Дванадесета тема на турските мами - Турция 12

• 17 198
  • 288
  •   1
Отговори
# 120
  • Истанбул
Здравейте, момички,
какъв сладък telaş ви е обхванал с тия колички Grinning, това са "бели"и хубави кахъри, дето викаха бабите навремето Joy
Дано всички си изберат най- хубавия и подходящ модел!
Бенмари, къде бе, маце, си затръгвала за Габрово! Какво стана с разходката до Султанахмед? newsm78
Между другото, къде е нашата домакиня, Бз-то, да не се е измирисала набързо към Сандански и Благоевград?
Освен нея има доста "летни" липси в бойните редици ooooh! Всеки се е разхвърлял нанякъде, само аз пазя историческите паметници на İстанбул bowuu
Между другото, умрях от жега, дано на вас ви е по лека неделята!

Пишете на български.
Пишете на кирилица.

Последна редакция: пн, 14 юли 2008, 14:50 от Дивиана

# 121
Добър вечер и от мен!
 Ние се прибрахме от плаж благополучно! Бяхме на Ираклица, после направихме една разходка из Кавала, минахме през разкопките на Филипи и се прибрахме. Само за пещерата Алистратис не ни остана време... Но нищо следващият път! Вие как изкарахте неделята момичета? Кой ще идва към Сандански, да ми пише непременно! Simple Smile
 Иначе направих и някоя снимчица и утре ще ги кача...
Пак изгоряхме... Мазах децата със слъцезащитно, ама..
Лека вечер от мен! Simple Smile

# 122
За триезичните деца и аз да кажа нещо... Simple Smile ние говорим на турски, английски, а на Мелисса й говоря и на български. Тя самата разбира и бг и тр.. понякога казва бг думичка, понякога тр, но както и да я извикаш например, те разбира. Иначе съм решила че и бг и английски ще я уча, но да порасне малко, първо тр и бг да понаучим и тогава Simple Smile
М/у др., имам гости и нямам твърде възможността да се включвам, но когато мога, прочитам някой друг ред, момичета... Simple Smile

Лека вечер на всички  bouquet

# 123
добър вечер

Ние на 27 юли отиваме в София за една седмица.Искам да извадя акт за раждане и паспорт на Неда.Някой знае ли дали акта за раждане го дават същия ден или се чака да влезе ЕГН-то в регистри или нещо такова ако има? Ще взема да звънна пак в общината да питам,последния път като се обаждах за инфо  изобшо не ми дойде наум да попитам.Ако можем да подадем всичко в един ден и до Балчик ще отидем при баба,дядо,мама и кой ли не ....
Аз не съм ходила в България от една година ако не и повече и много ми се ходи вече.

Някой има ли предложение за място за среща тази седмица ? /от азиатките който е свободен /

# 124
Я да използвам, че Бенмари отвори дума за корабчето, да ви попитам: аз съм била милион пъти в Истанбул, ама все не ни е оставало време да се повозим на корабче. Какво ще ми препоръчате - тия от градските линии ли - те са евтини, ама спират май на всяка керемида, или специалните туристически корабчета, каквито видях, че има на пристанището на Еминьону. Ако е второто - те колко струват и цената фиксирана ли е, или трябва да се пазариш (това ми е най-неприятната чест и гледам, ако мога, да я избегна).

сладка хапка,разходката по Босфора,коятонаправихме вчера,бе със TURYOL-голяма частна фирма извършваща пътнически превози по море в Истанбул и до островите.Те имат редовни линии,които както самата ти казваш спират на доста места по Босфора,и специална линия -Боаз турларъ.Тръгва от Еминьоню-Европейската част,спира на Юскюдар-Азиатската част-ние там се качихме и това е...За около час отива малко след вторият мост и се връща обратно...Цената е 6 лири,но няма екскурзовод...Кораба е голям и хубав....

мистик,споко бе джанъм,ще отидем и до Султанахмед...Какво ще кажеш за вторник или сряда преди обяд?Ще ти звънна днес да се разберем...А ,адашката ,доколкото знам май днес ще се върнат от България,но не съм сигурна....

призмо,едва ли ще успеете да извадите всички документи на Неда за 1 ден...колкото и да ни се иска,институциите не работят толкова експедитивно-както тук ,така и в България.Акта за раждане на Неда трябва да бъде легализиран в България,което отнема време,после се издава български такъв,въз основа на което се дава ЕГН-то и чак тогаава паспорт.Всъщност дризе,ще ти обясни по-точно ,защото тя го прави това миналата година за Селин.А и ние бяхме упълномощили майка ми ,да върши повечето неща в България,тъй като не ми се вадеше виза за  2 месечно бебе тогава....Сега нещата с визита като ,че ли са се улеснили...адашката ще ни просвети,те ходиха за виза на мъжът и миналата седмица и са най-добре запознати с новостите при изваждането на прословутата българска виза Rolling Eyes

# 125
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Джорди, честит рожден ден! Да си жива и здрава и много щастлива!
 newsm59 nbirthday newsm59

Prizmo, превода и легализацията на акта за раждане от Турция става най-бързо за 8 часа, а издаването на акта за раждане за 2-3 дена! Паспорта също може да се извади за 7 часа (120 лева)! Така, че не е възможно да стане на един ден, поне 2 дена и после чакате, подавате паспорта и пак чакате!   bouquet

benmary 2, живот и здраве на 14 вечерта сме в Габрово! Дано се засечем, че тук ни е зор да се видим, а там сме на 2 крачки  hahaha  Joy Защо така те стегна шапката?  Hug

За прослувувтата българска ВИЗА, обаждате се на телефон 0212 281 05 42, всеки ден от 14 до 16 часа има оператор, който говори, не е автоматичен! Запазвате си ден и час за когато искате, поне две седмици по-рано! После отивате със всички документи необходими за виза, пише на сайта на консулството и попълнена форма за виза! Влизате, плащате вътре и подавате документите! Сроковете ги казват по телефона извън 14-16 часа! Телефона дава непрекъсното заето, търпение му е майката!  Peace
Трябва да извадите и турски паспорт на бебето и той става май за ден или два!
Абе на мен никак не ми беше трудно, но на бабасъ  Joy
Успех с гадната истанция - Българско Консултво в Истанбул!  Peace Или по-точно със гадния служител отвън! Държанието му е все едно той е Господ, а аз съм му ратай!  #2gunfire  #Cussing out  #2gunfire

Максимално допустим размер на изображение, публикувано в мнение:
ширина - до 470 пиксела
височина - до 600 пиксела
Изображения в мненията, неотговарящи на условията, ще бъдат замествани с техния адрес, указан като линк.

Последна редакция: пн, 14 юли 2008, 14:53 от Дивиана

# 126
  • до вятърните мелници
Много благодаря, Дризеджим!  Hug Hug Hug

Ето за всички по едно парче от тортата

и по един коктейл
http://i292.photobucket.com/albums/mm20/did_ka/1207906400-17680c … acdc41313328e.jpg

давам и допълнително, ако има желаещи!!!  Laughing

Максимално допустим размер на изображение, публикувано в мнение:
ширина - до 470 пиксела
височина - до 600 пиксела
Изображения в мненията, неотговарящи на условията, ще бъдат замествани с техния адрес, указан като линк.

Последна редакция: пн, 14 юли 2008, 14:55 от Дивиана

# 127
Да си жива и здрава, Джорди!
С удоволствие си вземам парченце от празничната торта.  bouquet

# 128

Джорди,

Бъди много здрава, истински щастлива и  безгранично обичана мама и съпруга!

# 129
  • до вятърните мелници
Благодаря, Хапчице! Заповядай и от напитките! Simple Smile

Благодаря, Бенмари! Дано се сбъднат пожеланията, че са много хубави!

# 130
Джорди, още веднъж - да си щастлива и усмихната, и много много обичана. Аз ще си взема само от коктейлите, че съм на една диета (свалих 7 кг, и имам още 6) А довечера да си изкарате много много весело, и най-голямото парче от тортата - на бебчо. А нали знаеш - за всяка свещ - по едно пожелание.

Момичета, от петък до неделя ще съм в Истанбул, малко свободна програма, т.е. ще се видя с едни приятели, които пристигат от САЩ, а в същото време и едно обучение към едната фирма с която работя. Но в събота следобед, ако има някой свободен в района на Таксим - да свирка.

# 131
  • до вятърните мелници
И аз благодаря още веднъж за пожеланията и честитките!

В събота следобед, освен ако не е супер-много горещо, аз съм готова да се разходя до Таксим Simple Smile

# 132
Честит рожден ден Джорди!
 newsm59 newsm67
Желая ти здраве, щастие и късмет!

Аз се крепя още обаче чувствам, че наближава момента  Rolling Eyes   ylinfant smile3541

# 133
Дават го захлаждане четвъртък - петък,  и аз се надявам събота да става за разходка.

Снежана, нали знаеш че сме с тебе,  Hug и че всичко ще е наред.

# 134
  • до вятърните мелници
Снеж, благодаря!

И не се притеснявай, чети "Смешно ли е раждането" за настроение и знай че всичко ще е наред! Дениз когато му е време, тогава ще се появи!

Ако имаш нужда от нещо само свиркай! С теб сме както казва Гхосн!!!!

Общи условия

Активация на акаунт