също посукваме за успокояване. Сега го уча да спи в леглото си, че от както е станал на 1 месец е все при мен. Залепила съм леглото му до голямото, махнала съм решетката и като заспи при мен го местя. Оная вечер се завъртя и бух върху мене, ама понеже е на меко  hahaha не се усети. Тъй, че и ние имаме вече падане, ама нашето явно само пробно.  Laughing

Сега съм му пуснала да слуша детски песнички на компютъра (много благодаря на Алинка за идеята  bouquet ) и той мирува и гледа тонколоните, така мога да посвърша малко работа и аз. Вие как забавлявате бебоците, че не мога все да съм при него, иначе му пея, правим ггимнастики, играем със плюшените животни, ама понякога се налага да го оставя сам да се забавлява, та ще се радвам да споделите.

Изида и аз реших да му взема басейн, само че в Метро-то свършили тия малките дето за като за него, та докато чакам да ми купят от София, го сложих в една надуваема лодка, мъничка, която се събира на миниатюрната ни тераса и не изисква много вода. В лодката може да седи седнал и той много се кефи. Иска да хване водата и пляска с ръце, като види, че не става, спира, да се успокой водата малко и пак почва. Много ми е сладък, после ще кача снимка да ни видите.

Отиваме да се приспиваме, че песните вече не вършат работа. Поздрав за всички бебета с "Бански на лалета", много я харесваме, даже танцуваме двамата на нея.  Heart Eyes

Забравих, Бубе, много са ти хубави момичетата, евала ти, че се спряваш с всичко.  Hug

# 260
Здравейте мамчета!
Нещо напоследък все не ми стига времето...мночко ми станаха ангажиментите покрай децата, а пък и в бизнеса ни се включвам, че май се оказа че без мен не може....
Ох, стига с оплакванията, то работа ще има и след нас....
Честита годишнина на Валерия! Нека щастието, любовта и хармонията не напускат никога вашето семейство! txtloves 1dating
Режима ни за хранене е горе-долу този: 6.30 - млекце, 9.30 - 1/2плодово пюре + млекце, 12.30-13ч. - зеленчуково + млекце, 16ч. - 1/2 плодово пюре(или каша) + млекце, 19ч. - мляко и в 21ч.- мляко.
През ноща се буди понякога, но давам водичка и биба или я нагласям ако не й е удобно и тя пак заспива.
Нещо, обаче от вчера започна на ми кашлюка, малката кукла....давам й Стодал, но днес ще я заведа да я види педито, че е слетобедна смяна. Дано не е нещо сериозно, за да не се налага да отлагаме ваксината - трябва да я сложим на 10-ти.

Хайде, отивам да се приготвяме за прегледа!

# 261
Да се отчетем след днешната консултация:
7100( +550гр) , 61см
За съжаление опасенията ми се оказаха правилни-наистина малката има частично срастване на малките срамни устнички и утре ще ходим на детски гинеколог. Някой тук беше споменал за подобен проблем, но не помня кой. Моля да ми пише на лични подробно какво представлява прегледа, защото съм адски притеснена и уплашена.
И на ортопед ще идем утре. Втория месец ходихме само на ехограф и ни казаха, че всичко е ок и не е необходимо да се ходи и на ортопед, та затова сега...
Иначе Пентаксима го приехме без проблеми, не плака...но сега ще я наблюдавам, милата ми....
Между другото педито направо се шашна относно моята информираност. Ако аз не й бях казала, изобщо нямаше да я прегледа без памперс. Така, че мами на момиченца, изисквайте го това!!!

# 262
Здравейте мами  Hug,
Ние снощи се прибрахме от почивка. Избягахме малко от жегите.
Благодаря на всички за честитките и хубавите пожелания.
Нямам време да ви изчета, но ще опитам.
Аз да ви се оплача, че от 10 дни сме със стремена на Павлик /каишки/. Много беше гадно в началото. Детенцето се измъчи, не искаше да яде, постоянно мрънкаше. Аз го изживях сто пъти по тежко. Много е гадно да гледаш как ти страда детето. Сега нещата горе-долу се нормализираха. И двете по свикнахме вече. Кофти е само, че къпането е много рядко, а тя умираше от кеф да се къпе, но какво да се прави. Когато беше някъде на 2месеца ходихме на ехограф и всичко беше ок. Заключението беше, че няма и нужда от ортопедични гащи. Гънчиците също са и напълно еднакви, но една позната ходила при същия лекар и той пропуснал да види, че детето е с дисплазия. За  това и аз реших и ние да идем пак на ортопед. Направихме снимка, но тя пък излезна крива. Ходихме пак на ехограф, но този път в Плодвив и там се видя, че има леко отклонение на лявата става. Доктора  каза, че може и сама да се оправи, но не дава гаранция и за това сега сме с каишки, които ще носим 1,5 месеца. Най дългия месец в живота ми, нямам търпение да мине. Е, това е от нас за сега.
Честито на всички имащи поводи  да празнуват.  bouquet

# 263
  • София
Здравейте, момичета

Поздравявам ви от името на Таня и много ви благодаря за загрижеността.
Ние сме добре, но Таня и децата са все още в Раковски при майка и.  Това беше планирано още преди взривовете.
Що се отнася до пораженията - те не са чак толкова големи и мисля, че ще се справим бързо със ситуацията.
Таня като се върне, ще ви разказва повече.

Поздрави от мен
Румен

# 264
Зздрасти мацки,браво бе направо сте изписали света  !
Мале хора,вие да не си помислите,че съм супер безхаберна?Кари е с бронхит но поне за сега дай Боже не е много зле.Снощи вдигна 38,3 температура, на то си е нормално.А и е за първи път от както се разболя.Просто аз си я наблюдавам и за сега освен една вирусна брохопневмония,която съвсем случайно откриха след 2 седм. ,дори и да се разболее/което стискам палци да е все така/ я лекувам навреме и не се естигало до по-сериозни неща.Та на рожденния ден основно бе прегракнала и покашляше ама наистина,наистина рядко!Даже честно казано,повечето от децата или кашляха повече и от нея или бяха със сополи.А и все пак бе навън,така че няма много предпоставки да ги разболеем.Пък и на никого не съм давала да я целува!
Та така,а сега да се оплача!То нали и аз цяла седмица се влачих с болно гърло из нас и си мислех,че ще мине.Ама тоя моя фарингит ме съсипа  Чак нещо алергично стана,та в събота и аз с децата бях прегледана и сега съм на Ериус.Доста силен противоалергичен сироп.Иначе почти не съм спала.Ако заспа от кашляне,се събуждах като се закашлям.А кашлицата ме мореше само като легнех и се отпуснех.Добре че бебока бе зачислен на тати в спалнята  Та покрай каката ,поне да не се тревожа да не заразим и нея!
Изида между другото беба е добре /макар понякога леко да покашля,но честно казано го правеше и преди Кари да се разболее/,но за всеки случай ни предписаха един детски сироп ,който не е лекарство а хранителна добавка от извлек на мащерка"Биокс Тими". Много съм доволна от него предписваха ми го и докато бях бременна,така,че може и при вас да помогне ако решиш. Praynig
Щастливка миличка много ,ама наистина много ти съчувствам.И на малката не и лесно,ама твоето майчино сърце сигурно плаче всеки път като я погледнеш.Нищо бъди силна и не забравяй ,че е за нейно добро!И браво ,че си била толкова настоятелна,иначе така и нямаше да разбереш! Heart Eyes
Чара много се радвам ,че сте добре!И за щетите е хубаво,че не са големи  - но нали знаеш какво казват: Къща се оправя важното е да сте здрави Hug
Честита ви годишнина Валерия, много любов и щастие,и само смях  да се звучи от дома ви!

# 265
Момичета влизам набързо.Искам да честитя на всички празнуващи и празнували. На болните да се оправят бързо, на здравите да внимават. Гледам и двете деца вече втора седмица и "леко" съм изперкала. Ще пиша отново,когато мога.Чао

# 266
Само надничам и изхвърчам навън, защото са ме хванали лудите и след малко ще падат цигански глави.  newsm61Съседите ни са наели едно ромско семейство да изчисти таванските помещения и ми се разхождат по главата от сутринта. Не се трае. Горе има автомобилни брони, прозорци, врати, шкафове, мивки. Всичко това се влачи и тряска по земята. Имам чувството, че стадо разярени бизони тичат нагоре-надолу по стълбите. Направих им забележка и коментарът беше: "Ми то като е бебе, ще спи цял ден и все ще пречим, а са ни платили работа да вършим". А най-нахалното беше, че циганьорката по едно време ми звънна на вратата. Отварям и тя ми се хили насреща: "Здрасти". След което с едно такова мило изражение ми казва: "Да имаш от мъжо ти некоя стара фланелка, ей така като моята, че синът ми е дошъл с официалните дрехи и ще се изцапа". Тряснах вратата така, че щях да я откъртя от пантите. Сега отиваме да се шляем безцелно по улиците в най-голямата жега, защото не гарантирам какво ще им се случи. Надявам се да не изпаднат у нас с това тряскане и бутане горе smile3511. На всичкото отгоре тази нощ сънувах, че една клошарка ми краде бебешката количка. Още съм под въздействието на този сън....

...Е няма такива хора, няма. Докато приготвя бебето се звъни пак, отварям вратата и мангасарката ми тика една грамадна бутилка: "Шъ извиняваш, ама умряхме от жега, налей малко водица". Успях да изсъскам само: "Ако искате и да ви изкъпя". Яхвам метлата, съседите като си ги наемат, да си ги следят. Триста пъти ми звъняха да слизам до долу да им отварям и т. н. Калоян ми скимтеше насън. На такъв шум кой може да спи?

Последна редакция: пн, 07 юли 2008, 15:59 от Puhka

# 267
  • София
Валериа, Честита Годишнина! Още сто пъти по сто!  bouquet Много да се обичате и слушате! Hug
Гала, добре дошла в отбора! Hug Аз вече посвикнах! Outta Joint Confused
Румен, поздрави Таня от всички нас! Много хубаво, че написа два реда за вас! Hug
Евелинка, как сте? Thinking
Щастливка, дано се изтърколят дните мимолетно! Да не ги усетиш и да махнете каишките. Praynig
Пух, нямам думи.....Добре, че си се спасила!  Sick #2gunfire #2gunfire #2gunfire #Cussing out
Мирка, стискам палци да нямаш основание за притеснения! Ще чакаме добрите новини! Peace Praynig
Изида, и на вас стискаме палци за прегледа! Дано мине безпроблемно! Praynig

# 268
Щастливка .. Praynig моля се всичко да свърши по-бързо и успешно при вас  Hug
Изида ..стискам палци за прегледа  Praynig Praynig
  :Чара .. Praynig радваме се , че сте добре и като се оправите ще очакваме да пишеш  Hug
Мирка дано да не е сериозно това кашлюкане  Praynig
КАС ..оправяй се по-бързо ,да мине вече тази кашлица  Peace и Кари и тя милата дано  вече е по-добре   bouquet Praynig
Благодаря на Еления и Алекс 99 ........ Embarassed  bouquet  bouquet  bouquet
Пухка, яхвай бързо метлата
и раздай правосъдие в  махалата !!!

# 269
Valeria , честита годишнина. Да сте живи, здрави и домът ви да е изпълнен с любов и разбирателство   bouquet Аз като гледам разликата в годините на дечицата ви виждам че сте като нас, така че в много отношения мога да те разбера и да си представя образно положението  Laughing
Аз всъщност винаги съм искала такава разлика между децата си - от една страна за да има на кого по-дълго време да се радвам, а от друга за да мога да се грижа за първокласника. Ние пуснахме баткото от 6г. и половина на училище и сега ще е втори клас момчето. Е признавам че понякога съм така  #Crazy , но това беше най-разумния вариант. Иначе не виждам как щях да се справя с него ако не си бях у дома, какъвто е несамостоятелен понякога дори се налага да го храня  Sad
Щастливка, хубаво е че си предприела нещо и ще оправите нещата на време. Мисли повече за това и си измисляй някакви дребни удоволствия, защото съм сигурна че никак не ти е леко.
Чара, радвам се че се появи и то с окуражителни слова. Ти си мама герой, така че най-важното е че си спокойна  Hug
Кас, дано се оправите по-бързо за да ви е по-спокойно и за бебчо  Hug
Леле Пухка абсолютно те разбирам добре е че си измислила нещо иначе съвсем да са ти се опънали нервите. То с тез на глава няма да излезеш  #2gunfire
Днес ще ходя да поръчам Пентаксима, защото съвсм ще изостанем.Още не сме били 2-рия.
Вода малката не пие заради което постоянно търпя критика от всички близки  newsm78 Като не иска детенце сега няма насила да я наливам. За това съм решила да не ги лъжа, но за пюретата ми се струва че ще ме принудят да ги лъжа най-безобразно, защото не ми се слушат ежедневни 2 часови критики как бебето не може само на мляко  Shocked Като искат да бъдат лъгани за да спят спокойно аз какво да правя!? Направо се удивлявам на такива хора. Аз никога не бих си позволила да съветам някоя майка по отношение на това кое е най-добро за детето й, защото съм убедена че тя най-добре знае кое е. Но както и да е може пък бабите да се вживяват като пра родители Wink
Цунки на всички мами и сладки бебоци  Hug

Общи условия

Активация на акаунт