Ти какво сготви? Снимай, покажи!

• 59 208
  • 347
  •   1
Отговори
# 240
  • варненка от София
Вчера правих питка, оформлението е от темата за питките - короната на готвача. Има малък дефект, малката ме забаламоса докато я пекох и отгоре прегоря  ooooh!, иначе стана много добре:
Рецептата ми е следната: около килограм брашно, пакетче жива мая, 2 с.л. захар, 1 с.л. сол, 500 мл прясно мляко или кисело мляко (абе каквото имате в хладилника, аз лично често замесвам с пресечено прясно мляко, както стана и вчера), 3 яйца

ето и парченце:

Вечерята беше тиквичките с кайма и ориз на Пети

# 241
И спретнато на бързо -сладко от пъпеш Mr. Green

explanet - впечатли ме сладкото ти от пъпеш. Обожавам го, затова искам да те помоля да напишеш рецептата, когато ти е удобно.
Предварително благодаря!    bouquet

# 242
  • София
И спретнато на бързо -сладко от пъпеш Mr. Green

explanet - впечатли ме сладкото ти от пъпеш. Обожавам го, затова искам да те помоля да напишеш рецептата, когато ти е удобно.
Предварително благодаря!    bouquet

Продуктите са следните: леко зелен пъпеш/моят беше Медна роса и не беше узрял добре за това не се скашка при варенето, а и умишлено го нарязах на едри парчета/, захар и Гелфикс на д-р Йоткер/пиша ти продуктите, защото не знам какво количество пъпеш искаш да приготвиш./Аз имах около 1 кг.пъпеш/месестата част имам предвид/, който нарязах на едри парчета и към него прибавих 1 пакет от Гелфикса смесен с 3 лъжици захар.Варих сместа на средна степен на котлона и когато започна да бълбука сипах 0,500 гр. захар.Варих още 10 мин при непрекъснато бъркане, като внимавах да не се преварят парченцата плод, а да останат цели.След което разпределих полученият конфитюр в предварително приготвени бурканчета/от моята смес за жалост се получиха само 3 средни бурканчета/.
Сладкото стана много ароматно и вкусно, и ще е чудесна гарнитура към сметанов сладолед, палачинки или ванилови мусове.

P.S. 1 пакет Гелфикс на Йоткер е за 1 кг. плодове и 0,500 гр. захар.Ще се радвам ако съм била полезна  Grinning

# 243
polly заповядай  Понички с извара

Марулка, много пухкава питка    bouquet

# 244
  • Sofia
Много ми харесва темата и реших и аз да се включа с вчерашното си изпълнение.
Пълнен патладжан, но убийте ме не помня по чия рецепта. Стана много вкусен!

# 245
Момичета, всичко е невероятно красиво и сигурна съм много вкусно. Поздраления, направо не мога да се нарадвам Hug
pep-4o , може ли рецептата на Млечната салата с рулца от раци Praynig

# 246

pep-4o , може ли рецептата на Млечната салата с рулца от раци Praynig

1 кутия катък от 500гр (то всъщност е овкусено цедено мляко)
3 домата - без семките и сока - само месеста част
1 краставица
шепа маслини без костилки
1/2 пак - т.е. 5гр желатин, разтворен първо във вода.

Всичко смесено, наредено в чашки (опаковани с найлоново фолио за по-лесно вадене) или пък въвв форма за мъфини. Когато стегне от желатина се изважда и обръща.
Печени на скара рулца от раци - нарязани на парченца. Това като идея, защото мислех да мина със салата и за основно  Embarassed

# 247
marulka_s Страхотна питка,въпреки че си я позабравила,парченцето е мн апетитно.Искам да помоля за линк за ориза с тиквичките,ако може? Praynig

# 248
pep-4o , много ти благодаря  bouquet
Рулцата мисля да ги сложа за малко на тефлоновия тиган, защото нямам скара Embarassed

# 249
Невероятни сте. Аз сега нямам време за готвене, затова не се включвам, но с много интерес следя темата и се любувам на сготвените от вас красоти. Много ми харесаха гръдската салата,класическото тирамису  и питката на марулка. Струва ми се, че питката отгоре е леко прегоряла, но оформлението й е за 6  Peace

# 250
pep-4o , много ти благодаря  bouquet
Рулцата мисля да ги сложа за малко на тефлоновия тиган, защото нямам скара Embarassed

пак ще стане, колкото да омекнат малко  Peace

# 251
  • София /Абсурдистан
Мале хора, какви ги вършите ... Сега вече 100-те кила са ми в кърпа вързани, що ли ми трябваше да влизам тук ...  chef
 Mr. Green

# 252
  • София
Днес салатка

и пилешки филенца на скара със задушени картофки и яйца с домат, люта чушка и сирене за гарнитура.

Тези от Снимка.бг ме издразниха много с техния обновен сайт  #Cussing out, вече публикувам в Албум.бг./благодаря на Лео за идеята   bouquet/

# 253
След вашите вкусотии ,направо ме е срам с моята супа топчета. Embarassed

.

За десерт боровинкови мъфини.

# 254
geleva, направо шапка ти свалям. Ти си неуморна!   chef

Искам да те помоля да кажеш как направи задушените картофки (Тези, които си сложила за гарнитура на пилешкото. Ние сме вегетарианци и на нас гарнитурите са ни основни.  Mr. Green). Изглеждат адски апетитно, моите не мога да ги докарам никога така. Моля те, издай ми тайната!  Praynig

И един въпрос към marulka. Колко ти е голяма тавичката, в която си пекла питката (диаметър и височина)?

Общи условия

Активация на акаунт