Дванадесета тема на турските мами - Турция 12

• 17 186
  • 288
  •   1
Отговори
# 180
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Момичета, които използвате Скайп, пратете ми на ЛС никовете си, за да си направим общ чат в Скайп! Ще бъде забавно!  Party  Joy  Party Аз съм drizeto!

# 181
Здравейте момичета  wavey
Ей, ме на и аз тук изтипосана да драсна някой ред smile3523
Прибрахме се вчера от Велинград, общо взето не си прекарахме добре, ние ли сме станали много взискателни или персонала на хотела е под всякаква критика,по-скоро второто, ама това си е в Бг нищо не върви знаем си ние.
Drize аз я храних след падането и тя може би затова повърна
Може би ще ви досадя пак, но Мартина снощи пак падна от леглото, спим си ние двете и през ноща се чува едно туп и започна да плаче. Неиска да спи сама в леглото си и спи при мен, офф аз ли немога да я гледам, не постъпвам правилно ли като спи при мен за да мога и аз да спя през ноща, защото тя като се събуди през ноща иска да суче по 2-3 пъти на вечер до сутринта и ако е в кошарата се буди и после няма сън newsm50
За зодии си говорите ми аз съм типичен представител на Стрелеца- спокойни, обичат да пътуват, добронамерени , мъжа ми е Телец , а дъщеря ни Везни

Преди малко мъжа ми ми каза, че в понеделник тръгваме за Истанбул  newsm44 newsm68 newsm44
за 3 дни ще бъдем с малката, много ми се иска да се видим, за место и час няма проблем, който е свободен да каже къде му е удобно, аз ще се дотътря.
Гхосн ако си в ТР още изчакай ни да се видим , така или иначе тук по комшииски не сме ама виж в Истанбул може да се видим
Снежи как сте с бебче сигурно вече му е тясно много  newsm32 , а на теб ти тежи коремчето, погали го от нас с Мартинка preggo Ако излизаш обади се да се видим
Джорджи как е твоя Скорпион лелеееее какво те чака с мъж от тази зодия, жените ще му се лепят като на мед, едни нежни и гальовни , опашката ще е до Пловдив чак от обожателки  newsm10   гушкай го и от нас   love001
бз къде отиваш  пак съм пропуснала нещо newsm78
Призмо странно не го бях чувала това до сега, но дано всичко мине бързо  Praynig , цункай малката Неда  по нежните й гънчици от нас  newsm30
стеффи к мммммммм добре ще сготвиш ми да дойдем на обяд а? newsm64 eat
Айде който иска да се помотаем из някой шопинг, да пиинем кафенце , да си побъбрим   lalalala    да свирка, много ще се радвам да се видим

# 182
Заповядайте момичета!
Обядът е от мен! Стига да не прегоря нещо! Че съм голем заплес #Crazy

# 183
ЕХООООО,
къде сте се изпокрили всички, къде ходите в тази жега????? Thinking
Я всички тук на отчет  Laughing

# 184
  • до вятърните мелници
Отчет - цял ден се шляя виртуално из форума... много мързелив ден... не беше за излизане от жега, но сега може и да мръднем някъде навън за малко въздух...

Вчера към 8 вечерта ходихме до Юскюдар, видяхме се с едни приятели. Та там край Босфора подухваше страшно приятно, даже по едно време чак ни стана леко хладно. Супер временце беше!!!

Оф, да питам по-запознатите, че ми стана леко неприятно, но може пък да има хубаво обяснение. Тези приятели, с които излизахме вчера, са леко по-набожни, в смисъл молят си се, постят, жената ходи със шал и пр. Та тя като се засилих да я разцелувам (нали знаете как се поздравяваме тук) и ми вика "Абе то бременна жена не се целува, ама айде..." Как мислите какво ли е имала предвид?

# 185
Привет момичета!
 Айде аз да започна първа с отчета: Преди малко се прибрахме от гръцко и аз веднага на компа де, сакън да не съм пропуснала нещо. Изкарахме много добре и си хапнах сладоледче `Алгида` Simple Smile
Този път опитах с бадеми Grinning
Tsvetentse, внимавайте с тия падания, че в просъница може да се уплаши Марти. А и по-добре я отучи да не спи с теб, понеже после няма да можеш да я отделиш. Нашата кака до скоро спеше с мен на спалнята а тя е на 11! Знаеш ли колко зор видех докато я отуча! И сега с малката пак същата история... Малеее ако трябва пак да чакам докато стане на 11 да я отделя... #Crazy За това не я учи да спи с теб! Аз с това спане много ядове съберах и още се борим да отделим малката. Иначе и моят мъж е Телец. Живея с трима с рогца Laughing
  Drize, оставихте ли ми от сладкиша?  Или го изядохте целия? За сега за морето още нямаме уточнена дата, иначе много ми се иска да се видим... Много цунки на Селин Hug
Снеж, ти къде изчезна вчера?
Нинка, това с работа няма май да го бъде... Направо шашнах мъжът ми с тая идея Laughing Ако го бяхте видели каква физиономия направи Laughing
 Момичета, отивам да си хвърля едно душче, че съм доста солена Laughing
Приятна вечер на всички! Дано утре пак си попишем по Скайп! Много целувки от мен и моите момичета!

# 186
 newsm78Джорди  многооо странно това, че бременна женане се целува.Може би е имал предвид ,че сега трябва повече да се пазиш -  от евантуални зарази-вирусчета и бактерии (освен ако няма нещо свързано с релифията newsm78).
Като казах вирусчета-от 3 дни ни е  лепнал един грип  Sickтемпература и повръщане-ужас!!!Пазете се ,че е многоооо гадно да си болен
 mistik ,benmary къде сте душици?
бз предполагам вече е в USA-superrr-завиждам ти (ама благородно) Hugвръщай се скоро, че много бебета чакаме , да си тук като се раждат!
drize не успях да отида на 19 до апартамента-че с тая температура съм като парцел, ама утре мисля да се чуем с хазаина да се уговорим нещичко PeaceАко не ще го помоля снимки да ми прати на майла.
Имам радостна новина, ама ще ви я кажа след 3 дни Mr. GreenСтискайте палци! Praynig
Прохладен ден, т.е. вечер и дано следващата седмица повечко да се включвате, че темичката ни нещо позамря!

# 187
Ето ме и мен. Вече в Бг, Цветенце - ще се видим като се приберете, че наистина ще е шоу, да живеем на 10 мин. една от друга, и да се видим в Истанбул, че е по-близо.  Hug  Hug

Аз имах пълна програма в Истанбул, и да го бях планирала, нямаше да стане така. Накратко: пристигнах петък следобед, хотела ми беше точно на Таксим, в една от пресечките. Чувах трамвайчето сутрин   Laughing
Събота сутринта имах малко работа рано-рано, после след 10 бях на линия, за съжаление не можахме да се видим с Джорди, но стана много топло после, и това беше по-доброто решение. Та аз в 12 от Таксим, по улицата, до старото трамвайче, което се движи под земята и после влакчето към Султан Ахмет. Ходих до Топ Капъ и Св.София, Султан Ахмет. Някъде там трябваше да се присъедини един приятел и колега от фирмата и негов гост, но те докато дойдоха, и аз разгледах и трите, и после заедно ходихме до Базиликата, Капалъ Чарши, снимахме в 2-3 джамии (направих над 500 снимки, не знам дали ви бях казала но снимам за един канадски вестник, издаван от българи), и благополучно в 8:30 бяхме в колата на път за Таксим, и както бяхме на път, решихме да идем до Cavahir, малко шопинг, вечеряхме, и после по едно питие на Таксим, а то беше разхладило, и набързо изпробвах новите шалове които си купих  Crazy Та така, 12 часа - добре че бях с удобни обувки.

Днес тръгнах с автобуса в 12, и чак след 8 си бях вкъщи, щото имаше много голямо закъснение. В момента съм скапана, но ще си почина бързо.

Дризе, добавих те в Скайпа, би трябвало да получиш поканата като си онлайн.   Peace

Снеже, август е много хубав месец  Hug  Hug  Hug

Стефи_к, Призмо, Цвете - прави са момичетата, това най-вероятно е вируса - много неприятно в тази жега, и обезводняване. Но да оздравявате бързо  Hug   bouquet

Цвете, чакаме новината, а може ли да направим залагания, каква ще е тя? Мисля че залозите ще са 100:0.  Hug  Hug

Лека и прохладна от мен, аз отивам да си направя един голям айрян.

# 188
  • Истанбул
Здравейте , момичета,
да се разпиша и аз докато е хладно, щото по топлото не ми се гледа, камо ли да пиша Crazy
Гледам имало разходки из моя район! Гохсн, нашето дружество е на Капалъ чаршъ, дано да ЗНАЕХ  ДА БЯХМЕ СЕ УГОВОРили да се видим ида те почерпя! В нашето кафене правят много хубаво турско кафе Crazy Така,че момичета, на която й се отвори път натам да свирка отрано, за да съм и аз там! Ще ми достави удоволствие!!!
Джорди, в твоя случай или настина е за да те опазят от евентуални микроби или си е от чисти предразсъдъци, но нищо свързано с религията не съм чувала newsm78 Но даже да е така, то не е вярно!
На всяка поотделно много целувки, на малките щипки по кръглите бузки!! Joy

# 189
Добро утро, и аз по хладно, че после пак на път, и не знам кога ще се прибера.

Мистик, ще го знам за следващите пъти, да планирам и идването до вас, но сега наистина стана инцидентно - хич и нямах идея да идвам до Капалъ Чарши. За следващия път един голям портокалов сок, моля.  Hug

http://www.innkeepersonly.com/innkeepernews/november-06/artichoke-casserole.gif - ето една закуска от мен, а аз отивам да хапна малко сирене. И до скоро.

# 190
Добро утро и спорна седмица и от мен!

Ghosn,супер програма си имала в рамките на 1 ден...както казваш ,в такива случаи най-важното е да са ти удобни обувките  Laughing Я да те попитам,като спомена автобус ,много ли се бавихте на границата?
През лятото знам ,че е малък ужас на границата поради големият поток от т.нар.германци...турските семейства живеещи в Германия и прекарващи отпуската си в родината...Та за това питам...
Ние с Ати ще пътуваме по всяка вероятност четвъртък вечер и тайно се надявам да не чакаме много,макар да знам отлично ситуацията на границата в тези месеци Close

цвете, Бързо да оздравявате.... и казвай новината по-скоро,преди да изчезна от форума  след някой друг ден Laughing Между другото,ще имаш ли ходене към Търново? Този път да се видим...
Абе този летен вирус наистина бил много лош,да не се наложи да отложим пътуването пък сега заради него...Опазих си детето 1 година от болести,не ми се ще да го заведа в Габрово и да се разболее...има ли начин да се предпазим  newsm78,пием минерална вода ,но какво друго като превантивна мярка бихме могли да приложим ?

джорди,бременна жена не се целува,за да не се зарази евентуално от нещо.....няма нищо общо с религията...Тук в това отношение са много внимателни,дори бебетата си не извеждат навън ,сакън да не се разболеят...чакат едва ли не няколко месеца ,преди да ги изведат на разходка с количка...Това разбира се не важи като правило при всички турци,но доста хора го практикуват...Друг е въпроса ,че бебето не смеят да го изведат навън,а целите им родове,които никак не са малобройни се изсипват още в родилният дом и после в къщи да вият бебето  Naughty

# 191
Бенмари, с автобус се минава бързо, ако няма хора, които да искат да слизат на фрии шопа. Иначе автобусите не чакат със колите. Наистина имаше хиляди коли и на отиване и на връщане, но автобуса си кара директно към гишетата за автобуси и става бързо.  Само на българската проверка на паспортите, се слиза от автобуса, и на митницата досега ми се е случвало само веднъж да проверяват багажа и то подбирателно 1-2 чанти и всичкия ръчен багаж. За 1 час би трябвало да сте минали.

Абсурдното е, че в петък в посоката, в която бяха колите на гастарбайтърите минахме по-бързо (за около 40 мин), а на връщане да час и половина, защото магазиите бяха пълни и който слезна да пазарува - чакаше на километрични опашки.

# 192
Добро утро и от мен.
Как ми се ходи в Истанбул... ама не може. Засега - на тръстиката.

Цветенце - за спането. напълно те разбирам, защото и ни е бяхме така. Заради нощните кърмения я вземах при мен, или спеше в долепена кошарка. Аз нямах проблеми с отделянето, спи си самичка откак й избиха кътниците - т.е. към годинка и 10 м. спря да ме търси през нощта и трайно се настани в нейното легълце. Аз съм склонна да вярвам, че на децата трябва да се дава това, от което имат нужда в определена възраст, а на възрастта, в която сте вие, близостта до майката е от голямо значение. Това не значи, че за всички деца има такава необходимост, но ако твоето е такова - вземай я, гушкай я. Ще порасне и сама ще иска да се отдели. И аз като бабите да кажа, че като станат големи, и да ги гониш... не щат да стаят залепени за полите ти. Нали имам и едно голямо, вече тийнейджър. И да искам, не мога да го накарам да спи до мене  Laughing

Ние пък почнахме голям ремонт у нас и временно сме разквартирувани у свекито. По този случай цялата къща е изпразнена от мебели, че ще събаряме стени, а ние сме с багаж за поне месец. Няма да имам и интернет у нас, само на работа. Но няма как, ремонтът е наложителен, ще правим нова стая за малката, че вече дава ясни сигнали, че не ще да спи с майка си.  Wink А покрай това ще пооправим и някои текущи неща из къщата.

Ох, пооплаках се, ама като почнат да ми идват майсторите, направо ще съм първа оплаквачка.
Лек ден, момичета!

# 193
  • до вятърните мелници
Здрасти и от мен! Hug Hug Hug

Гхосн, майко мила, доста добре си се разходила Crazy Crazy Crazy !!! Аз и на половината не бих издържала. Laughing  А между другото вече 5 години откак съм тук и още не съм разгледала Топ Капъ Embarassed Моя мъж не ще да ме води, а като няма с кого другиго Whistling

А, това ли било за бременните и целуването! Laughing  Е, не е толкова страшно, а аз си помислих да не ни смятат за нещо втора категория хора, та затуй... Rolling Eyes малко съм чувствителна по този въпрос май.... А за излизането, Бенмари, много си права. Моя мъж като му казах че гледам колички и той: "Ама за какво ти е? То нали в началото няма да се извеждаме, а и ще е студено?!!" Сигурно мисли като се запролети тогава чак да тръгнем да се разхождаме bowuu А аз така -  Shocked и си мисля, като е студено със слинга под палтото и ще видиш как няма да се извеждаме  Joy
Много се бях ошашкала, когато на същите тези приятели им се роди първото детенце и мацката още в болницата и ние заедно с още едни приятели ходихме да ги видим #Crazy То бебчето беше само на няколко часа!!! За пръв път видях толкова малко човече от толкова близо!

За спането на дечковците и аз се замислям. Ние за сега сме решили да долепим кошарата (като я купим де) до спалнята от моята страна, но после с отделянето как ще стане не ми е много ясно... Май Стеф е права, че ако не го отделиш до едно известно време после става много трудно и можете да си откарате така до училищна възраст, а на мен не ми се ще, пък и мъжо ще се противи, знам си аз  Stop .
Иначе отначало мислехме да правим бебешка стая, но после се отказахме и решихме направо детска да обзавеждаме като му дойде времето... незнам дали е правилно, но ако няма да спи в отделна стая то за какво ли му е?

Хора, така като говорите за пътувания и на мен взе да ми "прищраква" нещо и ми се иска една Варна да отразя в началото на Август, обаче незнам как ще стане  Crazy . А почивката е толкова далече още - чак след 16ти Август  Cry

Хапчице, спорен ремонт, пожелавам ти да приключи в срок! То това си е цяла шестица от тотото  Grinning

Приятен ден на всички момички и дечички  bouquet ! (Аз днес съм под домашен арест пак заради топлото ooooh!)

# 194
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Здравейте момичета-кокичета!  Hug

benmary 2,1с.л. мед и сок от лимон;1с.л. дут пекмез; клеева тинктура (имам рецепта-спирт и прополис), рибено масло! Питай и майка ти за някой бабин илач! Кога заминаваш? Може да се върнем двете аз в сряда ще знам дали ще пътувам!  Praynig Минавай покрай Скайп, занеш ли какъв лаф му удряме!  Hug

sladka hapka, леко да мине ремонта, без много нерви около майсторите!  Praynig  Peace И винаги те чакаме в Истанбул!  Hug

Джорди, самостоятелно е винаги по-добре и за бебе и за мама! Има два типа бебета-такива като Селин, суче по 6-7 пъти на вечер, ставам кърмя и пак лягаме и такива като Мелис на Каиги, които спят на гърдата на мама!  baby_neutral Мисля, че като се роди тогава може да решите, а не от дега да му  отреждаш място във вашата спалня! Селин си спи сама в стаята от самото й идване у дома! От много малка започна да спи по цяла нощ! Пожелавам го на всяка бъдеща мама!  Hug

tsve_te, бързо да се оправяте!  Praynig  Hug   bouquet За онова,, няма проблем мила  Hug ,  изчакай до сряда, да видим дали ще има полза, тогава ще знам дали ще пътувам със сигурност!  Peace Аз ще ти пиша на ЛС!   bouquet

Heart Eyes Joy Heart Eyes Hug  bouquet Hug Party

Общи условия

Активация на акаунт